Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 olenika19

ile zarabia przedszkolanka?

Polecane posty

Go艣膰 natkins
Hej Dziewczyny, mam takie do艣c g艂upie pytanie, czy nie wiecie moze czy jest mozliwosc pracowania jako przedszkolanka, maj膮c studia lic. z zupe艂nie innego kierunku a mgr juz konkretnie- pedagogiczne. bo w艂asnie koncze licenjcat, jednak z turystyki. Idac na ten kierunek powiem szczerze ze jeszcze nie do konca wiedzia艂am co chce robic, dlatego zastawiam sie czy jest taka mozliwosc. Gdybym teraz wybra艂a sie na mgr , i moze potem na jakas podyplomowke..jest szansa? czy jednak trzeba miec 5lat nauki w tym zawodzie? pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 bhs
Raczej powinna艣 uko艅czy膰 cho膰by (podyplomowo) pedagogik臋 wczesnoszkoln膮/przedszkoln膮. Dopiero wtedy mo偶esz my艣le膰 o zawodzie nauczyciela. P.s. Nawi膮zuj膮c do zarobk贸w: ja w prywatnym przedszkolu, za 30 godzin pracy tygodniowo jako nauczyciel kontraktowy zarabia艂am 2450 z艂. Ale kosztem czego... Mimo, ze wydaje si臋 to bardzo ma艂o (6 godzin dziennie) mia艂am na g艂owie 30 dzieciak贸w. Wi臋c nikt by tam nie przyszed艂 pracowa膰 za mniej, bo da艂by sobie spok贸j nawet za takie pieni膮dze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bubu192837
Zabawna jest ta dyskusja. pracuje w przedszkolu i sama nazywam siebie czasem przedszkolanka nie czuj膮c si臋 przy tym gorsza, powiem wiecej jestem dumna z tego ze jestem przedszkolank膮! a co do mojego wyksztalcenia, skonczylam pedagogike r贸wnolegle z ekonomia i wcale nie bylo a偶 tak 艂atwo. Musia艂am si臋 troche pouczy膰 aby dosta膰 stypendium. W mojej grupie dzieci s膮 przyjmowane tylko na podstawie decyzji z MOPS- u, w wi臋kszo艣ci z rodzin problemowych, b膮d偶 niewydolnych wychowawczo lub poprostu bardzo ubogich. te dzieci widzialy cz臋sto wi臋cej ni偶 nie jeden doros艂y, praca z nimi jest bardzo trudna, nie tylko musze je uczyc ale takze wpajac podstawowe zasady jakich z domu nie znaja. rzadko spotykam rodzic z przerostem ambicji, raczej takich z kt贸rymi trzeba pracowa膰 iich uczyc podstaw kt贸re nale偶y zna膰 maj膮c dzieci, cz臋sto s膮 to dzieci zaniedbane, na to tez trzeba wyczula膰 tych rodzic贸w. chcemy aby po opuszczeniu m贸r贸w naszej plac贸wki trafi艂y do zwyk艂ych szk贸艂, a nie do szk贸艂 specjalnych, musimy "wykopa膰" z tych dzieci zdolno艣ci i potencja艂a do nauki, cz臋sto mimo i偶 zaniedbane, maj膮ce problemy z wys艂awaianiem si臋 i przekazem podstawowych informacji ( oczywi艣cie nie wszystkie) widzimy i偶 s膮 bardzo intelig臋tne. zarabian tutaj ok 1000 na r臋k臋 i wcale nie czuj臋 si臋 gorsza od jakiego艣 elktryka czy chemika po politechnice. oni maj膮 p贸藕niej doczynienia z materi膮 a my przyk艂adamy si臋 do tego jacy ludzie b臋d膮 w przysz艂o艣ci, i zapewne ni jeden absolwet takowej uczelni sko艅czy艂 kiedy艣 przedszkole. jestem przedszkolank膮, uwieliam swoj膮 prac臋 mimo i偶 jest bardzo trudna i zarabiam ma艂o. a tym kt贸rzy twierdza i偶 mamy takie wspania艂e zycie zapraszam do takowej plac贸wki na tygodniowy wolontariat. a kolezankom po fachu 偶ycz臋 powodzenia:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jogonada
mam mam臋, po studiach magisterskich, wszystkich 'dodatkowych' opr贸cz doktoratu i zarabia 2500, co gadacie o 1300?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lukrii
bubu192837 - masz dziwne podej艣cie do swojej pracy :) Ja, po sko艅czeniu ca艂ej masy studi贸w, (cz臋sto wi臋kszej 'ilo艣ci' ni偶 nauczyciel w szkole) mam wykszta艂cenie wy偶sze i nie 偶yczy艂abym sobie, nazywanie mnie 'przedszkolank膮'- zwrot w pewien spos贸b nawet poni偶aj膮cy, gdy偶 wykszta艂cenie mam wi臋ksze ni偶 wi臋kszo艣膰 n-li w przedszkolu (wiem, 偶e inne no ale...) i b臋d膮c tak naprawd臋 'na r贸wni' z nimi, jestem nazywana w zupe艂nie inny sposob niz nauczyciel. Taki zwrot wyszedl z polskiej poprawnej polszczyzny, a kto go u偶ywa.. No c贸偶. dla mnie zbyt fajne to to nie jest. Ze tak niekolokwialnie powiem 'wiocha' jogonada- zgadzam si臋 z Toba. Mam pokonczone studia, zarabiam na reke 2450 zl i nie wiem, dlaczego jest tu mowa o pieniadzach ponizej 2000 zl. Chyba ze zupelnie POCZATKUJACY STAZYSTA inaczej nie rozumiem .... :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lupus 1@tlen.wp.pl
lukrii, jeste艣 nienormaln膮, na pewno po przeszkodach 偶yciowych zgorzga艂膮 dup膮 偶yciow膮. Twoje wykszta艂cenie nijak si臋 ma do prawdy ..jeste艣 g艂upi膮:blondynk膮" z bilbordu, kt贸ry za tydzie艅 zmieni膮 na lod贸wk臋 czwatrej generacji... "

