Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rrrysia

na temat tatuażu.... czy ktoś się orientuje

Polecane posty

Gość rrrysia

czy można zrobić tatuaż w miejscu w którym są rozstępy? konkretnie na dole pleców są takie malutkie,króciutkie, z daleka nie widoczne rozstępy, ciekawa jestem bo podobają mi się tatuaże w tym miejscu i chciałabym sobie zrobić ale nie wiem czy nie jest to jakieś przeciwskazanie. Przypuszczam że gdybym zapytała w salonie mogliby mi nie powiedzieć prawdy bo w końcu żyją z robienia tatuaży. I jeszcze jedno pytanko, troszke pokrewne: jak to jest z kolczykami do pępka, czy od noszenia złotych są jakieś komplikacje?

Gość zlote kolczyki zacionzaja
:P🖐️

Gość rrrysia
co????

Gość ***klara***
Nie żadnych przeciskazań, tylko to bedzie brzydko wyglądało, bo skóra ni jest gładka

jeśli jestes uczuleniowcem, złoto i srebro mogą uczulać...najlepsza jest stal cirurgiczna, platyna, i kilka innych stopów - teraz nie pamiętam nazw...coś z metalplastem.. A tatuaż będzie brzydki na rozstepach, chyba, że dospasujesz sobie wzór do nierówności i nie będzie ich bardzo widać...ALE NIE MA GWARANCJI JAK TO WYJDZIE.

Gość rrrysia
dzięki, pomimo że rozstępy są naprawde malutkie zastanowie się jednak nad innym miejscem, a jeśli chodzi o złoto i srebro to nie mam żandego uczulenia więc może nic by sie nie dział jak po wygojeniu przeżuciłabym sie na złoty kolczyk

Gość ajooo
ja mam w tym miejscu i tez mam rozstępy, takieśrednie, napewno nie małe, zrobiłam go m.in. po to, że miałam straszne komplexy na ich punkcie, i chciałam żeby ludzie jak zobaczą moje plecy (lędźwie) zwrócili uwage na tatuaż a nie na paseczki... w niczym nie przeszkadzaja, wyszedł mi elegancko...

Gość rrrysia
ooo dobrze wiedzieć :-) a ja bałam się że przez rozstępy może po prostu nie wyjść

Gość rozstępy nie są
przeciwskazaniem, jeśli są małe to może nie będzie ich widać i będzie ok. Jeśli nie masz uczulenia na złoto to może z kolczykiem nie będzie problemu, chociaż najlepsza jest właśnie stal chirurgiczna albo tytan. Ludzie, którzy mogą nosić złoto w uchu / nosie, nie zawsze tolerują je w pępku, może bardziej wrażliwe miejsce. Jak pójdziesz przekłuwać to zapytaj tej osoby, która się zawodowo tym zajmuje, pewnie wie najlepiej.

Gość rozstępy nie są
a w ogóle w salonie tatuażu też zapytaj, pewnie rzeczywiście nie odradzą Ci robienia tatuażu, ale mogę Ci doradzić inne miejsce itp. Im też zależy na tym, żeby tatuaż wyszedł ładnie, bo to w końcu ich wizytówka.

Gość rrrysia
może to głupie ale zależy mi na tym żeby przyjęło się to złoto bo nacodzień noszę złotą biżuterię i taki złoty kolczyk napewno lepiej by pasował do całości :-)

Gość rrrysia
dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam :-)

Gość z tatuażemm
Tatuaże na rozstępach okropnie wyglądają. Ja robiłam tatuaż jak miała malutkie rozstępy, tylko nie wzięłam pod uwagę że rozstępy zrobią się większe. Teraz to ochydnie wygląda. Teraz szykuję sie na operację usunięcia tatuażu bo wstyd pokazać komukolwiek takie plecy :(

Gość Sway
Apropos tatuazu na rozstepach -nie ma wiekszego problemu ani przeciwskazan,to sie robi bardzo czesto w salonach. Apropos pepka, to nie polecam stali chirurgicznej,bo zawiera maly procent niklu w stopie - dla uczuleniowcow stworzony jest tytan,bioplast oraz ptfe :) Nie nos tez srebra ani zlota. Najlepsza bizuteria z piercingiem to http://wildcat.pl Pozdrawiam :)

Gość izunia 25
czy ktos sie orientuje gdzie w okolicach redy,rumilub wejherowa mozna zrobic tatuaz?