Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łodzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Gość Zarobki kierownik menadzer
Witam!!!! Czy ktoś się orientuje ile zarabia główny kierownik restauracji McDonalds w dużym mieście ? Menadżer ds. personalnych ? Mam rozumieć że to jedno i to samo stanowisko tak ? (chodzi o osobę która jest najwyżej w restauracji)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Obeznany makowiec
pilna pomoc : Koszulki masz za darmo jeśli chodzi o tą sytuacje to zależy od kierownika... jedno jest pewne takowej koszulki ( czy też spodni ) nie można już zamawiać produkowali je w Niemczech produkcja została zamknieta ( niemiecki mak ma już nowe stroje ) jedynie restauracje między sobą mogą się dogadać jeśli mają na zbyciu ( do odsprzedania ) . Fast Dial : to na ile ma starczyć odzież jest wyszczególnione w zależności od stanowiska ( czerwony , instruktor , menago ) i od tego jaki ma się etat ( Ci z całym siłą rzeczy dostaną szybciej niż Ci z 1/4 etatu ) Zarobki kierownik . menadzer : a kto go tam wie? ja jestem instruktorem a stawkę za godzinę pracy mam taką sama jak inni menago . W restauracji jest najważniejszy Kierownik ( ale nie myśl że tak z ulicy się wepchasz na kierasa żeby nim być trzeba mieć znajomości i dobrze żyć z kim trzeba ) jedynie na co możesz liczyć to max asystenta ( zastępca kierownika ) . Jedno jest pewne kieras , asystent i personalna dobrze zarabiają na bank :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alkos
Czy jest szansa, żeby zatrudnili tylko na kilka miesięcy? Bo będę miał czas po maturze, ale w październiku studia się zaczną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość menago
Pewnie,że masz szansę...tylko wiesz...kto pierwszy ten lepszy,a takich jak Ty nigdzie nie brakuje...więc ruszaj:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość toreb
personalna jest na stawce ok 1500 zł na początek, też mi rewelacja... ciuchy nowe mamy od kilku miesięcy, są o wiele bardziej wygodne, mają ładne kolory :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Obeznany makowiec
toreb : nie wrzucaj wszystkiego do jednego wora ja jestem instruktorem a mam stawkę menadżerska :] jeśli kierownik jest normalny i bacznie obserwuje kto jak pracuje ile z siebie daje to stawka jest zróżnicowana i można mieć więcej niż inni :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
@Obeznany - wiem że koszulki przewidziane są na jakiś etat. I jeżeli dobrze pamiętam to w tym przypadku, będzie tak jak napisałem. Dwie koszulki na dwa lata. Ale nie pamiętam dokładnie. @Obeznany- już się tak nie chwal że masz stawkę mgr, bo takie coś z pewnością psuje atmosferę wśród załogi, gdyby jakiś instruktor zarabiał tyle ile ja to raczej odechciało by mi się pracować. Nie dotyczy instruktorów, którzy nie chcą być mgr i pracują np w tej firmie dwa, trzy razy dłużej- bo wtedy jest to ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
Mgr do spraw personalnych przeważnie ma wynagrodzenie 1-2 złotych więcej od zwykłego mgr (po kursie smc, ze stawką podstawową)- ile wynosi, zależy od miasta. Są jeszcze asystent do spraw personalnych (osobiście znani mi tylko ze słyszenia- to zarabiają więcej). P.S. Kierownikiem nie zostaje się z rekrutacji, przeważnie długą drogę trzeba przejść, chociaż słyszałem o przypadku gdzie kierownikiem został pracownik po roku od zatrudnienia, bez żadnych znajomości, układów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
@Obeznany makowiec- wracając do tej twojej zajebistej stawki mgr, to uważam że masz kierownika conajmniej dziwnego, jaki sens dawać instr tyle ile ma mgr? Jeżeli teraz dostaniesz awans to dostaniesz podwyżkę i będziesz zarabiał, więcej niż mgr który dostał awans rok temu? Dlaczego? Wtedy będą pytania co więcej umiesz zrobić? Może poprowadzisz zmianę lepiej, ogarniesz lepiej inne rzeczy- ale jeżeli we wszystkim będziesz gorszy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kafeteria Magazzyn dla kobiet
A może założy ktoś forum mcd?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Obeznany makowiec
