Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 wydepilowana

depilacja cukrowa jestem w szoku

Polecane posty

Go艣膰 buuuuuuuuka
izuniaa a nie ivaa, przepraszam

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Nie jestem jeszcze pewna, ale za czwartym razem (po dziesi臋ciu przypalonych garnuszkach i u艣winieniu ca艂ej kuchni) chyba si臋 uda艂o! Nie mog臋 powiedzie膰, 偶e dzia艂a w 100%, bo na nogach wyrywa mi co drugi w艂osek (mam jeszcze za kr贸tkie), ale spr贸bowa艂am na ma艂ym kawa艂ku r臋ki i r臋ka jest w tym miejscu... idealnie g艂adka! Od wczoraj! :) Tak na prawd臋, to nie korzysta艂am z 偶adnego z zamieszczonych tu przepis贸w, a po prostu dopracowywa艂am swoj膮 mikstur臋. Nawet nie wiem, czy uda mi si臋 zrobi膰 drugi raz tak膮 sam膮... Ale b膮d藕my dobrej my艣li :) Niepe艂n膮 szklank臋 cukru zacz臋艂am podgrzewa膰 (ca艂y czas mieszaj膮c) na ma艂ym ogniu. Po kilkunastu sekundach wcisn臋艂am do garnuszka sok z cytryny (uwa偶aj膮c na pestki). Cukier zacz膮艂 rozpuszcza膰 si臋 w cytrynie i br膮zowie膰, ca艂y czas miesza艂am. Nast臋pnie doda艂am 艂y偶k臋 sto艂ow膮 (lub dwie - to zale偶y od tego, jaka by艂a Wasza \"szklanka\" cukru) naparu z rumianku. Ca艂y czas miesza艂am, bo cukier w kilku miejscach by艂 suchy i musia艂am doprowadzi膰 do niego sok i rumianek. Zacz膮艂 br膮zowie膰, a po paru minutach zrobi艂 si臋 ca艂kiem p艂ynny. Bardziej przypomina艂 (konsystencj膮 i kolorem) ciemn膮 偶ywic臋, ni偶 jasny bursztyn. Nareszcie wrz膮ce b膮belki nie by艂y bia艂e, tylko br膮zowe. Dosy膰 d艂ugo otrwa艂o, zanim zacz臋艂y przeradza膰 si臋 w karmelow膮 pian臋. M贸j wcze艣niejszy b艂膮d by艂 taki, 偶e gdy piana zaczyna艂a ucieka膰 z garnuszka, to zestawia艂am go na chwilk臋 z gazu. A przecie偶 NIE WOLNO zmienia膰 wielko艣ci ognia! Gdy piana ro艣nie, syrop trzeba intensywnie miesza膰. Dopiero, gdy za bardzo zaczyna ucieka膰 - trzeba wy艂膮czy膰 gaz, wci膮偶 mieszaj膮c, 偶eby troch臋 zmala艂a. Na pierwszy raz mikstury nie radz臋 przelewa膰 do miseczki (chyba, 偶e macie jak膮艣 do star膮 i zniszczon膮), bo przy takiej ma艂ej ilo艣ci p艂yn贸w masa mo偶e stwardnie膰 na kamie艅 i ci臋偶ko b臋dzie misk臋 doczy艣ci膰. Radz臋 zostawi膰 j膮 w garnuszku, w razie, gdyby trzeba by艂o j膮 jeszcze podgrza膰 i doda膰 艂y偶k臋 rumianku. Masa stygnie bardzo szybko, po ok 0,5 - 1 godziny mo偶na wypr贸bowa膰 j膮 na jakiej艣 niewielkiej partii cia艂a. Ja - jak ju偶 wspomnia艂am - pr贸bowa艂am na r臋ce. Masa 艂atwo si臋 ugniata, z przejrzystej ciemnobr膮zowej 偶ywicy robi si臋 nieprze藕roczysta plastelinowa masa, bardziej 偶贸艂ta (ca艂kiem podobna do tej na wiza偶u). Nie nale偶y ugniata膰 jej za d艂ugo, bo zaczyna lepi膰 si臋 do palc贸w. Co najwy偶ej 20 - 30 sekund. Wa偶ne, 偶eby po prostu zmatowia艂a, czas zale偶y od intensywno艣ci ugniatania. Kuleczk臋 masy nale偶y rozprowadzi膰 do艣膰 grub膮 warstw膮 pod w艂os, przyklepa膰, przyg艂adzi膰 palcem i szybkim ruchem zerwa膰 z kierunkiem w艂osa. Niestety moja masa nie jest tak idealna, 偶e zrywa ju偶 1 mm w艂oski, dlatego musia艂am pr贸bowa膰 na r臋ce, gdzie s膮 one znacznie d艂u偶sze. Na nogi pewnie troch臋 poczekam... :) I chocia偶 nie jestem jeszcze pewna tego, co najwa偶niejsze - ciesz臋 si臋, bo metod膮 pr贸b i b艂臋d贸w sama dosz艂am do swojego w艂asnego przepisu. Moja mikstura jest podobna barw膮 do tej masy Al Fatina (bo tej drugiej niestety nie wida膰 przez s艂oiczek). Dziewczyny - tak ju偶 chyba jest, 偶e ka偶da musi sama do czego艣 doj艣膰. Pr贸bujcie, a na pewno b臋dziecie z siebie zadowolone. Ja musia艂am wyrzuci膰 a偶 3 poprzednie masy, ale warto by艂o :) Wybaczcie elaborat... Pozdrawiam! Mam nadziej臋, 偶e komu艣 si臋 przyda.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 buuuuuuuuka
ja kupuje ta al fatine;) napisze czy jest dobra i czy warto kupic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asiasia
Dzisiaj : 3/4 szkl cukru, nieca艂e 3/4 szkl wody, sok z p贸艂 cytryny i na ogie艅. ok p贸艂 godziny, ci膮gle mieszaj膮c - b膮belki, piana itd a偶 zrobi艂o si臋 ciemno br膮zowe i takie wida膰 g臋sto lej膮ce. Przela艂am do s艂oiczka a garnek nape艂ni艂am od razu wod膮 ( do tych co m臋cz膮 sie z brudnymi garami - 偶eby szybciutko odm贸k艂) poniewaz jestem niecierpliwa - zanu偶y艂am trzonek no偶a w tym i pod zimn膮 wode 偶eby ostyg艂o i zacze艂am ugniata膰. Paluszki s艂odko o艣lizg艂e od razu, i faktycznie nie d艂ugo trzeba ugniatac bo rozgrzewa si臋 za bardzo i lepi okrutnie . pr贸ba - na 艂ydkach w艂osy 2 mm po golarce, na udach d艂ugie sk贸ra - bardzo wra偶liwa, woski, kremy depilatory to zawsze wielodniowe zapalenie mieszk贸w w艂osa i wrastanie, plus p臋kaj膮ce naczynka wyniki - na 艂ydkach kr贸tkie nie schodz膮 , d艂ugie schodz膮 ok 1/2 na raz, ca艂kiem 艂adnie sk贸ra zaczerwieniona i podra偶niona , widac miejsca po wyrwaniu w艂oska ale .. jest g艂adka, te czerwone punkciki nie tworz膮 g臋siej sk贸rki. Dam im troch臋 czasu , mo偶e jednak szybciej b臋d膮 znika膰 ni偶 przy innych metodach podsumowanie - troch臋 pracy , ale og贸lnie mniej boli ni偶 przy depil i wosku, plus 艂atwiej si臋 zmywa bo czyst膮 wod膮 bez 偶adnych oliwek czy myde艂 . dodatkowy bonus - nasz m臋偶czyzna przy kontroli jako艣ci mo偶e mie膰 ca艂kiem s艂odk膮 przyjemnos膰 ;))

