Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 艁odzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Krew,przeswietlenie,wywiad

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Nie zawsze. Zale偶y od lekarza medycyny pracy, albo przychodni, do kt贸rej kieruje buda. My mieli艣my prywatnego lekarza, kt贸ry robi艂 podstawowe badania jak ci艣nienie, os艂uchanie, wywiad, a p贸藕niej przychodnie to mieli艣my dodatkowo spirometrie.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
To co, jak np. bed臋 mia艂a za wysokie ci艣nienie, to nie b臋d臋 mog艂a tam pracowa膰?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Nie.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Jak tam robaczki, a w szczeg贸lno艣ci kz prze偶yli艣cie niemo偶ebn膮 promocj臋 na BM?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
G艂upota robienie takich promocji dla cebulak贸w jak ta z big m za 5 z艂 dla nas tylko wi臋cej roboty .

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
jak oceniacie dzisejszy wielki test teleinformatyczny?pewnie dali w uj kasy za to a co wysz艂o?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 aahz
cz臋sto g臋sto nie ma za co dzi臋kowa膰 tym kibicom jak siej膮 ferment tu偶 przed zamkni臋ciem restauracji i nie obejdzie si臋 bez ochrony (pozdrawiam maczki przy autostradzie) A nied艂ugo 艢DM i B贸g wie czy kto艣 nie zrobi jakiej艣 zadymy

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lajkonik_mc
Prosz臋 opiszcie jak wyglada awns ze wyk艂ego pracownika na kierownika tzn szczeble ile czasu to trwa czy tylko znajomi znajomych awansuja czy zwykly szaraczek ma szanse ? Ja dpiero zaczynam prac臋 w Krakowskiej restauracji i chcia艂bym kiedy艣 zosta膰 kierownikiem tylko nie wiem jakie s膮 szanse czy jest sens wi膮za膰 si臋 na d艂u偶ej z sieci膮.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 znamrealia
do lajkonik_mc ch艂opie zapomnij! 偶eby zosta膰 kierownikiem musisz mie膰 plecy. Pracowa艂am dwa lata uwija艂am si臋 za dw贸ch a gdy ju偶 wydawa艂o si臋,偶e zosttan臋 kierownikiem to zosta艂 wybrany go艣ciu kt贸ry pracowa艂 zdecydowanie kr贸cej .A wybrany tylko dlatego,偶e jego wujek by艂 francyzobiorc膮.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Nie wiem czy po prostu trollujecie zadaj膮c takie pytania czy pytacie serio, ale je艣li tak to... 艢mieszni jeste艣cie :). Gdzie wy my艣licie o kierowniku jak jeszcze instruktorowi do pi臋t nie dorastacie, a przed wami jeszcze przynajmniej 3 szczebelki do przebycia i masa innych g臋b ch臋tnych na stanowiska powy偶ej swinga do przeskoczenia. Mo偶e jeszcze za p贸艂 roku pracy macie zosta膰 "kierownikiem", a najlepiej od razu konsultantem, albo CEO :D. I mo偶e my艣licie, 偶e kierownik to k艂adzie nogi na stoliku i patrzy tylko na rosn膮ce cyferki? Szybko by wam si臋 odechcia艂o. Czytam cz臋sto tematy tutaj o innych sieciach i mo偶e w niekt贸rych firmach tak jest, 偶e kierowniczki butik贸w maj膮 wszystko gdzie艣, wychodz膮 o 15 z pracy i swoje obowi膮zki zrzucaj膮 na kasjerki, ale sorry - takie rzeczy nie w McD. @lajkonik_mc dzi艣 - kierownicy cz臋sto (jak nie w wi臋kszo艣ci przypadk贸w?) zaczynali prac臋 w czerwonej szmatce na kuchni i z mopem w 艂apie LATA 艣wietlne temu. Owszem, s膮 ekspresowi kierownicy/PO, kt贸rzy szybko si臋 wspi臋li po drabince, ale nie za pi臋kne oczy. Bywa i tak. Bywa, 偶e po znajomo艣ci 艂atwiej komu艣 awansowa膰, bywa 偶e trzeba komu艣 w d*pe powchodzi膰, sprzedawa膰 ka偶dego i wszystko, ale nie jest to regu艂膮 i nie oznacza, 偶e jak mama nie jest kierownikiem czy franczyzobiorc膮 to nie ma mo偶liwo艣ci awansu. Jest problem z kadr膮, bo ci m膮drzejsi nie chc膮 nawet swinga (czyt. menad偶era i to te偶 powinno da膰 wam do my艣lenia), a wi臋c awansuj膮 ka偶dego, kt贸ry wydaje si臋 chocia偶 troch臋 ogarni臋ty. Tak wi臋c jednym zajmuje awans na menad偶era p贸艂 roku (i niestety nie jest to zdrowe :( ), inni pracuj膮 nawet kilka lat i nie s膮 wybierani. Tak偶e, nie wiesz czy jest sens wi膮za膰 si臋 na d艂u偶ej, ale czekaj膮 Ci臋 d艂ugie lata, ci臋偶ka praca i wiele rzeczy do nadrobienia, 偶eby si臋 wybi膰. @znamrealia dzi艣 - a na ko艅cu si臋 obudzi艂a艣 :).

