Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kitaa

ile ważą wasze niemowlaki?

Polecane posty

Gość kitaa

jestem ciekawa bo moja niunia waży 8kg a ma siedem miesi ecy wszyscy mówią że ją utłuczyłam to prawda jest grubaskiem ale niemowlaczki okrągłe są takie rozkoszne a wasze?napiszcie

Gość basiorek
Witaj! Mój synek dziś skończył 8 miesięcy i waży prawie 10 kg. wygląda dobrze ma fałdki tu i tam ale juz sporo się rusza. Karmię go jeszcze piersią więc z jedzonkiem stałym staram się nie przesadzać . Sądzę że jak zacznie raczkowac to troszkę wysmukleje. Myślę że twoja niunia jest w sam raz:) tak samo jak i mój synek

Gość kitaa
basiorek a kiedy twój bobas zaczął się przekręcać z plecków na brzuszek i odwrotnie bo moja jeszcze tego nie robi i trochę si e denerwuję

Jak jest na piersi to może nawet wygląć jak piłka - mój młodszy był karmiony wyłącznie cycem przez prawie 7 miesięcy i do szczupłych nie należał :) Jak tylko zaczął się więcej ruszać to zgubił tłuszczyk. Mnie pediatra mówił że tluszczyk wychodowany na mleku kobiecym nie jest groźny.

moja corka ma 7 m-cy i wazy prawie 9 kg!dodam,ze szczupleje:-) wczesniej byla proporcjonalnie jeszcze grubsza.nie przejmowalam sie zupelnie,bo karmilam piersia i jak pisala przedmowczyni-mleko z piersi daje tylko ten dobry tluszczyk.troche pozno moja mala sie uczy siadac itd,bo byla zbyt okragla:-D ale lepsze to iz niedowaga i w razie goraczki strach czy ma dosc sil.

kitaa-moja zaczela sie juz przewracac na brzuch,ale poza jednym dniem,gdy sie nauczyla,to jakby zapomniala znowu.to pewnie przez ten tluszcz,ktory jej troche przeszkadza .siedzi tez ledwo ledwo.zupelnie bez podparcia(tylko o wlasne raczki) to moze usiedzi sekunde.a lekarz mowi,ze to normalne,ze kazde dziecko ma wlasne tempo i temperament,a grube niemowleta tez sie troche zniechecaja jak im nic nie wychodzi to i probowac im sie nie chce.wszystko w porzadku,nasze malenstwa zrobia to miesiac dwa pozniej.i co?ja sie nawet ciesze,bo potem juz zawsze sie bedzie ruszac,a ten czas kiedy lezy tak slodko i tylko na mnie liczy juz potem nie wroci.

Gość Ninka35
Moje dziecię waży 11 kg i ma 12 miesięcy. Ale wydaje mi się, że od kiedy zaczęła chodzić, to jakby się chudsza zrobiła. Ale tak na oko, nie na wadze ;)

Gość małe grubaski są ok
Wasze dzieci ważą jak najbardziej prawidłowo jak zaczną raczkować siadać i chodzić to zobaczycie jaki będzie mały przyrost wagi bo będą dużo spalały. A co do siadania to normą jest, że dzieci ok 8 miesiąca a nawet później mogą zacząć siadać. Tylko promil dzieci siada w wieku 6 miesięcy. Nie sadzajcie ich na siłę same dojdą do wszystkiego.

Gość maja corcia
za 5 dni skonczy 11 miesiecy, wazy 8200 przy wzroscie 73 cm. Siedziala sama przed ukonczeniem 6 miesiaca, raczkowala jak miala 8.5 miesiaca a od 2 tygodni sama chodzi.Pediatra mowi, ze ok; zeby jej nie spowalniac w rozwoju. Kazde dziecko jest inne.

Gość wszystko zależy
mój siostrzeniec ważył 6 kilo jak się urodził i miał 69 cm długości. więc możecie sobie wyobrazić ile ważył w 8 miesiącu. teraz jest chudzielcem, ma 2 lata i jest jak żywe srebro.

za 4 dni moj synek skonczy 10 miesiecy i wazy 8650 przy wzroscie 78.jest w sam raz i zaczyna sam chodzic.

Gość moja mała
ma 9 miesiecy, wazy niecale 9 kg i na oko ma jakies 76-78 cm, bo powyrastala juz z ubranek rozm. 74:) nie jest tluscioszkiem, ale straszna z niej wiercipieta, zmiana pieluchy graniczy z cudem:( zaczeła siadac sama w 5 miesiacu, stawac w lozeczku w 6, w 8 juz chodzila przy meblach, a teraz lada dzien pojdzie sama:D umie kopac pileczke, uwielbia gadac, ale straszna z niej gadzinka, gryzie, szczypie, bije jak jej sie cos nie podoba i zaraz krzyk. cieszcie sie z malych leniuszkow, bo my juz czasami nie mamy do niej sily:( a wkoncu ja dogonia:) pozdrawiam

Gość DADZKA
CZESC DZIEWCZYNY MOJA CORCIA MA 9 MIESIECY I WAZY 10KG.NASZ PEDIATRA UWAZA ZE WSZYSTKO JEST OK.I CHYBA MA RACJE BO MALA ROZWIJA SIE SUPER!

