Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szroner

plamy na ciele

Polecane posty

Gość pestke
dzieki łaciata za etykiete

Gość łaciata
do pestke drobiazg! ;-) Polecam się na przyszłośc :-)

Gość katarzynka Kętrzyn
Wiecie co ja juz nie wiem co z tymi plamkami. Gdzies od roku stosuje masc clotzimazol i nicccccccccc doslownie jakby jej nie bylo po 3 miesiacach miala byc poprawa i nic mialam sie zglosic do lekarza ale olalam to bo i tak by mi nie pomogl ile to sie mozna leczyc!!!!!!!! Ludzie stworzcie wy cos konkretnego a nie testujecie na nas jakies papki mascie plyny!!!! Boje sie isc do solarium bo nie opale tego, w tamte wakacje dostalam plamek ( od solarium) probowalam to opalic ale opalala sie tylko zdrowa skora a plamki byly bardziej widoczne!!!!!!!!!!!!!!!!!! Blagam pomozcie!!! niedlugo jade na wesele- jestem drozbantka a te plamki wygladaja paskudnie mam je na prawym ramieniu szpeca cialo dajcie jakais sposob bo w lekarzy to juz przestalam wierzyc

Gość Łaciata25
Kobieto! Nic dziwnego, ze plamy nie giną! Clotrimazolum to za za słaba jest i napewno ci nie pomoże. Proponuje zmienic dermatologa dlatego, że leki skuteczne na łupież pstry zą dostępne niestety tylko na recepte. A wtedy po 2 tygodniach będziesz mogła iśc już do solarium i na wesele pojedziesz jak człowiek- bez plam. Powiem tyle.. maśc nie wystarczy! Tabletki + "smarowidła" i wtedy możesz sie spodziewac efektów. Pozdrawiam!

Gość pestke
czesc długo mnie tu nie było ale mam dobre wiadomosci, "selsun" , który mi zapisano pomógł 14 dni smarowania, po 20 min. prysznic, na poczatku swedziało okropnie, skóra jeszcze schodzi ale nie ma nowych i sa o wiele mniej widoczne stopniowo opalam ale naturalnie i jest efekt, codziennie clotrimozolum przysłali mi z Polski 6 sztuk narazie wystarczy. "selsun" o którym mowa, nie wiem czy jest w Polsce tu kosztuje duża butelka 6 euro i dostepne jest w kazdej aptece bez recepty tyle ludzi tu z Polski ze chyba i wsród waszych znajomych ktos sie znajdzie. Przy okazji podam dokładna nazwe: SELSUN- SELENIUM SULPHIDE SHAMPO FOR CUTANEOUS USE, THE MEDICAL TREATMENT FOR DANDRUFF, teraz uzywam profilaktycznie raz w tygodniu, pozdrawiam.

Gość pestke
sorki bo pisze tu a chodzi o Dublin

Gość pata
Witam To niech ktos mi powie co ja mam zrobic. Prowadzilam kuracje roznymi srodkami . Wciaz mam te okropne biale plamki . Lekarze twierdzili ze to łupieś pstry, potem jak poszlam ostatnio to lekarka powiedziala ze juz łupiezu pstrego nie mam wiec co mam zrobic z tymi bialymi plamkami????????????????????????/

Gość pestke
nie wiem co ci poradzic ale jesli ty twirdzisz ze masz tzn. ze masz, jesli prowadziłas jakakolwiek kuracje np.szamponem ok 2 tygodni skóra tobie całkowicie zeszła miałaś uczucie swedzenia, skóra wokół plam zrobiła sie bledsza tzn zeszła opalenizna to teraz kiedy jest piekna pogoda slonce to opalaj sie śmiało ale tez stosuj clotrimozolum i raz w tygodniu sporadycznie umyj sie nizoralem jesli zauwazysz lekkie zmiany po opalaniu to dobry znak; ja jeszcze mam plamy ostatnio byłam na solarium 2 razy i widze poprawe nikt inny kto nie wie ze je mniałm niezauwazyłby teraz, jesli moge ci pomóc to pisz na mojego e-maila

