Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milaaaa

zwolnienie z wfu

Polecane posty

Gość marta_martaaa
politologie;)

Gość studentka______
Mam pytanie do studentow Kolegium Nauczycielskiego w Bielsku. Czy ktos mial zwolnienie z w-fu.Jak tak to czy tez byla komisja czy wystarczylo od lekarza ogolnego??

Gość studentka______
to co nikogo nie ma ????????

Gość --------
JA ZAWOŁAŁAM LEKARZA DO DOMU PRYWATNIE BO AKURAT BYŁAM CHORA I NASCIEMNIALAM MU ZE MAM WIZYTE U GASTROENTEROLOGA( MAM CHORĄ TRZUSTKE) DOPIERO ZA 4 MIECHY I CZY MOGŁBY MI NAPISAC ZWOLNIENIE A ON WYJĄŁ KARTKE I NAPISAŁ ODRAZU NA CALY ROK:) ( GASTROENTOROLOG NIE CHCIAL MI NAPISAC ZWOLNIENIA BO POWIEDZIAŁ ZE MI NIE POTRZEBNE A TEMU LEKARZOWI SCIEMNILAM ZE MI POTRZEBNE I NAPISAŁ:)) WIEC CO ZA PROBLEM MOZESZ TEZ COS WYMYSLEC WKONCU PŁACISZ ZA WIZYTE TO MOZESZ ZĄDAC;) NIE NAWIDZE WFU I BABY CO ZA SUKA Z NIEJ!!!:) W 3 KLASIE LO TEZ BEDE MUSIALA COS WYMYSLEC:)

Gość nodi19
ja miałam całe LO zwolnienie z wfu z powodu głupiej nauczycielki i klasy...ale teraz na studiach tak sobie myśle,że bym sobie poćwiczyła :)

Gość życzę Wam
Zwolnienia z wfu, a później topic: "Jak schudnąć" :P:P:P

Gość salsa9
a ja potrzebuje zwolnienie z basenu..nie jestem najszczuplejsza..na wf cwicze ale na basen wstydze sie rozebrac ....

moim zdaniem przedmioty takie jak muzyka plastyka, i wlasnie w-f nie powinny być oceniane... przecież nie zawsze od nas zależy, jak daleko np. skaczemy w dal, jak szybko potrafimy biegać... ogranicza nas nasze ciało, i nie wiem co jeszcze, w każdym razie w końcu nie każdy tak samo jest sprawny fizycznie :( jeden ma predyspozycje do koszykówki, drugi do pisania rozprawek, trzeci do liczenia równać sześciennych :D

Gość coccinella
moze ktos studiuje na UM w Lodzi???mialam zwolnienie przez 3 lata LO z wf z powodu wady wzroku.Przydaloby sie kontynuowac tradycje,ale nie wiem jak to zalatwic na studiach i czy to w ogole przejdzie...mam bardzo daleko zajecia z wf i szkoda marnowac tyle czasu na same dojazdy(ok.1,5 godz w jedna strone)

Gość Znudzona wfem
Milaaa i jak zalatwilas? Mam ten sam problem co wy.. Nic mi nie dolega, nie mialam zadnych problemow zdrowtnych ale chce to zwolnienie zalatwic z czystego lenistwa..no i co ja mam wymyslec lekarce?

Gość wuefista
a swoją drogą dlaczego nie zniosą w-f na studiach ... to strata czasu ... lepiej poświęcić ten czas na naukę lub zabawę:) ... a kto chce dbać o kondychę niech chodzi sobie na siłownie czy basen ...

Gość maXmara20
po co wam zwolnienia z wfu??przeciez to jest dobry sposob na kondycje...niektorzy musza np.chodzic po silowniach,bo nie maja juz wfow...a jak juz nie uprawiasz zadnego sportu,to przewaznie nie masz czasu na regularne cwiczenia,a nawet ochoty....ja tam bym na pewno nie rezygnowala//i zawsze lubilam wfy w szkole...teraz na studiach mam rozne sekcje i tez uwielbiam na to chodzic...

Gość kroowka
a ja bym wolala chodzic sobie na silownie niz na taki wf..

