Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Włoszka

Problemy ze skóra głowy

Polecane posty

Gość ooolka86
hej, przeczytalam wasze opinie 3 miesiace temu! kupilam szampon vichy dercos zielony (lupiez tlusty), i od 2.5 miesiaca mam spokoj, zero lupiezu!!!! :) zastanawiam sie tylko na jaki szampon przejsc teraz po zakonczeniu kuracji, jesli macie jakies pomysly, prosze o podpowiedz, pozdrawiam

Gość krostka
Mam taki problem. kilka dni temu na głowie a dokładnie za uszami i z tyłu pojawiły mi się takie czerwone plamy krosty jakby zgrubienie skóry które bardzo swędzą, nic mi się nie łuszczy. ostatnio trochę się źle odżywiam, mało jem bo chcę schudnąć, może to brak jakiejś witaminy lub minerałów. Może ktoś miał coś podobnego. z każdym dniem jest ich coraz więcej, na większej powierzchni. napewno udam się do dermatologa, ale puki co poradźcie.

Gość Gazdka
a_moim_problemem_była_łuszczyca,którą_wyleczyłam_20_lat_temu_dermowate_potem_na_skórze_głowy_stosowałam_diprosalic_imamteraz_problemy_hormonalne._Czy_ktoś_się_orientuje_czy_winne_mogą_być_te_leki?_Bardzo_proszę_o_wszelkie_opinie,_bo_mam_trzykotnie_podwyższony_androstendion_i_ciut_testosteron_i_zastanawiam_się_skąd?

Gość konkluzja jedna
wg mnie to jest łojotokowe zapalenie skóry można zaleczyć ,ale trzeba się bardzo starać

Gość tak tu wysylacie wszystkich
do lekarzy... lekarze nic na to nie pomoga. Chodzilam chyba z 10 lat do roznych specjalnistow dermatologow. Przepisywali jakies robione ptreparaty na bazie oliwy (ze domyc nie moglam), ktore nic nie pomagaly albo sterydy, ktore pomagaly na krotko :O Przestalam chodzic. Lecze sie na wlasna reke. Mam swoje sposoby. Wyleczyc sie nie da ale zaleczyc i owszem ;)

Gość eleoieiwuywgerhnmhfngf
ja miałam łupież kiedyś ...w 1 klasie chyba .nizoral używałam przez rok i podzałał na 5 lat nieużywania . teroz jestem w 5 klasie i znowu ... do tego jeszcze dojrzewanie więc włosy troche bardziej się przetłuszczają i małe problemy z cerą ,ale nizoral to nie jedyny szampon ,kiedyś używałam gęstego zielonego w tubce ,nieżle się pienił i dobrze działał hm ,niestety nazwy nie pamiętam

Gość eleoieiwuywgerhnmhfngf
w moim poprzednim wpisie jest coś o EUCERINIE dla dziewczyn z problemami z cerą polecam ,sama używam czasem

mam problem , nie jest to lupież żadne płaty tylko białe kuleczki byłma z tym u dermatologa i przepisał mi szampon na łupież no to kupiłam kosztował 50 zł i nie pomógł jak zapytałam sie fryzjerki co to może być , że źle glowe spłukuje a napewno dobrze spłukuje i żebym octem polała no to sprubowałam było tego mniej , a jak przestałam urzywać to problem znów wrócił miał ktoś taki problem ? pomocy :(

Gość carpee_08
szampon naturalny melaleuca. mi przeszło, więc polecam.