Gość pestke
nie wiem co ci poradzic ale jesli ty twirdzisz ze masz tzn. ze masz, jesli prowadziłas jakakolwiek kuracje np.szamponem ok 2 tygodni skóra tobie całkowicie zeszła miałaś uczucie swedzenia, skóra wokół plam zrobiła sie bledsza tzn zeszła opalenizna to teraz kiedy jest piekna pogoda slonce to opalaj sie śmiało ale tez stosuj clotrimozolum i raz w tygodniu sporadycznie umyj sie nizoralem jesli zauwazysz lekkie zmiany po opalaniu to dobry znak; ja jeszcze mam plamy ostatnio byłam na solarium 2 razy i widze poprawe nikt inny kto nie wie ze je miałm niezauwazyłby teraz, jesli moge ci pomóc to pisz na mojego e-maila

Gość Pata
Bylam u lekarza i znow mam kuracje tabletkami i mascia. przed kuracja poszlam sie troche opalic ale niestety te plamy i tak znow na wyszly mimo ze lekarka powiedziala ze na rekach nie ma juz łupiezu. dowiedzialam sie ze mozna zastosowac jakies lampy na skore i zapisalam sie w przyszlym tygodniu na nie. zobaczymy moze to pomoze

Gość Nandiya 26 l
Witam ...ja tez mam plamy na plecach najpierw były to małe i mało ich było aleeee teraz jest ich duzoo wiecej i sa duzee .Byłam u dermatologa bo mój lekarz pierszego kontaktu stwierdził "bilelactwo " ale powiedziała ze nie jest dermatologiem i poradził mi dobrego lekarza ale na wstepnie mi mój lekarz powiedział ze z całego serca zyczy mi grzybice niz bielactwo bo po 1.kosztowna kuracja 2.nie do wyleczenia moge jedynie zatrzymac proces Ale moje drogie Panie mam grzybice a gdzie sie jej nabawiłam ...lekarz dermatolog wypytywał sie mnie czy chodziłam do solarium ...a jak nie no pewnie móie a on to mamy przyczyne ,na leki wydałam 160 zł na 2tyg.kurcji a wiem ze bede musiała długo stosowac leki wiec troche sie spłucze z kaski trudno :) Pozdrawiam serdecznie pa pa pa

Gość Nandiya 26 l
Hej Pata!!!:):):) to pewnie grzybica zalerzy do jakiego lekarza sie udasz jesli jakis flejtuch to dokładnie sie nie dowiesz ...ja tez mam ciapki na plecach białe nie swedzi mnie to porostu są .Zapytaj sie lekarza czy to czasem nie grzybica...dzisiaj na to czesciej ludzie choruja moze to samo masz co ja..Pozdrawiam :):):)

Gość pestke
czesc , ja zażyłam tylko jednej kuracji tak jak wczesniej wspominałam jestem w Dublinie na sama wizyte wydałam 150 euro ale warto było zapisano mi "selsum" tinea treatment kosztuje 4-6 euro zalezy jaka butelka tyle ludzi teraz wyjezdza ze wsród waszuch znajomych tez pewnie jest ktos w Irlandi to poproscie zeby wam przysłano ja juz wiem ze mi pomogło bo plamy odzyskały kolor nie jeszcze w 100 % ale w 80% to było jedyne czego uzyłam 2 tygodnie i teraz sporadycznie raz w tygodniu ten szampon ma w nazwie ta chorobe naszA pozdrawiam

Gość pestke
musze cos wam pokazac zeby utwierdzic was ze szampon który uzywam jest na to prosze odwiedzcie strone http://dermnetnz.org/fungal/tinea a potem jest ponizej w ramce napisane tinea versicolor czy te zdjecia ukazuja wasza chorobe lub troche przypominaja? pozdrawiam

Gość pestke
sorki na koniec adresu po tinea trzeba dopisac .html jeszcze raz http://dermnetnz.org/fungal/tinea.html i to jest nad ramka tinea versicolor swietna zagraniczna strona z opisem chorób i lekami

Gość pata
Witam Ale czy ten szampon selsen blue jest wlasnie tez na te jasne odbarwienia ? Czy on pomoze ?

Gość pata
czy ten szampon selsen bluze pomoze takze na te biale plamy? cos jak gdyby odbarwienia ??????????????????

