Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olkaolka

gorączka--co robić

Polecane posty

Gość Olkaolka

Witajcie dziewczyny może któraś z was mi pomorze od wczoraj coś mnie łamało i miałam w dzień tem. 37,7 Poszłam do lekarza i kobieta mi powiedziała, że teraz jest taki wirus, że ma się tylko gorączkę i osłabia organizm, mam leżeć i pić herbatkę z lipy, mleko z miodem i czosnek, dodam, że jestem w ok. 8 tygodniu, dziś rano też mam 38- co radzicie drogie dziewczyny strasznie się boje.

mogę tylko tyle powiedziec, ze jak moja kolezanka była ok. 10 tyg. w ciaży i miała temperature, to lekarka pozwoliła jej zazyc jeden Apap. Pomogło. 2 tyg. temu urodziła zdrowego chłopczyka. Ale nie wiem czy ja bez zgody lekarza bym sie zdecydowała. Pozdrawiam.

Witam! Też jestem w ciąży i nie dawno złapał mnie właśnie taki wirus. Muszę przyznać, że herbatka z lipy świetnie rozgrzewa i naprawdę pomaga. Mój lekarz zalecił mi łykanie witaminy C. Piłam też mleczko z miodem i to mi naprawdę pomogło! Tabletek lepiej unikać. Na jeden Apap czy Panadol mozesz sobie pozwolić ale nie więcej. Dobra też jest herbatka z sokiem malinowym. Życzę zdrówka :)

Gość prosze bardzo
zrob sobie oklady z octu jablkowego.nie aywaj zadnych swinst.pozdrawiam.herbata z lipy i herbatka z malin.

Gość ddddddddd
herbatę z malin odradzam we wczesnej ciąży - moze spowodować poronienie. Wszystkie leki, a takze zioła należy konsultować z lekarzem prowadzącym ciażę

Gość Olkaolka
Z własnego doświadczenia wiem , że tak wysoka gorączka nic dobrego nie wnosi:(, niestety już jedną ciąże podczas grypy straciłam, no nic ale będę dobrej mysli-kłade się dziewczyny spać.

Gość natychmiast do szpitala
na patologie zbadają cie, ewentualnie podadzą leki

Gość pomoocna
koniecznie zgłoś sie do lekarza,tez mysle że skieruje cie do szpitala goraczka minie i bedzie ok :)

ja właśnie też choruję. do tego całą noc wymiotowałam i maiłam rewolucje żołądkowe plus gorączka. okazało się że to właśnie wirus grypy jelitowej. dostałam panadol na obniżenie gorączki i zalecenie żeby leżeć. będzie dobrze. nie martwmy się.

Gość pomoocna
no nie wiem czy bedzie dobrze przy goraczkach jest duze prawdopodobieństwo utraty płodu ja bym poszła do szpitala, przecież najważniejsze jest dobro i zdrowie dziecka dziwię sie wam ze siedzicie w domu i zazywacie sobie apap

Gość do pomoocnej
ty myślisz ze tak chetnie przyjmują do szpitala?/???????????

KOCHANE KOBITKI NIE PIJCIE HERBATY Z MALINAMI!!!! Maliny mają to do siebie, że powodują rozszerzenie się naczyń krwionośnych, co u Was może prowadzić do krwotoku. Na przeziębienie polecam napar z lipy zcytryną i miodem, wit. C, ciepłe łóżko i na noc kanapkę z JEDNYM ząbkiem czosnku... Pozdrawiam wszystkie grubcie... I kibicuję Wam razem z Synkiem :))) ...

Gość też odradzam
picie herabty z malin znajomy klega lekarz mi zabronił jak byłam w ciąży. Polecam czosnek + cebula + miód posiekać i zalać miodem poczekać aż zrobi się syrop i pić kilka razy dziennie.