Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łodzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Gość Też M-ka :)
Obeznany --- Nie mówię że taka sama ale wybacz róznica 6 zł między menadzerami to jest przepaść, a stawki czesto nie da się ukryć bo w komputerze można znaleźć dostęp do listy stawek, może oficjalnie nie ale ludzie sobie poradzą jak chcą sie dowiedzieć... Jak ktoś jest taki z***bisty to powinien być asystentem, nie byłoby zdziwienia, a tak to moze on ma nawet wiecej niż asystent w jego restauracji przy np długim miesiącu? To jest sprawiedliwe? Zresztą niech ma tyle ile ma, sprawa kierownika, ale jego podejście jest tragiczne, to za mało na jego cięzką pracę, ale co mają powiedzieć inni którzy mają dużo duzo mniej a robią to samo lub nawet więcej? Czy osoby, które całe dnie zapieprzają na kuchni i nikt ich podwyżką nie doceni? Pokory troszkę. A nierobów tez nie popieram. W ogóle uważam że "polityka trainee" jest niesprawiedliwa i krzywdząca dla osób już długo pracujących, zwykle tacy złapani na mngr's spoza firmy są lepiej traktowani i trzeba sie z nimi obchodzić jak z jajkiem a stawki widac jakie dostają.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
Miałem już taką sytuację- ale tak jak z innymi sprzętami- wystarczyło wtyczkę zmienić na nową.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Czyy to prawda??
Czy to prawda ,że te wszystkie stanowiska na kontrakcie stałym w Mcdoanlds to są to osoby po znajomości ? (ale kogo to muszą być znajomi ? licencjobiorcy ?) Jak wygląda rekrutacja na takie stanowiska z waszego doświadczenia ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Też M-ka :) : Dla mnie wogole menadżerowie z castingu są tragiczni rozumiem jeszcze kiedy rusza nowa restauracja to muszą paru wybrać w taki sposób . Ale powinno się dawać awanse pracownikom którzy pracują od x czasu bo im to się bardziej należy a kiedy przychodzi jakiś nie wiadomo skąd menadżer to proste że starzy pracownicy są '' zawiedzeni '' a co za tym idzie atmosfera jest do d**y . Fast Dial : Ok jutro spróbuje chociaż nie wiem czy to coś da bo wentylator normalnie śmiga.. może jakaś grzałka/spirala padła... ? Czyy to prawda?? : Wszędzie znajomości pomagają myślę że w WWA to widać najlepiej bo jest sporo tych restauracji i jest czym rozporządzać . Ale w mniejszych miastach raczej tego nie ma... . Jedynie operacyjny np może dawać restauracje dla swoich ludzi bo nie jeden kiedys był kierownikiem i miał jakichś tam menadżerów których będzie obsadzać .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Czyy to prawda??
Czyli kierownikiem nie może zostać osoba która nigdy wcześniej nie pracowała w Mcdoanlds ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Oczywiście ze nie może . Z tzw ulicy to może ktoś byc asystentem najwyzej . Logiczne zobacz ile jest w PL maków zeby zostać kierownikiem trzeba mieć znajomości jeden dostanie. Restauracje po 5latach a drugi robi 11 lat i -ma kierownika :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Witam wszystkich ;) 3 tygodnie temu złożyłem CV do Mc, poszukując wszędzie pracy gdyż w moim mieście ciężko o nią a wakacje się zbliżają i pieniądze potrzebne :) nie robią sobie nadziei po 3 tygodniach telefon, że zapraszają mnie na rozmowę do lokalu. W czwartek tydzień temu poszedłem na rozmowę z przyjacielem bo on razem ze mną składał przez neta tam papiery i do niego dzwonili Wszystko spoko rekrutacja wiadomo, rozmowa w grupie potem indywidualnie :P najlepsze było to że z kierownikiem Mc już kiedyś współpracowałem w innej dziedzinie to już jakiś plus był bo widział jak pracuje. No nic po rozmowie musieliśmy czekać na telefon , było tak że jeżeli do piątku nie oddzwonią to znaczy że szukać pracy dalej trzeba. Ku naszemu zaskoczeniu dostaliśmy po kolei telefony, że zostaliśmy pozytywnie rozpatrzeni i dostaliśmy prace i w środę bądź czwartek będzie dzwonić jakaś baba od personelu która nas pokieruje spoko nie :D wczoraj nie było telefonu od niej i powinna dziś dzwonić i to oczekiwanie jest drastyczne :D nerwówka . Tak to jest jak nigdzie pracy nie ma i w końcu coś się znalazło. Czekam dzisiaj do końca dnia :D Może ktoś z was się najmował do pracy w Mc?? Jak u was to wyglądało ???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Podwyżki_płac
