Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łodzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Gość Gavlus
No tak ale to istniejący McD przechodził na nową platformę? Więc w tym przypadku macie pojęcie o samej pracy. A w przypadku McD, który jest nowootwierany na nowej platformie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość toreb
w takim przypadku trzon załogi będą stanowiły osoby z restauracji z platformą PI, pracujące w takowej od jkiegoś czasu - nie wiem czy w mieście o którym mowa jest restauracja z taką platformą, resztę nowych doszkala się jako tako na szybko :) ogólnie mówiąc nie wrócilibyśmy już na stary system :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gavlus
Ta restauracja jest na totalnym wydmuchowie, przy "siódemce", do pracy w niej będzie dobrany i szkolony nowy personel, dlatego zapytałem jak wygląda szkolenie w takim przypadku, najbliższe McD są oddalone o około 30-40 km od tego miejsca.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
@Gavlus- przy nowej restauracji, zatrudniają nowy personel. I ściągają pracowników z innych mcd, nie ważne że 50 km. Ja kiedyś jechałem na otwarcie nowej restauracji na tydzień ponad 100km.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gavlus : różnie to bywa czasami zatrudniają np 3miesiące przed otwarciem restauracji i pracownicy śmigają wynajętym busem do pobliskiego miasta gdzie jest McDonald's . U mnie jeździli 160 km do innego maka ( ten mak bliżej nie dałby rady przeszkolić tylu osób na raz ) . Ale czas który spędzasz na dojazdy płacone będziesz mieć ewentualnie wynajmą jakiś nocleg . Opcja druga jak pisze Fast Dial wyślą kogoś do Was . Kilometry tu nie mają znaczenia znaczenie ma to skąd jest kierownik bo wiadomo że sprowadzi swoich sprawdzonych ludzi i u nas 1 miesiąc byli ludzie z maka oddalonego o 300 km fakt że mieli wynajęty hotel :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tiunryl
no właśnie -najbardziej lubię otwarcia nowych knajp i wojaże po całym kraju, imprezy do rana w hotelach :)))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Szczesliwy pracownik Mcodnalds
Ja jestem zadowolony z pracy w Mcodnalds. Gdy zaczynałem prace w Mcodnalds jeździłem starym Fiatem. Teraz jeżdze Audi A8 z 2007 roku. Żona nie pracuje bo nie musi za moją pensje żyjemy godnie. Dodam ,że jestem instruktorem. 2 razy w roku drogie wczasy. Kupujemy drogie rzeczy drogi sprzęt na wszystko nas stać. Praca jest lekka nawet nic tam nie trzeba robić. Dodatkowo od tego roku będziemy mieli 13 oraz bardzo wysoką premię.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ulaszpula
Ja tak trochę z innej beczki. pisze pracę o doborze personelu w korporacjach i interesuje mnie jak to jest w MCD? czy każdy chętny dostaje pracę? jak wygląda sam dobór(po złożeniu kompletu dokumentów) tylko rozmowa czy jakieś jeszcze testy czy może całkiem co innego? kto zajmuje sie rozmowami z potencjalnymi pracownikami? kto wybiera pracowników do pracy? bardzo by było fajnie gdyby ktoś mi odpowiedział. pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ulaszpula :Teoretycznie każdy ale... nie ma co ukrywać ta praca jest dla ludzi ''obrotnych'' jak ktoś jest wolny to nie wytrzyma nawet miesiąca . Jeśli chodzi o dobór przy nowo otwieranej restauracji jest ''casting '' czyli McDonald's wynajmuje jakąś sale z Wałszawy od McDobald's wbija kilka krawatów ( operacyjni , personalny główny , z biura jacyś tam ) jest kilka stolików i się podchodzi krótka gadka a czemu a co bla bla i jak Cie wyślą do stolika dalej dostajesz skierowanie na badania robisz je jak skompletujesz dokumenty dzwonisz do nich oni informują kierownika ten dzwoni do Ciebie i mówi o co be :) A w działającej restauracji raczej kierownik sam chce pogadać z potencjalnym pracownikiem i to on decyduje .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość obeznany ile zarabia ?