Udost臋pnij ten post

Czyli wniosek z tego taki, 偶e niewa偶ne, ile da si臋 wody. Wa偶ne, 偶eby mocno zbr膮zowia艂o :) Chocia偶 mimo wszystko, jak na grubke w艂oski na 艂ydkach nie zadzia艂a, chyba r贸wnie偶 skusz臋 si臋 na Al Fatin臋. Powiedzcie mi jeszcze tylko dziewczyny, bo ja nigdy nie stosowa艂am wosku, ani inncyh metod, kt贸re pozbawiaj膮 nogi w艂os贸w razem z cebulkami. Czy te, kt贸re odrastaj膮 r贸wnie偶 s膮 twarde i k艂uj膮ce?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 musz臋 spr贸bowa膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nut
OOOOOOOOoo jej!!!! 馃槶 w艂assnie spr贸bowalam tej depilacji:D w miejscu intymnym 馃槶 panicznie boli :(

Udost臋pnij ten post

hej, w艂a艣nie zrobi艂am \"past臋\" :P pisz臋 \"past臋\", bo wyszed艂 mi p艂yn :/ robi艂膮m tak : 3/4 szklanki cukru wsypa艂am do garnka i po jaki艣 10 sekundach zala艂am sokiem z cytryny...natychmiast cukier rozpu艣ci艂 si臋 w cytrynie i zrobi艂o si臋 takie z贸艂te. potem doda艂am troch臋 wody i miesza艂am...gotowa艂am 29minut, prawie ca艂y czas si臋 pieni艂o. teraz przela艂am do s艂oiczka i zobaczymy,czy zamieni si臋 w \"mas臋\"...bo jak ju偶 nadmieni艂am,wyszed艂 mi p艂yn :( mia艂 kto艣 tak?

