Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nji

prosze o pomoc odnoscie zabezpieczenia

Polecane posty

Gość nji

biorę tabletki novynette, ostanio zapomniałam wziaśc jedną i minęło 12h. Pominiętą wyrzuciłam a następną wzięłam o normalnej porze. Ile dni musi upłynąć az będę normalnie zabezpieczona? czy do końca opakownia powinam używac dodatkowego zabezpieczenia (zostalo ok 20 tabletek)?

a jaum cudem zostalo ci jeszcze do konca 20 tabletek skoro opakowani ma 21 a jedna nie wzielas, (wyrzucilas ja) potem wzielas nastepna i jeszcze masz 20 w opakowaniu?? to jakieswz dziwne te opakowani masz!!! pozatym zrobilas najglupsza rzeczwyrzucajac zapomniana tabletke, powinnas ja wziac jak najszybciej nawet jezeli oznaczalobby to wziecie 2 tabletek naraz!!! wspolczuje ale rozregulowalas sobie caly cykl! postudiuj ulotke albo zasiegnij porady lekarza co w takie sytuacji!

Gość nji
malwi rzeczywiście z tymi 21 przesadziłam bo miałam na mysli cały cykl;, tzn zostało mi dokładnie teraz już 10. a w ulotce bylo napisaen, jesli pon 12h wziąść jak najszybiej i jestem zabezpieczona dobrze, ale jesli pow 12 zapomniana wurzucic i urzywać dodatkowych zabezpieczeń.

Gość kobietkaaaa
" w ulotce bylo napisaen, jesli pon 12h wziąść jak najszybiej i jestem zabezpieczona dobrze, ale jesli pow 12 zapomniana wurzucic i urzywać dodatkowych zabezpieczeń." nji: musiałaś coś źle doczytać.. na pewno nie ma niczego takiego jak "wyrzucić tabletkę" :0 w ulotce opisane jest zachowanie w kilku sytuacjach, w zalezności od tego która w kolejności tabletka została zapomniana. jeżeli jest to tabletka zapomniana w drugim tygodniu należy: zazyć ZAPOMNIANĄ tabletkę i kolejną we właściwym czasie (nawet jeśli oznacza to dwie tabletki tego samego dnia).. jeśli byłaby to tabletka z pierwszego tygodnia należy się dodatkowo zabezpieczyć i może być pewne ryzyko.. no a jeśli to 3 tydzień - to generalnie zabezpieczenie działa..ale trzeba wziąć pod uwagę że za kilka dni jest 7dniowa przerwa.. naprawdę poczytaj ulotkę jeszcze raz BARDZO DOKŁADNIE pozdrawiam:)

Gość nji
no na bank jest tak napisane!!!ta pominąc a nastepna brać o normalnej porze

no to dziwne, tez kiedys bralam te tabletki ale nie pamietam co tam na ulotce bylo, teraz biore juz inne i zapewniam cie ze tam nie ma takiej opcji zeby wyrzucic zapomniana tabletkę, ale jak widac nie jestem expertem w tej sprawie, moge sie wypowiedziec na temat logestu ktory stosuje i tam wlasnie zalezy wszystko od tyg w ktorym zapomnialo sie tabl i dokladnie pisze co robic, czy zabezpieczac sie dodatkowo czy nie, ale na pewno nie ma opcji wyrzuc pigulke!!! poszykaj na forum gdzie dziewczyny stosuja novynette, ich popytaj moze cos wiecej ci pomogą powodzenia

Gość ac
żadnej tabletki się nie pomija :/ idź do lekarza, a ten cały cykl nie jesteś zabezpieczona

Ja biore Novynette i mam przed soba ulotkę cyt.: POSTEPOWANIE W PRZYPADKU GDY PACJENTKA ZAPOMNI PRZYJĄĆ TABLETKE: -Jesli zapomni sie przyjąć tabletke i nie minęlo 12 godzin od ustalonej pory przyjmowania tabletek, należy ją przyjąć jak najszybciej. W takim przypadku nie ma potrzeby stosowac dodatkowych metod anty -Jesli zapomni sie przyjąć tabletke i upłynęlo 12 godz. od ustalonej pory przyjmowania, nalezy ją POMINĄĆ i kontynuowac przyjmowanie pozostałych. Przez nastepne 7 dni nalezy stosowac dodatkowe metody anty... Jesli pominieta tabletka była jedną z ostatnich siedmiu tabletek z opakowania to kolejne nalezy rozpocząć nastepnego dnia po zakonczeniu opakowania bezr robienia przerwy Do AC moze lepiej przeczytaj dokładnie swoją ulotke;)

Czyli jesli Tobie zostało 10 tabletek to mozesz robić 7-dniową przerwę (ale zabezpieczaj sie dodatkowo najlepiej do konca opakowania)