Fast Dial : Ja nie chodzę i się nie chwalę może 2-3 osoby wiedzą jaką mam stawkę i tyle pracuje ponad 2 lata i wiem jaka jest zawiść o każdy grosz więcej jeśli ktoś zarabia od innych . Fast Dial : Powiem Ci tak jakiś czas temu wyleciał na zbity pysk kierownik który dawał awanse ale dla swoich przydupasów pomijam to że są nierobami , zero wiedzy , zero własnej inicjatywy itd . Kierownik się zmienił na zebraniach menadzerskich ( są też ogarnięci menadzerowie którzy dostali awans za pierwszego kierownika ) kierwonik pytał po kolei o każdego pracownika i doszło do mnie i większość ludzi tam zebrana powiedziała nt mojej pracy same dobre rzeczy kilka rozmów z kierownikiem który sam się przekonał że mam ogólne większe pojęcie nt działania restauracji . A to że mam stawkę menadżera nie uważam za dziwne bo mam obiecany awans niestety to nie takie chop siup u mego operacyjnego mamy sporo menadzerów i kierownik musi zrobić '' selekcje naturalna '' . Do tego zajmuje się sprzętem , załatwiam różne rzeczy , oszczędzanie ( na chemi rocznie zaoszczędzimy 10tys rocznie dzięki mnie , spadek zużytej energi miesięcznie do 40% porównując poprzednie miesiące ) inne rzeczy poza tym uwierz mi wiecej że umiem więcej niż nie jeden menadzer u mnie w budzie , nigdy nie byłem na ZL , zero UŻ i zawsze można się zemną dogadać w nagłych wypadkach także odpowiedziałem Ci na Twoje ostatnie pytanie nigdy nie żebrałem o podwyżkę ( a są tacy u mnie ) robię swoje i tyle . Za poprzedniego kierownika miałem że tak powiem prze.... i nawet chciałem dać sobie spokój z tą robotą ale wytrzymałem i teraz mam o niebo lepiej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość instr/już menago
obeznany makowiec to mozemy sobie rękę podać:) a tym,że ja własnie awansowałam od kwietnia,ale miałam jako instruktor dość wysoką stawkę,więc tera mi się wyrównała jako menagerska i tak jeśli ktoś dostanie po mnie awans to lepiej na tym skorzysta(przynajmniej materialnie)bo wyrówna sobie prawie do mojej stawki. Ale ja tez jestem z tych co to można na takich liczyć w kadej sytuacji.Jestem w o tyle trudniejszej sytuacji od Ciebie(obeznany makowiec)że mam dzieci i w każdej chwili może się coś prydaryć,jakieś zwolnienie czy cóś;)ale ja jako matka i tak nie korzystam z tego.Jakoś daję w taki czy inny sposób radę.Można?można,a więc zachęcam do działania,a nie do dziamania;p Szacun obeznany makowiec.W pełni Cię rozumiem:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
@Obeznany ile wydajecie na środki czystości? Jak duża restauracja?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Obeznany makowiec
instr/już menago : Dzieci to nie przeszkoda różnie w życiu bywa i czasem tez tak bywa że nie ma jak przyjsć do pracy mimo szczerych chęci ale jak ktoś coś od siebie daje to na pewno to docenią ( jeśli kierownik jest normalny i zależy mu na dobrym funkcjonowaniu restauracji a nie chlania wódki w wolnych chwilach ze swoim gronem ) . Pamiętam jak chciałem być szczery i powiedziałem jaką mam stawkę ( jeszcze przed dostaniem stawki menadzerskiej ) o Panie jaka piana i zawiść człowieka może być to głowa mała jak powiedziałem dlaczego i za co mam ile mam i zapytałem co on zrobił ? to zamkną się łeb i poszedł . Nie ogarniam tej zawiści w McDonald's jeśli ktoś ma więcej i nie za lizanie dupy a swoją ciężką pracą . Fast Dial : Ponad 2tys miesięcznie restauracja spora . Tylko przez długi okres czasu chemia szła jak woda przez palce a można na prawdę dużo zaoszczędzić nie tracąc na czystości . Np HDD w baniaku używa się do czyszczenia grilla tylko ( plecy , klapy ) przedtem leli go do wszystkiego a sam wiesz ile jedna butla kosztuje . koncentrat 1L HDD stoi tylko po to żeby stał ( bo musi ) każdy wie że w maku zero logiki ale :) czerwony czy jak kto woli różowy butelka 1 L stoi tylko też zeby stało do baniaka pod zlewem kupujemy ten płyn ale w worku ( jest tańszy niż ten w baniaku ) popatrz na ceny i pokombinuj i sam zobaczysz ile można zaoszczędzić :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
"pod zlewem kupujemy ten płyn ale w worku ( jest tańszy niż ten w baniaku )" No to chyba każdy wie, który zajmuje się środkami czystości. Dlaczego butelka musi stać? Bo co taki standard że ma być pełna butelka? Ponad 2 tysiące to ile 2100 czy 5000?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość instr/już menago
