Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łodzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Gość gość
obeznany zdygałes??napisz o co kaman u was ! btw od 1 marca zmieniają rynki konsultanci,u was tez się zmienili?

Gość gość
Instruktor pracuje na caly etat czy na poletatu czy moze na 1/4 ?

Gość gość
ale wy macie debilne pytania. Etat sobie sam ustalasz, kwestia czy kieras się zgodzi. Nie ważne czy mgr, instruktor czy dno dna.

Gość Wileoletni niewolnikMC
U nas się zmienia OpsKons hurrrrrraaaaaaaaaaaa mielismy zebranie na ten temat i wszyscy się ciesza bo gorszego już na pewno nie dostaniemy.Chyba już robia konsultantow z biura bo się dowiedzieliśmy ze Pan J.W jest konsultantem ale w licencji

Gość gośćkj
ile zarabia zwykły pracownik, a ile instruktor. Chodzi mi dokładnie o różnicę między płacą

Gość gość
to są groszowe różnice, jak między instr a mgr (przynajmniej do czasu). Brutto wyjdzie jakieś 50, 55gr u nas. A w każdym rejonie jest inaczej, zależy czy licencja czy korpo też raczej. Wielkie słowa, stawka słaba...

Gość gość
jak w praktyce wyglada 3/4 etatu ? trzymaja sie tego ze ma byc 120h czy dorzucaja zawsze jakies?albo jeszcze zmniejszaja?

Gość gość
Ilość h zależy od miesiąca. Zmniejszyć nie mogą, w niektórych budkach są dodatkowe h 120+40, ale nie muszą. Na nadgodziny raczej niechętnie się godzą.

Gość gość
ale te dodatkowe 40h musi byc oplaca jak nadgodziny?

Gość gość
musza byc oplacone jak nadgodziny*

Gość onaSK
Mam etat na 3/4 i jest miesiąc w którym nie przerobisz całych 120 h. bo raz Cię puszczą do domu z powodu braku ruchu lub większej ilości osób lub wezniesz sobie 3-4 dni wolnego bezpłatnego w tyg, a przysługuje Ci 2 dni. Nie ma na to reguły :) Kasa nie zadawalajaca, nie ma co narzekać umowa stała to jest ważne, ciężkie czasy... ale nie jest aż tak źle, jest miesiąc co mam 1080 ale również dochodzi do 1350..

Gość cysia15
Kto pisał test na instruktora i mógł mi mniej więcej powiedzieć jakie typu są tam pytania? Nie chce wiedzieć wszystkiego co się w nim znajdowało, ale 2/3 pytania bym wiedziała czego mogę się spodziewać. :)

Gość ObeznanyMakowiec
Każdy pracownik poniżej całego etatu może dorobić 40h ktore nie są NADGODZINAMI i masz te godziny jeśli restauracja potrzebuje więcej ludzi . Nie licz na nad godziny .

Gość gość
Jaka jest dokładnie stawka za godzinę pracy dla pracownika restauracji, który dopiero się zatrudni?

Gość gość
w warszawie cos ponad 12 zł w krakowie 10

Gość gość
Na pewno w Krakowie 10 zł to stawka dla początkującego pracownika restauracji? Pytam się o stawkę netto. Czy to jest 8 zł równe?

Gość gość
stawka w maku 10,45 brutto jest nic więcej niż mniej ,instruktor 11 zl brutto,manadzer 12 brutto roznica jest :) jakies 50 złotych do wyplaty

Gość WKU
na reke jakies 8,5 na godzine ale jest umowa o prace(to jedyny plus)no i można na L4 chodzic ile wlezie(50 złotych kosztuje na tydzień podobno) i urlop na zadanie 4 dni 4 razy w roku(nie musisz się tlumaczyc wysylasz sms i tyle ,jak masz na 6 to wysylasz o 5,55) no i każdego przyjmą byle miał 2 rece i 2 nogi-tyle wymagan no i dlatego to jest praca dla młodych!!!!!!!!!!!!!i dlatego ciagle sa przyjęcia.jak już przyjdziesz na rozmowe prace masz jak w banku

Gość mc gosc
na reke jakies 8,5 na godzine ale jest umowa o prace(to jedyny plus)no i można na L4 chodzic ile wlezie(50 złotych kosztuje na tydzień podobno) i urlop na zadanie 4 dni 4 razy w roku(nie musisz się tlumaczyc wysylasz sms i tyle ,jak masz na 6 to wysylasz o 5,55) no i każdego przyjmą byle miał 2 rece i 2 nogi-tyle wymagan no i dlatego to jest praca dla młodych!!!!!!!!!!!!!i dlatego ciagle sa przyjęcia.jak już przyjdziesz na rozmowe prace masz jak w banku

Gość gość
nie powiedzialabym, mnostwo osob odrzucają, wystarczy po prostu nie sprawiaż wrazenia downa(chyba ze maja totalny niedobor to biora kazdego)

Gość gość
raczej biora każdego.z downem jeszcze lepiej bo pefron

Gość gość
weźcie się k***a za pracę, a nie jedyne co potraficie to chodzenie na zwolnienia. @gość dziś - zależy od regionu. U nas dno dna ma 10.95 brutto (chyba), instruktor więcej, a mgr trochę podbili z łaski swojej chyba o zyla brutto. Co nie zmienia faktu, że są to różnice groszowe. @onaSK dziś - a godzić się nie musisz...

Gość nina14
Mogłabym prosić również o przesłanie testu SMC na miala jeżeli ktoś jeszcze posiada.? Trening czyni mistrza :) mail: konior10@gmail.com gliwiczankaxd - proszę?

Gość Katowice64
Ja również bym prosiła o przesłanie na maila, jeśli ktoś z Was posiada, będę wdzięczna! :)) Czekam aż mi konto na strefie maka zatwierdza, a myślę że nie będzie to zbyt szybko. ;) martyna1994.15@o2.pl

Gość gość
powiedz kierownikowi, żeby aktywował ci konto na strefie. Może tego nie widzą czasami

Gość kashido
Mógłby ktoś mi powiedzieć jak dokładnie wygląda praca 1/2 etatu? Czy to jest 80h, które trzeba wyrobić normalnym zmianami po 8h, czy mogą to być zmiany po 4h, ale codziennie? I czy wie ktoś czy jest możliwość pracy na 1/2 etatu na nocki? Zależy mi na pracy na noc, ale niestety tylko na parę godzin, mniej niż na jedną 8h zmianę, a nie wiem czy jest sens aplikować do McDonaldsa iść na rozmowę pełna nadziei, a później się okaże, że nie ma takiej możliwości.

Gość gość
a co Ci szkodzi? kazde kierownictwo jest inne, poza tym jak zrobisz dobre wrażenie to Ci pójdą na rękę, tak mysle.

Gość gość
Zależy jak się ugadasz z personalną, kierownikiem i aktualnego zapotrzebowania. U nas jakiś czas temu wszystkie cvki bez pełnego etatu szły do kibla. Nie wiem jak teraz. Co do nocki myślę, że mogą krzywić się. I co? Przyjdziesz o 23, 00, a wyjdziesz o 4 w nocy, kiedy jest masa roboty, jesteś tylko ty i mgr? Niestety tak to w McD wygląda. To nie jest byle machnięcie sobie szmatką po stolikach. Chyba, że całodobowy McD, ale to podobno też kiepska sprawa. Kto nie ryzykuje ten nie ma, jak nie w McD to możesz gdzie indziej aplikować.

nina14 : a po co Ci test na SMC ? pojedź słuchaj i zdasz ( trzeba być tępym żeby nie zdobyć te minimum % ) . Katowice64 czemu trochę potrwa ? na skrzynkę MGR ( kierownika / asystenta ) przychodzi e-mail wystarczy że klikną ( = poświadczą że pracujesz w danej restauracji ) . Kashido : To kwestia kierownika i tego jak wolisz... u mnie np robią po 8h i mają więcej wolnego :) . Jeśli chodzi o nocki to nie polecam jeśli chcesz 1/2 etatu i z doskoku mieć te nocki... szkoda nerwów mgr i nocnika.. . GOSC : chyba Ci chodzi CV bez pełnej dyspozycyjności ? mało który kierownik ( chyba że jest głupi ) daje każdemu cały etat na piękne oczy ( u mnie tylko Ci sprawdzeni mają ) reszta max 3/4 + limit jeśli potrzebujemy . 24h mak to porażka byłem kilka razy gościnie heh jaki tam syf jest ( nie wiem po co mają ciśnienie na przedłużanie tych godzin otwarcia nawet tam gdzie jest to bez sensu. )

Gość gość
Nie, autentycznie mieliśmy taki czas, że wisiały przekreślone cvki osób bez konkretnego etatu. "Czemu? - bo nie mają pełnego". Może nie skreślali 3/4 (nie wiem), ale takie popierdółki odrzucali. Całych jest mało, bo przeważnie uczącym się nie jest to na rękę. A zresztą... Czy opłaca się przejść na cały etat? Pomijając to, że więcej idzie na składki. Aktualnie mam 3/4+40. Im większy masz, tym więcej odprowadzają, a różnica między moją wypłatą, a osoby, która ma cały jak sobie porównamy jest w sumie mała (bez zwalniania, l4 itp.). Nie mam takiej sytuacji, żeby mi to naprawdę robiło finansową różnicę, a chapiesz za czterech, chociaż pracować lubię. Mnie by to trochę utrudniało szkołę, ale od bidy dałoby się radę ;). Co do strefy w necie... Chyba czasem niektórzy kierownicy się "zapomną" ;).