Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katarzyna21

Amfetamina a hormonalne srodki antykoncepcyjne?- powazne pytanie

Polecane posty

Chcialabym sie dowiedziec czy marichuana albo amfetamina moga jakos wplywac na skutecznosc srodkow hormonalnych. to powazne sprawa, tak naprawde troche dziwnie pytac o takie rzeczy ginekologa - bo w koncu nie wszyscy tolerowaliby takie pytanie. To powazne pytanie bo przeciez tyczy sie sprawy antykoncepji i swiadomego zapobiegania ciazy i jesli ktorakolwiek z tych przyjemnosci moglaby spowodowac ze bezpieczny seks przestanie byc bezpieczny to natychmiast zrezygnowalabym z nich. Dlatego prosze o konkretne odpowiedzi.

Gość wydaje mi się ze amfetamina
moze zakłócić prawidlowe działanie pigułek:-oW koncu to silny środek chemiczny,które może spowodować jakieś interakcje z pigulkami antykoncepcyjnymi...

Gość ktos wie
cos jeszcze na ten temat?

Gość no właśnie dobre pytanie
ja chciałabym wiedzieć czy marihuana może zmniejszać skuteczność... jakoś o tym wcześniej nie pomyślałam a lubię czasami małe chillouty :D

tzn ja czasem pale ale bialego nie biore od kiedy zaczelam brac hormony bo mysle ze skoro ono wplywa takze na przemiane materii to moze tez powodowac ze tabletki szybciej sie wchlona. naprawde chcialabym wiedziec cos wiecej na ten temat........

Gość Ewelinka18
Mam koleżankę, która podczas brania hormonów brała amfetaminkę i nie tylko (Extasy też) i w ciąże nie zaszła! Ja osobiście nie mówię, że narkotyki nie mają wpływu, bo na ten temat wiem tylko tyle, co tu napisałam! Myślę, że to tez w dużej mierze zależy od organizmu, czy toleruje te substancje razem, czy też nie! Ale i tu mogę się mylić!

Gość gość
Z mojej własnej autopsji mogę Wam powiedzieć ,że biorę tabletki..czasem sobie zapalę i wciągnę ale od 5 lat w ciąże nie zaszłam więc to chyba zależy od organizmu

Gość gośćpati22
ja wciagam czasem i biore tabl.anty i mam wtedy lekkie mdlosci.