Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łodzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Gość - myślę, że w kwestii grafiku jakoś się z Kamilą dogadasz, a co do roweru, to może Ci pozwolą w gospodarczym gdzieś go wcisnąć, nie pamiętam ile tam u nich jest miejsca ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jak masz coś bardzo cennego to zawsze możesz poprosić o schowanie do sejfu :) lub zamknąć szafkę na kłódkę . Ale jeśli chodzi o rower... to średnio z tym po pierwsze to stwarza zamęt ( dawanie kluczy żeby Ci otworzyli później żebyś wyszła ) a i miejsca zazwyczaj nie ma poza tym zaplecze/techniczny to nie miejsce na takie rzeczy co gdyby każdy chciał zostawić ?? . Kup dobry zamek i zostawiaj w miejscu przeznaczonym do tego na pewno nikt nie ukradnie :) . A co do grafiku to u mnie np ludzie z całym etatem mają grafik ułożony z góry na cały miesiąc ludzie poniżej całego mają z 2tyg wyprzedzeniem . Jak masz pełną dyspozycyjność w sensie dni... to myślę że nie powinni robić problemu powiedź że możesz robić np po 10 h ( szybciej wyrobisz swoja normę przy 120 h pracując 10h robisz 12 dni ) 22 dni masz wolne :) OCZYWIŚCIE nie pod rząd będzie to rozłożone na cały miesiąc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Też M-ka :)
Sorry, ten "gość" mnie myli :) Obeznany, no co Ty na cały miesiąc? u nas tylko menadzerowie tak mają, pracownicy 4-5 dni przed rozpoczęciem obowiazywania grafiku i to własnie wg mnie jest najlepsze, nie wazne jaki masz etat, zawsze mozesz sobie cos zaplanowac, dostosowac prace do potrzeb, na miesiac jest dużo trudniej. Np masz wizyte u lekaza umówiona, nie wiem , dentysta, jakis wyjazd cokolwiek. Czesto nie wiesz o takich rzeczach miesiac wczesniej. Dla mnie elastyczny czas pracy własnie coś takiego oznacza, i nagrody i wyróżnienia które McD swego czasu za to dostawał chyba były własnie za takie podejście plus dostosowanie sie do pracownika. Ehhh widze ze co restauracja to inne zwyczaje. Ale jak pracownicy są od poczatku do tego przyzwyczajeni to pewnie im nie przeszkadza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
Ile osób u Was sprząta na nocce? Ile osób na dostawach?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Też M-ka :) : No tak kwestia tego że u nas 2 osoby z McCafe i Instruktorzy i Menadżerowie mają całe etaty reszta max 3/4 + 40 h jak jest potrzeba . Ale jak ktoś ma ZL lub takie tam sprawy to grafik się zmienia trochę :) . Uwierz mi że co restauracja to inne ''tradycje '' u nas było 4 kierowników i każdy miał swoją jazdę. Taką głupią stal jeden żeby robić mleczkiem tym psikanym + czyścidło , drugi na dwa wiadra w jednym gorąca woda w drugim gorąca woda + płyn biały nie pamiętam nazwy a kolejny już chce żeby robić gorąca woda + żółty płyn . Fast Dial : różnie średnio min 21 dni w miesiącu jest dwóch nocników + menadżer resztę jeden nocnik + menadżer . Jeśli chodzi o dostawę to przychodzi człowiek na dostawę i teoretycznie jest tylko na niej ale jak skączy wcześniej to idzie na kuchnie / serwis . Więc standardowo menadżer przyjmuje i idzie sobie pracownik rozładowuje :) a jak u Ciebie i czemu pytasz akurat o to jakieś zmiany mają być ogólne ?? a Jak dużą macie restauracje ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Fast Dial : masz jakiś dobry patent na poradzenie sobie z plamami oleju na Drivie ?? . Słyszałem że nie które restauracje malują na ciemno linie od COD aż do okienka nr 2 macie tak u Was ?? .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ALek_Wawa
Moja praca w Mcdoanlds trwała pare dni dosłownie 5 :) Po czym powiedziałem kierownikowi co o tym wszystkim myślę i się zwolniłem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość świeżak
Jak wygląda sprawa z urlopami wypoczynkowymi w maku? Jest jakiś plan urlopów, czy wysyłają jak im się podoba?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
@świeżak- dajesz podanie i jak im pasuje to dają akceptację. Przeważnie nie ma problemu z urlopem, w okresie letnim dużo osób chce urlop, dlatego jakiś tam plan może powstać. @Obeznany- pytam z ciekawości, byłem ostatnio na supporcie na nocce, dostałem 2 osoby na dostawę, konserwatora i 2 osoby na nockę. Co do Twoich plam od oleju to właśnie po to mieli konserwatora, aby wyczyścił karcherem linie drive (u nas jest podobnie, ale nie konserwator a dodatkowy pracownik to robi). U mnie przeważnie 2os plus mgr, w logu wpisuje jak potrzebuje 3 osobę i wtedy daje się jakieś dodatkowe zadania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ALek_Wawa : fajnie ale myślisz że się przeją tym? na Twoje miejsce w ciągu kilku dni przyszedł inny pracownik :) . Teraz od groma ludzi wypełnia formularz o pracę przynajmniej u nas :) . świeżak : Raczej nie robią problemów jeśli chcesz konkretny termin powiedź wcześniej żeby sobie zaklepać :) Fast Dial : a tam był Drive24 ?? to miałeś luzz z tyloma pracownikami . U nas na to by się operacyjny nie zgodził na bank . Karcherem a jakaś chemia żeby wcześniej przeszorować ?? . A u Ciebie jest Drive24? i macie może G&F;> . To trochę zazdroszczę że tak masz piszesz że trzeba kogoś dodatkowo i dają u nas to tak jest jak jest ważne ''wydarzenie'' a tak na co dzień menadżer + 2 osoby i nie ma zmiłuj się jak trzeba doczyszczanie robić :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ALek_Wawa
