Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aqua1

jak wygląda usuwanie migdałów ???!!!!

Polecane posty

Gość Johnny79
Jestem po zabiegu wycieciu migdalow 10 dobe, i w miejscu po migdalach zauwazylem taki bialy nalot ktory znajduje sie rowniez na jezyku. Czy to jest normalne i co to jest za nalot. Czy ktos sie z czyms takim spotkal I ciagle mam stan podgoraczkowy do 37,2 tez tak mieliscie. Z gory dziekuje za odpowiedz pozdrawiam .

Gość karla2122
dskdsk

Gość 8 miesięcy po.
ja miałam zabieg w narkozie. bardzo dobrze było już "po". w szpitalu leżałam 5 dni i widziałam jak pogotowie przywiozło kobietę w siódmej dobie po wycięciu migdałków z krwotokiem....więc to się zdarza. mnie doktor przestrzegała bym przez dwa tygodnie od zbiegu prowadziła oszczędny tryb życia ( nie dźwigać itp. itd.)

Gość 8 miesięcy po.
ja miałam zabieg w narkozie. bardzo dobrze było już "po". w szpitalu leżałam 5 dni i widziałam jak pogotowie przywiozło kobietę w siódmej dobie po wycięciu migdałków z krwotokiem....więc to się zdarza. mnie doktor przestrzegała bym przez dwa tygodnie od zbiegu prowadziła oszczędny tryb życia ( nie dźwigać itp. itd.)

Gość LONGER
mam 20 lat i bardzo sie obawiam słąbej narkozy lub bólu raz w czasie operacji wyrostka mało co si enie przebudziłem czułem jak mi wszytko robia ale nie mogłem sie ruszyc i mówic.. ile dni po zabieu boli kazdy pisze co innego :/

Gość netkaa_a
witam wszystkich po długiej przerwie! ja-ka pozdrawiam i ciesze sie ze nie chorujesz i jest super:))) ja mialam usuwane migdały chyba 9 stycznia 2008 r. czyli troche ponad roku temu i powiem Wam ze wreszcie moge powiedziec ze nie choruje. owszem katarki sie zdarzaja, jakies przeziębienia, dwa razy mialam zapalenie oskrzeli ale co tam to w porownianiu z chorowaniem co dwa tygodnie. dodam ze znowu uprawiam czynnie sport, moja ukochana siłka, konie, narty i nic mi nie jest:))))) trzymam kcicuki za wszystkich przed zabiegiem i po zabiegu;) pozdrawiam serdecznie!!!

Gość netkaa_a
witam wszystkich po długiej przerwie! ja-ka pozdrawiam i ciesze sie ze nie chorujesz i jest super:))) ja mialam usuwane migdały chyba 9 stycznia 2008 r. czyli troche ponad roku temu i powiem Wam ze wreszcie moge powiedziec ze nie choruje. owszem katarki sie zdarzaja, jakies przeziębienia, dwa razy mialam zapalenie oskrzeli ale co tam to w porownianiu z chorowaniem co dwa tygodnie. dodam ze znowu uprawiam czynnie sport, moja ukochana siłka, konie, narty i nic mi nie jest:))))) trzymam kcicuki za wszystkich przed zabiegiem i po zabiegu;) pozdrawiam serdecznie!!!