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ObeznanyMakowiec
Kto艣 chyba naogl膮da艂 si臋 reklam McD tej wiecie mo偶e frytki do tego. Popieram koleg臋 wy偶ej teraz nawet instruktora komu艣 da膰 jest problem. A co do kierownika pomijam fakt 偶e by Ci si臋 odechcia艂o po miesi膮cu nim by膰 na dzie艅 dzisiejszy najlepiej by膰 instruktorem (nikt Cie nie wywali bo za co?). Kierownik restauracji to chyba najgorsza funkcja i mo偶na z dnia na dzien dosta膰 kopa w 4 litery. I my艣lisz 偶e kto艣 z biura b臋dzie p艂aka艂?. Szybkie awanse to nie realne i znam tylko jeden przypadek 偶e panienka dosta艂a kierownika w ci膮gu 2 lat a sama ma 25l. A druga sprawa w restauracji s膮 zast臋pcy kierownika i to oni s膮 brani pod uwag臋 je艣li trzeba da膰 PO kierownika chyba 偶e operacyjny kogo艣 chce wypromowa膰 to da swojego cz艂owieka. Jak Ciebie interesuje bycie kierownikiem czego Ci nie polecam to szukaj gdzie otwieraj膮 McD i id藕 odrazu na szkolenie na asystenta. Bo w 偶adnej funkcjonuj膮cej restauracji nie dopchasz sie nawet na mead偶era :). S艂yszeli艣cie o CYT 偶e straszny niewypa艂 eheh i pono膰 zawiesili rozwuj tego ustrojstwa (a teraz b臋dziemy cisn膮膰 te buraki w s艂oiku)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Czy napoje w macu s膮 nadal darmowe dla pracownik贸w? Czy za prac臋 w weekendy albo w godzinach wieczornych (22-24) jest jaka艣 dodatkowa kasa?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
"S艂yszeli艣cie o CYT 偶e straszny niewypa艂 eheh i pono膰 zawiesili rozwuj tego ustrojstwa (a teraz b臋dziemy cisn膮膰 te buraki w s艂oiku)". Nie, boj臋 si臋 w艂a艣nie tego, 偶e b臋d膮 ci膮gle takie badziewia wymy艣la膰 i wdra偶a膰. Kwestia czasu jak z tym mfy. A czym jest to spowodowane? Cenami, brakiem zainteresowania? Czytam czasem zagraniczne fora i chyba cyt zyskuje popularno艣膰. Za niewielk膮 dla nich cen臋 mo偶na naprawd臋 burgera z prawdziwego zdarzenia sobie skomponowa膰 ;). @go艣膰 - s膮 darmowe, ale to te偶 zale偶y od budki. Masz w艂a艣cicieli, kt贸rzy baniak z wod膮 postawi膮 i nic wi臋cej, a masz takich, 偶e mo偶esz chla膰 do woli. Za prac臋 w godzinach nocnych pracownik powinien dostawa膰 20% dodatku do wynagrodzenia.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
My艣licie , 偶e Create For You wejdzie do wszystkich mak贸w ? jako艣 sobie tego nie wyobra偶am , co by si臋 wtedy dzia艂o na kuchni zw艂aszcza przy wzmo偶onym ruchu chyba ze te kanapki by艂yby robione po drugiej stronie kuchni :D

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Mam do was pytanko (dotyczy kuchni MFY) ile ludzi macie na kuchni zazwyczaj tak przy przeci臋tnych ruchu?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
CYT w Polsce to nie wypa艂 sam burger kosztuje, tyle 偶e g艂owa ma艂a a jak kto艣 chce frytki co艣 do picia to wgole kosmos. Pewnie za granic膮 ceny s膮 bardziej zno艣ne. Ja s艂ysza艂em, 偶e na dzisiaj zawieszaj膮 rozw贸j tego cudu. Pono膰 strasznie ma艂a sprzeda偶 i du偶e straty w 偶ywno艣ci (o przygotowaniu restauracji ju偶 nie wspomn臋). do CYT-u restauracje maj膮 dostawiony st贸艂 specjalnie na t臋 okazj臋:) a my艣lisz, 偶e kogo艣 to interesuje, 偶e nie idzie pogodzi膰 du偶ego ruchu z CYT czytaj TPMH A co rozumiesz poprzez okre艣lenie 艣redni ruch? Bo to zale偶y od budki. Powiem Ci tak, 偶e nie wa偶ne jest ilu masz pracownik贸w, a jaka jest ich warto艣膰. Bo mo偶esz mie膰 8 kiepskich pracownik贸w i nic nie wychodzi z kuchni a mo偶esz, mie膰 4 ogarni臋tych i idzie elegancko.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
E tam ilo艣膰 te偶 si臋 liczy bo u nas jak w niedziele potrafi膮 by膰 dwie osoby na kanapkach ! i jedna po drugiej stronie to jest masakra i nawet ogarni臋ci tego nie ogarn膮

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 aahz
bo drug膮 stron臋 kuchni otwiera czwarta osoba wchodz膮ca na kuchnie a jak wam trzecia ju偶 otwiera stron臋 to sorry. Czy wasze budki te偶 panikuj膮 na 艢wiatowe Dni M艂odzie偶y czy tylko u nas taka panika?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Czyli ceny, ale to by艂a oczywisto艣膰. @aahz - mo偶e maj膮 bopa jeszcze ;). Nie no, tutaj si臋 zgodz臋, 偶e lepiej mie膰 kilku sprytnych pracownik贸w ni偶 5 nieogar贸w. Co do dni m艂odzie偶y to raczej prze*rane b臋d膮 mia艂y w艂a艣nie te okolice imprezy i pkpy

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
nie otwier strony tylko wstawia mi臋sa (nuggetsy wingsy itd) mamy MFY na kanapkach dwie osoby jedna na wstawianiu mi臋s z kurczaka... to jest ma艂o , za ma艂o

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
ma艂o, tak samo jak na innych stanowiskach, ale na corpo to norma. 3 osoby to chyba i tak dobry wynik :D.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
dok艂adnie najlepiej jest przed zamkni臋ciem (24) jak zostaje jedna oosba na serwisie i na kuchni a wszedzie po 20 w tle :D Praca w maku to temat rzeka ale brak ludzi najbardizje wkurza (obok niskich zarobkow)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Masakra

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Oj tak , jak ja kocham wakacyjne weekendy w szczeg贸lno艣ci niedziele gdzie przy dw贸ch otwartych stronach kuchni (MFY)po 30 zam贸wie艅 poza monitorem i na serwisie oko艂o 20 . 呕y膰 nie umiera膰 !

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
No to macie "weso艂o", he he he. Taka praca. Ustaw sobie zmiany poranne, bo czemu ci膮gle te same damulki maj膮 pracowa膰 od 7 do 15 :]. Skoro macie taki ruch przed 24 w weekendy to dziwie si臋, 偶e nie przed艂u偶膮 godzin otwarcia (chocia偶 to te偶 nie jest takie proste)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
jak oceniacie mlodocianych w waszych restauracjacch?czy sa przydatni?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
u nas w knajpie pierwszy raz s膮 m艂odociani i s膮 nawet kumaci. szkoda tylko 偶e frytek czy lodu Ci nie przynios膮 albo frytek nie wstawi膮. 艢miech na sali jest dopiero jak na lobby jest ze 30 tacek a oni mog膮 tylko po 5 nosi膰. Kosza Ci nie wymieni膮, na kuchnie nie wejd膮, na holda nie p贸jd膮 (swoj膮 drog膮 to co im si臋 mo偶e z艂ego tam sta膰?) Ale og贸lnie to super bo przynajmniej stoj膮 na tej kasie i ogarni臋t膮 osob臋 mo偶na zabra膰 na kuchni臋 ;)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach

×