Gość basiorek
kitaa w odpowiedzi na twoje pytanie - mój synek przekręcał się najpierw z pleców na brzuch a trzy dni później z brzucha na plecy a zaczął to robić jak miał 6 i pół miesiąca. Teraz układam go na podłodze na kocu żeby miał dużo swobody i turla się jak szalony i nawet pełza do zabawek oczywiście jak ma dobry humor:) Myślę, że jest tak że te troszkę cięższe bobasy potrzebuja więcej czasu żeby się rozruszać. Ja teraz czekam na raczkowanie:) To dopiero się zacznie...

Gość jalre
czy to naprawdę możliwe,żeby dziecko ważło 6 kilo przy urodzeniu i taki wzrost...coś tu nie gra...chyba pomyłka???

Gość moja mała
rozumiem, ze chcecie, zeby wasze maluchy sie dobrze rozwijaly, szybko, zebyscie mogly sie nimi chwalic, ja tez sie ciesze z kazdego wynalazku mojego szkraba, ale dzis nauczyla sie juz wlazic na lozko i nie mam swojego azylu, nawet obiadu nie moglam spokojnie zjesc, musialam przed nia uciekac, a swietnie sie je na stojaco:( jak sie urodzila 3850, 58 cm:)

mój 7 miesięczny synek wazy 7,6 i ma 79 cm - karmię go piersią i od 5 miesiąca wprowadzam mu inne pokarmy ale i tak mało (ilościowo)ich je. Sprawdzałam na butli to za 1 zamachem zje tylko 120 ml. Ale za to strasznie ruchliwy i silny jest i już zaczyna chodzić - okres raczkowania jakoś pominął. troszkę boję się czy już ma na tyle wykształcony kręgosłup by chodzić. Od samego początku miał niezle rozwinięte nóżki, gorzej było w barkami ale nawet przy obracaniu się rączki mu nie są potrzebne - nóżki wystarczą ;-))

hej kobietki!moja mala usiadla wlasnie wczoraj pierwszy raz!tzn ja ja posadzilam na podlodze a ona sie podparla raczkami,myslalam,ze tylko na sekunde jak zawsze do tej pory,a ona siedzi i siedzi!!!!zdazylam jej zdjecia porobic.hihi,niedlugo pewnie tez nie bede miala swojego azylu w calym domu.

czadunia, nic się nie bój, gdyby nie był gotowy to by nie chodził :) Błędem jest tylko zmuszanie na siłę dziecka do stania, do chodzenia.

ona ma juz 7 miesiecy i wlasnie pisalam tu pare dni temu,ze sie troche bojeczy nie robi sie pozno..a tu prosze!:-D

moj synek (10msc)tez pozno usiadl:) a teraz juz prawie chodzi

a moja mala przezywa chyba jakis mega skok rozwojowy!!niedawno balam sie,zcy nie za pozno na pierwsze siadanie,potem usiadla(pisalam wyzej),a dzisiaj stanela opierajac sie raczkami o sofe!nie podciagnela sie,mysmy ja postawili,ale myslelismy,ze jak zwykle trzeba ja bedzie silnie pod paszkami trzymac.ale czuje,ze ona trzyma sie sztywno,wiec puszczam na sekundke zostawiajac rece w pogotowiu...a ona stoi i stoi!odwraca glowe na wszystkie strony i piszczy z radosci!zrobilam jej chyba z 10 zdjec tak dlugo stala.

no to gratulacje,zeby w 7 miesiacu stac samemu,to niezly wyczyn :)

Gość a moja
ma 7 miesiecy i 1 tydz. wazy 6500g i ma 67cm. gdy sie urodzila 3090g i 52cm. juz siedzi, jak ja posadze bo jeszcze sama sie nie podnosi, tzn probuje ale jeszcze jej troszke ciezko ;) karmie ja piersia i procz tego na oiadek zjada zupke,

a moja cos mi sie nie zgadza czy to ty pisalas na topiku bobaski z paz.2004 . jezeli nie to przepraszam :)

Gość a ja widzialem
moj wazy pol tony :classic_cool:

Hmmm Mat skończy 4 miesiące 2 września i waży ponad 7 kg. Nie jest wcale rekordzistą bo jego kumpela z porodówki waży 8. Oba bobale tylko na cycu. Ale pani doktor z uporem maniaka każe karmić na żądanie. Wcale tego nie robię karmię co 3 godziny ale dziecko rośnie jak na drożdzach.

Gość mamuśkaaaaaaaa123
moja cóecia ma 5 miesięcy i waży 6,86kg ponoć to za mało