Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
sloneczko1984

porcelanowe koronki na zeby...

Polecane posty

Gość sasxds
a1 najjasniejszy. taki jak klawisze w fortepianie:) najbardziej naturalne to g2.

Gość szczeka gorna
Miałam leczone kanowłowo 2 jedynki...po czym fatalnie sciemniały-reszta zebow maiła paskudne przebarwienia,wiec postanowiłam to zmienic-koronki porcelanowe:-)) i mnie dyntystka pokazała 2 odcienie...b2 to niby moj kolor zabków...a a1 to o jeden odcien jasniejszy niz moj naturalny wziełam a1 bo robiłam cała gorna szczeke i( nie chciałam miec takiego koloru jak dolna )stwierdziłam ,ze jak mam wydac taka kase to zabki maja byc rewelacyjne i tak jest..usmiecht sliczny-wcalenie nie tak biały jak klawisze w fortepianie!!!!

a ja po tylu tygodniach tez juz od wczoraj mam koronki kolor a2 i tez sa biale problem w tym ze co jakis czas mam odruch wymiotny ciekawe czy to minie no i kwestia przyzwyczajenia bo boje sie troche gryzc mam wrazenie jakby mi pulsowaly zeby hahaha pozdrawiam

Gość LUŚKA28
do beti a jak wkoncu z ksztaltem i rozmiarem nie sa zbyt duze?

za po tzech poprawkach i sa duzo krotsze niz byly ale musielam ztoczyc z nimi wojne zeby cos wskurac do pieniedzy sa chetni ale do poprawek nie bardzo mimo to i tak nie sa takie jakie chcialam ale o wiele lepiej wygladam niz wczesniej moze kiedys jak bede miala kase to je wymienie narazie musza byc w poniedzielek wyjezdzam do grecji wiec sie odstresuje i mam nadzieje przyzwyczaje

Gość LUŚKA28
dobrze że walczyłas o poprawki bo to przeciez za twoja gruba kase i z zebami trzeba sie dobzre czuc. co do gryzienia to sie napewno przyzwyczaisz ale odruchow wyiotnych to ja nie mialam

no wlasnie dziwne jak mi robili wyciski to tez nie mialam ate odruchy to dopiero pojawily sie po kilku godzinach -chyba moj organizm zajarzyl ze to cos obcego to jest okropne -mam nadzieje ze to minie bo te odtuchy bardzo mecza i lzawia oczy

Gość TEJKA
NIE WIEM CZY MOGE MIEC KORONKI MAM USUNAC DWIE JEDYNKI I DWIE DWOJKI RATUJCIE BO UMIERAM

Gość TEJKA
CZY KTOS MI ODPOWIE JA NIE MOGE SPACCCCCCCCCCCCCCC

Gość TEJKA
PLIS PLISSSSSSSS

Gość TEJKA
NO TO CHYBA SPICIE I NIKT SIE NIE ZLITUJEEEEEEEEEEEE

Gość tejka
hej i po wczorajsym czytaniu ledwo wstalam jest tam kto

Gość LUŚKA28
musisz spytac stomatologa bo dgyby chodzilo o dwie jedynki to nie ma problemu opilowuja tez 2 dwojki i calosc sie trzyma do kupy ale jak brakuje 4 zebow to nie wiem czy jak te koronki opra na opilowanych trojkach w sumie 6 zebow czy ci to nie wypadnie albo trojek nie zlamie, chyba w takim przypadku robi sie wkrety w dziasla

Gość lucy72
Dziękuję wszystkim za to że piszą na tym forum. Dentysta powiedział , ze spiłuje mi 4 zęby ( 2 jedynki i 2 dwójki).Po przeczytaniu Waszych przezyc postanowiłam że pójdę do innego dentysty. Co się okazało? Otóż wystarczy koronka na jeden ząb!!!!!!! A na początek mam się przejśc do ortodonty , bo może uda się poprawic mój zgryz!!! DZIĘKI KOCHANI.POZDRAWIAM

Gość lucy72
Teraz do Tejki. Dlaczego masz miec usunięte zęby? Koronki zakłada się na zęby więc jeśli ich nie ma to nie można założyc koronki.