Czy to prawda że od przyszłego roku w Mcdoanlds wzrosną znacząco pensje ? Z tego co słyszałem to początkujący pracownik poza Warszawą ma mieć minimum 11 brutto plus dodatek za pranie. Instruktor minimum 13.5 a manager 15. Maja to być wartości minimalne poza Warszawą. Tak mi kolega mówił bo rozmawiał z kimś tam co się dobrze orientuje. Wie ktoś może ile w tym jest prawdy ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Podwyżki_płac
Korr ile masz lat ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przecież teraz też jest dodatek na pranie i buty :) . A co do podwyżki wątpię pewnie dadzą tyle ile mogą najmniej z czasem i tak stawki są zróżnicowane i przeważnie każdy ma inna stawkę :) Fakt że płaca minialna wzrośnie do 1680 zł ( obecnie 1600 zł )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Madalena ;D
a możecie mi powiedzieć ile na dzień dzisiejszy brutto mają ci pracownicy na najniższym szczeblu? pracuję obecnie w Tesco, zapierdziel niezły i to za 5,50 na rękę, a słyszałam, że u nas w mieście do McD potrzebują i zastanawiam się nad zmianą pracy..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do Magdalena
Nie wierze Ci ze 5.5 na ręke. Minimalna płaca w Polsce to 1600 brutto / 160 h = ok 10 brutto na godzine czyli tyle ile w Mc teraz. Chyba ze pracujesz przez agencje na umowę zlecenie. W przeciwnym wypadku twój pracodawca łamie prawo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gadaja na maka ze obuz pracy niby ale przynajmniej dają normalną umowę nie tak jak w tych supermarketach . W maku masz minimum 9,60 za,h pracy + dodatek za pranie. i buty ( ok 80 zl przy całym etacie )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Obeznany makowiec dobrze mowi bo ja takie stawki bede mial . Mam 18 lat :P trzeba sie wziac i pracowac a nie opierdzielac a bedzie ok :) kazdy by chcial za darmo miec wszystko a robic nie ma komu :P nic mi straszne nie jest :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Do obeznany
Hej!!! Nie we wszystkich marketach jest wyzysk. W Castoramie poczatkujacy pracownik dostaje 2700 brutto + 13 stka:) + premia za utarg roczny. Kierownik działu w Casto ma 7000 tysiecy brutto czyli ok 5 tysiecyy na ręke. W innych jest syf owsze. Inne placa srednio na poczatek 1800 brutto ale jest umowa o prace. Biedronka daje w duzych miastach na poczatek 2200 brutto. Tyle co wiem pzdr :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mc to obóz pracy. Nie mówię, że chce się obijać, ale jeśli pracując 8h, przez 7,5h dosłownie zapier**** i dostaje za to 1450 zł za pełen etat, no to o czym my rozmawiamy. A no i zapomniałem dodać, jestem na bardzo ważnym i wbudzajacym respekt stanowisku Manager . Manager McDonald's. Jak to dumnie brzmi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gość : Nikt nie mówił że jest luzz stawkę masz taką na jaką zasługujesz jak jesteś menadżerem takim który przychodzi wychodzi i wszystko masz w nosie to masz tyle ile masz . Każde stanowisko ma swoje szczebelki od do ile możesz zarabiać . Swoją drogą ciekawi mnie to jak będą wyglądać stawki w 2014 roku . Jeśli teraz np instruktor ma 10,80 a menadzer od 11.50 za h pracy odpowiedzialność między tymi stanowiskami to przepaść .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Witam! Mam pytanie - Jak wygląda kwestia zwolnienia się z McDonalds? Zaczęłam pracę w zeszlym tygodniu, a wiem, że chce pracować półtorej miesiąca. Kiedy dac wypowiedzenie? Jest opno dwutygodniowe? Czy moge zwolnić się z dnia na dzień ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zawsze jest opcja za porozumieniem stron, myślę, że nie będą robić problemów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gościówa:)