Tak obeznany może i masz racje ale ja nie pozwolę sobie komuś mną pomiatać. A to co mnie spotkało pozostawię bez komentarza i nie jest to moje widzimisię się.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kawka24
Mogłeś zgłosić gdzie trzeba i typ miałby ciepło, skoro ktoś nie został nauczony szacunku do innych to można nauczyć go inaczej, ale zapamięta to na długo. Każdy przed zatrudnieniem podpisuje oświadczenie o zakazie dyskryminacji, dotyczy to m.in. pracodawców, przełożonych bezpośrednich jak i samych pracowników, kodeks pracy wyrazie to precyzuje, jeżeli ktoś Ciebie poniżał w Twoim odczuciu, to było trzeba zgłosić wyżej, albo do Inspekcji Pracy, albo skierować sprawę na drogę sądową. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że m.in. poniżanie kogoś w pracy to przestępstwo w świetle przepisów prawa pracy, warto z tego korzystać to przynamniej co nie którzy zaczną inaczej patrzeć na temat wzajemnego traktowania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
5 zł na godzine ?????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ALek_Wawa : Ja Cie rozumiem sporo jest idiotów pracujących w McDonald's ale nic z tym nie zrobisz . Żadna praca nie jest idealna mimo że u mnie w restauracji jest ok kierownik to też bywała że mam ochotę pier*olnąć tą prace ale z czasem olewam pewne sprawy uczę się tego żeby spływały po mnie pewne sytuacje . A jak Cie kierownik czy jakiś menadżer poniżał było zadzwonić bezpośrednio do operacyjnego jednocześnie informując o tym biuro . Na bank przyjechałby operacyjny i spotkał z Tobą w ustronnym miejscu bez strachu dla Ciebie że się ktoś dowie . Była taka już sytuacja że kierownik po rap sesji nadzwyczajnej pożegnał się z robotą :) . Więc jak ktoś tu jest i ma w McDonald's jakieś ''kłopoty'' z kierownikiem asystentem lub przygłupim menadżerem to kontaktujcie się z biurem i operacyjnym :) . gość : co 5 zł na godzinę ?? .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lala1000
na czym polega szkolenie na managera? ktoś coś wie....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bajka83
Pracuję w McDonald's od kilku tygodni. Będę szczera - wszystko zależy od ludzi. Śmiesza mnie niektóre sytuacje, bo każdy wymaga ode mnie czegos innego. Jeden menedżer mówi, ze mam coś robić tak, a drugi, ze mam robić to zupełnie inaczej. Jest barrdzooo dużo roboty, nikt mi niczego nie tłumaczy, w sumie, jak się pytam, to łaskawie mi odpowiadają...niektórzy z wymuszonym usmiechem, inni z ponurą miną. Opierdziel też dostaję za pierdoły. Trzeba pamiętać, ze nie wolno pytać klienta, czy chce cole z lodem, keczup tylko na życzenie, dowidzenia ZAPRASZAM PONOWNIE, SMACZNEGO... -.- DZIEŃ DOBRY ZAPRASZAM DO KASY...jak ludzie sie zastanawiają, ale tak trzeba! żałosne :< Osobiciscie, nie poelcam nikomu, ale jak ktoś chce szkołe zycia, to zapraszam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sara111
3 dzień pracuje w MC'sie. Nie ma lekko ale to co tutaj niektórzy piszą jest śmieszne. Od początku zaczęłam składać kanpaki na kuchni białej, potem przeszłam na smażenie mięsa itp. Największy problem mam z tortillami.. Ale co do ludzi, są okej. Jak czegoś nie wiem to zawsze pytam i odpowiedzą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sara111
Śmieszne w sensie takim ,że musicie byś strasznymi leniami skoro dla Was praca w mc'sie to szkoła życia. Życie samo w sobie jest szkołą a praca w mc'sie to niezły zapierdziel ale bez przesady. Ogarniam mniej więcej po dwóch dniach większość, ludzie pracujący pomagają. Nie jest źle.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do 111
Nie każdy jest stworzony do smażenia hamburgerów. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Do obroncow Mc
Czy osoba na etacie w Mc jest w stanie oplacic/wynajac mieszkanie i utrzymac rodzine ? Mowa o pełnym etacie. To powinien być wyznacznik tego czy dana praca jest dobra :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Opłacić mieszkanie i utrzymać rodzine to bardzo wzgledne wyznaczniki, bo dla mnie np takie warunki spełnia tylko praca za ok 5 tys na rękę. Wiadomo więc ze McD odpada ale odpoada też wiekszość innych prac uważanych za "dobre".

