Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pralineczka

pomyłka w określeniu płci przy badaniu USG???

Polecane posty

Gość pralineczka

już powinnam urodzić, termin minął 2 dni temu ,cały czas moje babskie przeczucie mówiło mi syn! a tu tydzień temu BUM lekarz przy badaniu USG mówi raczej córa!! Jest ok. ale co z moim babskim przeczuciem, a może on się pomylił czy to możliwe żeby pomylił się w tak zaawansowanej ciąży???

ja tez spytalam sie o plec dopiero tydzien przed terminem,lekarz powiedzial syn.mial juz o wiele wczesniej sprawdzone i zapisane w karcie ale ze znakiem zapytania,dlatego wczesniej nic nie mowil.tydzien przed porodem byl juz pewien.mysle,ze gdyby twoj gin niebyl pewien to by ci powiedzial o tym.a co do przeczucia to czasami nas zawodzi :) pozdrawiam 🌼 daj znac jak juz urodzisz

Gość pralineczka
szkopuł tkwi w tym że chodzę do państwowego lekarz a USG robię praktycznie na własną rękę bo od państwowego trudno się o coś doprosić , więc lekarz robiący mi USG wogóle mnie nie kojarzy i wątpię żeby pamiętał co widział 2 miechy temu a zdziwiło mnie to że powiedział "raczej" czyli pewien nie był. Zaczynam wątpić w swoje przeczucia ale jak by co .imię jest Ola!!Pierwsza jest Zosia może też dlatego tak nastawiłam się na tego syna!

skoro\"raczej\" to moze byc roznie. :) moze masz dobre przeczucie,trzymam kciuki

Gość pralineczka
co ma być to będzie mam nadzieję że już wkrótce , a mój chłop ciągle nocki walczy i mam nadzieję że mnie w nocy nic nie złapie, bo dosyć daleko ma z pracy do domu a ja musiała bym na porodówkę jechać z dwuletnim dzieckiem !! ciekawe co by z nią zrobili??

a urlopu maz nie dostanie? mam pytanie,moj synek ma prawie rok i mysle o drugim dziecku w przyszlym roku.ciezko jest w ciazy majac dwuletnie dziecko? pewnie jeszcze czesto chce byc noszona na rekach i wogole.

Gość pralineczka
Urlop zostawił sobie jak urodzę bo właśnie trzeba będzie zająć się tą małą bo pewnie będzie trochę zazdrosna . Teraz cieszę się że taka różnica wieku dużo rzeczy mam po córce więc materialne sprawy się zmniejszają a wogóle to pomyśl o tym tak za trzy lata odchowane praktycznie dwoje dzieci które się rozumieją bo nie ma dużej różnicy wieku, ponadto mam znajomych którzy po 7 latach zdecydowali się na drugie dziecko i mówią że jest przewalone że właśnie teraz kiedy mogli sobie odsapnąć, poimprezować z powrotem wpakowali się w pieluchy. Nosiłam tą moją Zochę ciąża była spoko nie zagrożona nawet się nie męczyłam zresztą dwuletnie dziecko jest już fajowe- dużo rozumie, na jakiś czas potrafi się sobą zająć, a na przyszły rok Zosia do przedszkola i jakoś sobie poradzimy najgorszy będzie chyba ten rok ponieważ je jeszcze się uczę a tu jeszcze dwa maluchy. Boże ile naklepałam jak Bielicka Hanka!

HEJ DZIEWUCHY, MOZNA SIE DOLACZYC? MI W BADANIU USG WYSZLO ZE BEDE MIALA CORECZKE. BYLAM W 23 TYG. CIAZY. LEKARZ MIAL RACJE, URODZILAM CUDOWNA CORECZKE, MIMO ZE BYLAM PEWNA ZE BEDZIE SYN. ZRESZTA KAZDY MI SYNA WROZYL BO TO SIE NIBY POZNAJE PO WYGLADZIE PRZYSZLEJ MAMY. JEDNAK WYSZLA DZIEWUCHA.

a ja chcialam corka a wyszedl syn:) moze za drugim razem sie uda. a ile ma twoja corka?

Gość pralineczka
Danti podziwiam cię że masz roczne dziecko i nie śpisz jeszcze ja padałam wieczorem na ry....

synek zasypia miedzy 20 a 21. czasami jestem padnieta :) ale czesto przychodzi do mnie mama to moge chwile odsapnac.

