Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
sloneczko1984

porcelanowe koronki na zeby...

Polecane posty

e-cinka wysle ci te fotki wieczorem po meczu bo na 18 ide do fryzjera no nie moge juz na siebie patrzec -moze to poprawi mi troche chumor bo schudlam 8 kilo i widac to na buzi warze 54kg i cos mi sie wydaje ze musze podciac wlosy pozdarawiam

szczerbata123-mozesz mi powiedziec jaki wybralas kolor zabkow i czy nie sa sinawe

Gość nowa szczeka
Dziewczyny -powiedzcie mi czy chodzenie tydzien z opiłowanymi zabkami jest konieczne?mozna to skrucic?czy to jest z jakis wzgledow wymagane? W poniedziałek bede miał opiłowane 8 zabków(most)-na to koronki porcelanowe-- mozecie mi to wyjasnic na czym bedzie to polegało...czy po załozeniu mostu odczuwa sie bol?w jaki sposob dobrac kolor?-jest wogole taka mozliwosc wyboru?-czy to standart? Bardzo prosze o wyjasnienia doswiadczonych osobek,bo boje sie jak "diabli":-(

do nowa szczeka-to zalezy od labolatorium jak dlugo bedziesz chodzil z kielkami ja zle trafilam i chodze juz prawie miesiac zazwyczaj trwa to do 10dni-kolor dobiera sie do pozostalych zabkow uwierz mi jesli beda jasniejsze to od razu widac ze sa sztuczne i ochydnie to wyglada nienaturalnie-mnie zle dobrali kolor i efekt byl okropny na wzorniku kolorow zabki wydaja sie ciemne ale potem w buzi okazuje sie ze sa jasniutkie-zreszta przeczytaj poprzednie moje wpisy to dowiesz sie co przeszlam pozdrawiam

Gość tez bym chciała
czy ktoras z was wie jaki odcien zebow maja gwiazdy z TV???..rany,jak ja bym chciala miec takie zabki:-((

Gość wojtek2222
Witam mam 15 lat i mialem wypadek na rowerze stracilem okolo 4 zębów. mieszkam na slasku i nie moge sie dowiedziec co i jak z tymi zebami. nie mam za duzo pieniedzy na ten cel a chcialbym poprostu ladnie wygladac. z góry za pomoc dziekuje...

Gość 111117
Witam, ja juz mam korony i licowki , usmiech jak gwiazda:) ale szczerze to nie obyło sie bez bólu, podczas wszystkich zabiegów a troche tego bylo jest znieczulenie, to oczywiscie nic sie nie czuje, ale mnie osobiscie po oszlifowaniu zabków strasznie bolały dziasła, chodziłam tak tydzień,to co zakładaja na ząb po oszlifowaniu, przed korona to fleczer, jest słabo szczelny wiec czasem zabek moze zabolec, gorzej te dziasła i ten komiczny wyglad( tydzien w domu), potem jest juz zakładanie koron i efekt:) co do koloru to dobiera sie go do naturalnych zebów, chyba ze tak jak ja robi sie tez licówki mozna zupełnie go zmienić( ja sama sobie wybieralam odcień:)

Gość e-cinka
wojtus w jakim stanie sa te zeby tzn.masz ulamane tak sporo czy ci je usuneli z korzeniami -czy jak? jesli masz korzenie to moga ci na nie zrobic koronki beda wygladac naturalnie jak reszta zebow-oiplowuje sie takie zabki na igielke i do korzenia wbija wkret i na to naklada sliczny zabek-koronke

Gość e-cinka
wojtek koszt koronki zalezy od miasta od gabinetu trreba poszukac...od 300 zloty za jeden zabek w gore nawet do 1000 a jesli masz np.malo ulamane to moze bedzie licowka(taki tips jak na paznokcie babki sobie nakladaja) i wtedy od 100zl za jedna licowke ...napisz co ci tam zaproponuja ......powodzenia i zadbaj zeby to zrobic zebys nie stracil zabkow!!!!!

