Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wierzacy

CZYmoja kobieta moze zajsc w ciąże bedac w ciąży????

Polecane posty

Gość nie wierzacy

wiem ze to brzmi absurdalnie ale kilku moich kolegow mowilo ze czytali na ten temat i podobno jest to mozliwe tylko wtedy ciaza ta albo obumiera ale jest poroniona. prosze o opinie jesli cos sie wam obilo o uszy z gory dzieki

Gość buhahaha
to condomow musisz uzywac chlopaczku

Chryste co za bzdury!!! A można umrzeć jesli jest się już nieżywym??? Ciąża hamuje jajeczkowanie, więc niby co miałbyś zapłodnić, jajeczko, które sie nie wytworzy, bo nie ma takiej fizycznej mozliwości??? Zapytaj kolegów co robili na lekcjach biologii, bo mnie sie wydaje, że poznawali swoją anatomię pod ławką zamiast śledzić to, co mówi nauczyciel

Gość nie wierzacy
wiem, powiedzialem im ze sa zdrowo walnieci ale co zrobisz, moze po prostu zazdroszcza naszego udanego zycia, dzieki za opinie takie bzdury ladnie namieszaja facetowi w glowie tym bardziej jak sie bardzo martwie i przezywam ciąże żony

Gość wiedzacy/a
Sama nie wierzyłam w to, ze tak moze byc, bo biologi inaczej mowi. Znam sama taka osobe, ktora przez to przechodzila. Byla w ciazy, po 9 miesiacach zaczela rodzic ale dziecko urodzilo sie martwe, natomiast urodzila coreczke w tym samym czasie, ona byla z drugim dzieckiem w 6 miesiacu, a to pierwesz normalnie w 9. Dziecko starsze umarlo, bo te pierwsze czegos tam potrzebowalo. Ta dziewczyna zyje do tej pory, a jej mama mowila, ze jak ja urodzila to miala na sobie taki meszek. Lekarze, nie mowia o tym glosno, bo takie przypadki zadko sie zdarzaja.

Gość o rajuuuu
włos się jeży na głowie jak się to czyta.A podobno mamy 21szy wiek....,a tu taka ciemnota.To o czym pisze "wiedząca/y" fachowo nazywa się Zespołem podkradania krwii u bliźniąt.Jedno dziecko rodzi się większe od drugiego, np. jedno waży 3 kg. ,a drugie 1,2 kg. i to mniejsze wygląda jak ewidentny wcześniak z szóstego, czy siódmego miesiąca ciąży.Niech "wiedzący" pomodli się o odrobinę więcej wiedzy.....

Gość też miałam taki dylemat
no nieżle, też się nad tym zastanawiałam i miałam takie dylematy ale wtedy miałam chyba 10 lat, a może mniej

Gość
O raju ma rację - z bliźniakami dzieją się różne rzeczy a najbardziej populana jest właśnie przetoka (połączony krwioobieg bliźniąt, gdzie jedno dostaje zbyt dużo a drugie zbyt mało krwi) zdarza się to w przypadku 10% ciąży bliźniaczych. Kiedyś zabieg rozdzielenia krwioobiegów przeprowadzano tylko zagranicą, obecnie (chyba w Gdańsku także w Polsce. Przetoka u bliźniąt grozi śmiercią jednego z nich (zbyt mało składników odzywczych lub przerost serca). A czasem rodza się maluchy z drastycznymi różnicami wagowo-rozwojowymi. I tyle. Powiedz kolegom żeby nie oglądali tyle \"Czynnika PSI\"

Gość wiedzacy/a
Ja nie pisze o blizniakach, bo z punktu biologi mial szanse przezyc ten wiekszy, a nie mniejszy. I jak wytłumaczyć to, że dziecko miejsze, było rozwinięte na 6 miesiąc?? Ja też w to nie wieżyłam, ale sama mama jej to opowiadała, a napewno cierpiała po stracie tego drugiego dziecka i nie opowiadała o takich rzeczach.

