Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łodzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Gość gość
idziesz do domu nie masz płacone.etat jak masz na 1/4 to i tak gówniany ale musza ci dac te powiedzmy średnio 40 h na miesiąc więcej nie muszą .trzeba umowy czytać jak się podpisuje.boli to??tzn czytanie???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tu stanę trochę w obronie ;) - a wy tak wszystko wiedzieliście czy zapamiętaliście w momencie zatrudnienia?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćV
Tak w ogole co to jest ten nabit czy cos w tym stylu ? V

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nabity sa dla ogarniętych ludzi.Po co tu piszecie o czyms takim dla osob które w mcd nie pracują?? notabene coraz lepsze przypadki przyjmują się "DO PRACY" dziś koles uciekl z placzem po 20 minutach na kuchni(pierwszy dzień pracy) cytuje:"ja u rodziców więcej kieszonkowego dostanę za nic niż jak tu będę pracował" i się chlopaczyna poryczał i prawie w majtakch wyszedł,ubrania sluzbowe zostawil w korytarzu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ta.. u mnie w budce tez były przypadki, że wycieczka była traumatycznym doświadczeniem. nie dał rady presji i poszedł sobie do domu. swoją drogą co się niektórym dziwić. mgr przestają wytrzymać czasami te ciśnienie z góry. młodzi widzą jak ta praca działa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
LUBIESWOJAPRACE managerowie nie sa od razu tylko maja awans po paru miesiącach pracy i chyba wiedza co ich czeka.a taki pracownik wchodzi do pracy a tu musi cos zrobić co mu karza od razu(nie jak mama lub tata mowi pościel łóżko -pościeli za tydzień) stad się bierze to wszystko ..druga sprawa w dzisiejszych czasach dzieci sa wychowane w internecie i proces rekrutacji odbywa się w internecie i te osoby nawet nie odbierają telefonow tylko WIAD pisza.jak do nich dzwonią odrzucają polaczenia i umowę o prace chcą smesem podpisac i zerwanie umowy tez smsem wysylaja cyt:"ja dziś wypowiadam umowę z efektem od razu".Beka jest przednia dla wszystkich z takich osob.a to jest codziennie. I to "SOM OSOBY CO TERAZ MATURE ZDALY" sorry ale nie da się inaczej tego ująć :( Giertychowi dziękujemy za poprawe edukacji

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość para ram
Pozdawiam wszystkich pracowników maca ;), co prawda pracuję w innym kraju (uk), menu ciut inne, jednak tryb pracy taki sam. Czytając niektóre komentarze naprawdę współczuję, u mnie ekipa dość zgrana, towarzystwo mieszane, szefostwo i mgr-y bardzo w porządku, wiadomo zdarzają się nerwy i taki ruch,ze pot leje się strumieniami, ale jak to w macach :). Dodam parę ciekawostek, być może kogoś zainteresują: - przerwa: 45 minut, niepłatna, jednak przysługuje pełen posiłek, tj. kanapka, wrap jaki chcesz (dodajesz sobie co chcesz), średnie frytki oraz deser, zaś do picia 2 napoje. Przerwy są bardzo przestrzegane, przeważnie mgr wysyła po 4-5h pracy, zależy od ruchu a czasami wcześniej - zostawanie po godzinach, nieprzymusowe, chcesz zostać, pomóc, możesz,płatne - grafik ustalany tydzień z góry, dostępny na koncie internetowym, możliwość zamiany zmian, wzięcia wolnego dnia, czy dodatkowej zmiany (musisz poinformować) - stawki: zwykły pracownik: 6,55 GBP, nocka: 7,05, trener: inna koszulka +0,5 funta więcej :), mgr-y nie wiem,ale z pewnością x2 Minusy: męcząca praca, duży *****można dosłownie paść, darmowa 'sauna' gwarantowana. Klienci- syfiarze. Najlepiej to ciągle tyrać i nie chorować, chorobowe płatne bodajże od 4 dnia. Świątek, piątek i niedziela- otwarte. Raz w roku buda zamknięta- 25 grudnia. To na razie tyle :)!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość para ram
Jeszcze dodam uniform dostajesz za darmo, w razie poplamienia, zużycia czy innych uszkodzeń dostajesz nowy bez dodatkowych opłat w 2-3 sztukach. Zaznaczam, że tak jest u mnie. Być może jest lepiej niż w niektórych macach w Polsce, jednak swoje trzeba się napracować :).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nocny28
