Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiercipięta

sposób na tłuste włosy

Polecane posty

Gość Wiercipięta

Ratunku ... głowę musze myć codziennie ... mieszkam w dużym mieście .. zanieczyszczenia ... klimatyzacja w pracy .... włosy bardzo szybko się przetłuszczają .... prosze o tajne .. babbciowe .. leakrskie ... zupełnie wymyślone .. sprawdzone sposoby na unormowanie gospodarki tłuszczowej na głowie ..... :-) PROSZĘ !!!!! 🌻

Gość wycieraczka
tez mieszkam w duzym miescie i tez mi sie wlosy przetluszczaja, ale nie bede nikogo prosic o jakies tam sposoby na przetluszczajace sie wlosy, poniewaz i tak bede je myla codziennie.Nawet jezeli nie beda sie tak przetluszczaly jak teraz to i tak beda brudne od dymu , kurzu itp a ja lubie czyste wlsoy kazdego dnia.Dlatego tez przyzwyczailam sie do mycia ich codziennie:) nie jest to dla mnie problem:)

Myj włosy w letniej wodzie i na koniec spłukuj zimną. Nie szczotkuj, używaj tylko grzebienia. Jak najmniej drażnij skórę głowy podczas czesania. No i nie stosuj żadnych lakierów, pianek itp. Odżywkę nakładaj tylko na włosy, staraj się nie nakładać na skórę głowy.

Gość Wiercipięta
.. hmmm wiesz nożyce to mój przyjaciel .... ;-) całe życie kończy sie na tym że gole się maszynką ... :-) ... ale gdyby znlazał się jakiś sposób to chętnie bym sobie ponosiła jeszcze troszkę te długie włosy ... :) a jeszcze .. jeśli chodzi o codzienne mycie .... niby OK ... ale zdrwoeij byłby co II chociaz .. bo włosy chyba się osłabiają .... i zmywamy całą naturalną ochronę ... ale moze zansz jakiś delikatny szapmon >>?? nie używam pianek ani lakierów ...

Gość Wilczy apetyt
ciagle przetłuszczajace się włosy .. to przetłuszczajaca się skóa głowy ... to jest choroba ... nie unormowana gospodarka tłuszczowa skóry .... nalezy iśc do dermatologa ... myjąc bardzo często taką skórę .. pwooedujemy, ze wydziela ona coraz więcej tłuszczu ... podobno dobra jest metoda odwrotna . dostaczyc skórze skąłdnikówn nawilżajacych ... i pozwolić się im przetłuścić .... to moze pomóc w uregulowaniu ... terapia szokowa .. ale polecam dermatologa

Gość kup sobie
Polytar, szampon leczniczy, w aptece. Jest b. dobry, (też przy łupieżu), ale wady ma - śmierdzi nieco dziegciem ale włosy są po nim faktycznie BEZ Śladu łojotoku.

Gość Wiercipięta
DZIĘKI ;-)

Gość rrrysia
dobry jest szampon la roche posay Saliker, ale niestety drogi. moim sposobem na to aby włosy dotrwały w idealnym stanie do końca drugiego dnia od umycia (a myje zawsze rano) jest jak najrzadsze dotykanie ich rękoma. i jeszcze coś zauważyłam - jak śpię na włosach to szybciej się przetłuszczają bo wiadomo mają bliski kontakt ze skórą, dlatego zawsze na noc czy na drzemkę w ciągu dnia odgarniam włosy do tyłu, tak aby na nich nie lerzeć. aha i kiedy noszę spięte gumką to też szybciej sie przetłuszczają niż jak noszę rozpuszczone

Gość krysia3
A ja polecam szampon sabal firmy Ducray miałam straszny łojotok i problem z wypadaniem włosów.Sabal wyleczył mi skórę na głowie i nie muszę myć teraz włosów nawet do czterech dni.

Gość DO euglena
od lat robię z włosami wszystko tak jak piszesz nawet nie uzywam żadnych pianek czy lakierów, nic nie suszę suszarką, a włosy następnego dnia juz koło południa są przy głowie przetłuszczone na to nie ma rady trzeba się oswoić z myślą, że włosy musimy myć codziennie (choć ja tego nie robię - myję co drugi dzień, bo mam włosy do pasa i codzienne mycie byłoby naprawdę uciążliwe więc w drugi dzieńpo prostu związuję włosy i już)

zrób sobie 3 razy w tygodniu płukankę z pokrzywy, i od czasu do czasu wetrzyj jajko w umyte wlosy i splucz, pomoze na pewno

Gość afle
Krysia- a czy tan Sabal to kosmetyk apteczny?

Gość czarna zlosliwa blomba
tylko, ze nawet jak zwiazesz wlsoy gumka to i tak prawdopodobnie pachniesz nieprzyjemnie .....

Gość krysia3
Do Afle: sabal to szampon leczniczy kupić go można w aptekach ale jest dosyć drogi ja kupilam go na allegro taniej mnie wyszło bo do pełnej kuracji poczebne są przynajmniej dwa opakowania.Jest super dużo osób bardzo go chwali ja osobiscie myślałam że do końca życia będe miała tłuszcz na głowie a on naprawdę mi bardzo pomógł !

Gość DO czarna zlosliwa blomba
nie sądź innych własną miarą

Gość Miśka maleńka
Chciałabym polecić szampon sabal jest bardzo dobry do włosów tłustych.Stan moich włosów bardzo się po nim poprawił

Gość Szaronka
Miśka kupiłam sobie ten szampon sabal zobaczymy czy mi pomoże ?na pewno napiszę jakie będę miała po nim efekty? swyszałam że jest bardzo skuteczny zobaczymy?