Gość
wiedząca a propos tego meszka - dzieci w życiu płodowym są pokryte właśnie takim meszkiem i mazią płodową. W 9 miesiącu włoski się wycierają, albo coś tam się z nimi dzieje :-P nie wiem dokładnie :-P w każdym bądź razie wcześniak pokryty meszkiem to nie żadna nowina - czasem i w 9 miesiącu jeszcze po porodzie mają taki meszek. skąd wiesz że to nie bliźniaki ? czasem nawet USG nie wykryje wszystkiego co trzeba - ile masz przypadków gdzy z planowanych bliźniaków rodzą się trojaczki ?? Ten trzeci, mniejszy, to też pewnie wynik zapłodnienia w ciąży ? :-D

Gość wiedzacy/a
Napewno nie były to blizniaki, a USG w tym czasie nie było jeszcze. Bys poczytal sobie o rozwoju ciazy to bys wiedzial.

Wiedzący, powiedz, ile lat temu miało miejsce to cudowne dodatkowe poczęcie w 3 miesiącu istniejącej juz ciąży?

Gość wierzacy/a
Wy mnie tu krytykujecie, a ja wam opisałam przeżycia kobiety, która coś takiego przeżyła. To jest takie dziwne, wiem o tym ale to naprawde czasami, powtarzam czasami ma miejsce. Lekarze o tym nie mówią. Sama ta kobieta była zdziwiona jak urodziła to drugie dziecko nawet o jej istnieniu nie wiedząc. Lekarz mówił, że to bardzo żadkie przypadki i o tym sie nie mówi. Kiedys tez nie wierzono, ze kobieta może mieć dwie owulacje w ciagu cyklu, ateraz częściej się o tym mówi.

Gość niezły topik

Gość to może być prawdopodobne
mi na biologii nauczycielka podawała przykład kobiety, która kochała się z dwoma facetami (zdradzała męża)... później urodziła bliźnięta (nie jednojajeczni). Może wydawać się, że wszystko OK! Jednak po kilu latach gdy jedno z bliźniąt zachorowało na białaczkę i przeszło gruntowne badania lekarskie okazało się, że obecny tatuś nie jest jego prawdziwym ojcem. Jego brat natomiast tak. Owy bliźniak był synem dawnego kochanka ... Proszę nie piszcie mi tu teraz, że jestem idiotką ... Tak mi mówiła, jak i całej mojej klasie nauczycielka biologii (tytuł: doktor). Uczyła się tego na studiach. Na świecie odnotowano do tej pory 3 takie przypadki ...

Gość podobno
Podobno w żciu wszystko jest możliwe, ale i tak nie chce mi się wierzyć...

Gość o rajuuuu
owszem fakt .Istnieją i są udokumentowane bardzo rzadkie przypadki ,kiedy podczas jednej owulacji kobieta uwolniła 2 jajeczka i współżyjąc w tym czasie jednocześnie z dwoma mężczyznami jedno jajeczko zostało zapłodnione plemnikiem jednego ,a drugie plemnikiem drugiego z nich.Ale z pewnością nie może być mowy o zajściu w ciążę będąc już w np. dwumiesięcznej ciąży!Wiedząca jest taka mądra i pewna siebie ,że pisze wam takie bzdety ,że głowa puchnie.Niech najpierw poczyta;większy bliźniak wbrew pozorom jest właśnie w o wiele gorszym stanie ,niż ten mniejszy.Mniejszy poprostu jest mniejszy i tyle;większy zaś jest napompowany krwią,ma przerośnięte serce,nadciśnienie i z reguły ciężko jest uratować mu życie.Mniejszego wystarczy trochę podpaść i tyle.Ponawiam -niech wiedząca pomodli się o wiedzę.

Gość czyli
jak kobieta jest w ciązy to mozna sie w nią spuszczać ile wlezie?

