Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kali27

laparoskopia

Polecane posty

Cześć Dziewczyny. Czy miałyście może robioną laparoskopię? Ja wybieram się na to 12 września i nie wiem jak to jest po. Prosze napiszcie swoje odczucia i jak długo trwał cały zabieg. Pozdrawiam i czekam na wasze odpowiedzi.

Gość uuuuuuuuuuu
laparoskopia ale CZEGO??:)

Jeśli żołądka to ja miałam. Nie trwa to długo, ale niestety jest dość nieprzyjemne. Przez przełyk wkładają rurkę do żołądka. Da się wytrzymać, ale współczuję

Laparoskopia ginekologiczna to metoda diagnostyczna i zabiegowa polegająca na wykonaniu trzech niewielkich nacięć, przez które wprowadza się do jamy brzusznej układ optyczny i niewielkich rozmiarów narzędzia chirurgiczne. Badanie to umożliwia obejrzenie zewnętrznej powierzchni narządów jamy brzusznej i wykonywanie różnorodnych zabiegów ginekologicznych, takich jak wyłuszczenie torbieli jajników czy mięśniaków macicy, jak również diagnostykę i leczenie zabiegowe niepłodności oraz endometriozy. U mnie chodzi akurat o niedrożność jajowodów , bo nie mogę zajść w ciąże. Może któraś z Was miała to badanie i mnie uświadomi jak to jest po, i jakie odczucia.

Gość do Alicat
u Ciebie to chyba raczej była gastroskopia, skoro przez przełyk.