Gość tejka
do lucy kochana moja musze wyrwac te cztery bo maja miekkie wszystko w srodku nie trzymaja sie juz nawet plomby ja zdechne ze stresu robilam przeswietlenie wszystko do bani nie do uratowania co ja mam zrobic?

Gość TEJKA
WOGOLE TO DZIEKI ZA ODZEW JA MAM WOGOLE KOSZMARNIE SLABE ZEBY A ILE TE NA SRUBKI MOGA KOSZTOWAC? ty myslisz o inplantach?jakiecie? ja mam wyjs

Gość TEJKA
JESTEM CIEKAWA CO JA MAM ZA WYSCIE Z TYMI ZEBAM NIE WYOBRAZAM SOBIE SIEBIE BEZ JEDYNEK I DWOJEK WPADNE W DEPRESJE ZARAZ A NIE CHCE LATAC OD DENTYSTY DO DENTYSTY I WARIOWAC

Gość TEJKA
NO I NIE WIEM JESZCZE NIC O KOSZTACH NA PEWNO BEDA OKROPNIE DUZE MOZE LEPIEJ ZROBIC SZTUCZNA SZCZEKE I MIEC SPOKOJ JA ZWWWWAAAAARRRRRRRRRRRRRRRIUJJJJJJJEEEE

Gość TEJKA
WIECIE CO JA ZAWSZE TAK POZNO SIEDZE JAKBY KTOS CIERPIAL NA BEZSENNOSC ZE STRACHU TO NIECH DA ZNAC JA JESZCZE TU CHWILE BEDE I DZIEKI ZA WSZYSTKO BO WIERZE ZE BEDZIE DOBRZE PO WSZYSTKIM

Gość TEJKA
LUśKA28 CO JA MAM ZROBIC MOGE NIBY LECZYC KANALOWO TE CZERY CHOLERY ALE NIE WIADOMO CZY TO COS DA I SIE W YLECZY I NIBY LEPIEJ USUNAC I WSTAWIC NA RAZIE TAKIE NA DRUCIE A POTEM JUZ COS NA STALE ALE CO TO NIE WIEM

Gość LUŚKA28
wprawdzie mozna wstawic 4 zeby ktore beda sie opierac na drucie na zebach tylnych ale to zawsze widac przy szerszym usmiechu i wyglada jak zwykla sztuczna szczeka i oczywiscie tak tez sie trzyma ze ja sie wyciaga po jedzeniu i myje i z tego co wiem bardzo czesto uwiera przy gryzieniu. Jesli wszystkie cztery zeby z przodu maja tak fatalne korzenie to lipa trzeba rwac bo porcelanka na slabych korzeniach i tak dlugo nie wytrzyma i tylko kasa w bloto ale moze ktorys z tej czworki nie jest az tak fatalny i daloby sie na tym odbudowac co nie co, zawsze to prawie jak swoje nic sie z geby nie wyciaga,gryzc mozna bez krepacji ze cos uwiera czy wypadnie, ale jak nic sie nie da ratowac to dalej namawiam na wkrety tzw implanty a nie na szczeka na drucie bo to wkoncu przednie zeby i jakby wizytowka czlowieka, ze szczena bedziesz sie strasznie kontrolowac zeby ich nie pokazywac, z tego co wiem to cena implantow troche wyzsza niz porcelanek ale wg mnie warto bo to sie robi wkoncu na dobrych nascie lat a moze i dluzej, ja mam porcelanki juz ok 8 lat i dalej sa jak nowe.

