zlosliwiec 0 Napisano Maj 6, 2009 sadny dzien brakuje tu nam ciebie miło że się do nas odezwałaś :D życzę ci dużo zdrowia ja w piątek z rana jadę do lekarza jestem już 2 miesiące na zwolnieniu po operacji na razie wyniki były dobre :D nutka_76 pamiętam :D dobrze że jesteś :D 10.30 witam na pokładzie pachnącego grona lumka najważniejsze ze jesteś nie poddawaj się warto bp nie palimy pachniemy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MLKA_MB Napisano Maj 6, 2009 SIEMKA KOCHANI !!!!!1 Nie palę 18 dni. Czuję się cudownie. Mam chęci i siłę na wszystko. Nie śmierdzę jak przez ostatnie 15 lat. Oby tak dalej. Aha dajcie jeszcze raz tą stronkę z bilansikiem plisssss. Dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*cameron* 0 Napisano Maj 6, 2009 Cześć Wszystkim! Postanowiłam po 5 latach rzucić palenie. Dziś mija mój 3 dzień bez papierosa...ciężko mimo iż wspomagam się Tabexem. Pierwszy raz chyba poczułam w sobie takie pokłady silnej woli , że jakoś udaję mi się wytrwać...dziś idę na piwo z koleżanką i to będzie pierwsza próba. Cholera...nie wiedziałam , że jestem tak zależna od dymka w pracy czy przy piwie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nałóg Napisano Maj 6, 2009 Paliłam ponad 25 lat więc mam moralne prawo wypowiadać się w tym zakresie. 1) nie ma cudownej i jedynej metody na rzucenie palenia. 2) nie wieżę w cudotwórczą moc: tabletek, plastrów, biorezonansów i innych tego typu wynalazków - podobnie jak producenci papierosów chcą dobrać się do twojej kasy niekoniecznie dbając o twoje zdrowie. O nie musisz sama zadbać - jak? Siłą woli. Nie dla kogoś - dla siebie. Nie za pomocą tabletki, plastra..., bo niepowodzenie scedujesz na brak skuteczności leku, terapii, lekarza, rodzinę, znajomych. Ten problem trzeba rozwiązać przygotowując się psychicznie - dam radę!!! Oczywiście w zależności od wielkości uzależnienia papierosy śnią się po nocach, ujawnia się nerwowość a nawet kołatanie w okolicach serca - objaw właściwy organizm domaga się nikotyny. Płacimy za własną głupotę. Ogromna jest jednak satysfakcja, gdy się uda - naprawdę warto!!! Poczujesz zapach kwitnących sadów, woń kwiatów i co nie bez znaczenia mniejsze koszty codziennych zakupów. Każdy kolejny dzień bez papierosa wzmocni twoją wiarę - a jednak to możliwe. Powodzenia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kania2a 0 Napisano Maj 6, 2009 Nie palę już 110 dni (+ 01g21m17s). Ilość niewypalonych papierosów: 880. Będę żyć dłużej o 6 dni (+ 17g24m58s)! Zaoszczędzone pieniądze: 330,16 zł! Pozdrawiam wszystkich Nie palę - pachnę nadal :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kania2a 0 Napisano Maj 6, 2009 http://megapliki.interia.pl/plik-3569-rzuc-palenie-1.0.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zlosliwiec 0 Napisano Maj 7, 2009 Witam pozdrawiam serdecznie i cieplutko :D za oknem deszcz wiatr i zimno :D wszystkich chętnych zapraszam na kawę ja już po spacerku ze swoją psinką nie palimy pachniemy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pachnąca aga 0 Napisano Maj 7, 2009 kawka super Robisz naprawdę pyszną u mnie słoneczko świeci za oknem lece zaraz do pracy a musze sie pochwalić wczoraj minęło mi miesiecy jak jestem pachnąca Kurcze przeleciało Dla wszystkich do kawki dokładam szarlotke mój bilansik Nie palę już 151 dni (+ 17g47m09s). Ilość niewypalonych papierosów: 3945. Będę żyć dłużej o 30 dni (+ 03g17m56s)! Zaoszczędzone pieniądze: 1 390,70 zł! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marjola53 0 Napisano Maj 7, 2009 Witam:) U nas zimno. Nie pada, ale słońca brak:(.Może później. Złośliwiec. U mnie rano z pieskim idzie mąż. Ja na spacer z pieskim dopiero pójdę:D. Pachnąca Aga gratuluję tych 5 m-cy.Szybko to przeleciało:D:D:D. To dla Ciebie:. Wypiję kawę.Złośliwiec dzięki.:D. Poczęstuję się szarlotką- bardzo dobra:D:D. Miłego pachnącego dnia :D:D:D. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ojejkujejku 0 Napisano Maj 7, 2009 Bilansk: :) Nie palę już 150 dni (+ 19g16m23s). Ilość niewypalonych papierosów: 2714. Będę żyć dłużej o 20 dni (+ 17g39m00s)! Zaoszczędzone pieniądze: 1 112,92 zł! A u mnie dziś 5 miesięcy ;) - ja do kawy dokładam po deserku - galaretka (na pazurki i włosy) z owocami i bitą śmietaną Pozdrowienia dla wszystkich - ZUCHY jesteśmy :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zlosliwiec 0 Napisano Maj 7, 2009 pachnąca aga gratulacje 5 miesięcy BP :D to dla ciebie za 5 miesięcy 5 kwiatków :D a szarlotkę robisz naprawdę pyszną :D ojejkujejku również gratuluję 5 miesięcy BP :D i za każdy miesiąc a deserki naprawdę super :D zuch :D dziewczynki jak ten czas szybko leci CO ? marjola53 ja ze swoją psinką chodzę sam trzy razy dziennie :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marjola53 0 Napisano Maj 7, 2009 Ojejkujejku gratuluję To dla Ciebie . Po dwa za każdy miesiąc. Deserek pyszny. Uwielbiam bitą śmietanę:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marjola53 0 Napisano Maj 7, 2009 Pachnąca Aga masz taki sam staż jak Ojejkujejku. Dla Ciebie też po dwa za każdy m-c: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ojejkujejku 0 Napisano Maj 7, 2009 dziękuję za kwiatuszki i buziaczki i ZA WSPARCIE !!!!! ;) fajno, że jesteście :) pachnąca Aga jest o 1 dzień starsza w stażu BP , a przy tych ilościach każdy dzień jest ważny - mam nadzieję, że za kilka lat jak sobie z Agą pogadamy, to ważny nędzie tylko rok, a nie dzień, ani nawet miesiąc ;) wczoraj sprzątałam, a po sprzątaniu zawsze sobie zapalałam w nagrodę - i bardzo mi brakowało tej nagrody:(, ale trwało to (ta myśl o braku) zaledwie okamgnienie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lumka Napisano Maj 7, 2009 witam!!! moje pierwsze 24 godziny bez śmierdziela i wogóle szóty dzień walki. jestescie wspaniali myslałam ze nikt sobie nie bedzie zawracał głwy jakas nie zdecydowana histeyczka a tu prosze. dziekuje za wszystkie rady naprawde jestem dzieki nim bardziej nastawiona ze wszystko jest możiwe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ryjekkk 0 Napisano Maj 7, 2009 Cześć słoneczka :D Melduję ,że trzymam sie dalej w postanowieniu :) Jak ktoś chce to mam orzeszki i rodzynki w czekoladzie możemy wspólnie pochrupać :D chrup ,chrup :D Worek buziaków i kwiatków dla wszystkich za piękne wsparcie i dużą dawkę poczucia humoru :D Jesteśmy pachnidełka:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zlosliwiec 0 Napisano Maj 7, 2009 lumka jesteś zuch dziewczynka nie poddawaj się nie pal bo naprawdę jest warto :D ja ci to mówię a nie widziałem innego życia bez peta jest bardzo ciężko ale warto się przemęczyć te pare dni i być wolnym człowiekiem nie zależnym od śmierdzącego nałogu bo nie palić to jest coś pięknego ryjekkk najważniejsze to jest nie narzekać i mieć dobry humor orzeszki pych chrup chrup dzięki :D nie palimy pachniemy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 7.10 Napisano Maj 7, 2009 u mnie juz 17 dni 16 godzin ale ten czas leci zaoszczedzialam juz ponad 200 zl :) nie wiem czy wam pisalam namowilam przyjaciolke zeby sprobowala nie palic i nie pali juz tydzien :):):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Regres 0 Napisano Maj 7, 2009 1) nie ma cudownej i jedynej metody na rzucenie palenia. 2) nie wieżę w cudotwórczą moc: tabletek, plastrów, biorezonansów i innych tego typu wynalazków - podobnie jak producenci papierosów chcą dobrać się do twojej kasy niekoniecznie dbając o twoje zdrowie. O nie musisz sama zadbać - jak? Siłą woli. Nie dla kogoś - dla siebie.\" Nałóg popieeram twoja wypowiedz :D Sceptycznie podchodze do roznych specyfików i dlatego wkleiłem twoj tekst :D Bez wspomagaczy lecz siła umysłu :D JUTRO MINIE TYDZIEN jak w buzi zabrakło smoły :D Cieszy mnie ten sukces :) i zapewniam ze bede jeszcze wieksze :) Zwiekszyła mi sie wydolnosc płuc ( szybsze czasy na pływalni :) ) i ogolnie lepiej mi sie oddycha zaoszczedzona kasa = 60 zł :D pozdrawiam tutejszych ziomali bez fai :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ania.B 0 Napisano Maj 8, 2009 Nutko ---------------------> Witaj Pachnąca Ago ;) i Ojejku ----------------> G R A T U L A C J E !!!!!! Sadny ------------> cieszę się że się odezwałaś :) zazdroszczę wizyt u dentysty hehe ja się wybrać jakoś nie umiem :P a zęby pobolewają i by się przydała wizyta jak nic... ale ten strach... ;) Nie palę już 248 dni (+ 03g03m21s). Ilość niewypalonych papierosów: 9925. Będę żyć dłużej o 75 dni (+ 19g36m01s)! Zaoszczędzone pieniądze: 3 473,78 zł! :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ania.B 0 Napisano Maj 8, 2009 Wielkimi krokami zbliżam się do niewypalonych 10000 petów :D matko aż mnie głowa rozbolała na samą myśl o takiej ilości :P buziaki dla Wszystkich "starych" i "nowych" topikowych przyjaciół :):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marjola53 0 Napisano Maj 8, 2009 Witam:D Kolejny pachnący dzień:) Kawa zrobiona. Zapraszam:) Nasza mantra: NIE PALIMY. PACHNIEMY.:D:D:D:D Miłego dnia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ja-ka 0 Napisano Maj 8, 2009 Podoba mi się ta mantra:D! Nie palimy! Pachniemy:D! Pozdrawiam! Jestem 329 dni, niedługo roczek;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bezsenna niepaląca Napisano Maj 8, 2009 Witam wszystkich Życzę miłego pachnącego dnia Mam jedno pytanie Minęło juz 35 dni a ja nadal mam kaszel szczególnie poranny. Czy wydaje wam się , że mam nadal czekac , az ten kaszel przejdzie , czy może jest to normalny odruch wykrztuszania zgromadzonej w nocy wydzieliny także u niepalących. czy może mam się wybrac do lekarza. Co o tym myślicie? Pozdrawiam Nie palę już 35 dni (+ 22g43m34s). Ilość niewypalonych papierosów: 1078. Będę żyć dłużej o 8 dni (+ 05g42m29s)! Zaoszczędzone pieniądze: 366,65 zł! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
do niej podobna 0 Napisano Maj 8, 2009 Witam wszystkich niepalących i walczących z nałogiem :) Nie palę już 72 dni (+ 16g33m19s). Ilość niewypalonych papierosów: 1017. Będę żyć dłużej o 7 dni (+ 18g34m13s)! Zaoszczędzone pieniądze: 491,01 zł! To mój bilans. Mam lepsze i gorsze dni :) Ale jakże cieszą mnie takie momenty kiedy nie musze wystawac na balkonie żeby zapalić papierosa :) itp. Niestety 4 kg jestem na plusie chociaż jak ognia unikam słodyczy ;) Ale to nic. NIE PALIMY, PACHNIEMY Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość paląca inaczej* Napisano Maj 8, 2009 Nie palę już 69 dni (+ 13g53m08s). Ilość niewypalonych papierosów: 974. Będę żyć dłużej o 7 dni (+ 10g35m06s)! Zaoszczędzone pieniądze: 438,34 zł! Czuję się baaaaaardzo szczęśliwa z tego powodu!!!!!! A i nie tyję. Dzięki diecie proteinowej waga może nie spada ale też i nie rośnie. Lekko mi!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
do niej podobna 0 Napisano Maj 8, 2009 Ja nie potrafię być na diecie :) Wystarczy, że nie jem słodyczy, ziemniaków i pieczywa :) Oj, wiosna przyszła może jakies rolki i bedzie dobrze :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marjola53 0 Napisano Maj 8, 2009 Witam prawie w samo południe:D Ania B jestem też niestety wrogiem dentystów:( Będziesz żyła dłużej o 75 dni. Pięknie :D:D:D Ja-ka piękny staż i zaoszczędzone pieniądze :D Bezsenna niepaląca jeszcze możesz trochę kaszleć.Ja nie kaszlałam wcale :) Do niej podobna waga wróci do normy. Ja przytyłam 5-6 kg.Pozostało mi jeszcze 2kg. Nienawidzę diet. Nie jem tylko słodyczy.:D Paląca inaczej też jestem szczęśliwa, że nie palę:D Dziewczyny macie super niki :D:D:D Miłego dnia. Oczywiście bez śmierdziela:D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zlosliwiec 0 Napisano Maj 8, 2009 Witam pozdrawiam serdecznie wszystkich bywalców pachnącego grona 30-stka z Gdańska wielkie gratulacje 200 dni BP :D z tej okazji wznoszę toast STO LAT!! STO LAT !! STO LAT !! i nigdy więcej śmierdziela jesteś ZUCH DZIEWCZYNKA nie palimy pachniemy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zlosliwiec 0 Napisano Maj 8, 2009 Nadchodzi całkowity zakaz palenia? Nowelizacja ustawy antynikotynowej, która rozszerzy zakaz palenia na większość miejsc publicznych może wejść w życie w drugiej połowie br. lub na początku 2010 r. - powiedział członek sejmowej komisji zdrowia Czesław Hoc. Projekt ustawy zakłada wprowadzenie zakazu palenia m.in. na terenie wszystkich placówek ochrony zdrowia i systemu oświaty (w tym szkół wyższych), na przystankach komunikacji publicznej i w pomieszczeniach obiektów sportowych. W ustawie o ruchu drogowym pojawić ma się zakaz palenia przez kierowcę podczas jazdy. W lokalach gastronomiczno-rozrywkowych i zakładach pracy palenie ma być dozwolone jedynie w palarniach. Jak powiedział Hoc, w tym wypadku posłowie chcą wprowadzić szczegółowe regulacje dotyczące m.in. wydajności instalowanych w palarniach wymienników powietrza. W ustawie nie znajdzie się jednak zapis dotyczący zakazu palenia na balkonach prywatnych mieszkań. Zdaniem Hoca o tym powinny decydować wspólnoty i spółdzielnie mieszkaniowe. Zmiany w ustawie mają dotyczyć także pojawiających się na opakowaniach wyrobów tytoniowych ostrzeżeń o szkodliwości palenia. W świetle obowiązujących dziś przepisów może to być wyłącznie tekst, po zmianach będą to także informacje graficzne, w tym zdjęcia zmian chorobowych wywołanych paleniem tytoniu. Za całkowitą likwidacją palarni i wprowadzeniem surowego zakazu palenia zarówno w Polsce jak i w innych krajach opowiada się Światowa Organizacja Zdrowia (WHO), która uznaje, że tylko restrykcyjne prawo może być skuteczne w zwalczaniu epidemii palenia tytoniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach