Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sstudentka

============ STUDIA tylko dla papierka

Polecane posty

Gość Sstudentka

Czy ktoś studiuje na jakieś łatwej uczelni żeby tylko zdobyć papierek?? Ja bym chętnie takie studia zaczęła ot tak dla samego WYŻSZEGO wykształcenia! Sama jeszcze nie wiem co chcę w życiu robić i szczerze mówiąc zrobiłam sobie 3 lata przerwy w nauce (po liceum jestem) i teraz najzwyczajniej nie chce mi się zakuwac tych ogromnych ilości książek itd... myślę, że są tu ludzi którzy stawiaja sprawę podobnie. P.S. Mieszkam na śląsku ale słyszałam, że dużo osób uczęszcza do Beskidzkiej Wyższej Szkoły Turystyki w Żywcu ze względu na niski poziom właśnie. CO SĄDZICIE??

Gość Sstudentka
naprawdę nikt??

Gość dhdklsjdklsh
a w jakim mieście chcesz studiować?

ja studiuje w prywatnej szkole... Sama nie wiem co chce w zyciu robic, nie mam pojecia czy dobrze wybralam!!!Meczy mnie to!a STUDIOWAC DLA SAMEGO PAPIERKA TO BEZ SENSU!!po co tak??

Gość Sstudentka
Po to żeby mieć te wyższe i mieć święty spokój. Ważne żeby były na niskim poziomie, ,,,

Gość Sstudentka
poprostu nie chce mi się siedzieć nad książkami...jak sobie wyobrażam ile tego jest to naprawde wątpliwe zebym je skończyła dlatego szukam uczelni o niskim poziomie. Gdzie chcę studiować ? Nie wiem mieszkam w Tychach (obok Katowic) ale tak jak pisałam słyszałam że Beskidzka Wyższa Szkoła Turystyki w ŻYWCU jest banalna co więcej - mnóstwo osób tam studiuje z moich okolic :)

Gość od siedmiu bolesci
ja studiuje wlasnie dla papierka, wybralam zarzadzanie na Uniwerku, zaocznie(bo pracuje) nie jest zle, najgorzej bylo na poczatku ale juz jest spoko, dobre sciagi i do przodu:):):) ale koncze na licencjacie bo troche mi szkoda kasy (ktorej i tak brak) jak bede miala lepsza prace to pojde i na mgr (tez dla papierka oczywiscie) pozdrawiam, wybierz jakies studia zaoczne a nie bedzie tak zle:) powodzonka, napewno studia to dobry pomysl:)

Gość Sstudentka
taaak jeżeli pójdę to tylko na zaoczne :)

Gość marta_martaaaaa
czesc! jestem z żywca, znajomi tam studiuja, BWST to posmiewisko, placisz kase, gowno sie uczysz a papierek masz:D polecam:P

Gość nieźle nieźle
czyli co WOGÓLE sie nie ucza?? :D :D :D

Gość jak obdarta to ja
no i jak z tymi łatwymi studiami?! :>

Gość anka_bydg_29
jesoo jesli masz isc na studia dla samego papierka to daj sobire spokoj. wkurzakja mnie tacy ludzie . wlasnie obronilam magisterke. trudno bylo, bo to z finansow. zamierzam rozpoczac doktorat z tegoz samego. najbardziej smieszy mnie, jak idzie mlody ledwie po studiach do pracy i na rozmowie kwal. w pytaniu ile chce pan/i zarabiac odpowiada 3000pln. aby dojsc do takich zarobkow moi drodzy trzeba niezle sie napracowac. uwierzcie mi. znam to ze swojego doswaidczenia. zaczynalam od 700 zl a teraz zarabiam kilkakrotnie wiecej. wyksztalcenie owszem ale w dziedzinie, ktora cie interesuje i jest doichodowa. :) to tyle.jak nie chcesz uczyc sie dalej to po prostu daj sobie spokoj, bo i tak bedziesz potem zamiatac albo siedziec przy kasie w hipermarkecie za marna kase. no i smiechu bedzie co nie miara, ze pani magister z miotla w reku. chociaz nie mam nic przeciwko, ale jak juz decydujemy sie na studia to przynajmniej takie, aby potem znalezc sobie godna prace:)