Gość sliwkaaa
Mam podobny problem nie nawidze w-f ale nie dlatego ze mam głupiego gościa czy coś w tym stylu ... po prostu w-f przypada mi na ostatnich godzinach i często musze siedzieć w szkole do 16. Jestem w liceum i mam wadę kregosłupa ale na w-f to tylko bieganie i granie w kosza którego nienawidze !!!! Nie umiem ściemniać zawsze mi się ręce trzęsą i mój lekarz rodzinny nie da mi zwolnienia, nie wiem co zrobic ....... podsuńcie jakiś wiarygodny powód plisss....

Gość anikaaaaa
Ja byłam u gina i powiedziałam ocb, jednak zwolnienie wypisała mi niechetnie. (zapłaciłam 70zł) teraz tez musze sobie załatwić, bo baba od wf mnie ostro nie cierpi, potrafi się znęcac nad ucznaimi, wyzywac, bic poniżać. Tylko nie wiem czy 2 raz mi wypisze.

Gość majka bajka .....
hej ludzie:P teraz dobrze mi znany :) ja tez nigdy nie lubialam w-fu jakos nie mialam do tego talentu, brakuje mi tej zwinnosci, wiekcze zakwasy... chociaz jestem czupla osoba to nie cierpie wysilku fizycznego, a tymbardziej nauczycieli w-fu na ktorych mialam "przyjemnosc" trafic. zwolnienie z w-fu mam od 2 kl.gimnazjum, teraz ide do technikum i tez bede zalatwiac. a zwolnienie mialam z tego powodu ze zwichnelam raz kolano, i poszlam pomarudzic lekarzowi ze mam ciagle bole ze strasznie mnie boli jak biegam itd. wypisal bez problemu:D z reszta grozila mi operacja wiec tymbardziej mi wypisal na 1 semestr. potem znowu zwichnelam wiec znowu mialam zwolnienie na reszte roku. potem jakos mi przeszlo i cwiczylam 1 semestr ale jak trzeba bylo robic jakies ciezkie cwiczenia to zawsze udawalam ze mnie kolano boli i reszte lekcji przesiedzialam :D w ty czasie mialam robione badana na to kolano no i malam jenak ta operacje wiec 2 semestr nie cwiczylam. teraz po operacji nby wszystko jest dobrze ale dalej odczowam "bole" :D i mowilam juz lekarzowi ze przyjde po zwolnienie a on na to e nie ma sprawy, ze jest przeciwko w-fom bo bardzo duzo jest z tego urazow przez to ze lekcje sa prowadzone nieodpowiednio! wiecie co martwi mnie to ze skoro od 14 roku zycia nie mam zadnego ruchu to jak bede na starosc sie meczyc. juz teraz mnie wszystko boli mam tak nierozciagniete miesnie ze nie moge zrobic sklonu. a pojde na nogach na 10 pietro i na 2 dzien mam zakwasy:/ boje sie jedynie tych konsekwencji nieciwczenia w przyszlosci... sorry za moj dlugi post:P

ja tez mialam zwolnienie z w-f w 3 i 4 klasie liceum, z powpdu wady wzroku (wtedy ok. -5, -6); w 3 klasie tylko z ciezkich cwiczen (moglam sobie interpretowac jak chcialam :D), a w czwartej calkowicie.

Gość ja mala
ja zalatwilam zwolnienie u lekarza 1 kontaktu powod ? nie chcialam starcic paznokci ktore tak długo hodowalam :) śmieszne ? wiem ale ćwiczyc mi sie tez nie chcialo :P

Gość super temat
akurat na czasie:D tez planuje sie wywinąc od w-fu. Nienawidze tego!!!! O ile w podstawowce bylo super,to w gim mialam straszna jedzie i doslownie wystarczylo ze sie popatrzyla a mi sie zoladek skrecal ze strachu:D teraz ide do liceum,a ze bede dojezdzac t oszkoda mi czasu na wf skoro moge byc np. godzine lub 2 wczesniej w domu. Nic mi nie dolega,jestem zdrowa i wogole. Myslicie ze jak powiem lekarzowi ze nie bede miala czym dojezdzac potem to mi wypisze? oby ;) chyba ze moze wypisac tez od aparatu na zebach,w co watpie,bo przeciez z nim mozna cwiczyc ;) dzieki za wszystkie rady:)