Gość o rajuuuu
do woli

Gość
o rajuuu - bo to może był plemnik Mac Gyvera :-D :-D :-D A propos tych bliźniaków z innych ojców - to się zdaża i są udokumentowane przypadki - jeśli kobieta uwalniając dwa jajeczka kocha się w przeciągu kilku godzin z dwoma facetami mogą zostać zapłodnione oba przez dwóch różnych facetów i raczej ciężko wtedy, żeby były to bliźniaki jednojajowe wiedząca - na twoim miejscu uwazałabym z pochopnymi sądami - jestem KOBIETĄ w dodatku DZIECIATĄ A skoro wówczas nie było USG to nie mów że trąbka do badania tętna dziecka była w stanie precyzyjnie określić liczbę płodów ... bo nie uwierzę

Gość
wiedząca - Ja raczej na temat rozwoju płodu i przebiegu ciąży wiem dużo rzeczy z AUTOPSJI a o tobie to chyba ciężko powiedzieć ?

Gość nie wierzacy
witam serdecznie wszytskich;) juz wszystko wiemy bylismy z zona u lekarza, takie przypadki jakie tu niektorzy opisuja to wynik badz ciazy mnogiej, kiedy jedno z dzieci zaczyna dominowac nad drugim badz tez jest "anomalia", ktora wystepuje na poczatku ciazy u kobiet z bardzo niskim poziomem hormonow ciazowych (czy jakos tak), bo wtedy cialo kobiety nie dostaje sygnalow ze jest w ciazy lub te sygnaly sa za slabe i wtedy normalnie kobieta przechodzi caly cykl jak wczesniej. Wtedy moze dojsc do zapoldnienia gdzie to dgurie dziecko rozwija sie normalnie a to pierwsze sami wiecie:(

Gość
czy ten \"początek ciąży\" to 3 miesiąc ? nie za późno ? czy są to wahania kilkunastodniowe ?

Gość nie wierzacy
1 do 6 tygodnia ciazy, kiedy jest jeszcze nie wykryta, ale sa to tak bardzo sporadyczne przypadni ze nic o niech nam nie wiadomo! a kobieta nie jest nawet swiadoma tego co dzieje sie w jej organizmie. wszystko kreci sie wokol tych hormonow, kiedy jest ich malo organizm kobiety nie wie ze jest w ciazy i dopuszcza do kolejnego zaplodniania. Ale to na prawde bardzo sporawyczne przypadki

Gość
czyli wiedzącą z jej trzecim miesiącem można włożyć między bajki ...

Gość nie wierzacy
no tak, bo jesli to ta pierwsza wersja tzn blizniaki to jest mozliwe ze jedno zdominowalo drugie, ale by bylo widac na usg ze ciaza jest mnoga chyba ze to bylo sredniowiecze;))))

Gość wiedzacy/a
Ja pisałam o przypadku kobiety, która mi to opowiadała. Czyli do mnie pretensji nie powinniście mieć, bo ja tego nie przeżyłam.

Gość klika
witam, na samym poczatku zostalo zle postawione pytanie, nie mozna zajsc w ciaze bedac juz w ciazy , natomiast zdazaja sie przypadki pasozytniczego blizniaka, moze sie on umiejscowic np w brzuchu plodu, stad to skojazenie z druga ciaza, poszukajcie w fachowej lireraturze, pozdrawiam

Gość o rajuuuu
klika to o czym piszesz to nie żaden tam pasożytniczy bliźniak(fuj! co za okropne określenie) tylko nowotwór rozwijający się z komórek zarodkowych.Może zawierać zęby ,włosy i inne.Rośnie na ,lub wewnątrz płodu i jest nowotworem,a nie bliźniakiem -pasożytem z którego została kupka mięsa z zębami

Gość hmmmmmmm________
Takiesame bzdury jak: brałam i wpadłam:)