Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czarna kawa

kiedy test ciązowy?

Polecane posty

Gość maxiqueen
hej pomocy jakies 3 tyg temu zrobilam test ktory wyszedl negatywnie ale i tak spoznia mi sie okres strasznie bola mnie piersi i czuje sie tak jakbym byla na kacu(pomimo iz nie pije) i mam podwyzszona tzn 37 temperature i teraz boje sie zrobic drugi test

Gość Agnes24
Okazalo sie ze jednak jestem w ciazy to teraz juz bedzie 5 tydzien:) tylko moglam stracic to malenstwo bo mialam operacje i lekarz powiedzial ze moge poronic ale na szczescie jest ok i jestem po wszyskim w domu. teraz musze uwazac na siebie zeby nic sie nie stalo.

ja mam inny problem. tzn nie doszlo do stosunku, ale moj chlopak mial wytrysk, bylismy pod prysznicem i teraz mocno mysle czy jego plemniki mialy kontakt z moją pochwą. szczerze mowiac szanse sa male przynajmniej taka mam nadzieje choc wg moich obliczen jeste na styk dni plodnych... do gin nie chce isc... moj chlopak proponowal tabletke zeby \\\"dmuchac na zimne\\\" ale nie mam takiej mozliwosci. i myslalam o tescie jezeli bedzie sie upieral. kiedy? to wogole dobry pomysl jest? co mi radzicie? ;/ prosze o odp.

ja mam inny problem. tzn nie doszlo do stosunku, ale moj chlopak mial wytrysk, bylismy pod prysznicem i teraz mocno mysle czy jego plemniki mialy kontakt z moją pochwą. szczerze mowiac szanse sa male przynajmniej taka mam nadzieje choc wg moich obliczen jeste na styk dni plodnych... do gin nie chce isc... moj chlopak proponowal tabletke zeby \\\"dmuchac na zimne\\\" ale nie mam takiej mozliwosci. i myslalam o tescie jezeli bedzie sie upieral. kiedy? to wogole dobry pomysl jest? co mi radzicie? ;/ prosze o odp.

Gość you tube
Współżyłam ok 21 dnia cyklu (to byl ostatni dzien płodnego śluzu) oraz 22 dc. (dzień po szczycie sluzu). Po czterech dniach (25 d.c.) bolał mnie brzuch jak na okres. Czy mogło wtedy dojść do zaplodnienia / zagnieżdzenia? Ostatnio moj cykl trwal 34 dni - z testem powinnam czekac do 35 dnia czy mozna zrobic wczesniej? Po ilu dniach od stusunku mozna zrobic test?

Gość patrucha
Mam problem i bardzo prosilabym o jakąś logiczną rade.Otórz moje cykle zazwyczaj były regularne i trwaly 28dni,ale od wczesnia cos sie pozmienialo ( podejrzewam ze to przez wakacje)mialam miesiączke 1wrzesnia a za chwile 21wrzesnia pózniej 21pazdziernika a 3 listopada miałam stosunek wczesniej i pozniej z resztą tez ale 3listopad wypadało by ze to jest 14dzien cyklu i pózniej miałam "dni suche" z moich obserwacji tak jakby sluz sie nie ściął bo doszło do zapłodnienia a mimo tego dostalam teraz 13listopada miesiączke.jakie jest prawdopodobienstwo ze zaszłam w ciąże?mozna to jakoś obliczyć czy raczej jest to niemożliwe ? czy jesli kupie test to czy mi juz wykryje ciąże czy to jeszcze za wczesnie?bardzo prosze o rade.oprócz tego moja miesiączka raczej byla normalna choc w 5 dniu wystąpily jakies dziwne żółte upławy.czesto chodze do łazienki i boli mnie ( to znaczy tak kłuje)prawy jajnik.czy to ma jakis wplyw na to czy moge byc w ciąży?czy raczej sie przeziebiłam? Moze wyda wam sie to smieszne ale pierwszy raz sie spotykam z taką sytuacją dlatego nie wiem jak reagowac.prosze o rade!

Gość kacha110
robiłam test kilkakrotnie, wyniki były negatywne, usg potwierdziło ciążę dopiero

Gość xxxxxxxxxxxxx9
a po jakim czasie wykonałas usg

Gość Kinia184
Cześć mam mały problem chyba jestem w ciąży,ale nie jestem pewna czy na teście ciążowym można polegać bo robiłam go już dwa razy i wyszedł negatywnie,ale okres mi się spóznia 20 dni.Nie wiem co mam robic coraz bardziej sie boję!!!Proszę o szybką odpowiedz!!!!!