Udost臋pnij ten post

Ja mia艂am... Taki mi贸d, prawda? Dopiero za czwartym razem wyszed艂 mi ciemnobr膮zowy karmel :P A ile to by艂o \"troch臋\" wody? Na 3/4 szklanki, to maksymalnie 艂y偶k臋 bym da艂a. Nie wi臋cej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 W kropceeee
Zim膮 u偶ywa艂am pasty w艂asnej roboty i by艂am w miar臋 zadowolona, dzi艣 po wyj臋ciu z pojemnika i urobieniu w r臋kach zrobi艂a si臋 ona g臋sta i ci膮gn膮ca jak jaka艣 per艂owa 'kr贸wka",albo toffi i by艂o po depilacji. Macie jakie艣 rady na to?:( Prosz臋 ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madziaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
witam, kupilam sobie na allegro paste cukrowa camsakizi i jestem troche zawiedziona. slyszalam ze, po wzieciu jednej lyzki tej mazi starcza na caly zabieg. a mnie sie klei w dloniach, zuzylam prawie 1/5 sloiczka. prosze help me!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a od kogo kupi艂a艣
bo tez kupi艂am ostatnio, ale jescze nie dosta艂am

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ergio
Madziaaaaaa-->pewnie by艂a za ciep艂a.Ja kupi艂am dwie pasty i jeszcze nie sko艅czy艂am uzywa膰 tej pierwszej cho膰 to dawno by艂o, ale pami臋tam, 偶e moje pocz膮tki te偶 by艂y ci臋偶kie.Z tym, 偶e z g贸ry zaznaczam, 偶e ja u偶ywam CAMSAKIZI bo s膮 r贸偶ne wi臋c tylko o tej mog臋 m贸wi膰.Musia艂a艣 za d艂ugo podgrzewa膰.Moja rada jest taka:w艂贸偶 do naczynia z gor膮c膮 wod膮 na maks. 3 min, a potem wygrzeb na przyk艂ad no偶em i ugniataj w palcach, a偶 si臋 zrobi nieprze藕roczyste i nak艂adaj na sk贸r臋.Nie ma si艂y, 偶eby nie zadzia艂a艂o.I nie ma prawa absolutnie oblepia膰 wszystkiego naooko艂o.Mozesz te偶 zawsze posypa膰 d艂o艅 i miejsce depilowane zwyk艂ym talkiem kosmetycznym-podobno jeszcze lepiej wtedy 艂apie w艂osy, cho膰 na sobie tego nie sprawdzi艂am.

Udost臋pnij ten post

Mnie wosk uda艂 sie:D Zrobi艂y sie ma艂e krwiaczki, ktore znikaja po 1-2 dniach:) Aha,i lepiej depilowa膰 d艂ugie w艂osy :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艣lifka
dziewczyny w艂asnie gotuj臋 moj膮 past臋, to moja 4 pr贸ba, ale powr贸cilam do tej metody po przeczytaniu Waszego topiku (ostatnio gotowa艂am t膮 ma藕 jakis rok temu i w ko艅cu zrezygnowa艂am). Prawde m贸wi膮c raz wysz艂a mi nawet nawet, ale mia艂am za kr贸tkie w艂oski i kiedy ju偶 zupe艂nie zastyg艂a nie mog艂am z ni膮 nic zrobi膰. Pr贸buje tak: 1/2 szkl. wody. szkl. cukru, sok z p贸艂 cytryny, 艂y偶eczka miodu. je艣li nie wyjdzie chyba w ko艅cu kupi臋 na allegro. Pozdrawiam i powodzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agultka
Witam dziewczyny.jak Wy to robicie???ja ugotowa艂am t膮 past臋,jest twarda jak kamie艅 i nawet po rozgrzaniu jak j膮 wyj臋艂am to nici-zrobi艂am kulk臋,by艂a matowa ale na tym koniec...nie mog臋 jej rozprowadzic na nogi....jak na si艂臋 troch臋 rozsmarowalam to przy 艣ciaganiu bola艂o....jak to zrobi膰,偶eby by艂o ok???pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agultka
Witam dziewczyny.jak Wy to robicie???ja ugotowa艂am t膮 past臋,jest twarda jak kamie艅 i nawet po rozgrzaniu jak j膮 wyj臋艂am to nici-zrobi艂am kulk臋,by艂a matowa ale na tym koniec...nie mog臋 jej rozprowadzic na nogi....jak na si艂臋 troch臋 rozsmarowalam to przy 艣ciaganiu bola艂o....jak to zrobi膰,偶eby by艂o ok???pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agultka
jak to zrobi膰???ugotowa艂am ta past臋 i zgniot艂am w kulk臋 ale nie sz艂o tego rozsmarowa膰 na nogach....jak Wy to robicie???pozdrawiam Was

