Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Soraya13

Lek KETANOL a pigułki antykoncepcyjne...MYŚLICIE ŻE MOŻNA??

Polecane posty

Od poniedziałku przyjmuję tabletki Ketanol (to silny lek przeciwbolowy) i bede brala jeszcze przez najblizsze kilka dni. Nie poinformowałam lekarza przepisującego mi je o tym, że biorę pigułki, gdyż byłam w kompletnych szoku i stresie (to był nagły wypadek, musialam szybko pojechac do lekarza) i wogole o tym nie pamiętałam!!!! W ulotce tego leku nie pisze, ze moze on zle dzialac na wchlanianie czy skutecznosc tabletek anty. a w ulotce tabletek rowzniez nie pisze ze Ketanol moze zaszkodzic... Jednak dla pewnosci zadzwonilam dzis do mojej ginekolog. Zapytala ile ich dziennie biore (a biore tylko 1 dziennie, bo sa baardzo silne) i stwierdziła, ze teraz i do tyg. po skonczeniu Ketanolu moge zabezpieczyc sie dla pewnosci jeszcze prezerwatywa i mam przyjac ze tabletki anty. dzialaja teraz na 90% (juz nie na 99%) :(:( Ja juz sama nie wiem co myslec...ta ginekolog jakims niepewnym glosem to mowila, jakby sama nie wiedziala czy moge je brac czy nie... A WY DZIEWCZYNY? BRALYSCIE TE TABLETKI ZAZYWAJAC JEDNOCZESNIE PIGULKI ANTYKONCEPCYJNE?? WIECIE NA 100% (!!!!) ZE MOZNA JE SPOKOJNIE ZAZYWAC I WSPOLZYC LUB TEZ NA 100% ZE NIE MOZNA?? Posze odpowiedzcie:( Ps. Na szczescie nie wspolzylam z chlopakiem od kad biore ten Ketanol, wiec narazie jestem spokojna.

Gość olcia199
wspolzyc mozna,lek nie obnizy do 0 %skutecznosci tabletek ale nalezy sie zabezpieczyc dodatkowo prezerwatywa i po bolu.poza tym biorac jakiekolwoek leki i nie chcac wpadki powinno sie stosowac dodatkowe metody.gin mogla nie wiedziec,wkoncu wszystkich lekow nie zna

Hmmm...jest taki bol, ze moj chlopak nie chce wspolzyc w prezerwatywie:( woli \"poscic\" przez ten czas niz ja zalozyc!! Pytalam go kiedys o to, to powiedzial ze ma za malego czlonka i gumki z niego spadaja...jakos w to nie wierze;) bo wcale takiego malego nie ma!!! A sa przeciez teraz nawet te prezerwatywy co lepiej przylegają... No, ale jak go namowic jak on nie chce?? Ja jeszcze nigdy z nim nie wspolzylam z prezerwatywa (wogole nie kochalam sie z prezerw. bo on jest moim pierwszym chlopakiem i jestesmy ze soba juz 2 lata...dodam, ze dzieckiem nie jestem a dorosla osoba:) ) chcialabym w koncu sprawdzic jak to jest... co mam mu powiedziec? tzn. jak namowic, bo o rozmowie z ginekolog juz wie. :(

jesli on nie chce dlaczego Ty sie masz poświecac :) nic na siłe, moze jak przepościcie troszke to sie zdecyduje ;)

Dzieki RENIKA za link:) juz czytam 🌻 - widze wlasnie ze tam tez sa 2 sprzecznosci ze obniza i ze nie obniza skutecznosci....ehhhh:( zaluje ze nie zapytalam od razu przy przepisywaniiu mi tego leku, ale co zrobic ze bylam tak zdenerwowana:(:( buuuuuuuuuuu

Moze:D Tak mu sie zachce ze wykupi cala apteke gumek...hahaha:P:P;) Ja juz mu mowilam, ze ja biote tabletki to czemu on raz nie moze zalozyc gumki, to on na to, ze jak nie chce to nie musze tego brac...Latwo mu mowic....

nie daj sie poza tym są sprzeczbości.. owszem ja braam i nie zaszłam jesli on nie chce gumki to Ty nie rezygnuj z leczenia! tu potrzeba kompromisu albo z gumką albo wcale :)

Renika ja wcale nie mam zamiaru zrezygnowac z leczenia:) Mam nadwyrezone kolano i bardzo mnie boli, dlatego biore Ketanol. Poza tym nie wiem jak on sobie wyobraza seks z ta moja noga;):P Chyba bym musiala lezec sztywno na brzuchu jak kloda zeby mogl cos zdzialac:D hihih....;)

ja osobiście nie współżyłabym bez dodatkowego zabezpieczenia...nawet lekarze mają sprzeczne opinie dotyczące ketonalu i hormonów:/ więc po co się póżniej stresować...a chłopak w takiej sytacji mogłby sie ,,poświęcić\"...

