Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość operetka1

moj pierwszy test ciazowy pomozcie

Polecane posty

Gość operetka1

dzis wybieram sie do apteki.chce kupic test ciazowy.czy bede o cos pytana przez aptekarke?

pewnie sie spyta jaki cchesz sa 3 rodzaje: plytkowy, paskowy i strumieniowy. podobno najlepsze plytkowe a jakiej firmy to juz ci chyba doradzi farmaceuta. aha i wazne jest tez ktory to dzien po spodziewanym zapldnieniu bo czescsc testow wykrywa dopiero ok 14 dnia po zaplodnieniu, a sa i takie ktore juz ok 7 dnie (podobo) maja wykrywac

Gość operetka1
dzieki slicznie.A na czym polega ten plytkowy???

Ma postać takiej jakby płytki, Nabiersz siusiu do takiej specjalnej pipetki a potem umieszczasz kilka kropli w okienko testowe i po jakimś czasie - przeważnie po około 3 minutach - w drugim okienku odczytujesz wynik. 1 kreska - nie ma dzidzia, 2 kreski - jest dzidzia :D

Gość myszkaaaaaaaa
ja rowniez polecam test plytkowy Mnie nie zawiodl:)

To ja polecam Pre-test. Ma juz zalaczony pojemniczek na mocz, wiec nie trzeba niczego brudzic ;) I potwierdzam: plytkowe sa najprostsze w obsludze. Mialam jeszcze paskowy, ale jakos dziwnie sie go uzywalo ;)

Pre - test bardzo dobry, też polecam. Robiłam w styczniu i wyszły dwie wielkie tłuste krechy - hehehe :)

Gość operetka1
dzieki dziewczyny.a keidy najlepiej zrobic test?Czy wieczorem mozna?i czy o kazdego dnia mozna?

najlepiej na czczo z rana bo wtedy w moczu jest anjwieksze stezenie hormonu - a to eliminuje pomylki :)

Najlepiej od dnia spodziewanej miesiączki i to najlepiej z porannego siusiu, bo stężenie hormonku wtedy największe. Są co prawda takie co to niby wcześniej wykrywają ciążę, ale nie wiem na ile są wiarygodne, zwłaszcza że różnie u kobiet rośnie to stężenie, u niektórych wolniej i te wczesne testy mogą być fałszywie negatywne. Ja robiłam chyba 2-3 dni po spodziewanej miesiączce i to chyba wieczorową porą :) ale co miało wyjść to wyszło :) Hehehe :D

Gość ojjjjjj
plytkowy, paskowy i strumieniowy?? czym się różnią i na czym polegają??

Gość colorblind
polecam pre - test

Gość Pre- test- czy to juz nazwa
firmowa? tak mam powiedziec aptekarce? dziewczyny, a co jak ja jestem 5 dni po miesiaczce i obawiam sie wlasnie ze mimo tego jestem w ciazy i ze to byla ciazowa miesiaczka? czy testy wykazuja cos tylko w dniu spodziewanej miesiaczki?

Gość mgmgmg
pre test widzialam w Rossmanie, jesli wolisz jednak apteke to idz najpierw do Rossmana i popatrz jaki on jest, jakie opakowanie, jaka nazwa dokladnie.

Gość a ja........
5 dni po miesiączce? Czemu myślisz, że mimo tego, ze miałaś miesiączkę możesz być w ciąży?

Gość bo sie tego naczytalam tu na
forum, duzo kobiet tak mialo :( tym bardziej ze ta miesiaczka byla inna niz wszystkie dotad. a czy to ze ktos zaczal uprawiac seks ma wplyw na postac miesiaczki?

jesli mialas okres to raczej ciazy nei ma! nie wiem zabezpieczyliscie sie? zawiodlo cos czy panikujesz dla zasady?;)

Gość zrobilismy to I raz na
dzien przed miesiaczka, tzn. moj chlopak wszedl we mnie ale wyszedl

Gość zrobilismy to I raz na
no i teraz naczytalam sie ze nawet w trakcie okresu kobieta moze byc plodna (aczkolwiek wydawalo mi sie w polowie tamtego cyklu ze mialam owulacje bo mnie bolal brzuch) . mialam okres ale jakis troche inny niz dotad i brzuch mnei bolal tylko przez 1 dzien. a teraz jestem prawie tydzien po okresie i boli mnei podbrzusze

Wcale sie nie dziwię, temu, że chcesz zrobic test mimo, że miałas okres. Ja tez jak sie naczytam tych wszystkich historii, to mam wrażenie, że jestem w nieustannej ciąży. Nie posądzam tutaj nikogo o zła wolę w wypisywaniu różnch informacji, czasem wręcz bzdur, ale dłuższa lektura sprawia, że mam w mozgu jajecznicę. Chodzi mi tutaj dokładnie o tych/te, ktore robią to złośliwie, żeby podenerwowac innych.

Gość JAKAJAJAKA
Cześć , nie pisze tego cecowo , ale mojego szwagra siostra miała w ciąży okres przez pierwsze dwa miesiace. Jak nie dostała trzeciej poszła do gina i okazało sie że jest w 4 miesiącu.

Gość a jakajaka czy bolal ja brzuch

Gość kabaretka_aa
ja robię dzisiajtest i bardzo się boje;/ bralam potinor 72 i teraz spoznia mi sie okres ponad 2 tyg!! i dziiaj pora na test kotrego ie bardzo boję!!!!!!

Gość Mglalalala
kabaretka_aa ::::::::I co robiłaś test bo jak ci się spoznia 2 tyg. to możesz robic test nawet teraz lub wieczorem .

Gość kabaretka_aa
wlasnie czekam na mojego faceta.. bo chcemy wspolnie zroic ten test.. jejku!! kazda minuta jak wiecznosc.. stersuuje sie na maxa.. juz chcem zrobic ten test i odczytac ze jest negatywny , ze nie jestem w ciązy.. :( a jego wciaz nie ma .. czekam i czekam....

Gość kabaretka_aa
głowa i brzuch mnie boli z tego wszystkiego.. :O

Gość a ile
ile kosztuje ten test plytkowy?