Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona88

Boje sie pomozcie

Polecane posty

Gość zaniepokojona88

Czy uwazacie ze stosunek w prezerwatywie ktora nie pekla i zostala sprawdzona po stosunku i chlopak nie mial wytsryku we mnie moze zakonczyc sie ciaza ?? moj ginekolog mowil ze nie robilam tez test ciazowy ten ktory wykrywa ciaze po 6 dniach a ja go zrobilam po 13 dniach i wyszedl negatywny nio ale wczoraj mialam owulaje tak mi sie zdaje bo ten sluz itp i teraz mam podwyzszona tem i uczucie glodu :( tyle sie naczytlam o tej ciazy i zaczynam schizowac :( pomozcie cio wy myslicie na ten temat ??

nie swiruj chyba ze bierzesz pod uwage niepokalane poczecie, a ginekologa sie sluchaj :)

Gość Ech...........
Była prezerwatywa,wytrysku nie.Czym Ty się martwisz???!!!!!!!!Chyba nie wiele wiesz o tym skąd się te dzieci biorą i co musi się stać żeby były.Nie zaśmiecaj forum.

Gość Frotka_100
Kobieto ..ile Ty masz lat? Moze uprawiac seks , zacznij wiecej na ten temat czytac.... pozdrawiam

Gość linka100
Ręce opadają jak się czyta takie bzdury. Tak to jest jak dzieci biorą się za coś o czym nie mają pojęcia.

Gość zaniepokojona88
Tylko ze sie naczytalm i chyba za duzo :/ bo teraz moja macica jest twarda i w pochwie mam taka gulke troszke miekka i twarda i to chyba moja szyjka sie obnizyla i nie wiem ciemu :( czy to okres nadchodzacy :(

Gość jestem bardzo ciekawa
w jaki sposob sprawdzasz twardosc swojej macicy :-) Ta gulka wewnatrz pochwy tez jest super...

Dziewczyno, zajść w ciążę to jest sztuka, co 5 para w Polsce w ogóle jest bezpłodna, nikt nie robi statystyk par z problemami, ale jest ich na bank masę. Wyobraź sobie, że aby zajść w ciążę, musi dojść do kontaktu nasienia z Twoimi drogami rodnymi, poza tym plemniki muszą przebrnąć przez niekorzystne dla nich kwaśne pH w pochwie, następnie prześlizgnąć się jakoś przez często trudny do przebycia dla nich (w fazie niepłodnej) śluz szyjki macicy, a na sam deser, te plemniczki muszą dotrzeć do jajeczka, które akurat w tym momencie musi znajdować się we właściwym fragmencie jajowodu. Nie panikuj więc, a jeżeli chcesz być pewna, spraw sobie pigułki antykoncepcyjne i punktualnie je zażywaj. Głowa do góry :)

Gość zaniepokojona88
;) nio tak troszke przez brzuch jak sie poloze i troszke podniose to mi sie napisna i dotykam hehe :P poprostu mam juz schizy ehh :( nigdy nie obserwowalm szyjki wiec nie wiem czy ona obniza sie i wystaje przed okresem :/

Nie martw się aż tak - obniża się i robi się twardsza. Umysł potrafi robić niezłe psikusy, najlepiej o tym wiedzą hipochondrycy, którzy mają wszystkie objawy chorób, które sobie wcześniej uroili :) I pamiętaj, że w razie jakiejkolwiek sytuacji awaryjnej, zawsze możesz sięgnąć po Postinor. Ale proszę Cię, nie rób tego w sposob lekkomyślny, bo nie warto organizmu truć. Sytuacją awaryjną na 200% nie jest stosunek w prezerwatywie i do tego przerywany.

Szyjkę macicy bada się nie przez brzuch, tylko paluszkiem w myszce :| I to szyjka macicy zmienia swoją \"strukturę\" przed okresem. Samą macicę mam twardszą podczas okresu, bo miesiączki mam bolesne i przeszywają ją takie skurcze.

oj zuza nie mieszaj jej w glowie. Postinor jest do 72 godzin po ewentualnej wpadce. A dziewczyna ma rzeczywiscie schizy i nie zna zupelnie budowy czlowieka... Zeby faldy brzuszne (miesnie) brac za macice. Ty mialas jakas biologie w szkole? Moze z mama porozmawiaj albo do ginekologa sie wybierz zeby ci wytlumaczyl co i jak... Az sie wierzyc nie chce, ze nic nie wiesz na ten temat...

Gość zaniepokojona88
Jak bys wiedziala jaka miala facetke od biologi w ktora sie rzucalo kanapkami itp na nia eh szkoda gadac taka mialam bilogie z moja klasa :( i wogole znam uklad rodny ale niestety nic nie wiem czy przed okresem macica sie zniza napewno bo ja mam juz znizona tylko sie o to pytam przepraszam ze zasmiecam forum :(( i wlasnie palcem sobie sprawdzalam w pochwie bo musze aplikowac takim krem i globulki i wyczulam ja !!!!!