Gość pralineczka
ja z moją córą w nocy nie miałam kłopotów, nie spała za to dużo w dzień (jak była niemowlakiem) ale dziś to doceniam jak słucham wypowiedzi matek których dzieci nie sypiały w nocy. dzisiaj jest już normalnie - czyli mała chodzi spać 22-23 i śpi do 8.30 ale zaniedługo się zacznie - kurcze co myślę o tym porodzie to mam stresa, że to już tuż tuż.Miałaś łatwy poród pierwszy bo ja nawet taki nie za ciężki.

JUZ WROCILAM MAM DWUMIESIECZNA CORECZKE OLIWIE, WLASNIE JA KARMIE POTEM BEDZIE SPALA AZ DO 5 RANO, WIEC NIE MAM PROBLEMOW ZE SNEM

CO DO PORODOW TO BYL STRASZNIE BOLESNY, MIALAM BOLE Z KRZYZA I MECZYLAM SIE 10 GODZ. ZLE WSPOMINAM TAMTE CHWILE, JEDNAK WSZYSTKO ZREKOMPENSOWALA MA MOJA CORECZKA SWOJA OBECNOSCIA

w nocy maly spi dobrze.czasami budzi sie jeszcze na mleczko ,ale coraz rzadziej.spi do ok.6 rano potem biore go do naszego lozka i pospimy jeszcze z godzinke albo dwie :) porod mialam straszny (ale jak to sie mowi bol zapomniany), rodzilam 7 godzin a na koniec zrobili mi cesarke.

mnie przepowiadano corke na kazdym usg w czasie ciazy i faktycznie urodzilam dziewczynke:-D znam jednak kilka dziewczyn,ktore mialy sytuacje odwrotna-jedan nakupowala rozowych ciuszkow dla dziewczynki a miala syna,inna odwrotnie-same ciemne ubranka,a dziecko bylo dziewczynka. mysle,ze najlepiej nastawic sie na to,ze NIGDY NIE WIADOMO co sie urodzi,nawet jesli lekarz jest pewny co do plci.100% zreszta zaden nie da.

Gość pralineczka
widzę że nas coraz więcej. Mnie z tym brzuchem już nie wygodnie przy kompie. Ja Zochę karmiłam 2 miechy piersią a potem butla bo słabo na wadze przybierała.Dziewczyny podziwiam was macie takie małe szkraby i czas na net to ja już chyba stara d.. jestem (29).

nie przesadzaj mam tyle co ty(doczytalam sie na innym topicu) 29tak?

Gość pralineczka
No racja, Danti to nie zwlekaj z tym drugim szkrabem trzeba jeszcze później życia poużywać a tak wogóle to ja jakaś przewrażliwiona jestem jak decydowaliśmy się z moim na drugie dziecko to wydawało mi się że ja już taka wiekowa kobieta jestem. Może to dlatego że moje pierwsze małżeństwo rozleciało się po roku trwania i 7 lat narzeczeństwa (dzieci brak). Drugiego męża mam super bałam się że jestem bezpłodna bo z pierwszym nic nie wychodziło, ale na szczęście wszystko się ułożyło , a dzieci jak w produkcji hurtowej się rodzą!

co racja to racja. a moze to z tym pierwszym bylo cos nie tak. zycze wszystkiego naj naj.i lekkiego porodu,w koncu to juz czas

pralineczka a jak tam bobasek mocno kopie? chyba sie mu nie spieszy :)

Gość pralineczka
też pozdrawiam idę już spać bo mnie łamie może spotkamy się jeszcze na tym topiku jak nie urodzę wcześniej.Papapapapa

HELLO MAM PROBLEMA Z KOMPEM. KARMIE PIERSIA I CHCE TAK JAK NAJDLUZEJ, TO NIESAMOWITE JAKA TO DAJE SATYSFAKCJE I WIEZ Z DZIECKIEM.

JA JESTWM MLODSZA OD WAS I TO MOJE 1 DZIECKO. PODZIELCIE SIE SWOIMI DOSWIADCZENIAMI, CO ROBIC JAK CZESTO ULEWA DZIDZIA?

dwa miesiace i spi w nocy.GRATULACJE.ja karmilam 7 miesiecy .a dopiero teraz przesypiam cala noc.mialam koszmar do 5 miesiaca.potrafil budzic sie co 2-3 godziny

po karmieniu nos w pionie az sie odbije,chociaz mojemu nie zawsze sie odbijalo.w lozeczku kladz na boku .niezbyt ci pomoge w tej kwesti bo mojemu zadko sie ulewalo :(