Gość wacław twój pan
JOŁ Ja miałem zabieg z miesiąc temu, strasznie się bałem, normalnie pełne gacie! Na drugi dzień miałem zabieg, pod narkozą. Myślałem że nie wstane już z tego łóżka. Pielęgniarka dała mi tabletke, sexowy fartuch i heja na blok na dwukołowcu. Nawet się wtedy nie denerwowałem. Tam mi walneli wenflon, przenieśli na stół operacyjny, babka wstrzyknęła mi coś do żyły i całkowity odlot. Potem tylko czułem jak mnie walą o twarzy, coś się dobudzić nie mogłem ;/ Zabieg jest bezbolesny!!! Potem bolało, w nocy nawet spałem (1x się budziłem żeby coś przeciwbólowego wziąść). Już się cieszyłem że nie odczuje boleśnie tego co mi tam w gardle majsterkowali. Myliłem się!! Po 5 dniach wyszedłem do domu, i przez 2 dni jeszcze miałem spokój, byłem tylko na środkach przeciwbólowych (dawkowanie jakie zalecił lekarz) Z jedzeniem przez te pierwsze 7 dni było nawet spoko. Koszmar zaczął sie potem, załapałem grype i dupa. 2 tyg w łóżku, jak kaszlałem to myślałem że mi gardlo wyskoczy. Mało jadełem. Takie coś jest dobre dla lasek które chcą mieć zaje***** figure. Idzie dużo schudnąć. tutaj macie filmik jak wygląda zabieg: http://pl.youtube.com/watch?v=5ngH6Vm4Tx0 POZDRAWIAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW P.S zabieg mialem w warszawie

Gość Janoosh
Witam wszystkich Ja chcialem sie dowiedziec jak u was z chorowaniem po wycieciu migdalow czy sie wam polepszylo zdrowie? Z gory dzieki za odpowiedzi

Gość netkaa_a
janoosh u mnie sie polepszylo i jest bardzo dobrze:) zreszta poczytaj posty troche wstecz to tam duzo pisze;)

Gość nukleotyd21
Cześć Miałam zabieg 19 stycznia,w znieczuleniu ogólnym!Szczęście mają Ci, co są pod narkozą;) Strasznie się bałam,sam zabieg nie boli,ale katorga jest na wieczór i w nocy:( bolało mnie strasznie,jeszcze to spluwanie tej krwi!!!! ohyda:( Kiedy wyszłam ze szpitala po 5 dniach,przeżywałam katorgi,jedzenie,picie coś strasznego!!!!ból uszu,ciągnięcie szwów jest straszne,poprawa nastąpiła po tygodniu,szwy się rozpuściły i wtedy poczułam wielką ulgę;)Jestem po kontroli wszystko jest w porządku,goi się super.Jestem na zwolnieniu 3 tydzień,dostałam jeszcze tydzień,ponieważ pracuję w żłobku.Na efekty,muszę jeszcze poczekać.

Gość seb34
Witam, Ja już jestem 4 doby po usunięciu. Ból jednak dokucza i czasami jest naprawdę nie do wytrzymania (cos w porównaniu z bardzo ostrą anginą). Ale mam nadzieję że po tygodniu przynajmniej już będzie jakaś ulga. Co do zabiegu to było różnie - zaczęło się w znieczuleniu miejscowym, migdały zostały usunięte (sam je widziałem na stole:)), krwi jednak było sporo, i byłuy małe problemy z zatamowaniem jednego naczynka do tego dokuczliwy odruch wymiotny i potem to już.................... obudziełem się na łóżku:). Potzrebna była jednak mocniejsza dawak zneiczulenia. Na drugi dzień nawet OK, z rana zupka mleczna jakoś weszła i cały czas biszkopciki oczywiście moczone w herbatce, inaczej nie ma szans. Da się dosć schudnąć przy takich zabiegach:). Potem płukanko rumiankem i Ketonal na ból - zwiększa się pod wieczór niestety. Pozdro for all.

Gość seb34
Witam, Ja już jestem 4 doby po usunięciu. Ból jednak dokucza i czasami jest naprawdę nie do wytrzymania (cos w porównaniu z bardzo ostrą anginą). Ale mam nadzieję że po tygodniu przynajmniej już będzie jakaś ulga. Co do zabiegu to było różnie - zaczęło się w znieczuleniu miejscowym, migdały zostały usunięte (sam je widziałem na stole:)), krwi jednak było sporo, i byłuy małe problemy z zatamowaniem jednego naczynka do tego dokuczliwy odruch wymiotny i potem to już.................... obudziełem się na łóżku:). Potzrebna była jednak mocniejsza dawak zneiczulenia. Na drugi dzień nawet OK, z rana zupka mleczna jakoś weszła i cały czas biszkopciki oczywiście moczone w herbatce, inaczej nie ma szans. Da się dosć schudnąć przy takich zabiegach:). Potem płukanko rumiankem i Ketonal na ból - zwiększa się pod wieczór niestety. Pozdro for all.

