Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nodi19

OLEJKI na CELLULIT!!Pomóżcie

Polecane posty

Gość nodi19

Kurcze mam taki problem-przeczytałam tu kiedyś taki domowy przepis na cellulit.Chodziło o to,zeby 3 rodzaje olejków eterycznych zmieszać z kremem, nałożyć na uda i owinąć się folią.Ja jednak zapomniałam jakie to mają być olejki, a teraz już nie moge tego znaleźć.Pomóżcie.

moze to nie te o ktorych akurat slyszalas ale znam sie troche na aromaterapii i na cellulit polecam Ci grejpfrutowy, cyprysowy i geraniowy

Gość prosze bardzo
ok 100ml balsamu do ciała po 5 kropli olejku jałowcowego, rozmarynowego i grejpfrutowego łyżeczka cynamonu(może byc 4-5 kropli olejku, nie więcej bo strasznie grzeje) łyżeczka imbiru łyżeczka sproszkowanych alg wszystko wymieszać i taka zieloną papką smarować co trzeba i zawinąć w folię na 45minut, najlepiej na to włożyc jakieś stare spodnie( ma porządnie grzać) potem zmyć, najlepiej zimną wodą i już

Gość prosze bardzo
geraniowy tez jest dobry ale nie mozna go stosowac kiedy zazywa sie atbletki antykoncepcyjne

Gość kiedy widac efekty
dziewczyny, probowalyscie? dziala?? pozdrawiam

Gość solna kapiel
a moze spróbujecie do kąpieli uzywać zwyklej soli? skoro jedzenie soli powoduje zatrzymanie soli w organizmie to moze taka kapiel z sola pomoze sie pozbyc opuchnięć i trochę wyszczuplic ciało i pozbyc się celulitu?

Gość kiedy widac efekty
a sproszkowane algi gdzie dostane?

Gość nodi19
dzięki wielkie :*

ja uzywałam do kąpieli naturalnego olejku firmy Dr Beta -cyprysowego-byl bardzo skuteczny na cellulit ale jak tylko skonczylam go uzywac to ta przypadlosc wrocila po pewnym czasie:(

Gość anka 123
Uzywalam olejkow i musze powiedziec, ze efekt byl nieco zauwazalny, tzn. obrzek tkanki (cellulit wodny ) sie zmniejszyl. Teraz znow zamierzam do tego wrocic, bo poprzednio zabraklo mi systematycznosci. Wazne jest bardzo zeby robic sobie ten oklad z olejkow przed cwiczeniami fizycznymi ( conajmniej godzina ) , bo one usuwaja toksyny, wode i rozbijaja tkanke tluszczowa ktora trzeba potem usunac :) powodzenia i pozdrawiam ;)

kilka uwag odnośnie proponowanej mieszanki: ZE WZGLĘDU NA SIŁĘ ODDZIAŁYWANIA NIE PRZEKRACZAĆ DWU KROPLI NA JEDEN ZABIEG: m.in. olejku cynamonowego NA SKÓRĘ, KTÓRA BĘDZIE WYSTAWIONA NA PROMIENIOWANIE SŁONECZNE LUB UV NIE NALEŻY STOSOWAĆ: m.in. olejku grapefruitowego ZE WZGLĘDU NA ODDZIAŁYWANIE NA GOSPODARKĘ HORMONAMI W OKRESIE CIĄŻY NIE NALEŻY STOSOWAĆ: m.in. olejku cyprysowego

Gość anka 123
No moj przepis rzeczywiscie byl troszke inny : pol kubka po jogurcie balsamu do ciala( moze byc jakis najtanszy) 5 kropli olejku jałowcowego 5 kropli grejpfrutowego 5 kropli rozmarynowego 5 kropli cynamonowego Mieszamy z balsamem i nakladamy ta papke na cialo , potem owijamy sie folia spozywcza i kladziemy pod koc na godzinke. Po godzinie zmywamy i idziemy pocwiczyc conajmniej godzinke, bo niby tluszcz juz jest rozbity i trzeba go uwolnic. Poza tym wydaje mi sie ze nalezy tego dnia duzo pic, bo uwolnione z komorek toksyny musza zostac wyplukane z organizmu. Nalezy caly zabieg powtazac 2 razy w tygodniu, ale nie czesciej niz co 3 dni. ps. u mnie wygladalo to tak, ze jak juz sie pod kolderke polozylam to zazwyczaj drzemka trwala 2 godziny :) no i olejkow dawalam tak po 8 kropli, ale nikomu nie polecam, bo reakcja skory moze byc rozna.. pozdrawiam :)