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Madziaaaaaa
do ergio: sprobuje dzisiaj i dam Ci odpowiedz. dzieki ergio Madziaaaaaa-->pewnie by艂a za ciep艂a.Ja kupi艂am dwie pasty i jeszcze nie sko艅czy艂am uzywa膰 tej pierwszej cho膰 to dawno by艂o, ale pami臋tam, 偶e moje pocz膮tki te偶 by艂y ci臋偶kie.Z tym, 偶e z g贸ry zaznaczam, 偶e ja u偶ywam CAMSAKIZI bo s膮 r贸偶ne wi臋c tylko o tej mog臋 m贸wi膰.Musia艂a艣 za d艂ugo podgrzewa膰.Moja rada jest taka:w艂贸偶 do naczynia z gor膮c膮 wod膮 na maks. 3 min, a potem wygrzeb na przyk艂ad no偶em i ugniataj w palcach, a偶 si臋 zrobi nieprze藕roczyste i nak艂adaj na sk贸r臋.Nie ma si艂y, 偶eby nie zadzia艂a艂o.I nie ma prawa absolutnie oblepia膰 wszystkiego naooko艂o.Mozesz te偶 zawsze posypa膰 d艂o艅 i miejsce depilowane zwyk艂ym talkiem kosmetycznym-podobno jeszcze lepiej wtedy 艂apie w艂osy, cho膰 na sobie tego nie sprawdzi艂am.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Joan 123
Ja sobie wczoraj wydepilowalam okolice bikini: super depiluje, roszke jednak podraznia ale nieporownywalnie mniej niz wosk czy depilator. Mam dwa sloiki pasty, doszlam juz do wprawy w jeje przygotowywaniu: pol szklanki soku z cytryny i wody( w sumie) na ok 2 szklanki cukru, mi nalpepiej wychodzi z brazowym cukrem trzcinowym i lyzka miodu, zagotowac az po zamieszaniu powstanie piana, przestudzic, jesli masa jes za rzadka: dodac pol szklanki cukru i podegrzewac az cukier sie rpzusci, odstawc do wystygniecia. Masa powinna bys twarda jak kamien. jesli nie jest do dodac cukru i podgrzac itede ja jak mui masa wystygnie i jest odpowiednio twarda podgrtzewam ja znowu i rozmewam do sloikow. Po przestygnieciu , nabieram troche ugniatam w palcach i depiluje. na nastepna depilacje wkladm sloik do mikrofali na 2 minuty na najwyzsza moc, bire troche masy w reke, ugniatam i depiluje! super wyrywa wloski, zwlaszcza te twarde i grube na ktore nic innego n ir dziala!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KinUSia
Ten link jest idealny :) http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?s=f243628c763411c2b1844874cfdbad85&t=57463&page=1&pp=30 Robilam pierwszy raz i o dziwo odrazu mi wyszlo ;) jestem strasznie zadowolona... nakladam na nogi troszeczke plastelinki i na to przyklejam kawalek materialu i zdziera.. :D mimo ze jest troszke ciepla nie robi mi poparzen ale boje sie ja calkiem ostudzic bo nie wyciagne jej z garnka chyba :) wiec jestem kolejna szczesciara i jestem z siebie dumna :) pasta prawidlowo wykonana jest naprawde ZAJEBISTA..!!! malo co boli a wloski hmmm 3 tygodnie z glowy ;) pozdrawiam i zalecam stosowanie sie do odp kolezanki z linka ktorego skopiowalam ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Smu贸tna
A mnie odrastaja po tygodniu, potem musze czekac,az urosna, zeby zowu je wyrwac. Czuje sie z tym nieestetycznie i mam wrazenie,ze jestem przez 3 tyg zarosnieta,a tylko niecaly ydzien gladka,a tu goraco sie robi na polu,lato idzie :(:(:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mania27