Gość Lumas
Czy ktoś miał usuwany 3 migdał??? Ja mam 3 migdał w nosogardle, normalnie go nie widać, lecz laryngolog go wykrył. Leżałem 3 dni w szpitalu ale uznali, że go nie wytną, a ja przez niego słabo oddycham przez nos i chce go jednak wyciąć? Nie wiem, czy dobrze robię,Po zatym robi mi się brązowy język codziennie rano i mam nieprzyjemny oddech przez 24 h, myslę, że to ma coś wspólnego z tym migdałem?

Gość sajek
witam jestem po usunieciu migdalkow trzeci dzien nie jest tak zle prawie nie uzywam przeciwbolowych tabletek bo da sie ten bol wytrzymac najgorsza jest pierwsza noc po zabiegu ja jeszzcze mialem krwotok po zabiegu to byl szok jakos mnie uratowano dobrze ze nie mialem znieczulenia miejscowego bo chyba bym zwariowal na bloku bylem dwie godziny pod narkoza wiecej nie wiem co powiedziec przezylem szok ale ciesze sie ze wszystko sie udalo chyba heheh nie patrze nawet do gardla pozdrawiam

Gość seb34
witam, dzisiaj mija 7 doba po zabiegu. Ból jednak stale dokucza i niekiedy nie daje za wygraną, ale mam w końcu cichą nadzieję że będę już w miarę normalnie funkcjonował za tydzien:). Co do jedzenia to różnie, cały czas jogurciki, rumianek itd. Pozdro

Gość Kamil20latek
Witajcie 5 lutego bylem w szpitalu na wycieciu migdalow. Zabieg mialem 6 lutego w czwartek. Dzisiaj wyszedlem ze szpitala i nadal mnie gardlo boli. Biore ketonal ale bol tak i tak odczuwam. MOJE pytania? 1. Jak dlugo boli gardlo po zabiegu?? 2. Ile dni utrzymuje sie włókniak?? 3. Sa jakies sposoby na szybsze gojenie sie ran?? Z gory dziekuje

Gość Kamil20latek
Witajcie jestem 4 dzien po wycieciu migdalow i boli mnie gardlo Jak dlugo bedzie mnie jeszcze bolalo i ile potrwa gojenie sie ran Sa jakies sposoby przyspieszenia gojenia sie ran ?? z gory dziekuje

Gość Kamil20latek
Witajcie jestem 4 dzien po wycieciu migdalow i boli mnie gardlo Jak dlugo bedzie mnie jeszcze bolalo i ile potrwa gojenie sie ran Sa jakies sposoby przyspieszenia gojenia sie ran ?? z gory dziekuje

Gość Kamil20latek

Gość Janoosh
Ja powiem tylko tyle jesli chodzi o bol: Kazdy przezywa to indywidualnie,i zalezy on od stanu w jakim byly migdaly no i od lekarza ktory wykonywal zabieg. U mnie najgorzej bylo przez pierwsze 10 dni i a tak szczerze to zabieg mialem 16 stycznia i jeszcze mnie gardlo boli oczywiscie do wytrzymania ale nadal kluje przy przelukaniu. A co do wloknika to mi zszedl jakos po 2 tygodniach Pozdrawiam