Gość nekta
Zażywam ketonal forte a on chyba jest silniejszy niż ketonal zwykły Ale dla pewności zawsze stosowałam prezerwartywę, bo jak by nie było jest to lek na receptę. Ale nie martw się wg mnie nic nie powinno się zdatrzyć ja w silnych stanach bólowych potrafię wziąc ich nawet 5 i tak przez ok.6 lat

Do ----> Nekta Ja tez mam Ketanol forte 100mg. :) Lekarz chirurg jak sie dowiedzial, ze lekarz 1-go kontaktu przepisal mi 2 na dzien to zrobil ogromne oczy i kazal mi brac tylko jedna dziennie, bo sa ponoc baardzo mocne. No moze i sa, ale chyba nie dla mnie:( kolano mnie caly czas boli, smaruje je 2 razy dziennie biore ta tabletke i nic!:( nawet jak jeden dzien baralm 2 razy dziennie to mi nie przechodzil bol. A ja nie wytrzymam lezec caly czas z ta noga! musze sie troche ruszyc, wyjsc gdzies choc na chwile... ehh, nie wiem kiedy ja sie wylecze:(

Ehh...to niby takie dobre \"prochy\" a na mnie nie dzialaja:( mam tylko caly czas gorzki smak w ustach i nic mi przez to nie smakuje....tzn. to chyba przez te tabletki... W piatek wizyta kontrolna u chirurga, bo kolano jak bolalo tak boli.... :(

Nikt juz nic nie powie....??? Tak apropo seksu podczas brania Ketonalu: oprocz gumki jest jeszcze inny sposob:) Normalny seks tyle ze on konczy np. w moich ustach lub na mnie. Czasem tak robimy i podoba nam sie to bardzo:) A wy tak robilyscie?;) Co do mojej choroby: leki nie pomagaja. to chyba nienormalne troche jak ok. 2 tyg. boli mnie jeden miesien przy kolanie (miesien udowy, od str. wewnetrznej kolana) i nie pomagaja silne tabletki przeciwbolowe ani smarowanie zelem:(:(:( Jutro drugia wizyta u chirurga... Trzymajcie kciuki... 🌻

Gość dgssghhdgszgbggg
wiesz ostatnio ktos mowil ze jestes jebnieta a ja Cie bronilam.... TERAZ WIEM JEDNO...... Jestes pierdolnieta i to zdrowo!!!!

taaaaaaaa???? a kto niby powiedzial ze jestem JEBNIETA??i czemu mnie bronilas?? i dlaczego jednak jestem PIERDOLNIETA??? Bo co kur***???!!! Bo chce wspolzyc z chlopakiem mimo iz zazywam leki?? WIDAC MAM TROCHE OLEJU W GLOWIE BO NIE CHCE TEGO ROBIC, BO WIDZE ZE MOZE WYSTEPOWAC ZAGORZENIE,dlatego probojemy innych sposobow...Ale widze, ze ty chyba tego oleju masz za malo, a raczej dobrego wychowania i rodzice cie chyba nie nauczyli tolerancji wobec innych...szkoda.

Gość nekta
Wrócę na moment do ketonalu forte, ja potrafie wziąć spore ilości dgy boli mnie głowa nie przebieram w środkach, zrobie wszystko by mi przeszło potem już nie kontroplowała,m nawet godzin miedzy wzięciem pigułki a ketonalem, dodam ,ze ketonal przepisywał mi sam ginekolog.

Gość sknerek
Soraya - niby wszystko ok, ale wiesz, że w płynie, który wydziela się z penisa przed wytryskiem też mogą być plemniki? dlatego chociaż w ciążę nie tak łatwo zajść, zdażyć się może ;) A co do tych gumek - wiesz, wg. mnie skoro uprawiacie seks, powinniście być odpowiedzialni. OBOJE! A teks, że jak nie chcesz brać tabletek, to nie musisz to już mnie prawie z krzesła zwalił ;) Naprawdę postaraj się mu to wytłumaczyć, że powinniście oboje się tym interesować. Wiesz, ja akurat też biorę tabletki, a od 3 czy 4 sierpnia na antybiotykach jadę, także też na gumki skazani jesteśmy. Powiem Ci, że aż takie straszne to nie jest - teraz na rynku jest tyle gumek z bajerami ;) Jakoś jeszcze te 10 dni wytrzymamy. Fakt, że wolimy bez, ale tak też da się wytrzymać ;)

SKNEREK Ja wiem, ze musimy byc odpowiedzialni. Wiem tez, ze czegos nie chce mi powiedziec, nie wiem czy tozwiazane z jego poprzednia dziewczyna (chyba tak, bo innej nie mial)...Mowi mi wkolko ze gumki za na niego za duze i tyle;) moze to smieszne, to co mowi...Staralam sie mu wytlumaczyc ze ja jeszcze tego nie robilamz gumka i chcialabym sporobowac a on tylko wykretnie na to, ze on probowal i wiecej nie chce...czuje ze czegos nie chce mi powiedziec:( Mysle ze jestesmy odpowiedzialni, poza tym wiem ze przed wytryskiem wypodbywa sie troche plynu z penisa...Nie wiem jak to wytlumaczyc, poprostu wiemy kiedy to nastepuje i jego juz we mnie wtedy nie ma.... Ketonalu nie biore juz 2 dzien, nie pomaga mi a tylko mam przez niego niesmak w ustach wiec nie biore, dzis ide znow do lekarza, moze da mi cos innego lub diagnoza bedzie inna...

Zdjecie RTG bylo...DIAGNOZA: na zdjeciu nic niepokojacego nie widac (no nic dziwnego, jak mnie bola miesnie a nie kosci;) ) i skierowanie do ortopedy...u ktorego mam termin dopiero na 30sierpien, do dupy z tymi lekarzami...do tego czasu 3 razy umre i powstane zmartych zanim sie doczekam na swoja kolej, hehe:P;)

Gość fsgfdsb
fgdsfhbdfbdfb - debile sexistyczne :P Kecio szkodzi ze wzgledu na grupu hydroksylowe :P