Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wierzacy

CZYmoja kobieta moze zajsc w ciąże bedac w ciąży????

Polecane posty

Gość
he he o rajuuuuu -dobre

Gość mam nowy przypadek
kobieta robiła to z 3-ma facetami na raz i jeden był murzynem (a ona biała) i wiecie co urodziła 3 czki nie wiem jak to mozliwe ale jedno tylko było czarne... jak to mozliwe (reszta oczywiscie biała) a zapomnialbym ona robila temu murzynowi tylko ustami - wytłumaczcie mi o co tu chodzi w tej biologi

Gość ONA_GINEKOLOG_ONA
Chciałabym na wstępie powiedzieć, że kobieta może nawet w przeciągu 3 pierwszych miesięcy nie wiedzieć ze jest w ciąży. Ma ona bowiem normalnie okres i jajeczkowanie (zdarza się to z pwodu złej pracy hormonów, bądź innych zaburzeń. Jest więc możliwe, że w 3 miesiacu ciąży może zajsc w kolejną. Jeśli chodzi o potworniaka (nowotwór powstający z komórek macieżystych zdolnych do przetworzenia się w każdą inną komórkę) może się rozwijać razem z płodem, chociaż najczęściej wystepuje w tylnej części kręgosłupa, w części guzicznej lub w gonadach. Potowrniak może być dojrzały (zawiera w pełni zróżnicowane tkanki endodermalne) lub niedojrzały (nie zawiera w pełni zróżnicowane komórki pod wzgledem histologicznym). Pasożyt bliźniak (w wyniku błędnego rozwoju bliźniąt jedno jajowych, jedna komórka zostaje \"wciagnięta\" w głąb drugiej) różni się od potworniaka tym, że przechodzi metameryzacje i rozwija się częściowo jak zwykły płód. Może też zdarzyć się tak że z ciała wyrasta noga, reka a nawet częsc tułowia. Pozdrawiam i zapraszam do literatury medycznej.

Gość MalamiLili
z całym szacunkiem obrażanie wypowiedzi innych jest tu nie na miejscu. bywają przypadki w ameryce kobieta była w CIAZY i po 2 tygodniach wykryli młodsza ciążę a co do CIAZY to każda kobieta jest inna jak i każda ciążą ją miałam kolezanke z wyciętym janikiem i raka miala na drugim lekarz powiedział że nie ma najmniejszych szans na dziecko dziś jest mama zdrowych bliźniaków więc są różne anomalia.

Gość Hoggatka
Ja jestem w stanie uwierzyc, ze raz na x milionów przypadków może się tak zdarzyć, w końcu jak sie zdarzają stworzenia z dwiema głowami, kilkulatki zchodzace w ciażę i inne tego typu cuda, to może sie też zdarzyć jajnik, który wypuscił jajko mimo ciąży.

są też przypadki dwóch macic, niezatrzymania jajeczkowania :) oj na studiach medycznych omawiane są dokładnie takie cuda i nie tylko w USA

Gość ghtgtgtrg
Jakiś czas temu był nawet przypadek o tym ze kobieta była w ciąży a po kilku tygodniach zaszła w kolejną ciążę. Lekarze stwierdzili, że płody różni zbyt wiele różnic rozwojowych by móc powiedzieć że do zapłodnienia doszło w tym samym czasie. Z tego przypoadku wynikało że można zajsć ponownie w ciążę będąc już w ciąży ;)

Gość aguguaa
trza robić dzieci żeby zaludnić ta planeta

Gość gość
Kiedyś czytałam o takim przypadku. Ciąża nie zahamowała owulacji od razu i kobieta zaszła drugi raz w ciążę.

Gość gość
a nie czytałyście lub słyszałyście o tym, że można mieć dwie macice? polecam się dokształcić, a później odpowiadać na to pytanie :)