Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iron Hill

Gdzie kupić pawie pióra?

Polecane posty

Głupie pytanie, ale naprawdę nie mam pojęcia. Potrzebuję co najmniej dziesięciu sztuk, do kolczyków i paru innych rzeczy. Na Allegro nie ma, a google znalazły mi tylko jeden sklep (wędkarski), gdzie w magazynie są tylko dwie sztuki, w dodatku kiepskiej jakości. Szukałam piór na www.dadaleria.pl - gdzie z reguły kupuję koraliki, druty i zapinki (btw, polecam Dadalerię, bo jest świetna i ma dobre ceny), ale pawich niestety nie mieli... Może znacie adresy jakichś innych sklepów internetowych z półfabrykatami do biżuterii?

może uda Ci się wydębić w jakimś zoo czasami niektóre firmy ulokowane w pałacykach z parkiem hodują pawie - może tam

No, do ZOO chyba się przejdę, jeśli nie będzie wyjścia... Dzięki, nie pomyślałam o tym, ale jestem przed poranną kawą i ledwie pamiętam, jak mam na imię. :/

Gość horrorrrr
najlepiej kupic pawia hodowac na balkonie i czekac az pare zgubi :P

Pawie drą się jak opętane, nie zrobiłabym takiej krzywdy swoim uszom ;) Do Krakowa niestety mam kawał drogi i na razie się nie wybieram, nikt ze znajomych też... szkoda.

jasne, ale po co sie rozdrabniać z tym czekaniem, samemu można sobie wziąć, uh ale, podła jestem ;) a inne piórka - strusiowe w róznych kolorach sprzedają w liroy merlin - są w tych stoiskach z kurzołapami - tam zresztą można znaleźć mnóstwo takich gadżetów do stylizacji podejrzewam, że w castoramach i innych tego typu - też

Gość horrorrrr
krzyk pawia symbolizuje smierc agrhhhhh

Przypuszczam, że też bym skubnęla ptaszysku parę piór z tyłka. ;)Niestety ptaszyska nie posiadam. Dziś połażę po sklepach, w Galerii Dominikańskiej (Wrocek) mają różne cuda. Albo faktycznie poszukam w porządnych sklepach wędkarskich, przynajmniej nie będę bulić za przesyłkę...

krzyk pawia kojarzy się z bogactwem w Warszawie łażą po Łazienkach i w Wilanowie w Poznaniu i Oliwie widziałam w Zoo - też łazily luzem

Gość horrorrrr
wez wiatrówke przyczaj sie srutem w kuper i pare wypadnie :p

Dzięki. :) Mi się osobiście krzyk pawia kojarzy z panicznym zatykaniem uszu - jako małolata jeździłam na wieś do kuzynki, a sąsiedzi kuzynki mieli pawie i chyba perliczki. Jak się te bestie darły... Jak na razie kompletuję koraliki do biżuterii. Bardzo opłacalna sprawa, polecam - gotowe produkty (ja robię głównie kolczyki i broszki) można wystawić na www.wylegarnia.pl - co też zamierzam zrobić. :)

Jedyne co przychodzi mi do głowy to zamówić w sklepie wędkarskim. Wędkarze to dziwni ludzie i miewają rozmaite pomysły. Wiem co mówię, mam brata wędkarza...

O! Zawsze chciałam iść z pawim piórem w kapeluszu na sztukę pewnego zarozumiałego przesądnego samca.;)

w wylęgarni są zabójcze kolczyki ze szkła - warzywniak, bardzo mi się podobaja

Nie ma za co, sama tam niedługo wystawię obrazki, świece... no, i właśnie chciałabym te piekielne kolczyki. Poszukaj materiałów na Dadalerii, jest ich tam mnóstwo :)

Warzywniak jest bombowy, świetna kolorystyka, no i sam pomysł. Kiedyś mieli śliczne kolczyki z papryczkami, chciałam kupić, ale, cholera, ktoś mi zwinąl sprzed nosa.

Iron jesli jestes z Wrocka to moze zobacz na gieldzie kwiatowej? Maja tam najrozniejsze cuda wiec moze beda i pawie piora:)

Mnie się spodobały \"ZEBRA wieczorową porą\", ale są już sprzedane. Pomyślimy... Może sama coś wykombinuję.;)

Faktycznie te z warzywniaka są śliczne. Ooooj... Jak zaczęłam przeglądać to mi się prawie wszystko podoba...:o

Większość tych cudów z Wylęgarni można zrobić samemu, są bardzo proste.. O szlag, właśnie podliczyłam ceny wszystkich koralików, które muszę kupić, i w 50 zł się nie zmieszczę... :(

Gość do Iron Hill
a gdzie kupujesz te koraliki ? bo jeśli w zwykłym sklepie, to rzeczywiście dużo przepłacisz, ja wszystkie zakupy robię w hurtowni dodatków krawieckich - czyli tam, skąd biorą towar sklepy

Chyba zidiociałam zupełnie bez tej kawy. Nie umiem założyć na Wylęgarni konta. To znaczy, konto jako takie założyłam, ale nie potrafię dodać produktów (a chciałam na próbę załadować obrazek z opisem). Wrrrr.