Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ANI MRU MRU

Z TYLU ZEBA MADROSCI WYROSL BABEL -CO TO JEST ??????

Polecane posty

Gość ANI MRU MRU

Z tylu zeba madrosci na dole wyrosl mi babel -tydzien temu, gdy probowalam go usunac,-tzn wycisnac, to leciala krew i malutki kawalek czwgos bialego - dodam ,ze smierdzialo m iw tamtym iejscu:( teraz myslalam ,ze jest ok ,ale on jest znowu - nie smierdzi tak bardzo -troszke, jest troszke bolacy... jak to usunac ?????? wyciskam i nic...caly czas jest tak i s am....:(

Gość ANI MRU MRU
pliisssss pomozcieeee

Gość a nie jest
to czasem ropa...tez kiedys podobnie mialam, po nacisnieciu wylecialo pelno ropy niezbyt zapachowej;)

Gość aha i...
zapomnialam dodac...babek byl przy zebie, ktory mial byc do usuniecia.

Gość no to do dentysty
proste

Gość ANI MRU MRU
Ta wypowiedz o usuniecviu zeba to nie bylamoja. probowala mto wyciskac, ale prawie nic nie leci , ale boli... :(

Gość ANI MRU MRU
tak sobie mysle, ze jedynym wyjsciem byloby przekluc sterylna igielka ,ale jestem za granica i no coz...nie mam dostepu do tychze spraw..

Gość możliwe że to przetoka
przed Tobą wtedy rwanie lub leczenie kanałowe. nie zwlekaj, bo zapalenie okostnej to bardzo bolesna choroba. może nawet trwale oszpecić twarz. jutro idź do stomatologa.

A tak serio, polecam dentystę. Nie wygląda mi to na zapalenie okostnej, ale mimo wszystko wizyta nie zaszkodzi...

jak wroci moja siostra, to poprosze zeby Ci odpisala, ona w tym pracuje

Gość tyyyyyyyyyyyylko
szalwia

Gość ANI MRU MRU
plisss pomozcieeeeee

Gość ANI MRU MRU
dzis tez sie meczylam z tym bablem ,boli ... prosze , czy ktos wie co w takiej sytuacji mam zrobic ? i co to jest ?

Gość taka mała porada
Kiedyś też miałam takiego bąbla, na dziąśle, przez to że miałam resztkę ułamanego mleczaka który już się wykruszał i nie opłacało się go wyrywać. Nie przekuwałam go ,ale jak tylko szczelina pomiędzy tym zębem się zatkała jakimś jedzeniem, po prostu była tragedia. Bąbel robił się duży i ząbstrasznie bolał, na nieszczęscie gdy byłam nad wodą nie miałam przy sobie wykałaczki i musiałam strasznie sie męczyć, bo nic co nadawało się do usunięcia tej resztki jedzenia nie było. Leciała mi też z tego zeba ropa. Myślę że jeśli ci w najbliższym czasie nie przejdzie to udaj się do dentysty, bo być może ten smrodek powoduje niezbyt przyjemny oddech ;)

Gość ANI MRU MRU
no wlasnie - ja MAM GO Z TYLU NA D ziasle, ten babel doslownie wchodzi mi na tego zeba....

Gość ANI MRU MRU
wczoraj nic nie rovbbilam z tym, wyszukalam, w sklepie cos jak spirytus salicylowy i tamto miejsce przemylam wacikiem . babel caly czas jest, ale tylko przy jedzeniu i dotyku. sam o sobie znac nie daje. czy ktos tez tak mial?

Gość ANI MRU MRU
prosze.... powiedzcie cos... .:(

Gość ANI MRU MRU
witam! ten babel caly c

Gość mi to
wygląda na to że masz ropnego zęba. Do dentysty ale już!!!

Gość ANI MRU MRU
ten babel narazie boli przy dotyku.... jak z nim nic nie robie-jest ok.

Gość aaaaaaaaallllllllaaaaaaa
Miałam tak kiedyś. Ząb jeszcze nie wyrósł do końca, jest prawdopodobnie równy z dziąsłem. Pomiędzt zębem a dziąsłem tworzy sie tzw. kieszeń, w którtej zbierają sie resztki jedzenia i gniją, tworzy sie ropa. Niemusiałam usuwać zęba. Ci jakiś czas, jak to sie robiło chodziłam do stomatologa, który oczyszczał to, zakładał mi opatrunki dezynfekujące. Jakis czas tak sie męczyłam a póżniej ząb urósł ponad dziąsło i problem się skończył. Mam zęba do dziś.

Gość jowitta
miałam kiedys juz tak 2 razy....niestety nie licz na zadne domoe sposoby,podejrzewam ,ze zrobil Ci sie torbiel z ropa..u mnie wlasnie tak bylo i trzeba bylo za kazdym razem usunąc ząb. dodam ,ze rowniez nie mialam mozliwosci pojscia do dentysty, a zaczelo w konu tak bolec,ze nawet srodki przeciwbolowe nie pomagaly.

Gość jowitta
i jeszcze jedno...oba żeby byly juz całkowicie wyrośnięte.

Gość jowitta
oczywiscie zamiast żeby ma być zęby ;)

Gość do dentysty i tyle

Gość cofa mnie jak to czytam
jak można mieć w ustach coś gnijącego i nie pójść do dentysty z oszczędności?:o albo jak można doprowadzić się do takiego stanu "resztkę ułamanego mleczaka który już się wykruszał i nie opłacało się go wyrywać"?:o dwieście złotych to nie majątek. sama zarabiam 700, ale na zdrowiu się nie oszczędza! nic dziwnego, że o Polakach panuje opinia, że to brudasy:o

Ja też mam takiego jakby bąbla, tęż rosną mi ósemki. U mnie to jest dziąsło, które zaczęło trochę odstawać. Też cierpiałam z bólu, ale płukałam 5 dni jamę ustną naparem z rumianku i już mnie nie boli.