Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łodzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Gość MakPodlasie
Obeznany: tak pracuje w Białymstoku wielbłąd: a co się dziwić przecież pracujesz na kuchni i tam jest wysoka temperatura. Nawet jak sam sobie w domu stoisz i gotujesz obiad w takie tem jak dziś to mozna się ugotowac, a co mówić jak w maku sa grille, tostery, frytkownice i każde mają ponad 100 st. C

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość instr/już menago
OBEZNANY...w miesiącu jest jedna grupa,np teraz jest 32 osoby.Są nawet z Wrocławia.Dostajesz wszystkie wskazówki na temat dojazdu i pobytu na SMC.Trzeba być elegancko ubranym na wykładach.Nie można w jeansach,ani bojówkach czy ubraniu sportowym. Twój e-mail dotarł do mnie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
MakPodlasie, byłem w Białymstoku i u Was w miescie nadal czuc powiew PRL. Wystrój 'restauracji' wymiata .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fast Dial
@Obeznany- ktoś tam pytał czy się ujawnisz czy coś, dlatego napisałem. Lista jest ale bodajże jeszcze bez imion, tylko nazwy restauracji. Ja również uważam że menager w mcd to taki pionek. Według mnie 1900 to mało jak na tym stanowisku, biorąc pod uwagę odpowiedzialność itp. Lubię tą pracę, we wrześniu będę miał 5 lat w mcdonald's, pojawiła się opcja na asystenta. Ale mimo wszystko chcę znaleźć coś innego. Prawda jest taka że będąc nawet kierownikiem, nie wiesz czy zaraz cię nie zwolnią. Restauracja z korporacji przechodząc do licencji- przychodzi licencjobioraca i stwierdza żę on nie potrzebuje kierownika lub kierownik się nie nadaje i mu dziękuje. Już większość restauracji to licencje, a do końca życia nikt nie będzie pracował w mcd. Doświadczenie jako menager pewnie się przyda, ale ja już mam doświadczenie dużo ponad 2 lata, po co mi dłuższe...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Obciachowy Mcdals
Haha czytając wasze teksty można się nieżle pośmiać :) Hahah manager w Mcdonads a jest może stanowisko Prezes ds. rozwoju frytek ??????? hahahah

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Manager za 1500 zł. Zwykła kasjerka zarabia tyle samo, no fakt, nie ma na na imienniku napisane tego magicznego słowa na M, ale cóż, nie jest pomiatana jak pies i nie wymaga się od niej rzeczy, za które powinno się dostawać 2x większe wynagrodzenie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gość : ale w B-stoku są trzy maki chyba więc skąd wiesz że akurat ona pracuje w tym którym byłeś :) instr/już menago - e-mail :) Fast Dial : Rozumiem :) . Ciekawe czy w innych krajach europejskich też McDonald's chce tak tylko brać hajs za swoje logo czy tylko chcą w Polsce tak robić... z czasem to sie odbije na jakości począwszy od jedzenia po czystość restauracji . Z tego co słyszałem to licencja nie podlega chyba pod żadnego operacyjnego ?? . Ja tam bym brał na Twoim miejscu asystenta więcej zarobisz a przy okazji możesz szukać czegoś innego a w papierach zawsze to lepiej wygląda :) Obciachowy Mcdals / gość : Możecie się śmiać to Wasze gimbazjalne prawo :) . Ale w McDonald's można się wiele nauczyć bo oprócz frytek i lania coli robi się masę innych rzeczy o których Wy gimbusy wiedzieć nie będziecie . Już nie wspominam że wiele ludzi można poznać z innych miast . I nie wiem co się czepiliście tego 1500 zł ?? pracuje w maku zdala od WWA i przy normie 168 h ( średnia z roku ) mam 1800 zł na rękę . Wiem to nie 10tys ale jak na moje miasto jest całkiem dobrze . Jak zaczynałem 2,5 roku temu to wiele znajomych pukało się w głowę podśmiewało się pod nosem a teraz pytają czy może szukaja kogoś . Ostatnio spotkałem ( 3 lata go nie widziałem ) właśnie jednego takiego mądrego pracuje w budownictwie i pytam co tam czy pracuje i mówi że tak 1200 na rękę praca od 7 do 18 zimą idą na urlop bezpłatny , latem zapiepsza w tym upale itd jak mu powiedziałem ile ja mam i że praca cały rok umowa normalna strzelił buraka . Czasy są jakie są i w mniejszych miastach taki McDonald's jest jednym z lepszych opcji . Wiem że w dużych miastach można znaleść inne opcje ale mieszkam gdzie mieszkam i nie narzekam :) A obciach to siedzieć na d***e i żyć za hajs starych .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość instr/już menago
FAST DIAL lista jest z imionami,retauracjami i czy ktoś będzie w hotelu czy też nie... Musze przyznać,ze mam lekkiego cykora;) OBEZNANY MAKOWIEC e-mail;)???...co to znaczyło? Obeznany: "Czasy są jakie są i w mniejszych miastach taki McDonald's jest jednym z lepszych opcji . Wiem że w dużych miastach można znaleść inne opcje ale mieszkam gdzie mieszkam i nie narzekam"-lubię to...hehhe...dobry text