Obeznany Havi robi już Wam zamówienia?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No to widzicie, że z "gimbami"wszędzie ten sam problem. Albo po 1 dniu wypadają, albo chorują, albo spóźniają na rozmowy, lub nie przychodzą wcale i nawet nie mają odwagi zadzwonić tylko piszą sesemeski. U nas aktualnie to plaga. Kiedyś też się szło do pracy ledwo po maturze (18-19 lat), ale ci ludzie tak nie wypadali tak jak teraz. Na drugi dzień samemu popylało się na kasie i nikogo to nie obchodziło czy serce szaleje z nerwów czy nie. Ale jak od 10 lat ktoś się zwalnia z wfu to dupa się leni, nóżki bolą... ;) Zrobią sobie darmową książeczkę i kit. Co jest śmieszne, wielu odpada już na stanowisku głupiego beverage (serio) czy jest ta bardziej pomocna ekipa czy ta szorstka, a przecież nawet nie łączy się to z McC i nikt nie każe nowemu trzaskać idealnych kaw. @gość dziś - wiedzą co ich czeka? Chyba nie wszyscy ;). Niektórzy tak rosną w piórka, jakby myśleli, że są wyjątkowi, a jedynym zajęciem mgr to trzymanie grafiku i wysyłanie na przerwy ;). Czeka bolesna gleba. @para ram dziś - o, ten pomysł z tym L4 płatnym od 4 dnia ZL mi się osobiście podoba. Wreszcie odechciało by im się lewych wałków, bo koncert, bo do pubu, bo zachlana pała itd... Te dałny u nas to jeszcze na FB wrzucają sobie fotki i wpisy jak siedzą z d****i na L4 (czy dzień po - magiczna regeneracja wydolności organizmu!), a najgłośniej krzyczą, że chcą awansu i że nikt ich nie docenia, a w związku z tym (bo oni chcą już awansu po 3 mc pracy) mają w wy*ebane na pracę. Masakra z tymi bachorami jednym słowem, bo inaczej nie da się ich nazwać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
NOCNY28 : całe szczęście nie. Ale słyszałem że póki co to więcej zamieszania niż pożytku . A to pewne produkty wychodzą na plusie.. albo w restauracji są już 2 kartony opakowań a w dostawie przychodzą kolejne 2 kartony ( tak jakby w restauracji była jakaś hala ) magazyny takie same a opakowań coraz więcej . A co Wy macie już tą wątpliwą przyjemność ? . GOSC : jak to mówią fajnie jest być menadżerem przed SMC jak już się zda kurs potem dopiero nadchodzi szkoła życia ( a nie KS który ma w 4 literach wszystko ) . Fakt są tacy którzy myślą że to same przywileje a to kawka z McCafe ciasto to sobie coś zje za darmo ale... z czasem okazuje się że ma zmianę i 1000 obowiązków i nie ma nikogo kto by za rączkę trzymał i nikogo nie obchodzi że masz zmianę i nie byłeś na przerwie ( tak to cudowna prawda o mcd KIEROWNIK ZMIANY NIE CHODZI NA PRZERWY ) chyba że uznać przerwę jako to że ktoś pracuje przy kompie to tak wtedy siądziesz na 4 literach niech mcd refunduje pampersy dla mgr . Bo pracownika musisz wysłać na przerwę , do wc , napić się itd ale KZ ? po co . Z gimbami potwierdzam jest masakra coraz gorzej albo są głupi do kwadratu albo myślą że są cool . No... L4 chorowity a potem na FB zdjęcia np z Zakopanego albo albo ktoś strzelił mu zdjęcie jak się bawił w sobotę na imprezie ( na FB klubu ) haha głupota ludzka nie zna granic . C***j człowieka strzela bo ja byłem w ciągu 5lat 2x na L4 a inni pracują pół roku i potrafią 8x już chorować . Ale co się dziwić od dawna wiadomo zaszłaś w ciąże ? zatrudnij się w maku ( będzie hajs ) można wymieniać i wymieniać. JA ogólnie uwielbiam te ulotki ( które wypełniaja osoby które chcą sie zatrudnić ) jakie tam farmazony napisane są elastyczny grafik ? ( chyba dla restauracji jak ktoś L4 weźmie i Ci wpiepszą 6dni pracy pod rząd ) , szkolenia ( masz karty PM / instrukcje i rób ) , możliwość awansu ( buheheheheh ) teraz nawet odechciewa się być menadżerem a nie wspominam o asystencie czy kierowniku ( bo te osoby są w jednym worku pt białe murzyny ) , pensja śmieszna ( w bierze więcej zarobi kasjer ) . Ogólnie ta praca nie daje NIC użerasz się z głupkami ,zero socjala , brak czegoś co by motywowało do tego żeby starać się ( menadżer obibok też dostanie pensje ) więc? PO CO.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nocny28