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lupus 1@tlen.wp.pl
:wioch臋" pu艣ci艂a艣 Ty zarozumia艂a wielko艣ci膮 studu贸w...ect... wstyd mi za takie ....nie powiem...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 A teraz?
We Wroc艂awiu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pytajnik :)
Witajcie! Mam pytanie. Sko艅czy艂am studia na kierunku fil. ang specjalno艣膰 nauczycielska. Czy mog艂abym pracowa膰 w przedszkolu pa艅stwowym?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 feliceagnes
do Pytajnik :) A jak my艣lisz, po co ci ta specjalno艣膰 n-lska? Tylko po to 偶eby by艂a? Nie no qrd臋 ... we藕 u偶yj tego co masz na szyi. A jak jeszcze nie wiesz to mo偶e zajrzyj 艂askawie w dyplom to tam si臋 dowiesz gdzie mo偶esz uczy膰 (czyt. jakie masz kwalifikacje).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 M_Ch
Ja przez 5 lat pracowa艂am w UE przedszkolu na wsi i zarabia艂am 2300 brutto czyli ponad 1600 na r臋k臋 podkre艣lam ze pracowa艂o si臋 z dzie膰mi tylko i wy艂膮czne 4 godz dziennie do tego wszystkie 艣wiadczenia socjalne wczasy pod grusz膮 13-nastki itp. wiec czytaj膮c na jakich warunkach i za jakie pieni膮偶ki pracujecie i to w miastach to pora偶ka :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
2500 mianowana w mie艣cie, w pa艅stw贸wce