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
instr/już menago : jemu chodziło o wrzesień... Tobie też ?? czy mówisz o czerwcu ? . ps a którego września jest SMC ?? . hehe u mnie każdy miał kto jechał... więc się nie dziwie ja sam aż nie pojadę i nie zobaczę wyniku będę miał cykora.... e-mail w sensie że coś tam napisałem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość instr/już menago
Aha,a ja myślałam,że o czerwcu pisał...nie wiem kiedy dokładnie jest to SMC we wrześniu... A co do Twojego e-maila OBEZNANY MAKOWIEC to dopiero doszedł 19,10,a przeczytałam dopiero teraz,bo wcześniej nie czytałam poczty...zajęta byłam:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MakPodlasie
jak na razie w Białymstoku jest 2 maki ale z tego co wiem to od nowego roku mam być 3

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość instr/już menago
DO PRACY RODACY:-) Korporacja.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Witam. Mam do Was pytanie, a mianowicie zostałam zaproszona na dwa dni próbne do MD, mam pracować jako manager, czego mogę się spodziewać na dwóch dniach próbnych ? Gdzie będę pracowała na kuchni czy może będę jechała na mopie? Dziękuje za szybką odpowiedz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
^^^^ A skąd mamy wiedziec ? Może będziesz na serwisie albo czerwonej lub bialej stronie. Wiem jedno ze jak będziesz pracowac już to czasem I będziesz bible szorowac np na z3 ( trzeciej zmianie ) . Jak myślisz ze praca menadzera ogranicza się do siedzenia w menadzerskim ( a sporo takich bylo ) to się zdziwisz I daj sobie spokój :) .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mam być jako Manager Treining, dlatego się zastanawiam co będę robić przez dwa dni pobytu i jak ma mi to pomóc w ocenie mojej zdolności czy przydatności na wyżej wymienionym stanowisku. Pracy się nie boje, a praca Managera w jakiejkolwiek organizacji nie ogranicza się tylko do siedzenia w biurze. Dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kamil Szymczak
Witam, dzisiaj dostałem pracę w McDonaldzie w Łodzi, mam tylko zrobić książeczkę i podpisujemy od razu umowę. W okresie próbnym - 3 miesiące będe miał 9 zł za godzinę, po tym okresie - umowa 3 lata, 10 zł za godzinę myślę, że stawka jest dobra, ale Pani zaznaczyła, że oczywiście możliwy jest awans, mówiła także, że jesteśmy w podobnym wieku więc dogadamy się na pewno, personel mega miły, uprzejmi, mówi że współpraca będzie na pewno udana, zobaczymy, zapowiada się całkiem okej :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość grgrg
witam wiecei może ile bym zarobił na początku w kfc???czy zarobki sa podobne do tego co w mcdonaldzie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość grgrg
dodam ze w warszawie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Po jednym dniu mozna,już spokojnie ocenić czy ktos jest ok I się nadaje . Wiem Sam po sobie jak szkolilem . Jedna rada jak czegoś nie pamietasz to zapytaj , nie .a ruchu nie podpieraj wyposazenia restauracji . To tak się rzuca w oczy jak cholera . Pytaj jak najwięcej pokarz ze Cię to interesuje :) A,cztery to temat praca w KFC ? W maku rejon WWA na start 11.40 za h jakos tak :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jest tu może ktoś kto pracuje na McCafe?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jak radzicie sobei ze smrodem?
Jak radzicie sobie ze smrodem ? To był główny powod dla którego zrezygnowałem nawet po dokładnym prysznicu waliłem tym syfem! A włosy masakra cały czas tłuste. A palce waliły cebula nawet po dokładnym moczeniu. Nie chciałem być śmierdziuchem mcdoandziuchem :) Pytanie jest na poważnie i nie są to żarty czy też nabijanie się.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ze czuc od kogos frytkami to wiem ale cebula? . Radzimy sobie tak często kąpiel chociarz 2x dziennie , standardowe rzeczy typu perfumy ,cos pod pache , szampon , częste pranie koszulki spodni I będzie ok :} . Gość : a co chcesz wiedziec ? Instruktor/już menago chyba już na SMC jest więc powodzenia < kop w d*pe na szczęście >

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jak radzicie sobie ze smrodem?
Tak cebula. Cuchnęły mi opuszki palców (okolice paznokci ). To od tej drobnej używanej do big macow hamburgerow. Masakra moczyłem w perfumach wodzie i dalej waliło.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
co chce wiedzieć? jaka jest atmosfera, czy tez taki zapierdziel jest na mc cafe, czy to prawda, że wiekszość ludzi pracowników restauracji mc donald zazdrości tym z mc cafe, że własnie nie ma wiecznego zapierdzielu, bo nie potrafią zrozumieć, że to nie jest taki fast food, tylko skłania się bardziej do slow food'a właśnie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Hej gosc
Zapierdziel jest cały czas. Nie wolno ci ani sekundy nic nie robic !!!!!!!!! Jak nie ma co robic to musisz cos przecierać scierka ale wiesz mi ze caly czas cos jest do roboty. Musisz byc odporny psychicznie bo beda na ciebie wrzeszczeć i poniżać cie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gość : Powiem Ci tak w WWA na McCafe jest wiadomo większy ruch ludzie mają hajs żeby wydawać na produkty z oferty McCafe . Ale poza WWA podam przykład mojej restauracji jest na ogół spokój czasami zrobi się kolejka wiadomo ale nic strasznego :) Ja osobiście bym dostał świra stać na McCafe ani to nie ma miejsca gdzie chodzić itd sporo osób jak ognia unika tego miejsca . A jak nie ma ruchu to w zasadzie nie ma co robić... usiąść nie możesz... być nachylona też... . Z drugiej strony pracownicy z kuchni/serwisu często gadają o My mamy wycieczkę na 40 osób a ona stoi ( pracownik McCafe ma stać tylko i wyłącznie na McCafe ) pod tym względem zazdroszczą im . Fakt tam trzeba kogoś kto lubi się bawić w te kawy wzorki to dla ludzi gadatliwych czasem trzeba zagadać gościa . Spróbuj :))) Hej gosc : Nie siej farmazonów jak nie ma co robić to nie ma i chyba proste ? na kuchni więcej rzeczy jest do ogarniecia niż na McCafe kiedy nie ma ruchu . Wrzeszczeć poniżać ?? wiesz co to jest mobbing ?? jeden telefon do biura / operacyjnego treściwa rozmowa / konfrontacja i taki np menadżer leci na zbity pysk dyscyplinarnie . Chyba zatrzymałeś się na latach 90tych . Co prawda są spiny ale jak ma ich nie być kiedy na zmianie jest np 10 osób ? ale nikt nikogo nie poniża nie bije nie krzyczy jak masz pisać farmazony to daj sobie spokój . Pamiętam jak ja czytałem te forum 2,5 roku temu przed przed podpisaniem umowy co się nie naczytałem a później co? było całkiem inaczej .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Już po jutrze pierwszy dzionek do pracy :D co myślicie żeby założyć forum pracowników Mc? mogłby sie ktos tym zajac ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
^^^ już o tym kiedyś pisałem . I forum jest bez sensu za mało ludzi się tu udziela żeby zakładać forum . Póki co to ten temat tutaj wystarcza mi się wydaje. I tak tu tylko 3 osoby piszą systematycznie reszta z doskoku .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Też M-ka :)
Jestem i ja ale w rozmowy o SMC sie nie wtrącałam :) Smrodek McD fakt znienawidzony, trzeba sie przyzwyczaić ze na kuchni zawsze bedzie sie "pachniec" jedzeniem czyli tłuszczem frytkami cebulą. W sumie to na każdej kuchni czymś od ciebie czuć. A powiedzcie mi coś o tym nowej platformie wprowadzanej teraz we wszystkich makach? czy to ma jakikolwiek sens? Ja sie na tym pracuje? Bo narazie słysze same złe rzeczy, zero plusów oprócz oszczedności dla firmy w postaci polowy mniej pracowników na zmianaie. Jak to jest naprawde?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×