Tak, oczywiście że 72 godz, ale jakby coś się wydarzyło naprawdę poważnego, to lepiej żeby wiedziała, prawda? Obecna sytuacja jest niegroźna całkowicie, musisz się po prostu zdystansować i ocenić realną szansę na cokolwiek (jak na mój gust jest minimalna). A przez powloki brzuszne wbrew pozorom można bardzo wiele wyczuć, np z którego jajnika jest jajeczkowanie w danym cyklu (jest wówczas powiększony), tylko trzeba się na tym cokolwiek znać :)

Gość zaniepokojona88
Zzuzza a czy ty tez kiedys wyczuwalas macice przed okresem w pochwie ?? jutro ide do gin po tabletki anty zebym juz byla bezpieczna przy kolejnych stosunkach o ile juz nie jest zapozno :(

to przestan tam grzebac i przestaniesz sie niepokoic. W zyciu nie przyszlo mi do glowy aby sprawdzac polozenie w danej fazie szyjki macicy. Kazda kobieta ja ma i nie wiem czy ona kiedykolwiek zmienia swoje polozenie. Chyba ma stale polozenie. Ksztalt nieco zmieni sie po urodzeniu dziecka. A teraz albo jest wygieta do przodu (przodozgiecie) albo do tylu (tylozgiecie) albo jest prosto. Jakie ma polozenie twoja szyjka moze powiedziec ci tylko ginekolog. I jej polozenie nie ma nic wspolnego z tym czy jestes w ciazy czy nie. I nic sie tez nie zmienia przed czy w czasie okresu. To tyle o szyjce. Ponadto naprawde wybierz sie do ginekologa i porozmawiaj o wszystkim, skoro nie mozesz lub nie chcesz z mama. To ci pomoze i na przyszlosc nie bedziesz juz taka "zielona". Po co masz sie tak stresowac nastepnym razem, Szkoda tylko ze nie zrobilas tego w ogole przed rozpoczeciem zycia seksualnego. Naprawde warto

Gość zaniepokojona88
Tylko ze ja naprawde nigdy jej nie wuczuwalam jak wkladam te globulki od 2 miesiecy i bylam u ginekologa po tym moim stosunku i mowil ze w ciazy nie bede bo nie ma takiej opcji i ze plemniki nie lataja a ze nam gumka nie pekla i nie bylo wytsrku wiec nie ma obaw bo to bym moj 1 raz i mialam schizy ze gumka to malo :( a teraz jeszcze wyczulam ta szyjke ehh

Posłuchaj moja droga! Szyjkę macicy (jej położenie i twardość) bada się przy bardziej złożonych metodach planowania rodziny. Podczas dni plodnych jest miękka, wejście do niej lekko rozszerzone, poza okresem plodnym jest twarda. Ale to nie jest żaden wyznacznik ciąży, i w ogóle nie powinnaś się tymi twardościami przejmować, bo one nie są dla kobiet które NIGDY się nie obserwowały! Poznaj swoje ciało, jego fizjologię, wówczas zrozumiesz, jak małe szanse są byś w opisywanej sytuacji była w ciąży. I że nie ma większych powodów do obaw.

Gość cale zycie z wariatami
dziewczyno widzisz jaka za oknem jest ladna pogoda? Moze przejdz sie na spacer, dotlenisz troszke i zaczniesz realnie myslec Kto ma byc to i tak bedzie w ciazy, niezaleznie od stosowanego zabezpieczenia. Na Ciebie jeszcze nie przyszla pora, wiec daj sobie spokoj bo od tego gadania to chyba naprawde bedziesz A tak na przyszlosc poczytaj sobie LITERATURE FACHOWA !!!!!!!! a nie Kafeterie, bedziesz spokojniejsza albo zabezpiecz sie tabletkami - jest jakies wyjscie

Gość zaniepokojona88
Dziekuje za mile slowa :* ja tylko zawsze obserwuje sluz i tem ktora teraz mam 37 stopni bo to druga faza cyklu i okres mam miec 9 lub 10 bo i tak mam nieregularny wszyscy mi mowia ze ciazy z tego nie bedzie nawet gin nie chcal mi dac tab PO bo powiedzila ze to by byla gupotwa dlatego tez kazal mi przyjsc na badania przed okresem i da mi tabletki :) mam nadzieje ze to nie ciaza !!!!!!!

hmm, skoro lekarz powiedzial ze ciazy nie ma, to powiedz mi czego oczekujesz po forum? Widocznie do tej pory nie wkladalas tak gleboko palca, aby wyczuc szyjke. Zostaw ja w swietym spokoju. Jeszcze przyszlo mi do glowy, ze byc moze to globulka sie nie rozpuscila i to ja wyczulas... A w ogole to jesli bierzesz jakies globulki to pewnie masz jakis stan zapalny i wtedy w ogole wspolzycie jest niewskazane. Wiec juz nic z tego nie rozumiem. Nie moglas poczekac troche az bedzie wszystko ok z twoja pochwa i dopiero wtedy? Ale to juz nie moja sprawa. Nie grzeb tam, nie sprawdzaj, idz do gina na rozmowe, zabezpiecz sie odpowiednio a teraz przestan sie juz przejmowac bo to sensu chyba nie ma

Gość cale zycie z wariatami
No widzisz sama sie pocieszasz, ale jednak sobie nie wierzysz Troszke zaufania do lekarza, mniej czytaj kafeterie schizy odejda :) A teraz idz na spacer i zrelaksuj sie nie ma sensu sie przejmowac, skoro tyle osob mowi to samo pozdrawiam :)

Gość zaniepokojona88
moze jak bym juz miala kilka razy ze soba to wspolzycie to bym nie panikowala....a tu 1 raz i dlatego sama ciagle powtarzam ze przeciez nie mialam kontaktu ze sperma i ciazy nie bedzie a chlopak juz sie denerwuje ze mam takie schizy a on wie ze dziecka mi nie robil :] teraz czekam spokojnie na okres :) i wkonu moze wyjde z domu od 3 dni na spacer bo tak to w nocy za bardzo spac nie moge a w dzien tylko mysle o ciazy wiec spacerek wskazany :) ale juz sie lepiej poczulam i dziekuje za te komenatrze wszystkie !!!! bo ze wszystkich wyciagne wnioski aby sie nie martwic a z tym stanem zapalnym to mialam mala grzybice ale juz wyleczona tylko teraz koncze te globulki zeby nic mi nie wrocilo i mam jeszcze masc dluzej stosowac