Gość Kinia184
Cześć mam mały problem chyba jestem w ciąży,ale nie jestem pewna czy można zaufać testowi bo robiłam go już dwa razy i wyszedł negatywnie,ale okres mi się spóznia 20 dni i coraz bardziej się boję!!!!!!!!!!!Proszę pilnie o odpowiedz!!!!

Gość ja8
wiram chcialbm dostac nr gg od osoby ktora bardzo dobrze orjetuje sie w sprawach poczatkowej ciazy liczy sie kazda minuta blagam pomozcie mi;(;(

Gość ja8
moze lepiej sam podam 10208441. Blagam niech napisze do mnie taka osoba

Gość kameleonka
witam :) Mam pytanie czy tabletki antykoncepcyjne moga wplynac na wynik testu ciazowego? Dzisiaj mija 7 dzien przerwy brania tabletek a okresu jak nie bylo tak nie ma. Boje sie ze moze jestem w ciazy choc ostatnie tygodnie mialam stresujace i moze to spowodowalo opoznienie okresu. Test ciazowy beda mogla zakupic dopiero jutro (uroki zycia na malutkiej wiosce) i nie wiem czy brac jutro tabletke czy nie ?

kameleonka - jeżeli okres nie wystąpi w ciągu dwóch miesięcy to należy przerwać zażywanie pigułek i udać się do lekarza. Proponuję poczekać trochę i zrobić test. Ja mam inny problem, brałam antybiotyk Duomox przy pigułkach Microgynon21 i pękła nam gumka -.- To brzmi idiotycznie ale niestety tak było. Wiem, że antybiotyki osłabiają działanie tabletek więc zastosowałam metodę Yuzpe i nie przerwałam brania pigułek ( jestem teraz przy trzecim opakowaniu). Nie miałam żadnych objawów przy których mogłoby nie zadziałać... No ale wiadomo jest strach ;/ Jutro będzie 8 dni od tej paskudnej wpadki i chyba zrobię test bo mam nerwy, 9.01 idę do ginekologa po recepty więc akurat porozmawiam z nią o tym, do tego czasu zrobię z dwa testy dla pewności. Jak sądzicie mam duże szanse na negatywny wynik? ^^''

Gość smutasna
Witam was dziewczyny serdecznie:):)mam do was ogromna prośbe odpowiedzcie mi na pytanie...ale najpierw opowiem wam swoja historie.... a więc tydzień temu dokładnie w sobotę uprawiałam sex z moim facetem nie brałam tabletek antykoncepcyjnych ani nie zabezpieczałam się prezerwatywą on jak miał wytrysnąć to wychodził ale po chwili znowu wszedł we mnie i tak z kilka razy...w niedziele znowu uprawialiśmy sex na tej samej zasadzie i postanowiłam zrobić sobie dzisiaj test nie wiem właśnie czy to czasem trochę nie jest za wczesnie ale test i tak wyszedł negatywny...prosze powiedzcie mi jedno czy powinnam robic go znowu za kilka dni czy moze jednak faktycznie niedoszło do zapłodnienia(choć wydaje mi sie to dziwne bo mimo to ze on wyszedł ze mnie to i tak wiem ze miał resztki spermy bo o nic sie niewycierał to mimo wszystko powinno dojsc do zapłodnienia)a moze to jednak ze mną jest cos nie tak???Prosze was odpowiedzcie mi:(:(

Gość misseve1988
Witam ! ja miałam okres 20.02.09r ! ! ! 07.03.2009 kochałam się z moim chłopakiem bez zabezpieczenia ... i bez uważania ... wczoraj (dzień cyklu 37) robiłam test, ale wyszedł negatywny !!! hmm, okres mam b b b nieregularny ! raz 14, raz 26, raz 43, raz 50 dni ... Robiłam test QUICK VUE, myślicie że jestem w ciaży?

Gość Żanetka
mam problem mam 16 lat zrobiłam to z chłopakiem pierwszy raz pekła nam prezerwatywa podczas stosunku i boje sie ze bede w ciazy i jak to powiedziec rodzica co mam zrobic ????? prosze o pomoc

Gość AnnaNt6
Żanetko nie martw się zbyt wcześnie. To że wam pękła guma nie oznacza że jesteś w ciąży. Poczekaj do planowanego dnia miesiączki i jeśli okres nie wystapi zrób test ciążowy. Jeśli bedzie negatywny a okresu dalej nie dostaniesz przez następne dni, to zrób kolejny test i bedziesz wiedziała czy jesteś w ciąży. Do tego czasu jednak nie stresuj sie tym tematem bo jest to niepotrzebne. A jesli test pokaże że jesteś w ciąży to na spokojnie powiedz o tym rodzicom którym napewno na początku może sie to nie spodobać ale napewno będą Cię wspierać. Nie masz sie o co martwić bo rodzice napewno Cie kochają i zaakceptują to ,jeśli bedziesz w ciąży. Trzymam kciuki :):):)

Gość Asienkaaaaa
laseczki jesli jestem w 3 tygodniu ciazy to test moge zrobic o dowolnej porze dnia ? czy z rana koniecznie dla upewnienia sie?