Witajcie, Pracuję w Maku już 10 dzień. Jestem na białej kuchni i wszystko byłoby dobrze jakby nie te tępe tortille! Mam problem z ich zawijaniem, nigdy chyba tego nie opanuję.. po za tym - praca ciężka, wiadomo.. po 9h pracy nie czuję nóg dosłownie. Jak nie ma ludzi to czasem sobie przykucne i udaje, że wycieram półki żeby choć na chwilę odciążyć nogi. ;d Denerwuje mnie najbardziej fakt, że czasem są takie sytuacje, że muszę ogarnąć sześć rzeczy na raz a mam tylko jedne ręce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gościówa:)
*jedną parę rąk :):):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Też M-ka :)
Połowa ludzi zatrudnianych w Maku sie kompletnie do tego nie nadaje, do nas przychodzą nieraz takie nieogarniete rozpieszczeone dzieciaki że głowa mała. I weź się człowieku z nimi męcz. Na szczęście okres próbny jest krótki :P Ps. Gościówa, wrapy sie zwija bardzo prosto i zawsze wychodzą, tylko musisz sie raz a dobrze tego nauczyć, tzn ktoś ci musi dobrze pokazać. A nie tylko "Masz i zwijaj". Po 10 dniach na białej powinnaś byc już ekspertka :) Powodzenia w pracy!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Można ukończyć kurs SMS z 'sukcesem' bez wcześniejszego uczenia się w domu? Czy dzięki uważnemu słuchaniu na wykładach można to zdać?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Opinia gosc
Wychodzi jakieś 8pln/h na rękę. Praca jest ciężka i raczej dla młodych, zdrowych, nieotyłych, przyzwyczajonych do fizycznej roboty za marną kasę (najlepiej radzą sobie ludzie ze wsi i oni stanowią większość ekipy). Wbrew pozorom (i reklamom) mało jest tam studentów, traktujących tę pracę jako tymczasowe źródło dochodów. Nawet młodzi, to w większości ludzie bez matury, którzy pracują tam po kilka lat i upatrują w tych bułach sens życia (w związku z tym atmosfera do kitu, jeśli nie jesteś taki). Managerowie, instruktorzy często są chamscy, ale trudno im się dziwić, bo mają chamskich podwładnych, a jak wiadomo z chamem trzeba po chamsku. Jak ktoś był w wojsku to ma mniej więcej pojęcie jak to wygląda (z tym, że w wojsku można się było jakoś ustawić i poopieprzać z czasem- w McD nie!). Elastyczny grafik to pozory. Możesz mieć wolne, jeśli zgłosisz to z 2 tyg. wyprzedzeniem. W wypadkach nagłych tylko "kacowe" lub L4. Często, jak nie ma roboty, wypychają cię do domu (za te godziny oczywiście nie płacąc), a że jesteś zmęczony, to raczej się na to godzisz (jak się nie zgodzisz, to dopieprzą ci najcięższe możliwe roboty, np. na zewnątrz w mróz lub upał i następnym razem się zgodzisz). Pracuje się w pośpiechu, a pośpiech sprzyja wypadkom. Każdy, kto dłużej tam pracuje ma blizny po oparzeniach. Pracuje się na stojąco, usiąść możesz jedynie podczas przerwy (pół godziny, z czego 15 min. płatne- zgodnie z kodeksem), którą niekoniecznie masz w połowie pracy (wyznacza manager zmiany- czasem już po godzinie pracy, a potem jeszcze 7 godzin orki (nie zawsze pracuje się 8h)! Reasumując, można znaleźć lżejszą robotę za lepszą kasę, zwłaszcza w Warszawie, jeśli się nie jest absolutnym głąbem. Już na kasie w markecie lżej, bo chociaż siedzisz. Opinia kogoś z gazeta.pl pod która podpisuje się rękami i nogami : ) :) :) :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość od jutra w załodze
zapowiada sie obiecująco, nie ma co :) jakies pozytywy czy kompletnie nic? zaczynam sie bac, a to jest śmieszne...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gość: a to dobre pytanie większość mówi że wystarczy raz przeczytać i słuchać co mówią na wykładach . Ja tam sobie czytam codziennie po kilka stron . Może ktoś po SMC powie na co trzeba zwrócić szczególną uwagę ?? . Ciekawe jak te ''nowe'' SMC będzie wyglądać i co się zmieniło porównując te które było przedtem . Przyszło coś może na @@ do restauracji ?? .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MakPodlasie
od jutra w załodze: nie bój się pierwszy dzień to na początku oprowadzenie po restauracji, pokazanie co gdzie i jak, a potem siadasz przed kompa i oglądasz filmiki z danego stanowiska na które pójdziesz jako pierwsze na koniec jest jaki test ale wynik sie nie liczy. Wszyscy zazwyczaj są mili i jest ok. Połowy imion i tak nie zapamiętasz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dziś po badaniach zaczynam prace od 27.06

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×