Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam sił

PROSZĘ!!!Co na mdłości, nudności itd???

Polecane posty

Gość nie mam sił

Bardzo Was proszę jak w trakcie ciąży radzilyście sobie z tymi obrzydliwymi przypadłościami???Ja juz nie mam sił od ponad tygodnia mam potworne CAŁODOBOWE mdłości!!! Jest mi straszliwie niedobrze, odbijanie mnie morduje a żołądek jest tak obolały jakby mnie ktos po nim pokopał... :( Boję sie jeść...Te dolegliwośaci nasilają sie pod wieczór, wtedy to juz prawdziwy horror.... PROSZĘ o jakiekolwiek rady!!!!!

Gość Hana
Ja piłam wodę mineralną gazowaną od razu lepiej mi było. Mnie też najbardziej brało pod wieczór a zapach lodówki doprowadzał mnie prosto do klozetu. Podobno imbir też pomaga ale nie próbowałam. Spróbuj tej wody może pomoże.

Gość nie mam sił
dzieki!spróbuję! Napiłabym sie nawet wody z klozetu gdybym wiedziała, że mi pomoże ;)

Gość Ninka35
Mój lekarz zapisał mi czopki Torecan. Pomagały trochę.

Gość mi pomagały
mandarynki.

Gość fi22
Witam wszystkich :) mam takie pytanko , poniewaz pod ponad tygodnia mdli mnie, jest mi niedobrze czasem ciagnie mnie na wymioty ale nie wymiotuje. Dzis robilam badania moczu i krwi wyniki w pon, ale watpie zebym byla w ciazy poniewaz robilam wczoraj test i nic nie wykazal, okres mialam 2 tyg temu, zawsze po okresie z narzeczonym kochamy sie bez ale watpie zeby byla to ciaza skoro test nic nie wykazal, poradzcie mi prosze :)?

Gość guuuga
wiem , przez co przechodzisz bo ja o maly wlos nie wyladowalam na kroplowkach przezte wymioty, od razu przynioslu mi ulge czopki torecan , ale sa na recepte, nawet kupilam sovbie herbatke na mdlosci imbirowe ale po niej i tak wymiotowalam,a u mnie jest przykra sytuacja bo i tak jak zaszlam w ciazy mialam niedowage i przezte wymioty niee moge przytyc:(juz 2 tyg nie wymiototowlaam i mam nadzieje ze juz bedzie oki a jestem prawie w 16 tyg ciazy

ja lezalam pod kroplowka przez wymioty. najwazniejsze,zebys nie przestawala pic, bo to tylko pogorszy te dolegliwosci ale jak nie mozesz i masz gesty mocz tzn. ze moglas sie odwodnic-a to nie jest dobre prawda jest taka, ze kroplowka na prawde pomaga-na drugi dzien czulam, ze moglabym zjesc konia z kopytami

Gość -Martynka-
Lepiej nic nie mówcie. Fajnie jest mieć te "mdłości" jak wiadomo od czego one się poijawiają np. ciąża. A ja od 2 dni tak się okropnie czuję że głowa mała. Wstałam z rana chciało mi się wymiotować ale po kilku minutach przeszło, nie dałam rady nic jeść cały dzień..Strasznie mi się odbija i wszytsko podchodzi do gardła. Palą mnie policzki i czuję się jakbym miała gorączkę a mierzyłam temperaturę i mam 36,5. Jak sobie pomyslę,że mam wyjśc z domu to jeszcze gorzej się ze mną dzieje. Nie robiłam wyników, ale podejrzewam,że to może być nerwica.:((( Mam poprostu już dość... A jeszcze żeby było gorzej to raz na tydzień dokuczają mi jeszcze zatoki.

wiem o czym mówisz!!! jestem w 5 tygoniu ciąży. od kilku dni nie panuje w ogóle nad moim życiem. nie potrafię opisać słowami tego beznadziejnego obrzydzenia do wszystkiego. ból żołądka, obleśne mdłości, wszystko kończy się bólem głowy, przez który nie mogę już nawet zasnąć mimo zmęczenia. wiem że mam jeść i jem. wierzę ze mi jedzenie przyniesie ulgę, ale chyba tak nie jest. bo wszystko wraca natychmiast i sie zaczyna na nowo. nic mnie już nie cieszy, nie mam przyjemności w niczym. najlepsze jest to, że nie zwracam jeszcze. na zahamowanie mdłości polecają suchy chleb z odrobiną musztardy. jak bardzo się postarasz i uwierzysz w to, to rzeczywiście może przynieść chwilową ulgę.

