Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wyprostowana

A co powiedzie o zakupach w IKEA??

Polecane posty

Gość Wyprostowana

Co najczesciej tam kupujecie??I co warto tam kupic??

Gość ola2000
u mnie w domu jest znaczaca przewaga rzeczy z ikea mam glownie meble w salonie w sypialni i oczywiscie pokoje dzieciece sa wyposarzone w mebelki i posciel z tego sklepu jestem ich fanka

ja byłam poraz pierwszy ostatnio...i gubię się tam:) kupiłam takie wiszące połeczki do szafy i jestem zachwycona bo mam wrażene, że dwa razy więcej miejsca mam teraz w szafie :) tego typu bajery pozwalające zagospodzarować przestrzeń sa chyba tylko w ikea i są rewelacyjne :D

u mnie w domu też króluje IKEA :) meble, pościel, obrusy, poduszki, doniczki, obrazy, ramy, ramki, wieszaki, wazony, dzbanki, szklanki, kubeczki, przybory kuchenne, multum rzeczy, lubię ich stylistykę, i sporo kupuję tam różnych bibelotów ;)

wiecie co wam powiem?ja chodzę do Ikei podpatrywać pomysły___pózniej sama to robię:)szkoda takiej nieraz wydatku tak nieuzasadnionej kasy skoro można to wykonać samemu!serio

Gość wstrząsnieta
A dlaczego tak Wam się podoba ta IKEA? Ogladałyście film "W podziemnym kregu"?

tam się płaci za POMYSŁ, o to chodzi :D sama mam cały pokój z tymi meblami, nawet mam dywan i takie różne drobnostki z tamtąd... ale żałuję białych mebli, kto teraz kupuje białe ? :/

a ja tam lubie pomysły ikeowskie i lubie pochodzić po sklepie nawet jeśli nie mam zamiaru kupić czegoś konkretnego ... :)

Gość Ninka35
Też lubię. Odwiedzam, kupuję, podpatruję. Fajny klimat tam robią. :)

Gość ghjkiughbvf
My mamy sporo rzeczy z tego sklepu... bardzo lubie tam chodzić... ostatni zakup to było łóżko do mojego pokoju... jest poprostu wspaniałe... pojedyńcze (chociaż spokojnie można się we dwoje wyspać :) ) takie żelastwo czy co to jest, ale bardzo stylowe:) do tego stoliczek... w oógle w Ikea jest raj.... i do tego na koniec zakupów pyszne hot-dogi :):):):)

Gość Biurowa Nudziara
Uwielbiam robić zakupy w IKEI !

Gość wyprostowana
Witajcie!!Ja tez tam robie zakupy,albo jade sobie tak pochodzic i popatrzec....Sama przyjemnoc!!Najbardziej lubie kupowac rzeczy do dziecinnego pokoju,sa sliczne.

Gość Ś-finka
Steffen Moeller w którejś "Europie..." zażartował na temat spędzania wolnego czasu przez typowego Niemca - po południu otwiera biblię nowych czasów, czyli katalog IKEA! U nas chyba też tak jest... Pryznajmniej ja się przyznaję, że lubię ten sklep i lubię oglądać katalog też. Mam trochę mebli ikeowych, w połączeniu z innymi. Moim zdaniem są w porządku, ale nie wszystkie - niektóre rzeczy to straszne buble. Po prostu trzeba uważać i dokładnie ocenić jakość danego mebla. Świetne pomysły praktyczne, np. do szaf, do przechowywania.

właśnie stamtąd wróciłam :D kupiłam wreszcie antyramę na plakat notabene z IKEA z pięknym kwiatem Clematisu (który przeleżał jakiś czas za szafą, ale już sobie o nim przypomniałam :D ) , kwiatek w donicznce do pokoju, 2 wazoniki na okno, jakieś serwetki i kubeczki, zakupy robiłam w pośpeichu, ale zdążyłam zarejestrować kilka jeszcze fajnych rzeczy. Sporo artykułów ma nowe niższe ceny, warto to śledzić :) a może ma ktoś z Was garnki kuchenne z serii 365+ ?? moja mama chce kupić na początek zestaw (3 garnki+patelnia), ale jestem ciekawa jak się one sprawdzają potem.

Gość Moon_77
A ja nie rozumiem dlaczego sklep ten zyskał w Polsce opinię ekskluzywnego sklepu meblowego;-) W Szwecji powstał on z myślą o niezbyt zamożnych obywatelach, jako meble tymczasowe np. dla studentów wynajmujących mieszkania....nie są zresztą zbyt wytrzymałe;-) I nie pisze tego bezpodstawnie, miałam meble IKEA, drewniane, niestety bardzo krótko były ładne;-( Wystarczyło niezbyt silne drasnięcie, by pozostał slad.....Jedno jednak musze im przyznać...Pomysły na aranżację mieszkania często są znakomite;-)

Gość WYPROSTOWANA
WLASNIE DOTARL DZIS DO MNIE NOWY KATALOG IKEA!!! TROCHE NOWOSCI,TROCHE NIZSZYCH CEN ALE ZADNA REWELACJA....CHYBA ZE COS PRZEOCZYLAM BO SZYBKO GO PRZEWERTOWALAM.MUSZE NA SPOKOJNIE PRZY KAWIE,KARTKA PO KARTCA WSZYSTKO POOGLADAC....POZDRAWIAM.

zgadzam sie z moon_77. Na zacodzie do Ikei wybieraja sie albo niezamozni obywatele, albo studenci, zeby zagospodarowac czyms swoje male pokoiki w akademikach;) A prawda jest taka, ze jakosciowo nie sa to najlepsze meble, ale za to swietnie nadaja sie do malych mieszkan. I nie rozumiem dlaczego nikt nie kupuje mebli od polskich firm?? mysle, ze jakosciowo lepsze, a cena ta sama...

Racja Ikea to bardzo tani sklep na zachodzie co wiaze sie niestety raczej tez z jakoscia {nie najlepsza}. Probowalam i potwierdzam duzo zeczy jest super i mozna fajnie dobrac do wystroju wnetrza, ale jakosc slaba . Czemuw Polsce taka droga tez tego nie rozumiem.

Gość żora
bardzo jubię ten sklep. Co prawda nie kupiłabym tam mebli do salonów (kanapy wyglądają troche niedbale). Natomiast aranżacj kuchni i sypialni są wspaniałe.Lubę też różne drobiazgi, których nie ma w innych sklepach. Na przykład ostanio kupiłam drobiazg, który okazał się b. przydatny - przyrząd do cięcia w cząstki jabłka (rewelacja). Często robię jabłka duszone z majerankiem. Wiele jest tam podobnych drobiazgów i pomysłowych rozwiązań.

Gość nie wierze
Nie wierzę że wszyscy chcecie mieć mieszkania urządzone jak w Ikei. Fakt, mają wiele przydatnych rozwiązań jeśli chodzi o organizację przestrzeni, ale te meble wcale nie są ładne ani trwałe. kojarzą mi się z tanim badziewiem - takim co błyszczy na początku slicznie a potem pozłota się ściera - tylko dziwnie drogim. Mieszkania w stylu Ikea wyglądają jakby ich mieszkańcy żyli ciągle na walizkach. Dom to ma być dom, z klimatem, wygodnym fotelem, stołem i ciepłym światłem. dom to nie tymczasowa przechowalnia. Jestem na NIE

Ja, poniewaz jestem studentem nie mam olbrzymiego mieszkania czy domu, wiec i tak wiekszosc regalow mam z ikei, gdzie moge pochowac tony ksiazek :) (szkoda tylko, ze polki sie wyginaja :( ale to juz inna historia..) Ale nikt poza mna (w rodzinie), poza roznymi pierdolami (typu akcesoria kuchenne, swieczki czy posciel) nie kupuje mebli w Ikei...

Gość moon_77
Aha, zapomniłabym;-) W IKEA są przepyszne hot-dogi (przynajmniej w Markach) i niedrobie, lody też są pycha....

Gość km
Jesli ktoś nie lubi ikei to po co tam chodzi? Głupota! ja lubie wiec chodze, a po co gadać , że to, że tamto.

Gość joolka
powiem Wam jedno niby ikea to ikea...jednak te u nas sa jakby 2-go sortu.stwierdzam to po odwiedzeniu ikea w usa

Gość ola2000
ja mieszkam w usa i zakupy robie czesto w ikea i nie zauwazylam ani ja ani moi znajomi ktorzy tez tam kupuja rzeby rzeczy byly jakies gorsze ;drugiego sortu;co za bzdury wypisujeci wiadomo ze meble nie sa tam trwale ale to juz napewno nie kraju wina w ktorym sa sprzedawane tylko poprostu taka marka

Gość Hana
Byłam ostatnio podoba mi się wiele rzeczy ale czy jakość jest dobra?? Kupiłam se fajną lampę do pokoju za 40 zł w innym sklepie nie kupisz za taką cenę chociaż przy montażu odpdł mi kawałek plastiku to jestem zadowolona z niej. Strasznie marzę o pościeli bo naprawdę jest tam śliczna no ale wymiary są inne niż te standardowe i nie kupię sobie nigdy bo by nie pasowały do mojej kołdry ani poduszek. Ikea moim zdaniem to prosty ale bardzo czrujący styl.

Gość sdfdsf
i cholernie drogi!!!!!!!!!!

Witam:) Dzisiaj rano zastanawiałam się na założeniem podobnego topiku :)Ucieszyłam sie , ze juz ktoś mnie wyprzedził;) Uwielbiam zakupy w Ikea , doceniam prostotę ,funkcjonalność przeróżnych bibelotków, niepowtarzalny klimat , po prostu ikeowski styl... Zgadzam sie , meble i sofy nie wyglądają na solidne , jednak prawie cały pokój urządzony mam \"dzieki\"Ikea:) Lampy ,lampiony, wazony , wazoniki , swieczki,ramki ,pudła i wiele innych - w zadnym innym sklepie nie ma tak oryginalnych dodatków do aranżacji wnętrz. ----- Mam pytanie do -ghjkiughbvf - jak przewiozłaś to łóżko?Własnie chce sobie je kuipc , ale zastanawiam sie nad transportem.Nie wiem w jakie paczki jest zapakowane i czy sie zmiesci do osobowego samochodu...Chyba raczej nie:(Ale dla pewnosci pytam. Pozdrawiam, buziaki.