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"Wyci膮g" z mojego czerwcowego "paska": 2449,92 brutto. W tym p艂aca zasadnicza (2117,60), dodatek motywacyjny (106,00), wychowawstwo (99,26), wys艂uga lat osk艂adkowana (127,06). Po potr膮ceniu raty kredytu (252,50) przelew na konto: 1521,28 Nauczyciel mianowany, 0.8 etatu (20 godzin - zegarowych, nie lekcyjnych), 7 lat pracy, Krak贸w, przedszkole samorz膮dowe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ps. Zwr贸膰cie uwag臋, 偶e 0.8 etatu w przedszkolu to nadal sporo wi臋cej godzin ni偶 pe艂ny etat w szkole. A pensje te same...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie wiele z 1300 max 2000 tys.pln ja nie popieram srajkuj膮cych bo i tak Tusk ma to za przeproszeniem w d***e a jak pedagodzy chc膮 wi臋cej zarabia膰 to niech zrobi膮 drugi 89

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
1300 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jestem w szoku,偶e zarabiasz 1300z艂 ,to strasznie ma艂o,ja pracuj臋 w prywatnym przedszkolu we Wroc艂awiu i mam 2000z艂 netto (wykszta艂cenie wy偶sze pedagogiczne),rozejrzyj si臋 po prywatnych przedszkolach,do艣膰 dobrze p艂ac膮 a i atmosfera jest sympatyczna:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
te 1300 zl bylo w 2006 patrzcie na dat臋 postu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milenas
dziewczyny pom贸偶cie. Mam magistra z zarz膮dzania, ale dosz艂am do wniosku ze to nie moja droga 偶yciowa, chcia艂abym uczyc w przedszkolu lub w szkole klasy 1-3 jakie studia mam wybra膰 偶eby spe艂nia膰 warunki :) czy np. jak zrobie licencjat z pedagogiki przedszkolnej i wczesnoszkolnej to b臋d臋 mog艂a uczyc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agiga
musisz sko艅czy膰 pedagogik臋 o kierunku edukacja przedszkolna i wczesnoszkolna, 偶eby by膰 nauczycielem przedszkola lub uczy膰 w podstaw贸wce klasy 1-3 !musisz mie膰 magistra!!! w przypadku licencjatu mo偶esz by膰 jednak pomoc膮 nauczyciela lub pomoc膮 techniczn膮 w przedszkolu,powodzenia!!! warto pracowa膰 w przedszkolu prywatnym,ja pracuj臋 za 2200z艂 miesi臋cznie jako nauczyciel przedszkola i jestem zadowolona,fajna atmosfera,dzieciaki te偶,czasem jestem zm臋czona,ale rzadko,bo jest ok!pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agiga
ale zamiast robi膰 od pocz膮tku nowe studia lepiej zr贸b sobie podyplomowe studia uprawniaj膮ce do nauczania w przedszkolu,kr贸cej to b臋dzie trwa艂o,wi臋c szybciej znajdziesz prac臋 w przedszkolu,radz臋 ci,zr贸b to,pozdrawiam!:)a swoje miesi臋czne zarobki,kt贸re poda艂am (2200z艂 ) to oczywi艣cie netto! :) trzymam za ciebie kciuki,pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tez bym wola艂a tylko rok ni偶 od nowa zaczyna膰 ale my艣lisz, ze sama podyplom贸wka starczy (to jednak tylko rok przygotowania) ni偶 typowe studia. Szukaj膮c pracy zawsze b臋d臋 na przegranej pozycji z kims kto ma typowe studia z pedagogiki ni偶 ja z sam膮 pod. Ps. dzi臋ki za odpowiedz i rady. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ales ty glupia NIE_Przedszkolanka ... jakas ty jest GLUPIA.... Wspolczuje "inteligencji", znajomosci tematu i poj臋cia o tym, co robi nauczycielka, jak staje na glowie, zeby dzieci pojely, zeby zrozumialy... to nie jest "licelantka". nie przynosi starych zeszytow i nie dyktuje, robi wszystko, zeby dzieci pojely dany temat, nie wyklada i nie wymaga, robi wszystko, zeby mlodzi to pojeli zrozumieli i zalapali