Gość jak w cv napiszesz
ze skonczylas gowniane studia to i tak ci w pracy nie pomoze. Chyba,ze sie wydasz za maz za kołka, co uczelni nie odroznia A po co ci papierek? rodzice chca? Chlopak? Bo to i strata czasu i towarzystwo nieciekawe

Gość a zamiatanie to niegodna
praca? oj, pani magister, a być może niedługo pani doktor, żenujących mamy w Polsce poziom magistrów, nieprawdaż? :D

Gość MalaMi1872
Zgadzam sie z moją poprzedniczką.Jeśli masz zamiar iść na studia tylko i wyłącznie dlatego by mieć papier to daj sobie spokój.Po co Ci to do szczęścia?Idąc do konkretnej pracy trzeba mieć jakieś kwalifikacje,nic się nie ucząc ich nie nabedziesz,więc po co marnować czas i pieniądze.Dla mnie osobiście to głupota.

Gość jak w cv napiszesz
zamiatanie godne, ale bez sensu, jako jedyny zawod po studiach. Wiedza ze studiow sie do tego przecize nie przydaje. Juz nie macie czegoi sie czepiac

Gość do autorki
Jeśli uważasz, że możesz nie dać rady a bardzo zależy Ci na tym, żeby mieć ten papier, to idź na łatwiznę. Tutaj wszyscy Cię będą przekonywać, że nie warto a tak naprawdę to połowa z nich pewnie zbijała bąki na studiach. Nie chcą konkurencji i mają nadzieję, że jak pójdziesz na jakiś AGH to szybko wylecisz. PZDR

Gość heheheeheheh
ja kurwa robilem zawodowe kurwa potem technikum kurwa nastepnie studium dalej zdalem mature a teraz kurwa ide na WSKIZ zaoczne socjologia bo tam huja sie uczysz kurwa a dyplom licencjata mosz kurwa zalezy mi tylko na wyzszym prace i tak mom sram na was kurwa kujony

Gość przecież ona nie chce wiedzy
tylko paipier. jak skończy filozofię na UJ czy polonistykę na UW to mniej prawdopodobne, że dostanie dobrą pracę, niż kiedy skończy zarządzanie na prywatnej uczelni w Zadupiu Dolnym.

Gość anka_bydg_29
dlaczegozby nie? ja od zamiatania wole jednak inne zajecia, za ktore wiecej placa. A poza tym zadna praca nie hanbi. zanim doszlam do tej pozycji jaka mam w tej chwili imalam sie roznych zajec i wcale sie tego nie wstydze. pracowalam jako sprzataczka, kelnerka, ogrodnik, sekretarka i dostawca pizzy. kazdy wybiera to co ma akurat pod reka. wiem jaka jest sytuacja w naszym kraju. nie kazdy moze pozwolic sobie na luksus przebierania w pracy. ja moge, wiec nie powinno to cie w oczy kolec. jesli ty nie mozesz, to poinnas cos z tym zrobic. da sie, trzeba tylko w siebie uwierzyc! nie mialam zamiaru tu nikogo obrazac, ale ludzie miejcie troche ambicji! kasa z nieba nie spada jak manna z nieba. samemu trzeba o to zadbac. i nie jestem karierowiczka, bo mam juz 2 dzieci i to dla nich nie siedze z zalozonymi rekami. Studiowalam zaocznie i pracowalam. czasami moje dzieci nie widywaly mnie, ale coz teraz mam wreszcie dla nich czas. czadsami trzeba choc troche poswiecic sie , aby osiagnac cel. powodzenia

Gość jak w cv napiszesz
na lepszych studiach masz lepsze towarzystwo, to mile, nawet gdybys potem nie znalazla pracy. Ja bym pozamylkala te wyzsze szkoly niewiadomoczego, bo to faktycznie głownie miejsce dla takich, co potrzebuja(nie wiedziec do czego) papierka. Ale tez nikt potem takiego papierka nie traktuje powaznie. Wez sie do kupy i pomysl o swoim zyciu powaznie

Gość to jak z tym zamiataniem
pani magister, a być może niedługo pani doktor, nie hańbi czy jednak niegodne? pani magister, a być może niedługo pani doktor sama nie rozumie co mówi czy ma aż takie problemy ze spójnością wypowiedzi? jakaż to uczelnia wypuszcza tak światłych magistrów, a być może niedługo doktorów? ps przypominam, że to nie jest topik o przebieraniu w pracy i pieniądzach pani magister, a być może niedługo pani doktor. być może założycielka jest córką wójta i pracę i tak ma już dobrą.:D

Gość Sstudentka
Piszecie że mam dać sobie spokój - jak moge dać sobie spokój skoro pracodawcy pierwsze o co pytają to o wykształcenie!!! wiem na co mnie stac i wiem że niejednokrotnie byłabym dobrym pracownikiem choć ze średnim wykształceniem!! Jeżeli to taka wielka potrzeba to poprostu skończe byle co byle mieć i niech się w końcu odczepią!! Co niby po takiej administracji (studia) mam mieć lepszego? hmm?? G****... same regułki chyba!! sasiadka skonczyła licencjata na administracji i powiedziala to samo - wszystko to samo co w liceum (też administracyjnym) tylko w dużo dłuższych regułkach...cała filozofia!! co mi te studia daja?? NIC KOMPLETNIE NIC siedenie i wkuwanie i płacenie duzej kasy już nie wspomnę o poprawkach!!

Gość Sstudentka
heh gdybym była córką wójta imiała dobrą pracę to nie pytałabym Was o Wasze zdanie i radę! Właśnie się o to rozchodzi że rudno mi znaleźć pracę bo mam ŚREDNIE i bez doświadczenia, a w czym lepszy magister bez doświadczenia? chyba tylko w tym ze wiecej przy ksiązkach siedzial!

Mój sąsiad, skończył rok temu prawo na KUL, był piątkowym uczniem w szkole sredniej i podobnie szło mu na studiach, teraz pracuje z łopatą w rękach! więc nie bądźcie tacy hop - wszystkim się wydaje ze jak skończą studia to od razu będą mieć lepsze stanowiska i duże pieniądze - a to guzik prawda - trzeba coś umieć i sobą reprezentować, i trzeba mieć troche szczęścia, odwagi i siły przebicia, teraz na pęczki ludzi po studiach, ale studia studiom nie równe-selekcja :)

Gość Sstudentka
chciałabym dodać że obecnie staram się o STAŻ na ktorym dostaje sie 460 zł na kazdej rozmowie odpadam bo mam tylko średnie ale skad ja mam na te studia wziąść? niestety ale jestem w takiej sytuacji ze na dzienne bezplatne nie mogę iść bo chciałabym pomóc rodzicom,,, nie przelewa - nie chodzi mi o zarabianie 3000zł! POPROSTU CHCIAŁABYM W KONCU ZNALEŹĆ TE PRACĘ! Na przeszkodzie stoi brak wyższego pracy imam sie to tu, to tu i jak wiadomo są to małe pieniążki ale zawsze są :) tylko ile tak można?!

Tym bardziej nie wypisuj takich głupot, że chcesz studiować tylko dla papierka, warto chyba było by wykorzystać taką możliwość :) tym bardziej - jak piszesz - ze nie przelewa się w domu z pieniędzmi i ciężko ci znaleźc inna - lepszą pracę. Ja też jestem pos studiach i tez nie jest mi najłatwiej - ale ... pozytywne myślenie :P

Gość Sstudentka
czyli co mam isc na kierunek ktory mnie NIC nie interesuje i na ktorym bede sie meczyć tylko dlatego ze bede miala lepsze perspektywy znalezienia pracy i wiekszych zarobkow??

Gość a ja też
Ja też zapisałam się na zaoczną administrację dla papierka choć jestem dojrzałą kobietą z dwojgiem dzieci Chcę to skończyć dla własnej satysfakcji i mieć wyższe wykształcenie i choć potem może będę ,,fizyczna,, to świadomość,że się skończyło studia z pewnością poprawi moją samoocenę.Na pewno nauka to lepsze hobby niż obgadywanie innych.Do pani magister mam uwagę-inteligencji nie da się nauczyć ani kupić.

Gość studia prawie nic
nie daja teraz potrzebne jest doświadczenie!