Gość aneczka2214
ja nie jestem w ciazy a tez dokuczaja mi te okropne nudnosci...nie wymiotuje,tylko czuje jakby mi cos zoladek rozpychalo...moze ktos zna jakis sposob zeby to zalagodzic?

tez jestem ciekawa co zrobic z tymi mdłosciami zaczelam 7 tc a od tygodnia mnie tak mdli ze boje sie jesc a jak juz zjem to leze byleby cos w zoladku zostalo a te czopki TORECAN to w jakiej cenie sa??

własnie wyczytałam ze tych czopkow nie mozna przyjmowac w ciazy bo oddzialuje na płód :/ wiec czy jest cos co mozna w ciazy brac??

Ja z całodobowymi mdłościami i wymiotami walczyłam od 10.11. do 10. 01. Równe dwa miesiące. Obecnie zaczynam 19 tydzień ciąży,a i tak co rano budzi mnie to nieprzyjemne uczucie w żołądku, raz na kilka dni nadal wymiotuję. Przez te straszne rzyganie musiałam siedziec na zwolnieniu, w domu nie nadawałam się kompletnie do niczego, wszystko mi śmierdziało, już nawet nie wstawałam do klozetu tylko miałam przy łóżku miskę. Masakra. Myślałam że się wykończę. I nic nie pomagało, jedynie coca - cola przynosiła na moment ulgę. Haftowałam od samego rana do późnych godzin nocnych. Myślalam że oszaleję. Wszystkie środki czystości poszły do kosza, zapach lodówki był dla mnie torturą. Ale jest juz o niebo lepiej. Dacie radę.

ciasteczka imbirowe albo herbatka imbirowa, jeść mało a często i pić dużo wody - trzy miesiące mnie męczyło i to pozwalało przetrwać

mojej siostrze lekarz podpowiedzial picie coca-coli, troche jej pomagalo

Gość flower by kenzo
jakies 2 tyg temu pytalam tu o to samo. przede wszystkim musisz jesc, bo jak juz ktos wyzej pisal glod to jeszcze poteguje. ja potrafilam sie budzic o 4 rano i wisiec bez sensu nad kibelkiem. bez sensu, bo jezeli mialam pusty zoladek, to nie bylo czym wymiotowac, ale do lozka nie dalo sie wrocic. po prostu wciskam w siebie jedzenie. zauwazylam ze po ciemnym pieczywie nudnosci byly wieksze, wiec jem na razie tylko biale pieczywo. kup sobie caly zetsaw sucharkow, krakersow, paluszkow, precelkow itp - pomagaja. ja pije tez geste soki owocowe - mam wrazenie, ze tez lepiej sie po nich czuje. a przed snem okolo 21.00 zeby sie za bardzo nie napychac, ale zeby tez nie klasc sie na pusty zoladek, jem owoce. jakas pomarancza, jablko, dobrze zjesc banana - przynajmniej mi robi dobrze na zoladek, moze przez jego konsystencje. pozdrawiam:)

Gość iko
Ja biorę torekan ,pomaga , mój lekarz powiedział ,że one są dla kobiet w ciąży , jest lekarzem więc chyba wie co mówi , i napewno kilka czopków nie zaszkodzi dziecku, z resztą moja sąsiadka , je brała , przez m-c i urodziła zdrowego chlopca, wymioty są tak silne i osłabiają organizm , że mogą zaszkodzić