Gość Janoosh
Ja powiem tylko tyle jesli chodzi o bol: Kazdy przezywa to indywidualnie,i zalezy on od stanu w jakim byly migdaly no i od lekarza ktory wykonywal zabieg. U mnie najgorzej bylo przez pierwsze 10 dni i a tak szczerze to zabieg mialem 16 stycznia i jeszcze mnie gardlo boli oczywiscie do wytrzymania ale nadal kluje przy przelukaniu. A co do wloknika to mi zszedl jakos po 2 tygodniach Pozdrawiam

Gość seb34
Witam, Jeśli chodzi o mnie to zaczynam powoli (ale napradwę powoli) odczuwać ulgę. Dzisiaj zaczyna sie 10 doba i praktycznie ostatni Ketonal wziąłem w poniedziałek wieczorem (nie dało sie strzymać). Najgorszy chyba jest pierwsze 7 dni a ja najgorszy ból miałem w 6 dobie. A włóknik mi zniknął w 5 dobie - nawet szybko. W końcu zaczynam powoli coś jeść ale naprawdę powolutku. Pozdro for all:).

Gość emka123
Tez mam problem z migdalami. Dziwne jest tlyko to, ze anginy nie mialam juz moze z 12 lat. Bardzo malo choruje. Mimo to moj lewy migdal ma dołki w ktorych siedza takie biale kulki o brzydkim zapachu. Migdal tez jest troche wiekszy od drugiego. Jestem umowiona do laryngologa i ciekawe co mi powie, ale czytajac wiele wypowiedzi rozych osob domyslam sie i staram sie przygotowac na najgorsze, czyli usuwanie migdałów. Wiec mam kilka pytan. Mam 18 lat, wiec jak myslicie czy w takim wieku lepiej sie znosi taki zabieg czy moze to juz nie ma znaczenia bo tak samo bedzie bolalo jak bym miala 30 lat? Bo wiem, ze male dzieci dobrze znosza ten zabieg. Ja boje sie strasznie. I zabiegu i tego jak bedzie po nim. Boje sie ze bede czula jak mi cos robia w buzi i nawet zastrzyku znieczulajacego w migdal. Bo chyba znieczulenie miejscowe jest w migdal tak? Nie wiem nawet gdzie lepiej isc, czy do szpitala czy do prywatnej kliniki. Nie mam zaufania do lekarzy, jesli chodze na NFZ. Jednym slowem chce miec juz spokoj z tymi migdalami a z drugiej panicznie boje sie kazdego elementu przed, w trakcie i po operacji.

Gość ibi
Hej! Ja ide w środę do szpitala i pewnie w czwartek usuną mi migdałki. Tylko jest jeden problem, stresuje sie i to moze przyspieszyć moją miesiączke? i co wtedy? nie przeprowadzą zabiegu? zastanawialam sie czy to ukryć.,.. bo wszystko juz zaplanowalam i nie chce dluzej czekac.. boje sie, że odesla mnie do domu. pozdrawiam!

Gość ibi
Hej! Ja idę w środę do szpitala usunąć migdałki. Jest jeden problem, stresuje sie i boje sie ze dostane szybciej miesiaczke. i co teraz? Odesla mnie do domu? ja juz wszystko zaplanowalam, nie chce dłuzej czekać.... Myslalam czy po prostu im o tym nie mowić... Wiem ze jest ryzyko krwotoku większe. ale duzo większe? cholera, tyle czekam na ten zabieg i takie coś... obym nie dostala, tylko po zabiegu z 2 dni.. pozdrawiam!

Gość ibi
Hej! Ja idę w środę do szpitala usunąć migdałki. Jest jeden problem, stresuje sie i boje sie ze dostane szybciej miesiaczke. i co teraz? Odesla mnie do domu? ja juz wszystko zaplanowalam, nie chce dłuzej czekać.... Myslalam czy po prostu im o tym nie mowić... Wiem ze jest ryzyko krwotoku większe. ale duzo większe? cholera, tyle czekam na ten zabieg i takie coś... obym nie dostala, tylko po zabiegu z 2 dni.. pozdrawiam!

Gość ibi

Gość ibi