Gość nienawidzę..
Najlepiej wybrać się prywatnie do neurologa. Ja mojemu powiedziałam, że na myśl o w-fie, wysiłku fizycznym i nieprzyjemnej nauczycielce dostaję torsji, momentalnie wypisał mi zwolnienie. Lubię ćwiczyć, wykonywać ćwiczenia, ale nienawidzę siatki. Wiele -przez nią wycierpiałam. Jestem na to za sztywna. Nie potrafię w to grać, nie wiem jak się ustawić i jak odbijać piłkę. Zazwyczaj cała szkoła, łącznie z nauczycielami miała ze mnie ubaw. A na koniec semestru miałam pałę z w-f! Jestem szczupłą osobą, nie męczę się tak szybko, ani nie mam problemów z poruszaniem się, ale w-f to zawsze był dla mnie koszmar.

Gość super temat
do "nienawidzę": ja mam dokladnie to samo,tez jestem szczupla i nie mam problemow z wykonywaniem cwiczen, ale siatka to koszmar!! zawsze wtedy udawalam ze mnie cos boli,ale nie zawsze mi to przechodzilo :( a teraz jeszcze basen...uwielbiam plywac,ale wstydze sie rozebrac przy calkiem obcych ludziach(ide do nowej szkoly)!... myslicie ze jesli podam lekarzowi powod ze nie bede miala czym wracac do domu,to mi wypisze?:) aha,no i wlasnie z jakiego powodu zwolnienie wystawia dermatolog? bo wlasnie dzis ide:D

zwolnienie z wf-u zwolnieniem, ale jak juz na takowe sie zdecydujecie (mam na mysli lewe papiery), dla wlasnego dobra wybierajcie sie regularnie na jakis fitness, rowerek, basen, silownie ... Bo hodujecie w sobie kalectwo... pozdrawiam ------------------------------- www.psychotesty.wellnesslife.pl www.horoskop.wellnesslife.pl

Gość super temat
Well-well ale sie o nas troszczysz:D don't worry... ja i tak co tydzien chodze na basen, ale z klasą to co innego ;) wiec wole sama :p poza tym,jestem leniem i mi sie cwiczyc nie chce:P to ktos odpowie na moje pytanie?:P

Dla mnie wf to była zawsze straszna udręka mojego życia w podstawówce bylo w miare dobrze ale w gimnazjum zaczał sie najwiekszy koszmar miałyśmy okropną nauczycielke od wf i długo tak nie pociągłam zresztą jak i wiekszość i od tego czasu poszłam do lekarza powiedziałam ze mnie boli kręgosłup :D :D i od razu miałam zwolnienie z powodu skoliozy poprostu trafiłam na dobrą lekarke teraz jestem w lo i nadal mam co roku to samo zwolnienie bo lekarka wie już dokładnie w czym był problem :D i skoro wf doprowadzał mnie do nerwbólów i roztroju żołątka przez co nie mogłam sie skupić na innych lekcjach nie widziała dalszego problemu z wypisywaniem mi tych zwolnien a ja sobie odbijam wszystko jezdzac co tydzień na imprezy i tam tańcze do upadłego:D i uważam że jakos wf nie jest mi szczególnie do życia potrzebny.

Gość alka..
super temat ----> Ja też mam w szkole basen, nie mam nadwagi, ale mam cellulit, wstydzę się przy wszystkich paradować w kostiumie, ale z drugiej strony uwielbiam wodę i nie odpuszczę sobie tych zajęć. Zazwyczaj przebieram się w przebieralni, szybko wskakuję do basenu i po problemie.

Gość alka..
super temat----> każdy prywatny lekarz, a zwłaszcza ginekolog albo neurolog wypisze Ci zwolnienie bez podawania przyczyny, bynajmniej ja nigdy nie miałam z tym problemów.

Gość toja10
tez nie lubie wefu