Gość wojtek2222
mam wsadzony implant do kosci dolnozebowej. mam zeszyte. stalo sie to w czwartek w piatek mialem operacje a nie wiem w jakim czasie mi sie to zagoi. a i dowiedzialem sie ze staracilem 6 zebow. piec na dole i jedna 1 u góry. dopiero wczoraj ze szpitala wrócilem. moze tez sie cos dowiem w piatek na sciaganiu szfów z dolnego dziasla:P nikomu nie zycze takich stresów jak ja mam.. ale ciesze sie ze zyje:)

Gość szczerbata123
Beti1805 a co u Ciebie? Masz już swoje długo oczekiwane ząbki. Mi dentysta dobieral kolor razem ze mną.Patrzylam w lustro i zdecydowaliśmy,że ten będzie najlepszy i trafiliśmy w 10-tkę.

Gość era
Witam.Ja mialem jakies 4lata temu wstawiana jedyneke gorna i trafilem na taki gabinet ze z kieszeni wtedy polecialo jakies 1200zl. Teraz zamierzam spilowac wszystkie zeby (o ile mozna je tak nazwac) i porcelanowe sobie zrobic. Znajoma miala tak robione wszystkie bo niestety miala strasznie zniszczone i efekt swietny. Doslownie gwiazda z hollywood. Od jednego zeba placila chyba 400zł. Jak sama mi powiedziala to z pocztaku jak juz miala zalozone zabki to jak szla przez miasto to sie do wszystkich usmiechala by sie pochwalic nimi. Troche sie obawiam ze bede z tymi metalami musial jakis czas chodzic ale mysl ze pozniej bed wygladal ladnie i mogl sie normalnie usmiechnac doda mi sil bym to jakos przeszedl.

Gość LUŚKA28
ja mam swoje porcelanowki juz od ok 8 lat i poki co nic sie z nimi nie dzieje a wrecz jak gryze jestem ich bardziej pewna ze sie nie zlamia niz swoich wlasnych pozostalych a dodam ze sa to gorne jedynki, w moim gabinecie juz te pare lat temu kosztowalo ok 300 za zeba juz dobrze nie pamietam bo doliczyli jeszcze za wyleczenie najpierw kanalowe i za zastepcze nakladki na tydzien, ktore wygladaly koszmarnie bialo i ogromnie jakbym sobie dwie pastylki gumy wsadzila do geby ale jakos przezylam, efekt 100% lepszy bo przedtem mialam jedna jedynke krotsza a druga ciemna od kanalowki

Gość LUŚKA28
do tych ktorzy zastanawiaja sie nad wyborem odcienia, nie przesadzajcie z biela bo beda wygladaly jak sztuczna szczeka babci :D

do szczerbata123 ja trafilam jak kula w plot jade 30 i zebow jak nie mialam tak nie mam macie chyba dobrych protetykow skoro kazdy taki zadowolony -ja w tych koronkach wygladalam jak juz pisalam jak w sztucznej szczece niewiem co oni zrobili ze az tak bardzo zmienil mi sie wyglad buzi nawet usta maja jakis dziwny ksztalt-poszly do poprawki ale ja nie widze roznicy stomatolodzy sa zachwyceni ale nie ja.przeciez wiem jak wygladalam wczesniej a korony sa na moich zebach wiec nie powinno byc znac ze to cos innego niewiem dlaczego tak to wychodzi-czekam na nie juz 8 tygodni --mam dosc

Gość LUŚKA28
moja siostra miala robione u innego dentysty i ma jakies takie grube te koronki, radze przed wyborem dentysty zobaczyc jego dzielo w innej buzi zeby zobaczyc czy protetyk ktory dla niego robi nie zrobi jakiejs kaszany wkoncu to gruba kasa

tak naprawde to lepiej czuje sie z tymi opilowanymi zebami niz na przymiarkach koron to jest chore ale tak jest niestety za ta duze pieniadze i chyba bede je ukrywac tak jak swoje stare zeby pozdrawiam

tak naprawde to lepiej czuje sie z tymi opilowanymi zebami niz na przymiarkach koron to jest chore ale tak jest niestety za ta duze pieniadze i chyba bede je ukrywac tak jak swoje stare zeby pozdrawiam

