Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość menadzerka

Pomyslcie ze mna koncepcyjnie...

Polecane posty

Gość menadzerka

sluchajcie...to powazne zadanie...dajcie jakies swoje pomysly na temat tego w jaki sposob mozna zakomunikowac ludziom w duzej organizacji ze zaczyna wkrotce pracowac na nowym systemie informatycznym..to element zarzadzania zmiana... ludzie teoretycznie zdaja sobie z tego sprawe ale trzeba ich z tym oswoic..pokazac plusy.. na kilku posterach..mam taka wizje aby bylo to powazne i zabawne zarazem....czekam na propozycje..forumowa burza mozgow :)

Gość menadzerka
no kurde ludzie...zrobmy ta burze mozgow :)

Gość menadzerka
cynik---> nie chodzi o porade tylko zbieram spostrzezenia...mam kilka swoich koncepcji ale chce poznac zdanie innych...

Gość Zenek 137
No wiesz ktoś ci płaci za to co robisz, więc myśl :)

Menedżerka, kiedyś zajmowałam się komunikacją wewnętrzną, w dodatku w integracji dwóch firm, a więc w zmianie. Napisz więcej szczegółów na maila (w profilu) i coś wymyślimy :-)

Gość menadzerka
carlitta---> a czy mialas stycznosc z systemami informatycznymi?

Gość ludzie wkrotce zaczniemy
pracowac na nowym systemie !!!! przygotujcie sie na niespodzianke. bedzie milo :) koniec zebrania :P

W komunikacji tego typu zmian kwestie merytoryczne są tematem. Ty zdaje się potrzebujesz narzędzi i sposobów przekazania, zachęcenia? Materiałów merytorycznych powinni dostarczyć Tobie specjaliści - informatycy. Dla Ciebie priorytetem jest chyba JAK, nie CO?

Gość menadzerka
carlitta---> ja rowniez znam sie na tym systemie...chodzi mi konkretnie o pomysl "z jajem" na przedstawienie tego..jakas grafika...

Za mało danych, moja Droga, nie mam na czym pracować ;-) Duża czy mała firma? Duża czy mała zmiana? Informacja do wszystkich czy do wybranych? Jakimi narzędziami? (spotkanie, intranet, pisma wewnętrzne itd.) Plusy i minusy systemu? Powody jego zmiany? Szanse i zagrożenia tej nowości? To punkt wyjścia - bez tego ani rusz.

Gość menadzerka
Duża czy mała firma? duza..uzytkownikow koncowych systemu 600 Duża czy mała zmiana? baaaardzo duza :) Informacja do wszystkich czy do wybranych? info do wszystkich pracownikow :2600 osob Jakimi narzędziami? (spotkanie, intranet, pisma wewnętrzne itd.) narzedzia wykorzystujemy wszystkie ale w chwili obecnej mysle nad posterami i plakatami Plusy i minusy systemu? same plusy :) minusem jest oczywiscie opor ludzi Powody jego zmiany? SARBOX :) Szanse i zagrożenia tej nowości? CZY MAM PISAC S.W.O.T'a?:P Jak juz pisalam mam kilka koncepcji ale chcialabym sie dowiedziec jak ludzie-laicy wyobrazaliby sobie taka akcje gdyby zmiana dotyczyla wlasnie ich...

Gość trajkotka
nijak...znów roboty w huj a nic z tego nie ma dla mnie...oto jak to sobiue wyobraza laik...i na cholere to zmienaiją...znów muszę się tego cholerstwa uczyć...:P stare dobre bo znam:P

Gość menadzerka
trajkotka---> niestety masz racje :P i wlasnie to jest najgorsze ze takie myslenie trzeba ludziom z glowy wybic heheh :P carlitta---> rzuc jakis pomysl nooo :)

Gość chuj_
nie huj wulgarna sikso i dobrze ci tak

Gość trajkotka
do chuj...przepraszam ale sam tak zatytuowałeś się:) ...albo zatytuowałaś...bede se pisała jak będe chciała....nie piszę tego bo klne tylko dlatego że cytuję słowa tych laików a oni klną przez samo h...to po pierwsze po drugie nie jestem siksą...a po trzecie czemu mi dobrze? że menadżerka nie może przełamać ludzkiego oporu?:)

Reguła: wskazanie na korzyści, minimalizowanie wad, ale nie zaprzeczanie im, nie ukrywanie ich tylko wskazywanie na rozwiązania. Plakaty? Jeśli ma to być ogłoszenie, że zmieniamy system to ok. Jednak jeśli chcesz przekonać ludzi to sugerowałabym raczej artykuł w prasie wewnętrznej. Albo pseudo zabawę nowym systemem w intranecie - takie oswajanie. Merytorycznie, ale trochę na wesoło. Tylko nie szczególnie cukierkowo, bo to mało wiarygodne. Ważne jest też ile czasu zostało do wdrożenia. Jeśli dużo to można cały plan komunikacji opracować.

Gość menadzerka
carlitta---> nie rozumiemy sie..teorie to ja znam..pracuje w tym..formy komunikacji tez sa wybrane...chodzi mi o sposob..jakas ciekawa, przyciagajaca uwage ludzi grafika oddajaca istote systemu oraz przelamujaca opor :)

Za dużo wymagasz - to trzeba dopasować przecież do specyfiki systemu, powiązać z nią! :-)

Gość menadzerka
czyli wykorzystam jedynie swoje koncepcje :) nie ukrywam ze sa calkiem niezle :P