Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniaaaaaa21

Spuchlam!!Ratunku!!Czy moge wziasc jakis lek na alergie?

Polecane posty

Gość Aniaaaaaa21

Wczoraj ugryzl mnie komar w okolice oka, juz wczoraj bylo zle ale dzisiaj nic nie widze!!!:( Nie wiem czy moge wziasc lek na alergie(np.Aleric) jesli biore tabletki anty???Blagam o pomoc!!!

Gość możesz
ale przeczytaj obie ulotki na wszelki wpadek.ale one się nie kolidują.A może na początek wypij wapno, nawet 2 tabletki? Jak nie pomoże to wez to co masz odczulacjące.

Gość Aniaaaa21
Dobrze, lece po wapn!!!ale boje sie ze to nie wystarczy...

Gość upupupupupupupupup
nie można " się nie kolidować"! Lepiej nie ryzykuj i idź do lekarza, Autorko topiku, jeśli masz taki odczyn, może być źle i KONIECZNIE się skonsultuj!

Gość Aniaaaa21
Tez o tym myslalam ...tylko jest sobota...damn, nie wiem gdzie tu lekarza znajde...

Gość upupupupupupupupup
znajdziesz w każdym szpitalu lub na pogotowiu i nie zastanawiaj się, tylko IDŹ!

Gość Aniaaaa21
ale wapno moge teraz wziasc??

Gość upupupupupupupupup
wapno możesz wziąć,najlepiej 2 duże tbl.musujace, ale lepszy by był np. Zyrtec.Masz? Ale naprawdę nie zwlekaj, skonsultuj sie z lekarzem i niech lekarz Ci dobierze lek odpowiedni dla Ciebie!

lepiej idz do lekarza! moze zrobi ci zastrzyk i bedzie ok:) ja bralam tabletki anty i Claritine (na alergie) - i mozna brac jedno i drugie razem. jak wypijesz wapno to napewno ci nie zaszkodzi ale lepiej idz do lekarza, z okiem to nie przelewki

Gość Aniaaaa21
Dzieki za rady!!!

Gość możesz
może się nie kolidowac.jestem alergikiem i też kiedyś brałam anty.nie ma przciwwskazań.np. Claritine wlasnie nie ma interakcji.są jeszcze inne leki, więc nie wiem co bierzesz, dlatego radze zacząc od wapna. a byle lekarz, np. internista nie pomoze, ja kiedyś miałam kłopoty wlasnie dlatego ze posłychalam internisty a nie alergolora.MOŻE NIE KOLIDOWAĆ, ale też zawsze jest ryzyko, bo jak piszę, nie wiem jakie anty zażywasz i jakie antyalergiczne.sprawdz ulotki.jak pisze że nie reag. to ok.ja brałam hormony i alergolog nie widziała przeciwskazań. a może właśnie po wapnie Ci przejdzie? mi to wyglda, że jestes uczulona na komary akurat, więc zejdzie spoko, wiem jak to jest.a wapno na to też pomaga ;) wiem.

Gość Aniaaaa21
Chcilam wziasc Aleric...ale mam watpliwosci, wzielam wapno..poczekamy, zobaczymy..

Gość możesz
przeczytaj ulotkę i skłąd tego Alericu (ja nie znam) i porównaj z anty.ew. do jakiegokolewiek lekarza lub farmaceuty jak już!! takie uczulenie po ugryznieu potrafi schodizć nawet kilka dni...:( ale zejdzie, nie martw się! pozdrawiam :)