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast DIal
@Obeznany- Drive nie był do 24. Tylu pracowników było, i mieli doczyszczać. Chemia do śladów po oleju? Zwykły rozpuszczalnik.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Fast DIal : Rozumiem . Aa kiedyś mieliśmy jakąś tam chemię w bankami ale skiers się zmienil a to cos się skaczylo ale ok sproboje się tym rozpuszczalnikiem . Mieliście tak ze piecyk nie grzal ? Ta się to samemu zrobić ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Witam jestem managerem w McDonald's. Ogólnie na stanowisko pracownika 1 osoba z 10 zostaje. praca jest naprawdę ciężka. sam bym nie pracował jako zwykły pracownik nawet za 15zł brutto. jest to bardzo ciężka praca. sam jako manager muszę pracować wszędzie i pomimo całkiem dobrej wypłaty i tak się rozglądam za inną pracą. wolę zarobić 400-500zł mniej ale w NORMALNEJ pracy. bywały dni gdzie wychodziłem cały tłusty od oleju.... masakra. ogólnie odradzam, ale jak ktoś lubi ciężką pracę to zapraszam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To znaczy że nie byłęs nigdy zwykłym pracownikiem tylko jako menadżer zacząłeś? Musisz mieć niezłą stawkę skoro za 15 zł byś nie pracował. Fakt czasem jest ciezko ale da sie przeżyć. Nigdzie nie ma lekko. Wole McD niż kelnerowanie np.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Manager_mc
Moja stawka godzinowa to 21 brutto/h i uważam ,że to ciągle za mało za moją pracę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Też M-ka :)
Ile????!!! To gdzie Ty pracujesz że masz taka stawkę? U nas w warszawie 19 zł brutto jest uwazane za za wyskoką stawkę i ta osoba juz raczej nie ma szans na podwyżkę. To Ty bierzesz przecież pensje II Asystenta który jest na kontrakcie. To wyobraź sobie że w innych miastach za ta sama pracę ludzie dostają znacznie poniżej 15 zł. I Ty uważasz że praca menadzera jest ciężka fizycznie... To co mają powiedzieć u Cibie instruktorzy czy pracownicy czerwoni którzy nawet nie marza o takiej stawce. Sorry ale uważam że taka rozpiętość stawek i takie podejście kadry menadzerskiej tylko rodzi konflikty w restauracji. Manadzer ma odpowiedzialność, inne obowiazki, zarzadzanie itd ale napewno nie ma aż tak ciężkiej pracy fizycznej jak inni pracownicy, nawet jesli musi czasem pomóc na kuchni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Manager_mc
Pracuje w Warszawie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Też M-ka :)
Ale zatrudniłeś sie od razu na stanowisko manadzera tzw. trainee? Myslę że jakbyś zaczynał scieżkę od 1 stanowiska (czerwona koszulka) i do awansu doszedł po kolei nie miałbyś takiego zdania. Ale noże się mylę... Ciekawe w której restauracji takie podwyzki dają, może bym sie przeniosła ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
21 zeta za h pracy dziwne... chyba że jesteś bardzo rozgarniety to może i tyle masz... ja mam 14 zł za h ( poza WWA ) u nas menadżer na starcie ma 11, 30 za h . Może takie rozpiętości w stawkach nie są dobre ale z drugiej strony czemu np menadżer nierób ma mieć taką sama stawkę jaką ma np ktoś kto ma własną inicjatywę i ogarnia więcej rzeczy ?? . Konflikty zawsze będą dla tego lepiej nie mówić nikomu jaką ma się stawkę bo później ma się tylko wrogów a najbardziej wśród nierobów bo oni są najlepsi ale nikt ich nie docenia :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×