Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łodzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Gość shiro
Hej mam pytanie, czy w Mcdonaldzie częściej robią tak, że bardziej pasuje im, gdy bierzesz jak najwięcej godzin tygodniowo czy raczej zatrudniają więcej pracowników niż trzeba i potem trudno o więcej godzin niż by się chciało? Jeśli podpiszę umowę na np. 1/2 etatu to będę mogła przepracować te 20h tygodniowo czy jak będę chciała to będę mogła sie zapisać na więcej? I również czy to, że zaprosili mnie na rozmowę kwalifikacyjną to znaczy, że chcą mnie zatrudnić czy po prostu mogli skontaktować się z np. 10 osobami i z nich wybiorą te choćby 5? Pytam, bo nie chce sobie robić złudnych nadziei ;) Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedzi.

Gość Obeznany makowiec
do : SHIRO - Więc tak jeśli nie wypełniałaś już 'formularza to go dostaniesz i jest tam tabelka na 7 dni tygodnia uzupełniasz ją te dni kiedy jesteś dyspozycyjna wpisujesz np Full lub TAK tam gdzie nie możesz piszesz nie ( czasem można napisać że no od 15 ) . Grafik jest zróżnicowany czasami pracujesz w tyg więcej czasem mniej... to zależy od Twojej dyspozycyjności i etatowi jaki masz... . Do każdego etatu poniżej całego możesz dopracować dodatkowe 40 h ( np dla 3/4 etatu norma to 120 H jak jest potrzeba to mogą Ci dać godziny z limitu max 40h ) Od razu Ci powiem że w McDonald's czerwony pracownik może liczyc max na 3/4 etatu ( mało kiedy jest tak że czerwony pracownik ma cały etat ) więc jeśli chcesz te 3/4 to pogadaj od razu o tym że byś chciała itd i się dowiesz czy możesz liczyć na więcej czy nie :) . To że zadzwonili to zawsze coś ( u nas nie do wszystkich dzwonią ) pójdź i zrób dobre wrażenie tylko weź pod uwagę to że w maku praca jest dla ludzi ogólnie że tak powiem obrotnych ( nie dla żółwi )

Gość MarcinT
Czerwony nie może mieć pełnego etatu? Daj spokój- jak ma pełną dyspozycyjność to przeważnie nie ma z tym problemu. Oczywiście to szefostwo decyduje. A tak dodam od siebie, zastanówcie się czasem o czym mówicie na rozmowach kwalifikacyjnych. Rozumiem że to tylko McDonalds ale ostatnio rozmawiałem z chłopakiem który "szybko potrzebował pracy", na rozmowie pytał mi się ile dziennie mamy klientów, jakie pieniądze robimy... brak słów- co go to interesuje. P.S. Nie odstał pracy.

Gość shiro
Dzięki wielkie za odpowiedzi, już zaznaczałam w formularzu w jakie dni mogę pracować, ale myślę, żeby wziąć 1/2 etatu na początek i balam się, że to będzie za mało jednak, a potem żadnych dodatkowych godzin nie będę mogła wziąć ;) Czerwony tzn. zwykły - nie menadżer? Liczę się z tym, że harówka może być niezła w Macu, ale mam nadzieję, że mimo tak wielu zbieżnych tutaj wypowiedzi pokażą mi co i jak, to wtedy nie będzie problemu. MarcinT, a mogę Cię jeszcze zapytać o co najczęściej pytają na rozmowie, poza tym, czemu chcę pracować w Mcdonalds? Czytałam też gdzieś, że pytają czasem, gdzie bym wolała pracować na kuchni czy przy kasie.

Gość MarcinT
Ja od niedawna prowadzę rozmowy kwalifikacyjne, standardowe pytanie to: Jak dowiedziała się Pani/Pan o możliwości podjęcia pracy? Dlaczego P chce tu pracować (może zna P kogoś co pracuje w McD, jakie są jego wrażenia)? Co P robiła w poprzedniej pracy, czasem bardziej szczegółowo pytam się o tą pracę (co tam pani robiła za co była odpowiedzialna itp), Dlaczego dalej P tam nie pracuje? Z powodu tego że dużo osób jest uczących pytamy o szkołę, jak wpływa to na dyspozycyjność. Co zamierza P robić po skończonej szkole. Standardowe pytanie to również o zainteresowania, ale to zadaje tylko ludziom którzy przychodzą "na luzie", bo mimo że to łatwe pytanie to sprawia trudności w odpowiedzi. Czasem jakieś pytanie ekstra. A tak to ogólnie pytania zależą od kandydata. Zbieram fakty+ moje odczucia- przedstawiam je potem kierownikowi i on podejmuje decyzje czy zatrudnić czy nie.

Gość MarcinT
Mimo że będziesz pracować i na kasie i na kuchni- to również zdarza się takie pytanie. Jak powiesz że chcesz na kuchni tylko, to będzie to zapisane i raczej pierwsze szkolenie dostaniesz na kuchni, a dopiero później na kasie. Dużo osób nie chce pracować na jakimś stanowisku, ale potem zmieniają zdanie.

Gość MarcinT
Ja często pytam, jaką kanapkę w McDonald's lubi Pan/Pani najbardziej? Co ciekawe większość nie zna większości kanapek i odpowiedź jest "czisa" lub "pikantnego".

Gość Obeznany makowiec
MarcinT : Ja nie mówię że nie ma opcji całego etatu dla czerwonego ale większość kierowników woli dać 3/4 i jechać z limitu godzin jeśli potrzeba bo jak by nie patrzeć jest to im wygodniejsze i bezpieczniejsze ''finansowo'' ale ja jestem za tym żeby dawać całe etaty dla czerwonych ale tylko tych którzy są ogarnięci . Fakt dziwne pytania zadawał chyba nie myślał że ktoś mu powie ile wynosi dzienny utarg ehheeh dobrze że nie poprosił o raport z dokładnymi danymi :D shiro : nie no 1/2 etatu to 80h ( + 40 godzin z limitu mogą Ci dać ale nie muszą ) tak czerwony to ten ''zwykły' , instruktor ''szary'' pracownik :) . MarcinT : A u Was za zatrudnienie jest ktoś odpowiedzialny ? u mnie np personalna jak ona uważa że jest ok to potem kierownik z taką osobą rozmawia . A u Ciebie widzę inaczej jakoś chyba że jesteś asystentem lub personalnym ??

Gość Obeznany makowiec
Mnie np pytali : czemu McDonald's , jakie mam zainteresowania , czy się uczę , czy chce kontynuować naukę , czy i gdzie pracowałem , jak długo nie pracuje , co przez czas nie pracowania robiłem . Miałem też jedno strasznie głupie pytanie ale nie mogę za cholerę jego sobie przypomnieć... ;/

Gość shiro
Jeszcze raz dziękuje ;) mam nadzieję, że proste, czyste odpowiedzi będą im wystarczyć, bo też nie chce za bardzo słodzić czemu wybrałam Mcdonalds, bo wyjdzie fałszywie. Mam nadzieję, że jak nie mam zbyt dużego doświadczenia ( dlatego to jest jeden z głównych powodów, że wybrałam Maca, bo nie wymagają ode mnie doświadczenia ) to nie skresli mnie to na starcie. Z tymi kanapkami też dobrze wiedzieć ;p

Gość Obeznany makowiec
shiro : wszystkiego można się nauczyć jeśli jesteś pracowita dasz radę :) Zawsze jak zapyta czemu McDonald's możesz powiedzieć że jakiś tam Twój znajomy pracuje w Maku wiesz że nie jest lekko ale dużym plusem dla Ciebie ( jak i dla każdego ) jest to że pensja jest wypłacana terminowo , umowa jest normalna ( nie śmieciowa ) , składki opłacane itd :)

Gość MarcinT
U mnie kierownik zawsze się tym zajmował, a od jakiegoś czasu daje mi z 2,3 rozmowy tygodniowo.

Gość MarcinT
(2 asystent) Personalną mamy co obsługuje 3 McDonaldy- więc nie jest wstanie ;]

Gość takajednablah
Cześć. mam pytanko czy ta strona z ofertami pracy w McD jest aktualizowana? Obok mnie jest McD i od kilku miesięcy wchodzę na tą strone z ofertami pracy ale chyba odnosze wrazenie ze od tych kilku miesiecy nic tam sie nie zmienia(sa te same wojewodztwa a Lubelskiego jak nie bylo tak nie ma). I nie wiem czy czekac dalej czy isc tam osobiscie (w internecie CV i te inne wypelnilam)

Gość Obeznany makowiec
takajednablah : nie wszystkie maki dają tam ogłoszenie np moja restauracja ma 2 lata ponad i nigdy nie dawała tam żadnego ogłoszenia nawet kiedy szukali pracowników . Zanieś CV lub wypełnij formularz ( poproś o niego w maku ) idzie wiosna więc wtedy wiecej się dzieje i są przyjęcia teoretycznie a w jakim mieście szukasz? ( mówisz że lubekskiego niema )

Gość takajednablah
Lublin

Gość wielki menago
Zostałem managerem, choć nie wiążę swojej przyszłości z tą firmą. Jestem dość młody, 21 lat, studiuję i traktuję tę pracę z przymrużeniem oka- bo jak można traktować ją poważnie, będąc na tak ' prestiżowym' stanowisku za jakie niektórzy je uważają i zarabiać 1600 zł. Śmiech na sali. W McDonald's można pracować od operacyjnego w górę, niżej to dawanie siebie samego na wykorzystywanie do ciężkiej pracy.

Gość wielki menago
Na tej stronie chyba nigdy nie ma żadnych ogłoszeń. Jak wypełniasz CV przez internet to kierownictwo dostaje na email twoje CV. Ale nie wszyscy biorą je pod uwagę.

Gość igrek1993
Z tym 1.6 to chyba lekkkkko zaniżyłeś? P.S. W moim przypadku 1.9 do 2.1 (przy znacznej ilości nocek). Ale również nie traktuje tej pracy poważnie.

Gość instr
Bo za nocki masz przecież dodatkowo 20%,ale z tym 1,600zł to rzeczywiście przesada...

Gość takajednablah
Poszla, zostawilam. Jak nikt nie bedzie dzwonil to po swietach znowu pojde

Gość wielki menago
Mając 11,80 zł to ile mozna niby miec ?

Gość Kangurkowa
11.80 to jeszcze tak względnie, ale pytanie jaki etat, bo skoro piszesz że studiujesz to pewno max 3/4 a więc co narzekasz?

Gość Obeznany makowiec
Mi wychodzi ok 1650 zł ( instruktor przy normie 160 h ) od kwietnia będę miał więcej bo szykuje się podwyżka :) . Jedno w maku jest dobre że czasami instruktor zarabia więcej niż menager :)

Gość wielki menago
Weź też pod uwage to, że w Warszawie zwykły pracownik ma tyle co manager poza , choć moim zdaniem to głupie rozwiązanie, bo idąc tym tokiem rozumowania, to ceny powinnismy miec w takim razie nizsze, a tak nie jest.

Gość takajednablah
Phi. I nikt nie oddzwania.

Gość Obeznany makowiec
takajedna : zajdź sam/a wypełnij formularz wypytasz przy okazji czy potrzebują itd twarzą w twarz oko w oko prędzej załatwisz niż pisaniem CV . U nas tych CV tyle się przewija że głowa mala nie które moga być przeoczone :)

Gość takajednablah
Bylam w restauracji wypelnilam ulotke i zostawilam. i cisza

Gość onamasile
To być może nie potrzebują nowych osób albo nie spełniasz wymagań bo nie każdego przyjmują..?

Gość moczona cebula
mam moze trochę głupie pytanie ale zadam Wam. Macie może jakiś sposób aby pozbyc sie zapachu moczonej cebuli z rąk?