Obeznany ile zarabia manager w restauracji w której pracujesz? Czy można zostać managerem z ulicy ? jakie warunki trzeba spelnic aby nim być ? Jak zostać kierownikiem restauracji ? odpowiedz na moje pytania jeśli możesz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
Przeczytaj poprzednie wypowiedzi bo było już o tym kilka razy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ulaszpula
obeznany- dzięki za odpowiedź. zastanawia mnie jeszcze jedno. z tego co mówisz W działającej restauracji rozmowę z potencjalnym pracownikiem prowadzi kierownik. Domyślam się że psychologiem nie jest ani doświadczenia w rozmowach za bardzo nie posiada, to czy jest może jakaś lista pytań, schemat rozmowy narzucony, jakieś gierki psychologiczne, czy tak naprawdę to pytanie jest jedno "are you ready?";-) Ciekawi mnie czy dobór personelu to część strategii marki czy przypadek?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dziewczyno wyluzuj
Wyluzuj to tylko praca w Mcdoanlds. Nic specjalnego. Muisz wyrazić tylko chęc do pracy i tyle. Być punktualna osobą. Jeśli taka jesteś dostaniesz prace. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
@Urszula Kierownik jest po szkoleniu. Na szkoleniu ma powiedziane jakie powinien zadawać pytania. Ale wszystko zależy od kierownika, jakie zada pytania. Nie są wszyscy zatrudniani, dużo zależy od proponowanego etatu, np. teraz zatrudniamy ludzi full dyspozycyjnych na cały etat, jeżeli przyjdzie ktoś co chce same weekendy to odprawiany z kwitkiem jest. Z drugiej strony co jakiś czas potrzebujemy ludzi na same weekendy to szuka się osób na1/4 na sobotę i niedzielę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
Restauracje McOpCo bardzo rzadko dają wypowiedzenia pracownikowi który się nie sprawdził, czekają aż minie okres 3 miesięcy i nie przedłużają umowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
Przy okazji przeglądają tematy kursu dla kierownika natrafiłem na odpowiedź na pytanie kogoś wyżej o rekrutacji na Stanowisko mgr. Niżej odpowiedź:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
Rekrutacja kandydatów na stanowiska menadżerskie. Proces kwalifikacji kandydatów do pracy w McDonalds (opisany szczegółowo w podręczniku „Zatrudnianie z sukcesem) na stanowiska menedżerskie wymaga zastosowania, po pozytywnej rozmowie kwalifikacyjnej, obserwacji kandydata podczas dwóch dni pobytu i zapoznawania się z pracą w restauracji jeszcze przed podjęciem decyzji o zatrudnieniu (tzw. OJE „on job evaluation). Zaproszenie kandydatów na pracowników na teren restauracji w celu odbycia OJE jest możliwe po: 1. podpisaniu przez kandydata stosownej umowy (formularz umowy jest dostępny w Dziale Personalnym lub u konsultanta) umowę ze strony McDonald's Polska podpisuje menadżer lub konsultant operacyjny odpowiedzialny za dany rynek, 2. uzyskania przez kandydata orzeczenia do celów sanitarnoepidemiologicznych, 3. ubezpieczenia kandydata od następstw nieszczęśliwych wypadków (NNW) na okres trwania OJE.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gavlus
Jak wygląda praca na nowej platformie McD? Jakie są plusy a jakie minusy, jakie są wasze opinie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Szczęsliwy pracownik Mcdoanlds
Plusy to przede wszystkim zarobki oj tak tak zdecydowanie zarobki. Zobacz jakie domy maja managerowie Mcodnalds oraz jakimi samochodami jeżdżą to może dać Ci tylko do zrozumienia ile zarabiają.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
obeznany ile zarabia ? : stawki są zróżnicowane w jeden ma mniej drugi więcej w zależności od zaangażowania . ulaszpula : Czemu nie ma? kierownikiem nikt z ulicy NIGDY nie dostanie z ulicy to możesz być max asystentem ( zastępca kierownika ) . Zostanie kierownikiem to już wyższa jazda ( czytaj trzeba mieć znajomości ) bez tego ani rusz czasami takie cymbały nimi są że głowa mała . Pytania są różne luźne... czy gdzieś pracowałeś czemu np nie pracujesz ile czasu nie pracujesz co w między czasie robiłeś po jakiej szkole czy chcesz kontynuować naukę czemu McDonald's , Twoje zainteresowania bla bla . Ogólnie nie trzeba być nie wiaodmo kim żeby dostać prace w maku tylko wszystko kręci się wokół tego że nie każdy się nadaje pracując od samego początku poand 2 lata na palcach jednej ręki policze starych pracowników z którymi zaczynałem . Fast Dial : będziesz kierownikiem czy tak dorwałeś po prostu ''segregator '' ja póki co tylko SMC i EMP mam na dysku a jak się nazywa kurs na kierownika ?? :> jest w PL ?? kiedyś chyba do niemczech jeździli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Hej obeznany