Gość Bezsilna Paulina
Ja mam takie nudności od ponad dwóch lat:/ u mnie to na tle nerwowym... pomaga picie wody, valerin, ewentualnie powtarzanie sobie, że przecież nie zwymiotuję dopóty dopóki w to nie uwierzę:/

Witam. Mi pomagała herbata mietowa, ale ponoc dobry jest (moja koleżanka stosowała) imbir, W tej chwili (choc nie jestem w ciaży) popijam z herbatka sok imbirowy:) Tak pozatym to chyba każda kobieta w ciaży musi przez to przejsc, wiem jakie to okropne bo 2 razy przez to przechodziłam Ale tak jak dziewczyny pisały, rano zjesc cos lekkiego chocby sucharka, bułke, jogurcik

Spróbujcie rano,zanim wstaniecie z łóżka lub jak tylko wstaniecie,zrobić sobie mielone siemie lniane z gorącym mlekiem,lub z gorącą wodą i wypić pomalutku jak trochę ostygnie.To na serio dobrze robi na żołądek,mi pomagało.Teraz już jest dobrze,czasem mnie zmuli ale już nie tak bardzo jak na początku.Można je kupić w aptece.Doradziła mi ten sposób dziewczyna,która tak jak ja ma termin porodu na maj i jestem Jej za to niesamowicie wdzięczna.

Gość miśka30
jestem w trakcie chemioterapii akurat chemia ktora biore jest bardzo wymiotna lekarz przepisal mi specjalne tabletki \"atossa\" to sa tabletki na nudonsci nie tylko podczas chemioterapii polecam naprawde pomagaja unormowac organizm, wystarczy isc do lekarza i poprosic o recepte.

Gość ....................89
Herbata z imbirem naprawdę pomaga Ja też tragicznie przechodziłam początek ciąży

Gość Ciotka Rada
mnie w ciazy pomagaly migdaly w ciagu dnia, np jak jechalam do pracy samochodem, albo caly czas musialam miec cos pod reka, np. herbatnik, bo najbardziej mdlilo jak nie mialam nic w zolodku. Poza tym polecam zanim wstaniesz z lozka zjedz herbatnik, lub sucharek i polez 10 minut i dopiero wstawaj.

Gość asik209
tak tu czytam co piszecie na te mdłości, chętnie sama bym wchłoneła co się da aby nie mieć tych mdłości ale nie mogę!! wszystko mi śmierdzi co jest do zjedzenia a lodówka to koszmar jak ją otwieram!!! więc jak mam coś zjeść skoro mi nie przyjmie, nawet suchary nie wchodzą! zapytam lekarza o te czopki o których pisałyście jeśli pomoga to was poinformuję

Gość doniaaa 21
hm mam mdłości 3 dzien , ale nie wymiotuje ! rozpycha mi zoładek;/ chyba sie wybiore do lekarza , ale biore tabletki anty i wątpie zebym, byla w ciązy raczej uwarzam piłam jakies herbatki, przechodzi na godzinke potem znowu i znowu i spac mi sie chce caly czas, HELP

Gość gapka
Cześc dziewczyny, ja mam też okropne mdłości musiałam iśc na zwolnienie bo w pracy było okropnie najgorsze że w domu jest masakra też nic mi się nie chce robic:( W tym tygodniu zaczęłam robic tak że jem banana na śniadanie, zdarza sie ze go zwrócę ale lepiej miec czym :) a później zupy tylko kwaśne -pomidorowa, kapuśniak, ogórkowa i tk kolo 12 zjem i jest trochę lepiej, a pózniej najcześciej mam ochote tylko na tłuste- nalesniki lub placki ziemniaczane. One chyba osiadaja na zoładku i trzyma się trochę. Na noc tez coś jem. Nie czuję się wspaniale ale lepiej. Powodzenia

Gość kasia1122
a ja na drugi dzien po sexsie czulam sie zle mialam mlosci wszystko mnie bolalo czy jestem w ciazy????