Obeznany w czerwcu mamy już mieć zamówienia od nich, może to nie będzie takie tragiczne, początki bywają trudne, fakt, że podobno trzeba pilnować WRinów w systemie, bo jak nie przełączy się na właściwe to wtedy jest problem. My zaczynamy z nimi w połowie czerwca chyba. Co do mgr przed SMC to fakt jak tak patrzę to widzę tę beztroską, radosną twarz, że wszystko ma się w d... , a po SMC d... blada się robi. Co do pracowników to bardziej wykańczają mózg człowiekowi niż pomysły biura, mi to szczerze czasami odchodzi ochota do pracy jak widzę co odwalają niektóre talenty. A co do młodych to fakt, rzadko trafia się diamencik nauczony pracy, zazwyczaj to wszyscy z chorobą na literę L.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość obeznanymakowiec
Z wrinami to prawda :) . Wg mnie to powinni to testować w restauracjach niskoobrotowych a nie w tych gdzie się kręci bo inwentarka to masakra czasami z tego co słyszałem :) jeszcze w większych miastach można łatwo ogarnąć transfer jak czegoś oni nie ogarnia Ale tam gdzie jest jeden mcd to masakra . Hehe prawda pomysły biura i zachowanie pracowników to jaja jak berety niestety tak jak piszesz niszczą mózg haha . Cienko widzę mcd za rok dwa jesli biuro dalej bedzie cisnac A jakość pracownika będzie jak teraz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość DamianDyl
Po swoich doświadczeniach wiem, że wiele osób szukających pracy albo nie przejmuje się, albo nie przykłada dostatecznej wagi do pierwszego etapu jakim jest przygotowanie odpowiednich dokumentów. Ludzie! CV i list motywacyjny to podstawa, to jest wizytówka świadcząca o kandydacie. Przecież od tego się wszystko zaczyna, te dokumenty często oceniają najpierw specjaliści od HR, więc aby móc zaprezentować się na rozmowie kwalifikacyjnej trzeba najpierw przejść przez to sito. Ja sama miałam z tym kiedyś problem, na studiach zawsze prosiłam kogoś o pomoc w zrobieniu CV i listu motywacyjnego. Ale prawda jest taka, że brat czy koleżanka mogą nam dać swoje dokumenty jako wzór, mogą nam cos podpowiedzieć, ale można ślepo wierzyć, że to co nam dadzą jest idealne. Dlatego ja skorzystałam z internetowego kreatora CV, który jest pod adresem www.mycv.pl. Poleciła mi go koleżanka która krótko mówiąc jest w temacie. To jest genialne rozwiązanie dla kogoś, kto ma problemy z przygotowaniem własnego CV. Wystarczy się tam za darmo zarejestrować, wybrać wzór dokumentu według własnego gustu i po kolei wpisywać dane w odpowiednie miejsca. Na koniec otrzymujecie gotowe CV, które można sobie wydrukować i też zapisać, będzie zawsze dostępne pod waszym osobistym linkiem. List motywacyjny też można sobie tam stworzyć. Naprawdę polecam, sama sprawdziłam i to jest świetna rzecz. Polecam to zawsze wszystkim swoim znajomym i wszyscy sobie chwalą ten serwis.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
cv gimbusów wygląda tak: imie i nazwisko numer telefonu skończył jakieś gimbazjum plus 3 lata czegoś innego lub często nawet nie (brak adresu) BRAK INNYCH INFORMACJI no tak są rozchwytywani na obecnym rynku pracy dzwonisz odrzucają połączenia.piszą smsa "kto do mnie dzwoni?" ok która personalna bardziej cierpliwa pisze że z mcdonalda pan/pani skladala cv itp. gimbus odpowiada:"JAKIE WARUNKI FINANSOWE MOŻECIE MI ZAPROPONOWAĆ"? samo życie...ręce opadają

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tak jest we wszystkich makach. dzieci powinii rodzice chowac a nie mc donald jako pierwszy i jedyny ich pracodawca jak to jest?że ludzie którzy pracuja i maja tzw etos pracy i pracuja od kilkadziesiąt lat"chodują" takich nierobów ? dlaczego?sobie na to pozwalają ?dziwne. to sa takie dzieci ludzie widma żyją w internecie i myślą że kasa będzie z tego.. gimbusy przychodza do maka wtedy gdy jest darmo kawa potem nie a pracować w realnym śiwecie nigdy nie będą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Cześć wszystkim pracownikom ;) Mam nurtujące pytanie. Nigdzie, ale to nigdzie nie mogę znaleźć dokładnego składu McWrapa Orientalnego z wołowiną. Chciałabym dokładnie wiedzieć ile ma być tego sosu, ponieważ każdy ma inną wersję, a standard jest tylko jeden. Byłabym wdzięczna, gdyby ktoś podał mi dokładnie gramaturę, a najlepiej plik w pdf. Mam nadzieję, że znajdzie się osoba która będzie umiała mi odpowiedzieć dokładnie i rozwieje wątpliwości./ Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no to po kolei: placek 25 rzecz jasna mix kapust 25g - tutaj chyba db pamiętam (do klasyków 21g) 3 ogórki świeże sos: łagodna 3x10ml white kebab (czyli ten biały) portion pal (zielony ring), 1x red spicy z tej zwykłej "butelki" (chyba, że restauracja ma jakiś inny) ostra 2x10ml keba, 4x machnąć red spicy I właściwie tylko taką wersje znam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dzięki!! ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Opium28