Czy to prawda ze kierownik restauracji zarabia miesięcznie 5 tysięcy brutt o?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ulaszpula
Kurcze ten podręcznik o którym pisze fast dial "Zatrudnianie z sukcesem" to marzenie do mojej pracy. Od kiedy zapoznałam sie z historią i opracowaniami dotyczącymi MCD jestem zszokowana. w swojej pracy próbuje obalić mit "MCjob" tylko brakuje mi materiałów źródłowych jak np. książka o której wspomniałeś. U mnie ludzie pracujący w MCD nie są chętni do rozmowy na tematy związane z zatrudnianiem. JEdnak wnioskuję że: - co kraj to obyczaj-czyli zatrudnianie kandydatów w funkcjonujacej restauracji należy do kierownika - dzieki Fast wiem że istnieje podręcznik - za to + dla firmy, - zatrudnienie to część strategii firmy a nie przypadkowe działania.... poprawcie mnie jeśli sie mylę, ewentualnie proszę o jakieś dodatkowe info na temat doboru kadr, czy wymagań do awansu... pozdrawiam Ulka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ulaszpula : to że są ''podręczniki'' to wiadomo menadżer po awansie musi też ogarnąć ''podręcznik '' i SMC bez tego nie może prowadzić sam zmiany ( chyba że na zmianie jest ktoś kto ma SMC )) potem jedzie na kurs / egzamin tematy jakie są to : Zadowolenie , środowisko , McDrive , komunikacja , kierowanie ,jakość , inwentaryzacja , historia , floor control , taki po prostu jestem . Asystent ( ma już SMC ) i musi po awansie jechać na EMP i tematy : CrewLabor_ ,food , Inwentaryzacja ,Lista_obowiazkow , profit & loss , testy , zadania , zamawianie , zarządzanie czasem . A co do awansów to różnie czasami zasłużone innym razem dane tylko i wyłącznie po '' znajomości ''

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ulaszpula
dziękuję Ci bardzo Obeznany...tylko ja w ogóle nie rozumiem tych skrótów SMcośtam;)a taki zwykły pracownik powiedzmy w okresie próbnym też ma jakiś podręcznik czy tylko ściągę z tym jak powinny wyglądać kanapki;) Jeszcze raz dzięki za rozjaśnienie sytuacji Ulka i jeszcze pytanie czy taki podręcznik można zobaczyć w wersji elektronicznej gdzieś?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zarooobki Managera
Obeznany piszesz w poprzednich postach ze manager zarabia 1400 cos zlotych na ręke. A z moich wyliczeń wychodzi znacznie więcej. Przyjmijmy stawke 13 brutto na godzine. 8x13 = 104 104 x 22 dni pracujące na pelnym etacie w miesiącu = cos ok 2300 brutto a to na ręke jest gdzieś 1700. Jeśli managerowie mają jakieś premie o których nie wiem to mogą wyciągnąć 2 tysiące co jest całkiem przyzwoitym wynikiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zarooobki Managera
Obeznany piszesz w poprzednich postach ze manager zarabia 1400 cos zlotych na ręke. A z moich wyliczeń wychodzi znacznie więcej. Przyjmijmy stawke 13 brutto na godzine. 8x13 = 104 104 x 22 dni pracujące na pelnym etacie w miesiącu = cos ok 2300 brutto a to na ręke jest gdzieś 1700. Jeśli managerowie mają jakieś premie o których nie wiem to mogą wyciągnąć 2 tysiące co jest całkiem przyzwoitym wynikiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zarooobki Managera
Obeznany piszesz w poprzednich postach ze manager zarabia 1400 cos zlotych na ręke. A z moich wyliczeń wychodzi znacznie więcej. Przyjmijmy stawke 13 brutto na godzine. 8x13 = 104 104 x 22 dni pracujące na pelnym etacie w miesiącu = cos ok 2300 brutto a to na ręke jest gdzieś 1700. Jeśli managerowie mają jakieś premie o których nie wiem to mogą wyciągnąć 2 tysiące co jest całkiem przyzwoitym wynikiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zarobki manager
Obeznany piszesz w poprzednich postach ze manager zarabia 1400 cos zlotych na ręke. A z moich wyliczeń wychodzi znacznie więcej. Przyjmijmy stawke 13 brutto na godzine. 8x13 = 104 104 x 22 dni pracujące na pelnym etacie w miesiącu = cos ok 2300 brutto a to na ręke jest gdzieś 1700. Jeśli managerowie mają jakieś premie o których nie wiem to mogą wyciągnąć 2 tysiące co jest całkiem przyzwoitym wynikiem. sorki za powtorzenia cos sie po....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ulaszpula : pracownik ma książeczkę JOC są tam standardy bla bla :) Są mam w PDF-ie ale nie wyślę i wątpie że ktoś wogóle to wyśle Tobie :) ulaszpula : Szkoda że jak czytałes co pisałem to nie doczytałeś na jakiej kwocie bazowałem mówię tu ile ma minimum za godzine menadzer poza WWA . Dla 13 zł za godzinę przy normie średniej z roku 168 zł jest tak 13 x 168 = 2184 - 30% = 1528,80 + 80 zł ( dodatek do butów pranie ) = 1608,80 ( plus / minus ) . Wiesz wogóle na jakiej podstawie wylicza się normę godzinową ?? ilość dni miesiąca - soboty , niedziele i święta np zostaje 20 dni x 8 = norma 160

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×