Obeznany makowiec-ja nie mówię przecież,że dzieci to przeszkoda.Dla niektórych jest to rodaj wymówki,zeby mieć wolne...hmm...zastanawiałabym się czy nie użyć tu słowa"wykorzystania"dzieci do tych własnie celów,bo nie chce się pracować co niektórym.Leser lesera pogania.Więcej gadania o stawkach niż o pracy.Ja też kiedyś zrobiłam ten błąd i powiedziałam swoją stwkę...człowieku....o parę groszy w łyżce wody gotowi Cię utopić.A jak szybko się takie info rozchodzi...hehhe...prędkość światła;) A że człowiek się uczy na błędach,to od tamtej chwili nie mówię nikomu swojej stawki. Promocja od dzisiaj weszła,to się okaże pewnie zaraz,ze Ci co najwięcej szczekają o stawkach i należnościach jakie to im się należą,to pewnie nie ogarnęli do diś dnia promocji....hahha...pewnie skończy się promocja,a oni nadal do konca wszystkiego nie zaczają...szkoda słów i nerw na takich.Ja olałam ten temat już totalnie,temat zazdrości i zawiści.Wyobraź sobie,że jak dostałam awans,to też był nie mały temat,aczkolwiek myślałam,ze będzie większy.Nie był aż tak duży chyba ztego powodu,że w tym samym czasie na instruktora dostała awans osoba,która pracuje o wiele mniej niż inni....aż cholera...to dopiero było:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Obeznany makowiec
Fast Dial : Zapytałeś to Ci napisałem kilka rzeczy z wielu :) . Dobrze że wiesz . Z tego co słyszałem to 1L butelki koncentratu HDD i różowego muszą być i dla tego stoją w szafce . Wiadomo ile kosztuje 1L koncentratu a ile baniak HDD . 2 tys z małym haczykiem :) instr/już menago : Niestety ludzie są je....ci chyba nigdy to się nie zmieni dostaniesz podwyżkę '' dupe liże '' dostaniesz awans '' dupe liże '' najśmieszniejsze jest to wtedy kiedy mówia to osoba która sama dupe lizała ale nic ty nie ugrała .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
Od razu mówię że ja lubię swoją pracę, co prawda nie są to duże pieniądze. Ale dopóki mi starcza jest ok, głównie przez ludzi z którymi się pracuje. @Obeznany co ty się dziwisz że mgr jest zazdrosny jak masz od niego krótszy staż i zarabiasz więcej? Ok znasz się na środkach czystości, może czymś jeszcze (nie jesteś jedyny- myślę że dużo instr zmiany nocnej zna się na tym.) I co z tego że mgr się na tym nie zna? Nie każdy musi znać się na wszystkim. Ok. Może jesteś bardziej ogarnięty od niego- ale dopóki nie zostaniesz mgr, nie będziesz miał zmian itp to nie można tego stwierdzić. A dostaniesz awans to autmotycznie masz jeszcze wyższą stawkę niż ten mgr. A okaże się że na zmianach nie ogarniesz? P.S. Też miałem taką sytuacje jak ty, miałem wyższą stawkę jako czerwony od kilku instr (przez to że miałem 3 performance na bardzo dobry zrobione dostałem podwyżkę, to było w czasach jak performance było co 3 miesiące). Cieszyłem się oczywiście, ale jak dla mnie to mimo wszystko sprawiedliwe to nie było.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość instr/już menago
fast dial-ja myślę własnie,że mng powinien wiedzieć więcej niż instruktor...chyba,ze własnie masz na myśli takiego mngra,który nie wykazuje żadnej samoinicjatywy,bo tacy włąsnie istnieją,a kolega(obeznany makowiec),że go interesowało to i tamto,to jest obcykany.Przyznaj,że są tacy,że po prostu istnieją jako mng i tylko istnieją do stania np na serwisie.Jest też tak,że menagerzy umieją mniej poprzez to,ze nie pracują tak często jak instruktorzy na kuchni i po jakimś czasie zapominają o niektórych standardach.Boję się własnie,zebym ja nie popełniła takiego błędu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
Ale to np. że nie wie ile kosztuje jakiś płyn to znaczy że powinien mniej zarabiać. Jeden zajmuje się środkami czystości, inny sprzętem. Mgr zajmujący się środkowiskie, nie musi wiedzieć gdzie jest filtr węglowy itp. Ważne żeby swoją robotę wykonał dobrze, a rzeczy na których się nie zna zostawił przeszkolonej do tego osobie. Poza tym spójrz na mgr w szkoleniu, nie jedno krotnie wiedzą mniej niż instruktor- ale zostają takimi menagerami. I tak jest nie tylko w mcdonald.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Obeznany makowiec
Fast Dial : Jak to zarabiam więcej ? zarabiam tyle co on... mam stawkę menadzera ale tą podstawową ( nie wiem jak u Was ) ale u nas Ci którzy są menadzerami ogarnietymi mają jeszcze więcej za godzinę ( u mnie np jest jedna taka menadzerka ) a że mam tyle samo co przeciętność menadzerska to wogole mi z tym źle nie jest . Uwierz mi że jestem jedyną osobą która zna się dobrze na sprzęcie , szuka jakichś oszczędności ( i nie chodzi o znanie sie na środkach czystości bo każdy może przeczytać na etykiecie co do czego ) chodzi o użytkowanie codzienne tej chemi i zamienniki które można stosować zamiast trwonić drogą chemie np taki żółty płyn ile nim można zrobić to poezja :) . Wiesz co nie mówię że wszyscy się na wszystkim muszą znać mi też nikt nie mówił ucz się tego ucz się tamtego wszystko co umiem to uczyłem się bo chciałem i dlatego wiem tyle ile wiem z drugiem strony byli ludzie którzy chodzili do kierownika ''daj mi podwyżkę a wtedy będę robić to i owo ) podejście fajne nie? . A jak można nie ogarniać zmian? wiesz ogólnie to ja robię wszystko 3x szybciej wszyskie rzeczy niż inni ( w tym ''menadzerowie'' ) w McDonald's praca jest dla ludzi żwawych a nie ślimaków ( a i te ślimaki nawet ogarniają zmiany wcześniej czy później ) kwestia jednego dwóch dni i pomysłu na to ja chcesz zorganizować swój czas pracy . I uwierz mi że 3/4 menadzerów przychodzi do mnie i mnie pyta o różne rzeczy asystenci i kierownik tak samo jeśli mi ufają to coś znaczy nie będę pisał wszystkiego co robię bo to bez sensu ja wiem że zasługuje na to co mam i tyle . Ty masz inne podejście do sprawy i szanuje Twoje zdanie ale Twoje argumenty nie są właściwe do każdego człowieka . Czemu nie było sprawiedliwe ? zasłużyłeś na podwyżkę to ją dostałeś zresztą zawsze mogłeś powiedzieć ''sorry '' nie chce bon ie zasługuje :D .Uwierz mi że w mojej restauracji są ogarnięci asystenci , i 2 menadzerów reszta że tak powiem śmierdzi zaniżoną przeciętnością jeśli kierownik pierwsze miesiące dawał im szanse i drobne sprawy przerastały tych ludzi i bujali się z tematem ponad miesiąc a ja załatwiłem coś w 1 dzień i to nie tylko raz to sprawa jasna . ********** instr/już menago : Proste miałem szanse to ją wykorzystałem zobaczyłem że kierownik traktuje mnie poważnie to i z czasem gadałem że chce to robić tamto i siamto jeśli jedna osoba robi to co 3 inne to efektywność pracy mówi sama za siebie . U mnie menadzerowie mają floor i chcą stać wtedy na kuchni ( poza tym jak to jest napisane '' menadzer na floorze '' czyli nie siedzi on na zianie na dupie tylko lata na restauracji .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Rajuuu
Hej czy u Was tez tak menagerowie męczą o tajemniczych ? już rzygam tym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
Oczywiście że tak.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mysterry shoppper
jedyne co się liczy, to tajemniczy. jakie macie, jako cel, tpmh i spmh?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
Przeważnie jest tak: Licencja smph McOpCo- tmph

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
Kto pracuje w licencji? Jak się pracuje? Jest ktoś co pracował w McOpCo a tera licencja? JaKIE ZMIANY>?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wersalka
szukam pracy, planuję spróbować swoich sił w mcdonalds. nigdy wcześniej nie pracowałem. jakie są zarobki w mcdonalds netto i jak wygląda praca na początku? nie za bardzo chciałbym stać na kasie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
Zarobki małe. Na kasie prędzej czy później będziesz stać, bo każdy stoi po trochu na każdym stanowisku. Dodam że bardzo często osoby które nie chciał stać na kasie, później chcą tylko na niej stać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Obeznany makowiec
wersalka : To zależy od tego gdzie mieszkasz... ogólnie jest to 9.60 za godzinę ( chyba że jesteś z Wawy z okolic to stawka jest większa ) . W McDonald's jest rotacja w teorii każdy pracownik musi mieć szkolenie z każdego stanowiska ( u nas np Ci którzy mają 1/2 , 1/4 etatu stoją na serwisie ) Ci z całym na kuchni .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pytającazGdanska!!
Hej jak i czy rozpoznajecie TK? u nas w restauracji praktycznie jesteśmy w stanie każdego rozgryźć. Wiemy jak się zachowują, zliczają czas co zamawiają. Śmieszą nas te kontrole, bo w tym czasie wszyscy stajemy na baczność i latamy po restauracji :D:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×