Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lisa***

KONIEC ZE STEREOTYPAMI NA TEMAT KOBIET

Polecane posty

Gość Bart
Prawdą jest że kobiety przygotowują posiłki na codzień, tylko dlaczego największymi mistrzami kuchni są mężczyźni. Prawdą jest że kobiety znają się na modzie, tylko dlaczego największymi kreatorami mody są mężczyźni, itd, itd, itd....

--> płomykówka***** Jak mam byc szczery.. nie pamiętam kiedy się nad tym ostatni raz zastanawiałem..:o

Gość coco chanel też była
mężczyzną!!! prawdą jest, że najwięksi kreatorzy mody są gejami. czyli i tak plus dla kobiet. nie zgadzam się co do tej prawdy o gotowaniu. jadłam obiad sporządzony przez tatę i wiem, że on choćby na głowie stawał to nawet przeciętnym kucharzem nie będzie.

Gość Bart
Prawdą jest że niektóre kobiety lepiej prowadzą samochód niż mężczyźni. Prawdą jest że większość kobiet lepiej spełniają rolę matki niż mężczyźni. Prawdą jest że większość kobiet lepiej sobie radzi z pielęgnacją niemowlaka i porządkami w domu. Ale czego to do cholery dowodzi?

{ że on choćby na głowie stawał to nawet przeciętnym kucharzem nie będzie.} Zadko sie ma okazje zjeśc obiad w towarzystwie akrobaty.. prawda ? ;)

pisząc duże nie miałam na myśli wielkości trąby słonia :p tylko powyżej średniej krajowej :D

Gość Bart
Ja znam przynajmniej kilku facetów którzy zajmują się gotowaniem i robią to o wiele lepiej od swoich żon. Ale to niczego przecież nie dowodzi ponieważ znam kobiety które lepiej znają się na samochodach niż niejeden facet i też dobrze gotują.

--> płomykówka***** Okej. Masz racje. W przeciwnym wypadku znów mnie upartym osłem ktos nazwie. :P

Gość oczywiście
prawdą jest, że niektórzy mężczyźni lepiej prowadzą samochód niż kobiety. prawdą jest, że większość mężczyzn lepiej spełnia rolę ojca niż kobiety. prawdą jest, że większość mężczyzn, którzy nauczą się prać sprzątać i gotować tak samo sobie radzi z pielęgnacją niemowlaka i porządkami w domu jak kobiety. orrrrrrrrrrany ze skrajności w skrajność tylko umiecie

-->oczywiście Nie wiem czy zauważyłas ale to jest topik o stereotypach kobiet nie męzczyzn. :P

Gość Bart
Zamiast udowadniać czy slogany i stereotypy są prawdziwe, należałoby zastanowić się skąd one się biorą. Wydaje mi się że powstają bo jesteśmy takimi zwierzaczkami które kochają klasyfikować wszystko i wszystkich.

Pewnie, że mam rację. Jak zawsze!:P Ty_Kobieta, jakoś nie marzymy tak samo.:D A teraz marzę o lodach (nie kojarzyć erotycznie:P). Żeby zrealizować swoje marzenie muszę się niestety wybrać do sklepu... Pa.

Bart- celem tego topicu? :P nie jest udowadnianie niczego tylko walka ze stereotypami :) ( moze tylko udowodnienie ze stereotypy to falszywy i bardzo zgeneralizowany obraz rzeczywistosci)napisalam juz wczesniej, ze to raczej warunki osobnicze decyduja o tym, czy lepiej gotujemy, prowadzimy samochod, czy np. zdradzamy...i tyle :D Pozdrowka i czekam na dalsze wypowiedzi

Gość o ja cię pierniczę
płomykówka w żałobie?

Gość podnosicielka

Gość czy cos sie zmienilo
;)

Gość kobieta z męskim mózgiem
hej! a wiec...moj zwiazek jest dobrym przykladem przeciwko stereotypom poniewaz ja jestem typem o mysleniu barzdiej meskim a moj partner o kobiecym - zbadalismy to nawe testem ale podam przyklady stosunek do sexu ja- moge z powodow czysto fizycznych, bez emocji on- musi sie choc troche zaangazowac, sex na 1 randce odpada stosunek do rodziny, dzieci ja- nie marzylam o dziecku i nie brakowalo mi tego on- marzyl o tym od skonczenia lat 20 i bardzo sie dzieckiem zajmuje- bardziej ode mnie stosunek do pracy i obowiazkow domowych ja- wole pracowac, nie lubie sprzatac, gotuje chetnie od czasu do czasu ale nigdy jakichs trudnych dan typu pierogi on- zajmuje sie domem wzorowo- gotuje pierogi( mi szkoda czasu) stosunek do sportu- tu o dziwo mamy taki sam, lubimy te same dyscypliny TAK WIEC NIE DZIELCIE LUDZI PRZEZ TO CO MAJA NIZEJ PASA TYLKO PATRZCIE CO MAJA W GLOWIE

Gość rytmiik
kobiety też zdradzają, nie ma co się oszukiwać, nie tylko facet odwala takie numery. a najlepsym tego potwierdzeniem jest program na zone "zdrada" pokazują tam i facetów i kobiety puszczające kantem swoje drugie połówki!

Gość zku0
uwielbiam ten program! Najlepsza scena, kiedy kolo do domu z ekipą, bo podejrzewa żonę o zdradę. Wchodzą, a tam żona w najlepsze przywiązana do łóżka, w masce na głowie zabawia się z dziewczynami... Ja bym chyba już chiał faceta na jego miejscu, przynajmniej było by komu przyłożyć

Gość suvac
widziałem "zdradę" kilka razy. niezła, bardzo niezła. aczkolwiek wolę "crime stories". napięcie sięga zenitu od pierwszej do ostatniej sceny.

Gość per aspera ad astra
Nieprawda że kobiety mają w naturze spóźnianie się. Faceci nie są w tym gorsi.Tylko mają inne usprawiedliwienia. Nieprawda że gdzie diabeł nie może tam babę pośle. Wybierze się razem z nią, o ile będzie miała ładny biust. I nieprawda że udajemy ból głowy jak nie mamy ochoty na sex. Ochoty nie mamy, a głowa nas boli naprawdę.

Gość mbenema
Zdecydowana większość zdradzanych z programu "Zdrada" to mężczyźni! Nie wiem, być może tak się złożyło, lub był ciekawy materiał, ale taki jest fakt. A już scena, gdy przychodzi facet do domu, a tam żona przywiązan do łóżka zabawia się z dwiema babkami przejdzie chyba do historii serialu, jak i całego Zone Reality...

Gość stereotyp nr88
kobieta jak zdradza to z miłości a facet dla seksu obydwie strony zdradzają z tego samego powodu - bo spotykają kogoś kto im sie podoba ( fizyczne, z charakteru, z osobowości etc.)

Prawdą jest że kobiety znają się na modzie, tylko dlaczego największymi kreatorami mody są mężczyźni, itd, itd, itd.... ____________________ na pewno nie z powodu większego talentu wg mnie kobiety są lepszymi projektatkami mody damskiej