Gość LUŚKA28
do beti przymiarki a efekt koncowy to dwa rozne swiaty, nie stresuj sie bo bedzie to wygladac troche inaczej bardziej dentysta wcisnie pod dziasla i mi przynajmniej jeszcze troche korygowal ksztalt juz po zalozeniu choc nie ma co ukrywac zeby sa ciut wieksze niz wlasne ale po krotkim czassie czlowiek sie przyzwyczaja. Teraz napewno mniej osob zwraca uwage na moje zeby niz jak mialam ciemne jedynki od kanalowki

do luska -dzieki ci za pocieszenie mam nadzieje ze tak bedzie ale ten stres trzyma mnie jz tak dlugo bo tyle tygodni jak juz wczesniej pisalam schudlam z 62 na 54 kilo i to jedyne jak narazie pocieszenie kolezanka stwierdzila ze sobie powybija zeby to schudnie ha ha ha -tylko ze one nie zrozumieja nigdy ze zeby czyli ich brak to dramat---ile ja bym dala zeby wazyc nawet 100 kil ale miec swoje ladne zdrowe zabki-pozdrawiam

do luska a mozesz mi powiedziec jaki kolor maja twoje zabki ciekawi mnie to bo ja mam a2 i w porownaniu z moimi poprzednimi wydaja sie jasne ale stomatolog dobieral mi do koloru dolnych ale sa minimalnie jasniejsze tylko skwitowal ze trzeba dol wybielic bo sa przebarwione -a jak sie nie uda ten zabieg to co wtedy

Gość LUŚKA28
słabo juz pamietam kolor ale chyba tez a2 a wybielanie dolnych to z tego co wiem to bolesny zabieg bo kilka osob w rodzinie przechodzilo,zeby sa strasznie wrazliwe na kazde powietrze czy zimny lub goracy napoj a po jakims roku i tak troszke ciemnieja, ale gorne bierz a2 nie ciemniejsze bo gorne w trakcie rozmowy bardziej widac niz dolne chyba ze masz reszte szarawe to wtedy moze cos z gamy b

Gość LUŚKA28
ja tez mam ciut jasniejsze niz reszte, ale wazniejsze jest zeby nie byly grube takie wypukle z przodu tylko plaskie jak naturalne zeby

Gość beti1605
no widzisz ja o tym wszystkim nie wiedzialam tym bardziej ze nie przyszlo mi do glowy ze takie zeby moga byc grube i wypukle ale tyle bylo tych poprawek bo mi sie ksztalt nie podobal ze juz mieli mnie dosc i kazali mi dzisiaj podpisac ze akceptuje prace wiec poprawki kolejne juz chyba przepadly.trudno moze kiedys wygram w lotto to sobie strzele implanty a zabki te drogie na cyrkonie pelnoceramiczne jak nasze gwiazdy ha ha ha.bo taki zwykly zjadacz chleba musi sie zadowolic porcelanka

Gość bell_a
to ja tez sie pochwale .ze od doby mam porcelanki.most dwuczesciowy-8 punktów. boze..co ja wczoraj przeszłam...bita godzina bolu(to juz wole dzieci rodzic) pani doktor na zywca piłowała zeby,tak by wszystko idealnie pasowało przed zacementowaniem..(czasem jeden zab po kilkanascie razy..przymiarka..i tak w koło..brr...czy cos przeszkadza w buzi czy nie? -po godzinie to juz sama nie wiedziałm czy przeszkadza czy nie...bo koncentrowałam sie tylko na "bolu)-w koncu zacementowała..:-) Co prawda jeszcze dzis czuje sie jakbym miła szczeke w gipsie-taka sztywna..dziwnie sie gada itd... ale to chyba minie z czasem(trzeba sie przyzwyczaic),same zabki tez jakies dziwne..-moje wrazenie,za to maz mowi ,ze ładne:-)---takze-mysle ,ze z upływem czasu bedzie ok:-) pozdrawiam ps. na bol dziaseł poleciła płukanie Dentoseptem-mnie pomaga.:-)

Gość szczerbata123
mój kolor zębów to też a2

Gość nowa szczeka
a który jasniejszy-A1 czy A2?

Gość tomi023
mam18 lat i mam duży problem jadąc na rowerze wybiłem sobie dwie 1 i dwie 2 wiec mam pytanie co mam zrobić z ty niefartem i ile mnie to będzie kosztować jakie rozwiązanie jest najlepsze

Gość Zerkaaaa
Ja mam zły zgryz. Leczę go już od pięciu lat. Przyznam nie jest łatwo go wyleczyć ,ale lepiej uwierzyć w siebie i naprawić swoją wadę. Noszę aparat do zębów na noc. Jest mi trochę niewygodnie z nim bo to mój drugi aparat a jest nowy i muszę się do niego przyzwyczaić. Ale pocieszę innych nie jest to wcale trudne tylko ,żeby mieć zdrowy zgrys trzeba popracować Julia 10 lat

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować