Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łodzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Fast Dial : HAVI by nie dało rady... biorąc pod uwagę że jest to 3h drogi dawno by się rozmroziło . Ostatnio nam spadała temperatura z -18 do -11 w bardzo szybkim tempie :) . A możliwe że chodzi właśnie o to dzięki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zarobki w Mcodnalds sa za nisk
Zarobki w Mcodnalds sa za niskie jak za taka prace. Pracowałem tam ok. 3 miesiecy heheh kpina. Ludzie lepiej isc roznosić ulotki jak ktos ma noz pod gardlem i brakuje kasy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
@ObeznanyMakowiec- z tym 'spadkiem' temperatury z -18 do -11 to chyba nie chodzi Ci o temperaturę powietrza w mroźni?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Fast Dial : powiem tak mówię tu o temperaturze która jest wyświetlona tuż nad drzwiami mroźni . A miałeś taka sytuacje że często w skalomacie i apexie brak wody ? . Zarobki w Mcodnalds sa za nisk : nikt nie mówi że kokosy ale bez urazy wole robić w maku niż roznosić ulotki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Obeznany ile zarabia manager
Obeznany ile zarabia manager w Mcdoanlds nie Warszawie ale miastach takich jak Kraków Wro, Lodz itd. ?????/ Podaj mi konkretna stawkę godzinowa czy tez umowę jaka oni maja. Wiem że zwykły pracownik ma 9.5 plus 0.5 doatek na pranie. A jak jest z managerami ale nie w Warszawie!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość simred
ludzie dajcie sobie spokój z tą pracą. albo inaczej. LUDZIE PRZESTAŃCIE TAM ŻREĆ. to właśnie dzięki biednym polakom, którzy zostawiają tam grube pieniądze - my pracownicy mamy taki zapie***** ale oczywiście polak biedny. a pracownicy - najniższa krajowa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
@Obeznany- a jak rozładowujecie dostawę to jaką masz temperaturę w zamrażarce? Temperatura z -18 do -11 to wystarczy szeroko otworzyć drzwi na 4 minuty i w tym czasie wyjechać słupkiem bułek i już masz taką, zamykasz i z powrotem po chwili już jest ok. Temperatura powietrza szybko może się zmienić, najważniejsze żeby temperatura produktu nie była

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
W apexie fizycznie brak wody, czy tylko kontrolka tak sygnalizuje?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Fast Dial : Z tym się zgodzę ale wtedy akurat mroźnia była zamknięta i nikt do niej nie wchodził przez min 2h . To ciekawe ile trzeba czasu żeby mięso w mroźni się rozmroziło gdy padnie mroźnia... . Z tego co mówią bo teraz mam wolne to fizycznie brak wody ogólnie mamy problem z wodą w skalomatach brak wody w dzien to norma w apexie nawet w piecyku trzeba ją dolewać ( a nie używa jej się nie wiadomo ile... ) nie macie u siebie takich atrakcji ? . Rozumiem gdyby nasza restauracja istniała z 10 lat a ma dopiero 3lata nie całe i takie akcje te budowanie maków na ilośc wyjdzie McDonald's bokiem już nie wspominam o kanalizacji takie rury to oni moga do budki z kebabem dawać a nie miejsca gdzie ludzi się przewija multum . XXXX Obeznany ile zarabia manager : pewny nie jestem ale z tego co wiem to stawki w całej Polsce oprócz WWA i okolic są jednolite... . Opcja jest taka że do każdego ''stanowiska'' są drabinki ile dany pracownik może zarabiać od do . Umowa normalna u mnie na start mają 11,60 h więc 11,60 x 168 = 1948,8 - 30% = 1364 + 80 ( dodatek buty pranie ) = 1444 . Asystenci i kierownik ma kontrakt . XXX simred : ciekawe biedaki chodzą do maka ? wątpię owy biedak nie da tyle za wrapa którym nie idzie się najeść tylko pójdzie do kebaba gdzie jest napchane mięsa , zieleniny itd . A to ile masz to zależy od Ciebie jak przychodzisz i tylko jęczysz że praca jest ch*jowa i pewnie chodzisz bo musisz to będziesz dalej zarabiał tyle ile zarabiasz wykaż się i nie chodzi mi o strzelanie z ucha dla kierownika :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość To ma być dużo ?
hahaha za taka kase tak się poniżać. Jestem w stanie zrozumieć studentów oraz ludzi tonących w długach ale jak ktoś ma jakieś wykształcenie itd. to trzeba mieć niezle narąbane tak się poniżać. Lepiej nic nie robić niż pracować tutaj hahahah

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość smiech_na_sali
Biorac pod uwagę to ile niekiedy ma na głowie manager i jaka ma odpowiedzialnosc, pomijajac fakt, ze to nadal tylko durny fast food, 1500 zł to mega wielki zart, tym bardziej, patrzac na to z jaka powagą traktuję się to stanowisko. Wielki manager, z mała wypłatą. Ha ha.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
@Obeznany to nad czym się zastanwaiać, wezwać serwis trzeba.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
To ma być dużo ? - A gdzie ja powiedziałem że to dużo ?? ktoś wyżej zapytał ile ma menadżer to mu odpowiedziałem mniej więcej ile ma na start . Poniżać ?? ok idź siedź w domu graj '' w gry '' :) XXXXXX smiech_na_sali tu to przyznam że płaca vs odpowiedzialnosć w pracy jest łuuuuuuuuuuuuuuch . Nie wiem jak w innych makach ale nie zawsze menadżer ma tylko 1500 zł Ci ogarnięci mają więcej ale biorąc pod uwagę że mak w nie dużym mieście rąbie minimum pół miliona miesięcznie utargu to te pensje są śmieszne fakt . Ale przynajmniej tu dają normalną umowę można się sporo nauczyć . XXXXXX Fast Dial trzeba będzie a pisałeś o kontrolce to gdyby to świeciło to co trzeba robić ?? dobrze wiedzieć tak na przyszłosć :) z góry dzięki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Odnosnie utargów
Obeznany mam do Ciebie wielka prosbe abys dokładniej przedstwil sprawę utargów. Piszesz w mały miesscie 500 tys.zl czyli możliwe ze Mc w dużym miescie może mieć utarg na poziomie nawet miliona ? Ale do rzeczy napisze co mnie ciekawi. 1.Ile średnio MC zatrudnia pracowników w danej restauracji? 2. Ilu pracowników pracuje na zmianie (chce obliczyć roboczą godzine restauracji) ? 3. Jaki zysk z utargu może być zyskie netto?????? Chodzi o to że bulka kotlet też kosztuje prad itd. 4. Ile wg Ciebie 1 hamburger wartość bulki kotleta plus sałatki wg mnie jest to kwota max 80-90 groszy + prad na usmażenie hamburgera) Czekam na Twoje dane Obeznany. Chciałbym mniej więcej obliczyć ile na czysto może zarobić licencjobiorca.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Utargii
Bulka +mięso hamburger 80 groszy ?? Chyba zaratujesz to jest max 30 -40 groszy. Mcdonalds to gigant on wszystko kupuje masowo mięso itd. Takie mięso nawet zamrożone prawie nic nie wazy dodatkowo może być czymś spulchnione napowietrznie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
30-40 groszy. gdzie ty żyjesz? Sama bułka kosztuje 0,25... Odpuść sobie to liczenie, bo i tak się nie doliczysz. Jak nie wiesz ile kosztuje bułka. Skąd miałbyś wiedzieć jaki procent licencjobiorca oddaje na marketing, itp Może jak będziesz mgr, to się doliczysz na podstawie raportów operacyjnych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Odnosnie utargów : 1 To ile dana restauracja powinna mieć pracowników a to ile ma to wiesz . Biuro chce żeby były ich jak najmniej a Ci którzy są żeby byli efektywni ogólnie McDonald's zmierza do tego aby na zmianie było jak najmniej pracowników . 2 Tak to też nie policzysz można zsumować godziny z całego dnia :) bo ludzie mają różnie rano środek dwójki :) 3 o tym to mówić nie bedę bo to już by było smaczne z mej strony . Co tu mówić jak mówił mój były kierownik . Gdybym miał hajsu tyle to wiem jaki biznes bym otworzyl restauracje na licencji :) 4 Dużo rzeczy się składa na końcową cenę . Nie obliczysz ile może zarobić licencjobiorca . Płaci się za markę , reklamę , jeśli wkład był mały to i spłacasz im budę . Zysk zależy od lokalizacji jak w danym mieście jest 4 maki to te utargi się rozkłądają na 4 u mnie jest jedna restauracja w promieniu 100km :) . Ogólnie sporo zarabiają ale np sporo kupuje się we Franke a tam ceny mają kosmiczne chociaż już jak nie trzeba to kupujemy w normalnym sklepie na miejscu :) do tego serwis sprzętu jest bardzo drogi części i strasznie wala w .... szczególnie jeden z rowem na wierzchu nic nie zrobi poza tym co było zgłoszone trzeba zgłaszać drugi raz i on znów przyjedzie weźmie za dojazd paranoja . Często widać że ta firma wydaje sporo kasy przez swoją głupotę...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 2 pytanka
mam 2 pytanka 1 co znaczy jeśli ktoś w grafiku tym dziennym ma wpisane L4? 2. dlaczego ja muszę za każdym razem jak wracam z przerwy podpisać się na grafiku dziennym , ze byłam na przerwie (czy to dla tego że mam lekki stopień niepełnosprawności i im to do papierów potrzeba)??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
2 pytanka : L4 jest to zwolnienie lekarskie . Jesli masz lekki stopień niepełnosprawności przysługuje Tobie przerwa 45 min ( inni pracownicy mają 30 min ) i na grafiku masz tam odnotowane przerwa 45 min . Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość @Fast Dial
Z tego co wiem, przerwa niepełnosprawnym przysługuje również 30 minut, wg. kodeksu pracy pełnosprawnemu przysługuje 15 minut, a nie pełnosprawnemu 30 min. A że mcd ma 30 min to wszyscy mają takie same przerwy. Podpis pewnie wynika z tego że niepełnosprawny ma całkowicie płatną przerwę, dlatego koryguje się przerwę na której był do zera (i z raportu wynika, że na niej nie był- bo czas to zero minut)- więc musi się podpisać na grafiku że na niej był, podejrzewam że młodociani pracownicy również będą musieli się podpisać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość @Fast Dial
Wg mnie pojęcie L4 jest błędne, ponieważ od kilku lat ten druk już się tak nie nazywa, ale faktycznie nadal jest używany. @Obeznany- zapoznałeś ise z Nabitem- już wiesz czemu trzeba będzie wyłączać wieże od napoi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość @Fast Dial
Wg mnie pojęcie L4 jest błędne, ponieważ od kilku lat ten druk już się tak nie nazywa, ale faktycznie nadal jest używany na grafikach. @Obeznany- zapoznałeś ise z Nabitem- już wiesz czemu trzeba będzie wyłączać wieże od napoi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 2 pytanka
a dzieki za odpowiedz a Obeznany miał racje ogólnie przysługuje mi 45 min przerwy ale jak podpisywałam umowę to pisałam oświadczenie ze rezygnuje z 15 min, bo doszła do wniosku ze 30 starczy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
W czym miał rację? Zadałaś pytanie, dlaczego musisz podpisywać grafik- a dostałaś odpowiedź że przysługuje Ci przerwa 45 minutowa. Powód że ty podpisujesz że byłaś na przerwie jest taki że masz całkowicie płatną przerwę i twoja przerwa w komputrze korygowana jest do zera.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
Aha, chodziło o te 45 minut. To nie wiedziałem że tak jest w mcd. Z tego co wiem to kodeks pracy mówi że niepełnosprawnemu przysługuje minimum 30 minut przerwy (wliczanej do czasu pracy), a pełnosprawnemu 15 minut (wliczane do czasu pracy), 45 min przysługuje osobie karmiącej (wliczane do czasu pracy).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Cieżka praca za marne pienadze
Tak można skomentować prace w Mcdoanlds" bardzo cieżka praca za marne pieniądz" Ja uważam ze zarobki w Mcdonalds naprawdę powinny być większe. To co się tam czasami dzieje to jest masakra.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Cieżka praca za marne pienadze
Tak można skomentować prace w Mcdoanlds" bardzo cieżka praca za marne pieniądz" Ja uważam ze zarobki w Mcdonalds naprawdę powinny być większe. To co się tam czasami dzieje to jest masakra.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Wolny Rynek
Wszyscy chcieli żyć w ustroju wolnorynkowym gdzie rządzi popyt i podaż a nie socjalistycznym. Musicie zatem wiedzieć że w gospodarce wolnorynkowej wysokość płacy NIE ZALEŻY ABSOLUTNIE od tego jak bardzo praca jest ciężka czy wyczerpująca - ale ile osób jest w stanie ją wykonywać (z pewnymi ograniczeniami jak płaca minimalna czy regulacje kodeksu pracy). Jeśli twoja praca polegała by na naciskaniu raz dziennie guzika - ale jedynie ty byś wiedział kiedy go nacisnąć - zarabiałbyś miliony. Jeśli w McDonalds wyszkolenie pracownika wziętego z ulicy nie trwa dłużej niż tydzień/dwa, a na jego miejsce zawsze znajdzie się kilku innych których można szybko wyszkolić - nikt nie zapłaci mu więcej. Jeśli wasza praca będzie unikalna i wymagała specjalistycznej wiedzy, to wy będziecie mogli dyktować warunki płacowe, jeśli jednak wiele osób będzie w stanie ją podjąć w krótkim czasie - wtedy to pracodawca rozdaje karty... ot i cała filozofia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gavlus
Witam wszytskich! Zacznę od początku, w połowie sierpnia br ma być uruchomiony nowy McD (na nowej pltformie) przy popularnej trasie krajowej "siódemka", w związku z tym przeprowadzono rekrutację itp. na spotkaniu powiedziano, że osoby, które dostaną propozycję pracy odbędą szkolenia w innych McD, może ktoś wie jak wyglądają takie szkolenia od strony organizacyjnej, tzn. ile czasu dziennie spędza się na szkoleniu stanowiskowym, czy jest to szkolenie pełne dwumiesięcznie, codziennie, bo taki okres upłynie od dnia złożenia propozycji podjęcia pracy do dnia otwarcia McD, czy czas szkolenia odpowiadał będzie czasowi pracy pełnoetatowych pracowników. Wiem, że nie jest to praca dla ambintnych, nie obrażając nikogo, ale jestem w sytuacji, że muszę narazie mieć cokolwiek, zanim nie znajdę czegoś odpowiedniejszego, doświadczenia z ciężką pracą mam za sobą, więc oprócz tępych ludzi np. managerów, mam alergię na głupotę, nic innego mnie nie odstrasza. Jestem też po studiach, mam spory staż pracy, ale niestety zanalazłem się narazie w takiej a nie innej sytuacji, muszę zacisnąć zęby ponownie i brać co jest.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość toreb
nasza rsstauracja przechodziła na nową platformę - na szkolenie -dwu- lub trzydniowe jedzie się do innej restauracji w innym mieście, do tego jednodniowe szkolenie kilkugodzinne z teorii.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×