Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona=======

biegunka a skutecznośc antykoncepcyjna

Polecane posty

Gość zmartwiona=======

Jaka jest zależność pomiędzy przyjmowaniem tabletek anty a biegunką? Czy biegunka obniża tę skuteczność zawsze czy tylko kilka godzin po przyjęciu tabletki? U mnie po 8 godzinach od przyjęcia tabletki wystapiła biegunka i nie mam zielonego pojęcia czy obniżayło to działanie tabletki czy też może obejść się bez dodatkowych zabezpieczeń.

Gość zmartwiona=======
Proszę odpiszcie mi jeśli wiecie cos na ten temat :(

Gość Ewelinka18
Nie obniżyło! 8 godzin to dość sporo, a tabletka wchłania się w czasie od 3 do 5 godzin! W zależności! Ale 8 godzin na bank starczyło! Nie ma co sie martwić!

a jezeli zjadłam tabletk,e a za 20 min zrobiłam normalna k... czy cos sie stanie???

Gość nic się nie stanie bo po tych
20 minutach tabletka nie zdążyła nwet trwic do jelita a tym bardziej że mogłaś ja wydalić.

Gość z EVRA
nie musialubyscie sie martwc bo rozprowadza ja krwiobieg no i watroby nie obciaza:)

Gość oleczka23
a jezeli tabletke przyjelam o godz 14 a o 17 mialam biegunke nie wiem z jakiego powodu co musze zrobic?????? blagam pomozcie zabezpieczac sie przez 7 dni czy nie?

Ja bym proponwała się zabezpieczyć, zwłaszcza jeśli był to pierwszy tydzień z nowego opakowania

Gość mlodzik
a ty nie pomylilas dziurki ,jak piszesz ze masz biegunke hihi:)

Gość pościelowa księżniczka
TYLKO PRZY OSTREJ DŁUGIEJ BIEGUNCE MOZE OBNIZYC SIE SKUTECZNOŚĆ. MOZE ALE NIE MUSI

Gość dziewczyny help
po ok. pół godz. od przyjecia tabletki dostałam naprawdę ostrej biegunki....tzn "jednorazowej" i co teraz? czy jest skuteczna czy nie? :(

Gość ladybird_bp
Hej mam wielką prośbę, czy ktoś mógłby mnie utwierdzic w moim przekonaniu. No więc tak:4-tego dnia przyjmowania tabletki (7.30 rano) po około 4,5 godzinie (ok.12) byłam w wc i miałam trochę luźniejszy stolec, potem około 15 byłam znowu i też był trochę bardziej luźny niż zwykle. To było w sobotę, teraz jest wtorek a mnie męcza wątpliwości czy jestem zabezpieczona w 100%??a poza tym piszecie, że tabletka się nie wchłania tylko przy luźniejszym stolcu, a jesli chodzi się do wc częściej np. 3 razy dziennie ale kupa jest normalna to co wtedy???Same problemy z tymi tabsami:P:P proszę o radę....i z góry wielkie dzięki.