Dobra Kobietki - powiem Wam, jak u mnie by艂o. Z racji tego, 偶e jestem brunetk膮 - mam problem z g贸rna warg膮. 4 tyg.temy by艂am u kosmetyczki na wosku, straszny b贸l, p贸藕niej chrosty - i dzisiaj w艂a艣nie znowy mia艂am i艣膰 (klasyka). Znalaz艂am na "wiza偶u" przepis - i pomy艣la艂am - a niech tam, spr贸buj臋! Zawsze lepiej upokarza膰 si臋 w domu ni偶 przed najlepsz膮 kosmetyczk膮. W czasie, gdy moja pasta si臋 gotowa艂a - czyta艂am w艂a艣nie forum. Co autor to inny przepis. Trzy razy studzi艂am t臋 mas臋 (ca艂y czas za rzadka), w ko艂o: dosypywanie cukru, mieszanie, ch艂odzenie (nawet w zamra偶arce), podgrzewanie - i po kt贸rym艣 razie wysz艂a. Ka偶dorazowo dosypywa艂am po 2 艂y偶eczki cukru, kombinowa艂am co niemiara, wyszed艂 mi jaki艣 okropny kolor - ale c贸偶 - tyle si臋 napracowa艂am, to my艣l臋 sobie - spr贸buj臋! I co? I dla mnie bomba. Mniejszy b贸l ni偶 u kosmetyczki, dzia艂a na "w膮sika" idealnie, 艂atwo si臋 zmywa, rewelacja. N贸g jeszcze nie pr贸bowa艂am, bo wczoraj ogoli艂am - ale jak tylko odrosn膮 na pewno spr贸buj臋. W ka偶dym razie - na przypad艂o艣膰 zwan膮 "ciemniejsz膮 warg膮" dzia艂a;) Tylko to ugniatanie jest najgorsze - nie czeka艂am, a偶 kulka zmieni kolor na 偶贸艂ty - bo r臋ka mi wysiada艂a (potrzebny facet chyba;), ale u偶y艂a mu偶 kulki jasnobr膮zowej (kolor jasnego karmelu, taka sraczka). A z tymi przepisami to nie ma si臋 co przejmowa膰 - trzeba kombinowa膰 ile si臋 da, w ko艅cu wyjdzie. Ja na pocz膮tku np. pomyli艂am si臋 ilos膰 soku z cytryny - zamiast z 1/2 da艂am z 2 ca艂ych - potem na oko dolewa艂am wody i cukru- a w ko艅cu chodzi艂o g艂. o to, 偶e masa by艂a zbyt p艂ynna, lej膮ca si臋 po ostygni臋ciu (jak mi贸d) - i sko艅cyz艂o si臋 na dosypywaniu samego cukru. Aaa - to by艂 m贸j pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni. Bye bye drogo depilacji u kosmetyczki. Pa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do Mania27
hej, ta pasta cukrowa depilowalas sobie 'wasik' i mowisz ze za bardzo nie bolalo ? a uzywalas moze plastrow przeznaczonych specjalnie do tego ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 drapaczka
a mam pytanie dzewczyny. jak depilujecie oklice bikini to widac po debilacji takie czarne kropeczki, albo co艣 takiego? tzn czy wida膰 ze tam byly w艂oski?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mania 27
Tak, g艂贸wnie po to sobie zrobi艂am t臋 past臋. Nie mog powiedzie膰, 偶e NIC nie bola艂o (bo troszk臋 si臋 zawsze poczuje) - ale jest o niebo 艂agodniej ni偶 plastrami (wg mnie te gotowe s膮 nieskuteczne a u kosmetyczki boli jak diabli). Poza tym nie mam 偶adnego podra偶nienia. Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 drapaczka
up

Udost臋pnij ten post

Hej! Dzis robilam sobie depilacje z kolezankami i jestem zadowolona, moze nie wyrywalo wszystkich, ale nie chcialo mi sie tego poprawiac. Poza tym wiekszosc wyrywala pasta:)) Najlepiej ja robic w wiekszych ilosciach. Czyli x2 slkladniki itd. Moze jakies pytania? Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 depilowanka
dziewczyny to naprawde nie boli? A co z okolica bikini i warg sromowych.. probowala ktoras?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 -----LOL-------------
depilowanka - ja uzywam do dosc glebokiego bikini..Oczywiscie bezbolesne to nie jest, ale bol jest znacznie mniejszy niz np. w przypadku wosku. Pasta nie przylepia sie do skory, tylko samych wlosow, wiec pewnie stad ten mniejszy bol... Poza tym gdyby bol okazal sie nie do zniesienia wystarczy zmyc woda..z woskiem przyklejonym moze byc problematycznie i cholernie bolesnie :-)

Udost臋pnij ten post