Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Basia...

długa miesiączka

Polecane posty

Gość Basia...

Właśnie zaczęłam brać pigułki anty "logest". Pierwszą tabletkę połknęłam 1 dnia okresu a miesiączka dalej trwa, niewiem co o tym myśleć bo zwykle trwała nie dłużej niż 6 dni. proszę napiszcie czy to normalne. A może to dlatego że palę papierosy? Proszę pomóżcie

Gość olcia199
spokojnie,poczekaj to wina tabletek,wkoncu wszystko ci sie teraz przestawia w organizmie i dlatego tak jest,poczkaj do nast miesiaca kiedy dostaniesz krwawienie z odstawienia i jesli nadal okres bedzie zbyt dlugi poradz sie lekarza,ale ja mysle ze to nic groznego,org sie musi przyzwyczaic do tej rewolucji jaka powoduja tabetki.PS.odradza sie palenie w czasie brania tablteke anty bo wtedy jest wieksze ryzyko wyst chorob serca ,zakrzepicy oraz raka.radze przestac palic

Gość agnetita
wszystko powinno się regulować do trzeciego opakowania, więc spokojnie - zakładaj tampaxy, żeby nie czuć dyskomfortu związanego z krwawieniem, jedz sobie witaminki... i pracuj nad rzucaniem palenia ;)

Gość Basia...
Dzięki za pocieszenie. Może wiecie jak długao takie krwawienie może trwać ? W następnym tygodniu mam mały wypad na Mazury z chłopakiem i na pewno będzie okropnie jeśli to się nie skończy.

nie chcę nieść złych wieści, ale moja siostra przez praktycznie całe pierwsze opakowanie krwawiła... co robić - szkoda rezygnować z wakacji, a jeszcze ona jechała na Ukrainę. doradziłam jej tampaxy (zresztą widzę, że wyżej już ktoś o nich pisze) i dała radę. bez problemów, bo one są z aplikatorem - zakładanie łatwe i zawsze większa dbałość o higienę, nawet, kiedy łazienki w pobliżu nie ma.. więc bądź jednak na to przygotowana, choć życzę Ci, żeby obyło się bez krwawienia.

Krwawię od 2 tygodni, 2 m-ce temu odstawiłam tabletki z powodu ciagłych plamień i nieregularnych okresów, zaczełam przyjmowac Orgametril, przez miesiąc było dobrze, a w drugim cyklu juz plamiłam. Do teraz. USG jest w porządku, już nie mam pomysłu. W ciągu roku zmieniłam 4 razy lekarzy, bo nikt nie umiał mnie wyleczyć. A teraz od 2 tyg krwawię, przezd krwawieniem miesiączkowym mialam tydzien plamienia.Do tego dziś tak potwornie boli mnie brzuch na dole, że nie daje rady. Co robić? Tu nie ma normalnych lekarzy:(