Gość pestke
ja uzywam w białej butelce z fioletowa naklejka i nie mam pojecia czy którys z nich jest dostepny w Polsce ale jesli w nazwie jest selenium sulphide shampoo the medical treatment for dandruff lub tinea versicolor to pewnie jest jego odpowiednikiem mi pomogło sa prawie całkowicie opalone i nie uzywałam nic poza tym ale było nieprzyjemnie takie straszne łuszczenie ale na tym to polega by wypedzic bakterie

Gość Sirious
Wyskoczyły mi te plamy na klatce piersiowej i plecach, ale szybko ich się pozbyłem mianowicie kupiłem Nizoral. Myślałem że to kolejny szampon-ściema ale sie zdziwiłlem, mimo iż mała buteleczka kosztuje prawie 30zł - to spokojnie starcza, przy łupieżu pstrym należy go użyć raz dziennie przez 5 dni, a ja już po 3 dniach zauważyłem brak blam! :]

Gość Nadiya26l
Witam ... Moze zaczne od tego ze moje plamy zaczynaja znikac ale to nie za sprawa leków i masci a mianowice ostatnio spedziłam za duzo czasu na słoncu i spiekłam sobie plecy na tak zwanego "raka" myslałam ze zdechne bolało okropnie aleee po kilku dniach jak juz shodziła mi skóra odkryłam ze moje plamy zeszły razem ze skóra!!! poprostu ja spaliłam i grzyb widocznie nie lubi tez słonca he he a lekarz mi zabronił przebywac na słoncu nie wiem ale ja nadal stosuje słoneczko mam kilka jeszcze ale to pestka jestem dobrej mysli.Pozdrawiam serdecznie

Gość pestke
czesc no i dobrze ze sie opalasz ja tez juz nie mam śladu dzieki opalaniu a na solarium to lepiej nie bo te grzyby moga tam siedziec trzy razy psikna płynem do szyb mycia na łóżko i mysla ze jest idealnie pozdrawiam

pevaryl bez recepty ktos tu napisal a jak weszlam na strone apteki internetowej to jest napisane ze wylacznie na recepte. wiec jak to jest?? ciekawe czy ten lek jest wogole skuteczny. a tak wogole piszecie tu zeby sie smarowac nizoralem na noc...przeciez to jest za mocne zeby pozostawiac to na skorze na tak dlugo!!!

Gość ja mam tylko i wylacznie
na pleckach takie plamki niby biale bo jak ktos pisal sie odznacza od opalania to co najlepsze?

Gość uwikłana w sieci
od 2 miesiecy zaczeły mi sie pojawiac własnie takie białe plamki gdyż bardzo często uczeszczam na solarke, myślałam ze tak mi skóra schodzi ale sie pomyliłam ,to łupiez pstry, jestem załamana dzisiaj kupiłam nizoral w kremie zdążyłam zarazić swojego faceta śpimy pod 1 kadrą , mysle że zaraziłam sie od nieumytego łózka w solarium, w życiu nieprzypuszczałabym że cos takiego istnieje, co mam robić pomóżcie!!!!to jakies przekleństwo chyba !!!!

Gość uwikłana w sieci
pevaryl niejest już dostępny , niestety wycofali....

Gość uwikłana w sieci
prosze o czyjs kontakt e-meilowy najlepiej osoby wyleczonej która poradziła by mi jak szybko i skutecznie działać pozdrawiam

Gość ..POLECAM..
Mnie pomógł krem o nazwie ''Clotrimazolum'' pozbyłam sie tego świństwa w 3 dni!

Gość ..POLECAM..
co do powyszego; ten krem działa tylko na krótką mete, plamki mogą powracać... niestety.

Gość uwikłana w sieci
crotlimazol jest za słaby ,ja mam nizoral w maści zobaczymy, ale słyszałam że jest nizoral w tabletkach ,jutro go kupie, chyba jest na recepte ,czyli odwiedze pana dermatologa ,może choć 1 niejet na urlopie.....

Gość intryga0606
eh ja wedlug dermatologa cierpie na ten łupież pstry ... o ile maści faktycznie pomagaja w tym sensie ze plamy sięjuz nie łuszczą , nie swędzą to są nie do opalenia ! okey początkowo po opalaniu całkowicie znikają jednak po jakims tygodniu wyskakuja w jeszcze wiekszych ilosciach i o jeszcze bielszym odcieniu ! wyglada to okropnie .. czy ktos ma ten sam problem , prosze o rade !