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ola242424242424244242
2000zl na reke przedszkole prywatne , teraz robie studia mgr ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 leszek krak贸w
Witajcie. U mnie w domu siostra pracuje w przedszkolu bo takie wykszta艂cenie posiada. Najpierw pracowa艂a w przedszkolu prywatnym ( nie jest trudno o tak膮 prac臋 - og艂oszenia s膮 nawet na gumtree). Zarabia艂a 1700z艂 ale bez bon贸w, w czas贸w pod grusz膮,mo偶liwo艣ci rozwoju w tym wynagrodzenia.A prywaciarz jak prywaciarz jeden p艂aci mniej drugi wo臋cej - proste. Teraz przenios艂a si臋 do przedszkola pa艅stwowego,dosta艂a od razu pe艂ny etat czas nieokre艣lony.Pieni膮dze ma podobne ale godzin mniej ( zreszt膮 te偶 piszecie,偶e u Was tak by艂o).Na 艣wi臋ta dosta艂a bony 500z艂.W przedszkolu maj膮 sto艂贸wk臋, gdzie gotuje kucharka, za obiad p艂aci 8,5z艂 i ma spok贸j :-) Co do Waszego wyszkta艂cenia czytaj nauczyciel wczesnoszkolny nie wiem jaka kolosalna r贸偶nica jest w nauczaniu kierunku humanistycznego prywatnie lub na uczelni pa艅stwowej w Waszym mie艣cie,ale w Krakowie wy偶sza szko艂a typu humanitas lub uniwersytet pedagogiczny na podchor膮偶ych - to ja bym nie chwali艂 si臋 w towarzystwie wykszta艂ceniem.O humanitasie pisa膰 nie b臋d臋 bo sama nazwa jest obiecuj膮ca,natomiast UP w Krakowie - przytulisko dla wszystkich wyrzutk贸w z PAN, KUL,UJ.Kryterium dostania si臋 na kierunek nauczyciel - z艂o偶one w terminie dokumenty.Ilo艣膰 miejsc na kierunek - dostaj膮 si臋 wszyscy. Matematyka - je艣li nie jest to nauczyciel matematyki - brak. J臋zyk obcy biegle ( studia w j臋zyku angielskim plus bran偶owy) - brak. Odsetek ludzi, kt贸rych wyrzucono, nie zdali - niewielki. Studia humanistyczne - kierunek wych.wczesnoszkolne to dla dziewczyn kt贸re - lubi膮 dzieci - nie umiej膮 matematyki - nie wiedz膮 co maj膮 robi膰, a tam sobie poradz膮 i maj膮 status studenta. Je艣li nawet szanowne dziewczyny zarabiacie po 10 latach 2 tysi膮ce - to uwierzcie to co robicie to wyg艂upy w por贸wnianiu z mechanikiem czy nawet technikiem informatykiem, kt贸ry potrafi naprawi膰 komupter,a nie tak jak moja siostra przychodzi do domu i opowiada jakie piosenki ( czasem sama za艣piewa) uskutecznia w pracy. Ponadto ( dotyczy to wszelkich kierunk贸w na ka偶dych studi贸w) nale偶y wprowadzi膰 jakie艣 badania psychologiczne gdy偶 studiuje ka偶dy nawet ci nie do ko艅ca.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
spr贸buj swoich si艂 i znajd藕 co艣 na rekrutacyjnarewolucja.pl, tam te偶 znajdziesz wiele ofert w tej dziedzinie! polecam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mysle, ze panie przedszkolanki w prywatnym przedszkolu moga zarabiac troche wiecej :) ale nie jestem pewna, nie interesuje mnie to dopoki dobrze zajmuja sie moim dzieckiem. w przedszkolu wielka przygoda www.wielkaprzygoda.com moje dziecko czuje sie najlepiej i widze, ze wszystko jest dobrze - a to dla mnie najwazniejsze!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a powiedz ile placisz czesnego? :) fajna maja oferte i blisko mnie

Udost臋pnij ten post