Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

k4si4

bóle głowy/zatok - proszę o poradę!

Polecane posty

Może ktoś z was cierpi na coś podobnego? Już tłumaczę jak sprawa wygląda. Cierpię na częste bóle głowy i jestem w 80% przekonana, że to wina zatok. Kiedyś przeszłam dość ostre zapalenie, ale chyba zostało zaleczone, więc nie wiem skąd te dolegliwości. Najczęściej po prostu budzę się z bólem w okolicach \"nad brwiami\", szczególnie nad prawą. Ale bóle zdarzają się też w ciągu dnia, szczególnie w upały i jak jest dość suche powietrze. Trochę to uciążliwe, bo jak jest już koło 26 stopni to nie mogę wychodzić z domu, bo pół godziny na słońcu i boli mnie głowa... Zastanawiałam się, czy nie pomogłyby jakieś inhalacje, może jakimiś olejkami, albo może powinnam sobie sprawić nawilżacz powietrza? Środki przeciwbólowe pomagają, ale ileż można?

Gość cola light
njalpiej pomoze ibuprom zatoki

ibuprom zatoki pomaga i to bardzo - jest ostatnią deską ratunku jak nic innego nie działa, ale nie mogę wciąż tego brać :(

Gość bleeeeeeeeeeeeee
tez to mam + jakas ropa w gardle mi sie zbiera :(

udaj sie do laryngologa, zrob wymaz bakterilogiczny z nosa, i lecz te zatoki, ja osobiście mama dosc i dobrze wiem jak to jest.

Gość nikaaaa
idz tez do okulisty, bol w tej okolicy moze tez swiadczyc o wadzie wzroku. a raczej o tym, ze oczy postrzegaja rozne obrazy - albo w kazdym oku jest inna wada wzroku, albo... zez ;) serio :)

dzięki wszystkim, zainteresowało mnie szczególnie to z wadą wzroku... a czy póki co można sobie jakoś ulżyć w upały?

Gość malinkar
tez gdzies od 1,5 tyg czuje dziwny bol jest on zwiazany z uczuciem takiego ciezaru nad prawa brwia, czasem ta ciezkosc tak promieniuje ze nie wiem czy to tez nie jest przypadkiem wina oka albo ucha, dodam ze mam graves basedowa na ktorego sie lecze moze to jest z tym zwiazane. czasem rano wstajac juz czuje ta ciezkosc a czsem dopada mnie dopiero po poludniu moze mi ktos napisac czy jak mial chore zatoki to tak odczuwal ten bol?prosze o rade a do lekarza sie wybieram

malinkar ---> no właśnie ja odczuwam coś podobnego, a potem dochodzi do tego ból głowy :(

Gość malinkar
napisz mi czy boli cie cala glowa? czy tylko czesc nad brwia

zaczyna się właśnie tak jak to opisujesz, taki ucisk nad prawą brwią, ale z upływem czasu promieniuje mi na pół czoła po prawej stronie. zauważyłam też (czasem), że jeżeli już boli, to boli także przy przesuwaniu gałki ocznej daleko na boki, dziwne to wszystko jest.

Gość malinkar
mialam robiony wymaz ale gardla i wyszedl niestety gronkowiec zlocisty i paciorkowiec

ja nic takiego nie robiłam, nie mam kataru ani kłopotów z gardłem, zdarza mi się tylko częste kichanie... a taki wymaz coś kosztuje??

Gość malinkar
CHYBA PLACILAM CO OK 20 ZL Z ANTYBIOGRAMEM CZYLI JAK WYHODUJA CI JAKAS BAKTERIE TO ROBIA BADANIA NA JAKI ANTYBIOTYK JEST WRAZLIWA TWOJA BAKTERIA I WTEDY LYKASZ ANTYBIOTYKI

Gość malinkar
ZJADLAM CHYBA 4 ANTYBIOTYKI I NADAL CZUJE GARDLO I MUSIALAM NA JAKIS CZAS ODSTAWIC JE BO DOSTALAM UCZULENIA, JESTEM UMOWIONA NA KONIEC WRZESNIA DO LARYNGOLOGA NA KONTROLE I WTEDY ON ZADECYDUJE CZY USUWAMY MIGDALKI CZY NIE

Gość najlepiej pomoże lekarz

Gość malinkar
k4si4 mam pytanko czy kiedys mialas robione przeswietlenie na zatoki?

malinkar ---> nie nie miałam żadnych konkretnych badań w tym kierunku, nawet jak chorowałam na zapalenie zatok, dostałam tylko antybiotyki i koniec historii. póki co nie jest tak źle, więc chciałam sobie jakoś sama pomóc, nie lubię chodzić do lekarzy jakoś ;/

Gość gość Zwyciężę
Najlepsze to jest srebro nanokoloidalne

Gość gość
srebro to takie placebo

Gość gość
Ale jak skuteczne placebo ,ho ho,zeden inny syntetyczny antybiotyk zwany placebem mu nie dorówna

Gość gość
zaczełabym od laryngologa bo to nie koniecznie tak 100@ wskazuje na zatoki, to moze byc takze migrena oczna, własnie boli gdy sie palcem przesuwa, ale tak bez badan to sie nie da... jedyne co mozesz w domu zrobić to połozyc sie na wznak i zatykac dziurki kolejno i sprawdzzaic czy obie drozne.

Gość gość
i co drożne??

Gość aleksandra120
Dobre mam zdanie o naszym inhalatorze Pro Sanity. Trochę go z duszą na ramieniu kupowałem, bo jednak 200 zł to nie jest mało, ale się opłaciło. Dobra profilaktyka, dzieciaki rzadziej chorują, a nawet jak się któreś zaziębi to ma w domu szybką terapię. Nie ładuje się w dzieciaka jakiś antybiotyków i innych obciążających organizm leków.