Gość tejka
U BYLAM U DENTYSTY NIEDAWNO WROCILAM MAM LECZYC KANALOWO TE CZTERY I NA TEN CZAS CZYLI Z MIESIAC MAM MIEC TAKIE ZEBY NA DRUCIE ZROBIONE CZY TAM NAKLADANE BO Z TYCH CZTERECH TYLKO KORZENIE BEDA LECZONE KORONY SPILUJE MAKABRYCZNIE BRZMI ALE TO JEDYNA SZANSA ZEBY SPROBOWAC URATOWAC KORZENIE A PTEM CZTERY KORONKI DRUGA OPCJA TO USUNAC NIC NIE LECZYC I PROTEZA WKLADANA I JAK CI SIE WIDZI TAKIE OPCJE BRRRRRRRRRRRRRR

Gość aida19
czesc wam ja tez sie zastanawiam nad koronkami na 2 zeby dwojeczki .Sa cofniete do tylu.Jestem ze szczecina i tez newiem ktora klinike wybrac czy moze w szpitalu?doradzcie cos ?ceny jakie sa ?

Gość lucy72
Witam wszystkich! Z moich doświadczen wiem , że zanim cokolwiek zrobi się z zębami najpierw trzeba odwiedzi kilku stomatologów! Po pierwsze jeśli ma się krzywe zęby to zamiast koronek lepiej nosic aparat ortodontyczny! Jeśli chodzi o koronki to jest ostatecznośc , bo bardzo mocno piłuje się swoje zęby , aby nalożyc koronkę. Ja mam martwą jedynkę i założe koronkę z cerkonu , który dokładnie imituje ząb! Koszt ok.1000zł.Jesli zęby są bardzo zniszczone można je usunąc i założyc implant ok2500 zł.

Gość LUŚKA28
do tejki druga opcja nie podoba mi się całkowicie :( lepiej probowac leczyc te korzenie i zalozyc cos na stale

Gość LUŚKA28
a mam jeszcze pytanko czemu te korony bedzie spilowywac calkoicie, nie warto by sie wybrac na konsultacje do konkurencji? nie trzeba przeciez odrazu robic tylko zapytac u kogos innego jakie inny dentysta widzi rozwiazania bo zeby raz wyrwane lub spilowane przeciez juz nie odrosna

Gość tejka
LUSKA MOJA KOCHANA PODOBNO NIE MA SENSU LATAC OD DENTYSTY DO DENTYSTY JA JUZ SAMA NIE WIEM MAM PARE DNI I WODE W MOZGU CHYBA ZACZNE LECZYC TE CHOLERY KANALOWO KORON JUZ NIE URATUJE NA PEWNO BEDE CHODZIC JAK KRETYN MIESIAC LUB POLTORA ZE SZTUCZNYMI TAKIMI NA DRUCIE ABY NIKT NIE WIDZIAL NIE WIEM JAK TO ZNIOSE

Gość lucy72
Ja na Twoim miejscu poszłabym do jeszcze jednego dentysty. Ja miałam taką sytuację w zeszłym tygodniu i wiem jak to jest. Mój stomatolog chciał mi spiłowc 4 zęby i zalożyc koronki. Przypominam , że tylko jeden mam ząb martwy , a pozostałe są ok. Nie mogłam kilka nocy spac i w końcu poszlam do innego stomatologa i okazało się , że koronka wystarczy na 1 ząb , a reszta da się wyleczyc i będzie ok.

Gość tejka
LUCY WIEM TYLKO ZE TE KORONKI NIE SA DO URATOWANIA NA PEWNO BO W SRODKU ZEBA JEST MIEKIE WSZYSTKO NAWET NIE WIADOMO CZY KANALOWO TE CZTERY SIE WYLECZY INNY MI WYRWIE NA DZIEN DOBRY ONE SA NAPRAWDE KOSZMARNE TO MOJ ODWIECZNY PROBLEM MAM JUZ SWOJE LATA I NIE JESTEM MLODA ZA DWA LATA MAM 40 CZAS TEZ ROBI SWOJE A MOJE ZEBY ZAWSZE BYLY LATANE I DOKLEJANE AZ W KONCU NIE WYTRZYMALY WIESZ JAK SIE BOJE? nic nie jem NIE SPIE I WSZYSCY JUZ CHYBA NIEDLUGO NA MOJ WIDOK UCIEKNA BO MAM JEDEN TEMAT-----ZEBYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować