Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

akurat..

KOSMETYCZNE SZTUCZKI-cz. II.........

Polecane posty

A!! nie ..to nie ma znaczenia, czy jak bedzie wieksza warstwa to bedzie lepiej...poniewaz skora wchłonie tyle składnikow ile bedzie potrzebowała....także taka \"normalna\" warstwa w zupełności wystarczy:):):):)

Moze teraz napisze glupote, wiec nakrzyczcie mnie jakby cos:) Moja kolezanka miala poczatek celluitu, zaczela stosowac specjalne kosmetyki..i jej celluit znacznie bardziej sie uwidocznnil.. Czy to od kosmetykow? Mam generalnie ladna pupcie, jednak jak scisne palcami skore, to widac troszke celluitu...czy juz teraz powinnam stosowac te wszytskie przepisy? A moze to dopiero wlasnie taki poczatek jak miala moja kumpelka...bood 3 miesiecy biore tabletki anty. Co sadzicie? :>

Gość to od żarcia
a nie od kosmetykow :D :D :D poza tym, celllit nie zniknie, jak nie bedzie się ćwiczyć! ja regularnie chodze na siłownię, a krem to tylko odatek - i cellulitu nie ma! A był! :P

tabletki niestety przyczyniają się do celulitu na początku, możesz stosować mniej radykalne działania, np. peeling kawowy 2x w tygodniu i sprawdzić jak będzie działał, skoro to tylko początek, to powinien pomóc... ale jeśli masz składniki do maseczki domu to mozesz sobie ją profilaktycznie zaaplikować :) a co do kosmetyków --- to niestety bywają one różnej jakości.....

niestety -- to raczej ćwiczenia są dodatkiem --- prowadze siedzący tryb życia i ze dwa razy zaczynał mi się robić celulit, ale zatrzymałam go domowymi sposobami moja siora jest bardzo aktywna: taniec, kung-fu, aerobik i jeszcze coś i niestety ma celulit i z mnim ciągle walczy (choć ostatnio udaje jej się go radykalnie zmiejszyć, od momentu kiedy przeszła na naturalne metody) --- mazidła drogeryjne jej nie pomogły....

Do : to od żarcia Na pewno nie, bo jestem szczupła. Ważę 47 kg i mam 164 cm. Jestem drobna. Owszem chcę przytyć, ale nie oznacza to że nie jestem zgrabna. Na pewno to nie jest od żarcia. A jakie ćwiczenia są zapobiagawcze celluitisowi?

Gość aaaaaaaaaaaa

Gość N.O.D.I. 19
hey dziewuszki a znacie moze cos na rozstepy? bo zrobił mi sie na pupie :( może słyszałyscie cos o masci z macicy perłowej?

Gość N.O.D.I. 19
ja proponuje do ciemnych włosów robić płukanki z mocnej esencji z herbaty, włosy mają ładny połysk i podkreslony naturalny kolor. Mozna też podobno robić do tego wywar z łusek cebuli

Gość mimi30
"Magiczne sztuczki makijażu Poniżej garść porad na strategiczne i newralgiczne punkty naszej urody. Korygowanie niedoskonałości cery – popękane naczynka, pryszcze, sińce pod oczami zatuszujesz kolorowymi korektorami, – zmarszczki biegnące od nosa do ust zniwelujesz jeśli nałożysz na nie najpierw białą bazę, – w dojrzałym wieku używaj jaśniejszego podkładu, gdyż ciemne kolory postarzają. Puder i róż – pudru nie aplikuj pędzlem, ale tamponem lub gąbką, a pędzla użyj do zdejmowania jego nadmiaru, omiatając twarz z góry na dół, nigdy w poprzek ani okrągłymi ruchami, – róż nakładaj zaś pędzlem o długim trzonku, trzymając jego koniec. Pozwoli to na wykonywanie delikatnych, płynnych ruchów i uzyskanie naturalnego efektu rumieńca, – jeśli masz pociągłą twarz, nałóż odrobinę różu na środek policzków i czubek brody, – szeroką twarz wyszczuplisz, muskając różem twarz od skroni do środka policzków, – zmęczone oblicze ożywi nałożenie odrobinki różu na skronie i powieki. Czarujące oczy – przy blisko osadzonych oczach rozpocznij malowanie kresek od połowy oka, – w dojrzałym wieku kąciki powiek zaczynają opadać. Można je „podnieść” kierując kreskę lekko w górę, – koci kształt oka uzyskasz, nakładając cień tylko w kącikach, – rzęsy będą wydawały się dłuższe, gdy ich końcówki pomalujesz maskarą w kolorze cieni na powiekach, – dolne rzęsy tuszuj, malując każdy włosek oddzielnie, czubkiem spirali, a potem ułóż je ukośnie w kierunku zewnętrznego kącika, dzięki czemu oczy będą miały bardziej migdałowy kształt. Usta jak korale – perfekcyjny makijaż ust uzyskasz, jeśli szminkę nałożysz sztyftem, a rozsmarujesz i wetrzesz w wargi pędzelkiem, – wąskie usta powiększysz, obrysowując je konturówką w kolorze jaśniejszym od szminki. Po pomalowaniu ust na środek połóż odrobinę błyszczka – staną się pełniejsze, – jeśli chcesz, by szminka nie pozostawała na szklankach, użyj szminki typu color-stay albo pomaluj usta tylko konturówką. Paznokcie – przed rozpoczęciem manicure potrzyj płytki cytryną. Znikną ciemne obwódki wokół paznokci, a lakier na pewno utrzyma się dużo dłużej, – jeśli twoje paznokcie mają brzydki kształt, nie maluj ich lakierami o krzykliwych, soczystych kolorach, gdyż te uwypuklą niedoskonałości, wybierz raczej pastelowy odcień"

Gość mimi30
"Szybka szkoła makijażu Trwa sezon na spotkania służbowo-towarzyskie. Po całym dniu pracy dodatkowo należy wieczorem pięknie wyglądać. 1. Rozjaśnić cienie Najlepiej w tym celu użyć jasnego korektora, który znakomicie zatuszuje sińce pod oczami i nierówności wokół ust. Następnie niewielką ilość preparatu wklepać na całą powierzchnię twarzy. 2. Nałożyć podkład Najlepiej, żeby kolor podkładu był jak najbardziej zbliżony do koloru karnacji. Nakładamy niewielkie ilości kosmetyku na twarz i rozprowadzamy równomierną warstwę na całej twarzy. Pamiętając o okolicach uszu, brodzie i szyi, by nie powstały ciemniejsze plamy. 3. Podkreślić brwi Nigdy nie próbujmy ich regulować tuż przed wyjściem z domu - skóra natychmiast się zaczerwieni i pojawią się czerwone plamki, oraz będą spuchnięte powieki. Niesforne włoski należy przeczesać szczoteczką i podkreślić ich linię ołówkiem. 4. Położyć cień na powieki Należy nakładać go aplikatorem z gąbką lub małym pędzelkiem. Jaśniejszy odcień należy rozprowadzić na całej powiece, ciemniejszy na jej brzegu i w wewnętrznym kąciku oka. Barwę cieni dobieramy do koloru tęczówki oka lub stroju. 5. Nałożyć puder Do tego celu najlepszy jest puder sypki, który dzięki zawartości talku wchłania wydzielane przez skórę serum i dobrze się na niej trzyma przez cały dzień. Oprósz pudrem całą twarz używając w tym celu grubego pędzla. Tłustą okolicę twarzy (czoło, nos, brodę) przypudruj kilkakrotnie. 6. Kreska wokół oka Lekko należy naciągnąć górną powiekę i wzdłuż brzegu, tuż powyżej rzęs, narysuj kredką cienką kreskę od wewnętrznego ku zewnętrznemu kącikowi oka. Delikatnie ją należy rozetrzeć. Jeśli chcesz żeby twoje spojrzenie było bardziej wyraziste i głębokie, obrysuj ciemniejszym ołówkiem kontur oka po wewnętrznej stronie powieki. 7. Tusz na rzęsy Rzęsy należy malować od nasady w kierunku końców. Jeśli się skleją należy je rozczesać specjalną szczoteczką lub grzebykiem. Odczekaj chwilę, by przeschły i pociągnij jeszcze raz tuszem. Jeśli chcesz by sprawiły wrażenie bardziej gęstych przed pomalowaniem nałóż na nie odrobinę sypkiego pudru. 8. Róż na policzki Na starannie pokrytą twarz pudrem, nakładaj sypki róż grubym, okrągłym pędzlem. Nanoś go na kości policzkowe w kierunku skroni, troszeczkę na czubek brody i na zewnętrzne partie czoła. 9. Konturówka do ust Konturówka powinna zawsze mieć ten sam odcień, co pomadka. Ewentualnie może być o ton jaśniejsza lub ciemniejsza. Obrysowanie ust po linii wewnętrznej pomniejszy je a po zewnętrznej powiększy. Obrysowanie zaczynaj zawsze od środka górnej wargi. Kontur dolnej wargi zaznacz jednym zdecydowanym ruchem. 10. Ostatni ruch pomadką Usta wypełniamy pomadką w sztyfcie. Szminkę można też nakładać za pomocą małego pędzelka. Nadmiar pomadki usuwamy delikatnie przykładając do ust papierową chusteczkę. Jeśli chcemy, żeby pomadka trzymała się dłużej, należy usta uprzednio przypudrować. Tak wykonany makijaż będzie się trzymał cały dzień, bez żadnych poprawek"

Gość nio pisac pisac
up

Gość slodyczzzzzzzz
podnosze

większa objętość włosów w15 minut, Te, którym dodano objętości, zawsze wyglądają seksownie, pod warunkiem że nie przypominają nawałnicy loczków a la Violetta Villas. ;) Do dodawania objętości przydadzą się linie kosmetyków odbijających włosy od nasady i umiejętne suszenie. Rób to warstwowo, podpinając pasma klamrami, albo na dwie ręce, z głową pochyloną w dół (potrzebujesz dwóch suszarek i kogoś do pomocy). W czasie suszenia możesz włosy jednocześnie spryskiwać lakierem.

apropo twarzy Jeśli wygląda szaro i jest zmęczona robię maseczkę używając produktów, które znajdują się w kuchni. Jest to maseczka, która nadaje się do każdego rodzaju cery, a jej przygotowanie nie zajmie więcej niż 5 minut . Wystarczy utrzeć małe jabłko na tarce z gęstymi otworkami, wymieszać z łyżką mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej i kilkoma kroplami soku z cytryny. Maseczkę nakładamy na twarz na 15 minut, a następnie zmywamy na przemian zimną i ciepłą wodą . Dla mnie rewelacja:)

Gość młodo wyglądająca
Mam młody wygląd (moze ktos bi mi dal co najwyzej 19 lat a mam 25) chcialabym zmiec cos wygladzie i troche spoważnieć chciałabym w 5 dni wygladac na pięc lat starszą :) moze ktos zna sposoby na dodawanie lat ?

Gość ciekawy temat a upadł

Wszystko z wit. C, bo ona rozjaśnia: Sok z cytryny- przecierać buzię na noc, rano zmyć ciepła wodą, nałożyć krem nawilżajacy, bo cytryna troche wysusza. Ja dwa razy w tygodniu robie peeling.

Gość malgoska mowia mi
up

Gość madziulka60
Dziewczyny znacie może jakieś sprawdzone sposoby na pryszcze?:)

Hej dziewuszki a znacie jakis sposob aby fajnie pofalowac wlosy? Nie chce takich loczkow tylko jakies fajne fale. Prosze doradzcie cos Tylko nie z warkoczykow bo juz brobowalam i mi sie to nie podoba

N.O.D.I 19 ------> powiedz cos wiecej o tej plukance z herbaty jak ja robisz i nakladasz na wlosy po umyciu?

Gość Agatkiii
odświeżam. Pisałam już w starym wątku, ale ten też warto odświeżyć.

Gość odswiezam
:) piszcie dziewuszki :)

Gość Ines...
ja też coś od siebie dodaję; Naturlane spsosoby na rozjaśnianie wółosów; 1)Płukanki do włosów jasnych Dwie łyżki kwiatów rumianku, dwie łyżki kwiatów nagietka, jedna łyżka cienko ściętej, świeżej skórki pomarańczowej, jedna łyżka kwiatów bzu czarnego. Wszystko to należy zalać 1 litrm wrzącej wody i parzyć pół godziny pod przykryciem. Po tym czasie wlać do naczynia z wodą w którym będziemy płukać włosy. 2)Uzyskanie lub utrwalenie odcienia złoto blond daje rumian szlachetny (rumianek rzymski) i kwiatostan lipy. Z tym, że lipa bardziej nadaje się do włosów suchych lub normalnych ze względu na zawartość związków śluzowych. 3)Intensywniejszy kolor złoty "tycjanowski" można uzyskać przez płukanie w płatkach nagietka lub korzenia rzewienia. Z powyższych ziół przygotowujemy odwar zalewając 4 łyżki ziół letnią wodą. Po doprowadzeniu do wrzenia gotuje się je pod przykryciem 5 minut, a następnie odstawia na 0,5 godziny. 4)Aby nadać włosom odcień popielaty, po rozjaśnieniu lub trwałej ondulacji, kiedy włosy popielato-blond lub siwe nabierają złotego odcienia, można wypłukać je w odwarze z korzenia pietruszki (2 duże pietruszki gotuje się 20 minut w 1 litrze wody). Aby uzyskać miły zapach można dodać 1 łyżkę kłącza tataraku. 5)Celem nadania włosom ciemniejszym złocistego odcienia można smarować je nawet codziennie (aż do otrzymania żądanego koloru) wywarem z łusek cebuli. Garść łusek gotuje się 20 minut w 300 ml wody, odstawia na 30 minut. Po przecedzeniu dodaje 1 łyżkę gliceryny. 6)obrać 12 ziemnikaów, zalać zimną wodą. ugotować do miękkości. Odcedzoną wodę przelać do butelki, wystudzić. chłodnym wywarem spłukać włosy, wysuszyć na słońcu lub suszarką. 7) 2 garści rumianku zalać 1 l wrzątku. pozostawić pod nakryciem przez 20min. odcedzić, umyć włosy i spłukać (nie używać odżywki) 8) 2 łyzki tumianku+2łyzki rozmarynu + 2 łyzki krzyżownicy wirginijskiej+1 łyzka melisy. zalać 1 l wrzątku, parzyc pod przykryciem 30 min. przelać do zimnego naczynia, spłukać włosy 10) Mielony korzeń rabarbaru - około pół szklanki (można kupić go w aptece) należy wymieszać z sokiem z jednej cytryny i łyżką oleju. Następnie należy dodać odrobinę gorącej wody, taką ilość, aby uzyskać papkę, pozostawić na piętnaście minut. Na świeżo umytą głowę należy nałożyć papkę i trzymać ją od piętnastu do trzydziestu minut,owinąć głowę czepkiem/folią i ręcznikiem. włosy dokładnie spłukać wodą. . 9) na żółte farbowane włosy: płukanka do blond włosów ,,Flor Illum" ,kolor srebrny, dostępna u fryzjera i w hurtowniach fryzjerskich. koszt.10zł www.progress.pl

ASECZKA Z KORZENIA ŚLAZU: Kopiastą łyżkę korzenia ślazu wymieszaj z łyżką miodu i kilkoma kroplami ciepłej wody, aż powstanie papka. Nałóż ją na twarz i pozostaw na godzinę, a potem dokładnie zmyj ciepłą wodą. Maseczka ta świetnie się sprawdza w przypadku skóry z rozszerzonymi porami - rozjaśnia ją i łagodzi podrażnienia. Stosowana raz w tygodniu daje zadziwiające efekty. MASECZKA NA ROZJAŚNIENIE PRZEBARWIEŃ: Do 3 łyżek stołowych odwaru z owoców dzikiej róży dodaj łyżkę oleju kamforowego, 2 łyżki stołowe utartego ogórka (surowego) oraz połowę utartej cebuli i nieco białej glinki. Wymieszaj wszystko na gładką masę. Nanieś na przebarwione miejsca. Zmyj po 20 minutach letnią wodą, Stosuj maseczkę przez 15 - 21 dni. Kosmetyk można przechowywać w szczelnie zamkniętym naczyniu (niemetalowym w lodówce ). MASECZKA OGÓRKOWA: Pod wpływem soku z ogórka zwężają się pory, w tym celu obkładamy twarz plasterkami ogórka. Najwięcej witamin występuje tuż pod skórką, warto więc je również wykorzystać do pielęgnacji cery. Poza tym sok z ogórka wygładza szorstką skórę dłoni, rozjaśnia plamy barwnikowe i piegi. POMIDOROWY PŁYN: Przetnij pomidor na pół, po czym przeciągnij jego soczystą powierzchnią po całej twarzy – sok ze świeżego pomidora tonizuje naskórek, zwęża pory i rozjaśnia skórę. Sposób niewskazany dla osób o bardzo wrażliwej cerze i ze skłonnościami do uczuleń. CYTRYNOWA MIKSTURA: Zmieszaj sok z jednej cytryny z dwoma łyżkami mleka bądź śmietany. Miksturę zaaplikuj na twarz oraz dekolt i masuj kilka minut – zabieg do wykonywania przed snem. Potem umyj twarz dokładnie. To pomaga rozjaśnić twarz, a skórę czyni bardziej miękką i sprężystą. MASECZKA CYTRYNOWA: Do zrobienia tej maseczki potrzebne ci są: łyżeczka soku z cytryny, pół łyżeczki miodu i kilka kropel mleka. Wymieszaj składniki dokładnie, a następnie rozsmaruj na twarzy, dekolcie i szyi – zabieg do wykonania 15 minut przed kąpielą. Ta maseczka będzie delikatnie rozjaśniać tłustą cerę, jeśli ma niezdrowy, ziemisty bądź żółtawy koloryt. MASKA ROZJAŚNIAJĄCA CERĘ: 2 łyżki soku z pomarańczy zagęść 1 łyżeczką mąki ziemniaczanej. Nałóż na twarz, zmyj po 10 minutach. WYBIELANIE PIEGÓW I PRZEBARWIEŃ: Po wakacjach wyraźnie ich przybyło. Co trzy dni stosuj maseczkę z nagietka. Suszone płatki zalej gorącą wodą. Papkę nałóż na miejsca pokryte piegami i trzymaj 20 minut. Wybielająco działa też maseczka z mąki ziemniaczanej, zmieszanej z 3-proc. wodą utlenioną. MASECZKA WYBIELAJĄCA Z TRUSKAWEK: Pokrój kilka owoców na plasterki i połóż na twarz. Po 10 minutach usuń i przetrzyj twarz tonikiem. UWAGA: dość często uczulają, więc powinny ich unikać osoby o cerze skłonnej do alergii. MASECZKA Z JABŁEK: Starte jabłko wymieszać należy z jogurtem, a następnie nałożyć na twarz, by po 20 minutach spłukać chłodną przegotowaną wodą. Maseczka taka nawilży suchą skórę, tłustą zaś rozjaśni i odświeży. MASKA WYGŁADZAJĄCO-WYBIELAJĄCA: 1 łyżkę soku z kiszonej kapusty wymieszać z 1 łyżeczką maki ziemniaczanej. Rozprowadzić na twarzy. Po 15 minutach spłukać letnią wodą. MASKA WYBIELAJĄCO-ŚCIĄGAJĄCA: Miazgę ogórka wymieszać z pianą białka kurzego. Nałożyć na twarz. Po zaschnięciu spłukać wodą zakwaszoną sokiem z cytryny, białych porzeczek lub octem winnym. MASECZKA Z OGÓRKA DO CERY TŁUSTEJ I TRĄDZIKOWEJ: Cieniutko pokrojone plasterki obranego ze skórki świeżego ogórka kładziemy na twarz i szyję. Aby nie zsuwały się ani nie wysychały, przykrywamy je wilgotnym kompresem. Pozostawiamy na twarzy ok. 20 minut. Znakomicie ściąga pory i odświeża. oraz przepisy przepisy od Różańskiego zwww.luskiewnik.strefa.pl/acne/danka_maseczki .htm