Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PElu

Czym umyc kran ??

Polecane posty

Gość PElu

Dziewczyny jak myjecie krany by nie zostały żadne ślady i się nei niszczyły ??

Mleczkiem do czyszczenia. Nie niszcza sie. Nie ma sladow, jesli sie dobrze to mleczko splucze ;)

cilit bang wszystko usunie :P ja zemdlalam od oparow tego specyfiku i mialam mdlosci :P ale usowa wszystko to fakt :P cos za cos :D

Kazde chyba mleczko da rade umyc kran... np. Cif, Ajax Slodziutka - to niezle zapuszczony musi byc ten kran, zeby go czyscic cilitem :P

Gość PELU
W robicie sobie jaja czy naprawdę czyścicie krany tak chemią ????????????? Ja jak narazie myję tylko czysta woda i poleruje na sucho. Myslałam ze znacie jakiś srodek, lub robicie jkąś naturalna miksturę. Nie polała bym w życiu kranu CILITEM no chyba ze miała bym baterie za 100 zł i nie było by mi jej żal za pół roku zmienić. Hm.... Pozostane jednak przy wodzie. Po za tym cilit jest na kamień, a ja mam poprostu kran pomoczony woda i plamy od dotykania.

U mnie jest twarda woda i nie da plam od kropel i chlapniec zmyc sama woda. Dlatego przy okazji mycia zlewu czy wanny zawsze \"przejade\" po kranie gabka z odrobina mleczka. I kran wcale sie od tego nie niszczy - ja co prawda traktuje je tak dopiero 1,5 roku, ale np, u moich rodzicow od wielu lat tak sie je myje i nie widac, zeby mleczko je niszczylo. Nie przesadzaj...

Gość PELU
Ale ja uwielbiam przesadzac :)

u mnie jest bardzooooooo twarda woda - więc kamień się robi w zagłęgieniach i rogach.... używam cilitu i czyszczę starą szczoteczką do zębów

Gość przecież krany nie są
z cukru żeby się miały rozpuścić. moich kranów cillit nie zniszczył. a jak boisz się o swoje krany, których cenę tak skwapliwie wymieniłaś to znaczy, że nie stać Cię tak naprawdę na nie. nie lepiej było kupić sobie coś o co byś tak tyłkiem nie trzęsła?

Gość 8888
można octem, nie działa jak cilit ale pomaga

Gość i kwasek cytrynowy

Gość PELU
Przeciez krany nie są... Jak to mnie na nie nie stać jakby niebyło stac to bym nie kupiła. Nie znaczy ze jak kogoś na cos stać to ma co miesiąc wymieniac i do tego nie myć bo stać go na nowe.

Ja od wielu lat myję krany, umywalkę i wannę mydłem w płynie. Tanio butelka 5-litrowa najzwyklejszego mydła kosztuje 10-15 zł. Uzywam też do sprzątania innych rzeczy. Wypróbój. Pozdrawiam.

Gość magigi
najlepszy do tego jest ocet.umyc gabka i zostawic na kilka minut a nastepnie splukac.polecam

Gość Zosia_ja
Używam Sotin R87. Jest bardzo skuteczny, osad z kamienia złazi w ciągu kilku minut. Nie niszczy kranów. Piękny połysk długo się utrzymuje

Gość gość
Mam taki specjalny preparat do armatury Sotin. Zmywa osady z kamienia, konserwuje i nadaje piękny połysk.

Gość gość
Ja stosuję domowe metody, bo chemia parzy mi skórę. Tu są porady jak ją wyczyścić nawet w tedy, kiedy woda jest twarda http://mama-dobra-rada.pl/?p=7379

Gość gość
Ja też używam tej niemieckiej firmy Sotin. Preparaty są droższe niż marketowe, ale mam pewność, że ulegną biodegradacji., ze nie zniszczę przedmiotów w moim domu i że są skuteczne. Mam ciekawsze zajęcia niz polerowanie kranów. Używając Sotin psikam, czekam chwilę i wycieram. I kran pięknie błyszczy. A do sprzątania ZAWSZE zakładam rękawiczki, nawet wtedy gdy odkurzam suchą szmatką.

Gość GosiaGosposia
Widzę w komentarzach, że Sotin wygrywa. Nie tylko ja lubię te płyny do czyszczenia.

Gość gość
Szamponem myje.

Gość Julia_nowakowska
Sotin do mycia armatury jest najlepszy