Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Daffodile

ciąza a nerki

Polecane posty

Gość Daffodile

hmm mam chore nerki...i zastanawiam sie czy bedzie to mialo jakis wplyw na ciąze ( której juz sie nie moge sie doczekac).wiem wiem..musze spytac lekarza.....ale moze któras z was ma podobne problemy ze zdrowiem?z tego co zauwazylam leki które biore sa niewskazane podczas ciazy;/

Gość bloblo
chore nerki nie wróżą dobrze ciąży....poczytaj o tzw.zatruciu ciążowym.

Wszystko zalezy o jakiej chorobie nerek piszesz... Ja w dziecinstwie mialam spore klopoty z nerkami, mialam piasek, mialam stan zapalny i w jednej z nich pozostaly blizny pozapalne... a ciaza przebiega wzorcowo, nic zlego sie nie dzieje... Przede wszystkim powinnas pogadac ze swoim urologiem i z lekarzem, ktory bedzie prowadzil ciaze...

Gość witch 3
to prawda chore nerki nie wróża dobrej ciąży jestem w 5 tygodniu i już mnie lekarz ostrzegał . 3 trymestr niestety będzie lężący a leki? skonsultowałabym jeszcze z innym lekarzem

Gość Daffodile
o kurde;/ a bierzecie jakies leki na nerki? Ja biore non stop jakies odkażajace...nie wiem jak sie moja choroba nazywa bo napisana po lacinie i nikt nie chcial mi wyjaśnic:( Poza tym teraz nie moge iść do nefrologa bo mam nową prace i nie chce zeby pomysleli ze jakas chorowita jestem;( z tego co wiem to mam nerki różnej wielkosci, jakies zwłókneinia czy cos;/ zna ktos dobry gabinet nefrologiczny w okolicach Katowic??? z góry dzieki za odpowiedzi🌼

Gość nietykalna23
a moze ktos wie jak to jest po przeszczepie przewodów moczowych , czy nie bedzie problemow z ciaza? pozdrawiam

ooo widze ze moj bardzo stary temacik powrocil:) Nietykalna---> nie umiem odp. na twoje pytanie, wybierz sie lepiej do dobrego nefrologa. Ja mam teraz wspaniale wyniki i bardzo sie ciesze:) mam nadzieje ze moja ciaza obejdzie sie bez problemow ze strony nerek. pozdrawiam:)

Gość maskarada56
a czy mozesz napisać co sie stało ze wyniki masz dobre? leczyłaś sie u nefrologa? jak on bada i ile to trwało, no i jak ciaza?

o kurde naprodukowalam sie i posta mi wcielo:O wiec jeszcze raz: moj synek ma 17 mcy i wszystko jest w porzadku:) Nie mam zadnych dolegliwosci! Kiedy bylam podczas kontroli w poradni nefrologicznej lekarka uznala ze skoro podczas ciazy moje nerki dobrze funkcjonują to znaczy ze sa zdrowe i kazala wiecej nie przychodzic..tyle ze ona widziala mnie 1 raz na oczy i nie znala dokladnie historii choroby, wiec wole od czasu do czasu sie badac.Wczesniej lekarze mnie ostrzegali ze musze dbac o nerki do konca zycia. Narazie wszystko jest w porzadku:) Pozdrawiam!

Gość maskarada56
serdecznie Ci dziękuję, a wiec krew, mocz i usg, nic więcej jakiś endoskopii czy jeszcze gorszych spraw, to dobrze, bo ja muszę iść a mam stracha jak nie wiem co (złe wyniki moczu po ciąży)

Kiedy wyladowalam w szpitalu chora na nerki (tak mnie bolaly ze az stracilam przytomnosc-ale to bylo jakies 2-3 lata przed ciaza) to mialam jeszcze (oprocz badania krwi, moczu i usg nerek)badanie ginekologiczne, usg pecherza..i tyle..jakies kroplowki dostałam, antybiotyk. Nie bylo zadnych endoskopii ani nic z tych rzeczy.

Gość maskarada56
Ja nigdy nie miałam problemów, nic mnie nigdy nie bolało, ale niedawno urodziłam, już pod koniec ciąży miałam złe wyniki, i są do dziś, trochę lepsze ale ogólnie to złe. Nic mnie nie boli ale z takimi wynikami o kolejnej ciąży nie może być mowy, i teraz sie boję co mnie czeka. Bardzo Ci serdecznie dziękuję, nie wiedziałam jak bada nefrolog i się bałam, ale może nie będzie tak źle

Gość taka jedna starsza babka
od dziecka mam problemy z nerkami i mam czwórkę dzieciaczków. W ciąży musiałam po prostu często badać mocz.

Gość maskarada56
to mnie pocieszyłaś bo gin mi powiedział wyraźnie ze jak mam takie wyniki moczu kiepskie to w ciąży to sie tylko będzie nasilać i dopóki tego nie wyleczę to mam zapomnieć