Gość Lucky Thirteen
Panie mam wielki problem mam 16 lat i 15 dni po stosunku zrobilam test ciążowy wyszedł pozytywny więc zrobiłam drugi wyszedł na negatywny więc zrobiłam trzeci na upewnienie wyszedł na pozytywny a czwarty na negatywny więc co mam zrobić pójść do doktora czy co....?prosze o odpowiedź

no to raczej jestes w ciąży tamte dwa mogły być wadliwe. z tego co się orientuje to jeśli wyjdzie pozytywny to nie ma raczej szans zeby był błędny wynik ale jeśli wyjdzie negatywny to może być to błąd. Teraz ginekolog niewiele zdziała wiem po sobie. Jak ja pojechałam to mi powiedziała, że moze jestem może nie bo macica jest rozpulchniona ale tak jest też przed okresem i ona nie moze stwierdzić czy jestem w ciąży :/ a usg dopochwowe wyryje dopiero od 5 tygodnia, Idz zrób test beta hCg z krwi.

Gość Coooo sieeeeeee dziejeeee
Witam was, otóż sprawa jest taka. Spoznia mi sie okres juz kolo 30 dni i nic. Wczoraj robilam test ciazowy ale wyszedl negatywnie, ale dizsiaj rano pojawila sie druga kreska, a wynik chyba jest do odczytania po 5 minutach, tak? Bo pozniej podobno ciagle zachodza jakies zwiazki chemiczne czy cos takiego. Chcialam dodac ze mam 15 lat :/ I jakos boje sie isc do lekarza eh.

Gość miki1111
Hej. wczoraj odbyłam stosunek z moim chłopakiem a okres spóźnia mi sie juz tydzień czy jest jakieś prawdopodobieństwo,że zajde w ciąże?? odpiszcie czekam z góry dziękuje

Gość mala zdenerwowana
hym,mm Monia23 ja po postinorze przez pol roku okresu niemialam:/

Gość marhehe
niech mi ktos pomoże bo popadam w paranoje czy to mozliwe ze jestem w ciazy??zrobilam juz 5 testow ciazowych nie dlugo zbankrutuje wszystkie negatywne 1 12 dni po stosunku 2 14 dni po stosunku 3 17 dni po stosunku 4 29 dni po i 5 35 dni po dodam tez ze dostalam okres choc wydaje mi sie ze byl skapszy niz zwykle mimo to mam wszystkie objawy zyly na piersiach bol krzyza czeste oddawanie moczu itp.... prosze o rade nie wiem czy to juz obsesja czy faktycznie jestem w ciazy

Niech mi ktos powie czy to mozliwe ze jestem w ciazy skoro jestem dziewica a chlopak spuscil mi sie ale nie na narzady tylko obok tak jakby. Wszytsko wytarlismy ,ale slyszlaam ze plemniki potrafia przezyc do 20 minut .Pozniej tylko dotykal czlonkiem moich narzadow ale boje sie ze przez to moge byc w ciazy . Czytalam po wszystkich forach itd ale nie mam pewnosci... Wydaje sie to malo prawdopodobne ale stres jest ogromny...

Do marhehe moim zdniem nie jesteś w ciązy skoro zrobiłas 5 testów i żaden nie wykazał ,że jestes na dodatek dostałaś okres wie bedzie ok;)nie martw się;*

Gość kasia1234567899
Witam i proszę o pomoc!! kochalam sie ze swoim chlopakiem 15 lipca.Byl to stosunek z prezerwatywa , ktora ani nie pekla ani się nie zsunela;( Byl to moj pierwszy raz. Okrs powinnam byla dostac 3-5 sieprnia ale jak dotad go nie mam!! Bola mnie czasem jajniki....dzisiaj rano wstalam z biegunka;/ i wymiotowalam ....Dopiero teraz jakbym wrocila do zycia;/ Do dzisiaj bolały mnie też sutki....ok tyg.Teraz przestaly. Zrobilam 2 testy ciazowe w tym quick vue i oba wyszly negatywnie.....aczkolwiek co z tymu objawami? Dzidzia jest neichciana;/.......to straszne.Nie wiem co robic;/ Czy jest szansa ze jednak w ciazy nie jestem?