Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rumianek1983

rumianek na blond włosy

Polecane posty

Gość rumianek1983

Od dawien dawna wiadom iż płukanki z rumianku pomagaj uzyzkać ( może jestem żle poinformowana) blond refleksy. Ale nigdy tak nie robiła ;] Szukam dziewczyn które stosowały takie płukanki z naparu rumianku i uzyskał jakieś widoczne efekty :] Ciekawa jestem jak robił mikstury w jaki sposób i jak często nakładał, polewały , wcierały to we włosy ;] A i jaki maja kolor włosów mój jest taki nijaki tzn mysi i czy taki super zabieg coś mi pomoże ;] Z góry dziekuje za podpowiedzi ;]

a nie lepiej sobie kupic szampon i odzywke z Timotei do wlosow blond?

Gość dziewczyna 18
tak, rumianek rozjasnia wloasy, a najlepiej podobno umyc wloski w jakims rumiankowym szmponie czy jakas plukanke z ruminku zrobic i z mokra glowa wyjsc na slonce, np sie opalac,kolezanka tak zrobila i miala sliczne blond wloski.

Gość Deed
Stosowałam taką płukankę codziennie po myciu włosów(rumianek + sok z cytryny) i wyszły mi troche rudawe (mój naturalny kolor to średni popielaty blond) ale lepszy efekt da wyjście na słońce z włosami skropionymi cytryną

Gość po rumianku
robia sie zołte nie polecam, milam sliczne platynowe refleksy a po rumianku zrobily sie zólte

stosowałam rumianek do płukania włosów - nie było żadnych refleksów, włosy rozjaśniły się na całości. tylko szkoda, że nie na blond ;) z włosów ciemny blond uzyskałam ciemny rudy... nigdy więcej.

Gość Tanzinia
Ja zamiast płukanekz rumianku polecam szampon firmy Venita- Henna Color Shampoo colour shade for blond hair. Jest to szampon z ekstratem rumianku i cytryny. Ożywia i podtrzymuje kolor włosów farbowanych oraz delikatnie rozjaśnia włosy o naturalnym odcieniu blond. Jestem z niego zadowolona bo bardzo deliktnie rozjaśnił mi moje naturalne blond włosy. Należy równomiernie nałożyć szmpon na wilgotne włosy, delikatnie wmasowac i pozostawic na 2 lub 3 min i poźniej dokładnie spłukać. Musze powiedziec ze poza rozjasnieneim włosków włosy stały sie puszyste i mniej sie przetłuszczaja jedyną wadą jest to ze troche trudno jest mi je rozczesac. Ale ogolnie polecam tym wszystkim ktore chcą rozjasnic sobie naturalne blond włosy bo w moim przypadku szampon sie sprawdził nie wiem jak w przypadku włosów farbowanych. Cena jest niska ja zapłaciłam za 250 ml tylko 4.40zł Polecam:)