Hej! Ja znam taką wersję: Placek później mix kapust sos white kebab 3×10ml i jedno przeciągniecie red kebab i na to 3 ogórki świeże(wersja łagodna) w ostrej jest 2×10ml white kebab i 3 przeciągniecia red kebab i 3 ogórki...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
czesto wam sie zdarzaja takie sytuacje ze klient("gosc") przychodzi z reklamacją a tak naprawde nie ma ku temu powodu, po prostu chce wysępic zarcie za darmo? bo u nas to norma,kilka razy dziennie. ręce opadają :) ostatni gośc był mistrzem debilizmu,kupił wrapa, zeżarł całego, przyszedł z reklamacją że był bez sosu i chce nowego. Ekipa go wysmiala :D albo bierze ktos na wynos, a po godzinie przychodzi ze skargą że nie dostał czegos tam(zazwyczaj najdroższe jedzenie) podczas gdy przy skladaniu zamowienia dajesz je prezenterowi,ktory dokladnie sprawdza zawartość.Na kamerach tego niestety nie widac. Normalnie wstyd mi za was polaczki,ze granicą też taką wioche robicie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
@Opium28 dziś - niewielka różnica, ale nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek ktoś memo wywieszał, że skład jest inny niż ten podany przeze mnie. @gość dziś - taaa... albo to po prostu brak wyobraźni. I to też jest złe, że niektórzy po prostu uczą, że takie wałki można robić i wymieniają bez słowa. A u nas często się zdarza, że ktoś dzwoni na restaurację, informuje, że nie odstał produktu XYZ i on/a podjedzie za tydzień i se odbierze :D. Naprawdę ludzie jak już faktycznie nie byłoby was stać na żarcie i te śmieszne bułki za 3-5zł to czemu wybieracie McD. Są lepsze finansowo i też pod kątem najedzenia się opcje :D Wstyd Polacy, żeby was te 3 kęsy więcej zbawiły, albo to kilka zł w kieszeni. Każde g****o z ziemi podniesiecie i schowacie pod siebie - tutaj akurat też nawiązuję do pewnego tematu na kafe co forumowicze zrobiliby, gdyby znaleźli paczkę cukierków na ziemi za bramkami kasowymi :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lollll
Jeśli dostałem zapro na rozmowę kwalifikacyjną, to jakie jest prawdopodobieństwo, że mnie zatrudnią? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Opium28
Hej! Dostałeś pewnie bo chcą z Tobą porozmawiać i wtedy zdecydują czy Cię zatrudnią czy nie ;-) Odnośnie wrapa... Mnie tak uczyli i kierownik poprzedniej budy i obecnej tak robi...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dostalam awans na menadzera koszulke jako instruktor musze oddac czy mam ja zachowac. Niestety nie pamietam co zrobilam jak z pracownika awansowalam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość1111
z tego co wiem to u nas się nie oddaję. przynajmniej ode mnie nikt nie chciał zwykłej koszulki po przejściu na instruktora

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie wierzę, że ktoś kto awansuje już dalej i pracuje jakiś czas zadaje takie pytania... Czemu boicie się zapytać kierowniku czy mam to oddać wyprane czy sobie zatrzymać, albo personalnej tylko pytacie na forum... U nas raczej nie zdawali, ale kto pyta nie błądzi...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tomtom34
Jak czytałem na portalu pracowników gowork.pl/opinie_czytaj,1549 to jest tak sobie teraz z praca, ale wiadomo starczy studentowi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Witam, mam pytanie gdzie na strefie znajdę informacje dotyczącą kurczaka grillowanego (na ile się opisuje itd.) ? dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Widzieliście na strefie Ci z biura pracowali AZ 2 dni... w restauracji .Jestem pod wrażeniem niech popracuja 2tyg jako menadżer tylko niech idą tam anonimowo a nie ktoś z biura każdy ich traktował za pewne jak króli a nie normalnych pracowników

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×