Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glupia_ja

plastry antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość glupia_ja

Czy ktoras z Was uzywa? Jakie sa wady i zalety? Zastanawiam sie nad ta metoda antykoncepcji, lecz jest ona stosunkowo droga.. na czym polega badanie ginekologiczne przed przypisaniem plastrow?

ja uzywalam, ale przestalam.... Nawet nie chodzilo o cene, ale dostawalam wysypki pod plastrem (gdziekolwiek go przykleilam) swedzialo mnie to podczas noszenia a potem kolejny tydzien.Od swedzenia szalu dostawalam... Poza tym brud zbierajacy sie wokol plastra denerwowal mnie strasznie... Badanie wyglada tak jak przy doborze zwyklych tabletek. Jezeli chodzi o zawartosc hormonow, to np. Mercilon zawieraja taka sama dawke.

Gość glupia_ja
wiesz.. ja nie wiem jak wyglada takie badanie, jeszcze nie probowalam tabletek bo boje sie ze bardzo przytyje i zniszcze watrobe.. Poza tym ja jestem bardzo zapominalska i raczej tabletki przy mnie odpadaja.

Gość natalkaaaaa
uzywalam plastrow przez jakies 6 miesiecy i bylam bardzo z nich zadowolona. jedyna ich wada jest brud zbierajacy sie przy plastrze, ale mozna go usunac, wiec nie jestto jakis powazny problem.

Gość proszę o pomoc
Czy lekarz może przepisać plastry bez ówczesnego zbadania pacjentki?? ile kosztują takie plastry?? czy są skutki uboczne?? Proszę o odpowiedzi na powyżesze pytania.

Gość ja nie mialam
skutkow ubocznych. lekarz najpierw mnie zbadal i wypytal o rozne rzeczy (np czy sie lecze na jakies choroby, czy pale papierosy, itp), dopiero potem mi je przepisal. kosztuja ok 55 zl, zalezy od apteki

Gość plasterek
uzywam plastrow. jest to bardzo wygodna metoda antykoncepcyjna, bo nie trzeba pamietac, jak przy tabletkach, o codziennym przyjmowaniu. sa trzy plastry- po jednym na kazdy dzien tygodnia. po trzecim plastrze jest przerwa tygodniowa.jak wczesniej bralo sie tabletki to pierwszy plaster przyjmuje sie w dniu wystapienia okresu - jest to pozniej dzien zmiany kolejnego plastra. badanie przebiega tak samo jak przy doborze pigulek. koszt to od ok 50 zl do ok 62 zl w zaleznosci od apteki

Gość tta jedna
dziewczyny a czy jak uzywacie plastry lub tabletki antykoncepcyjne to czy podczas stosunku wasz partner uzywa rozniez prezerwatywy. bo ja chce zacząc brac jakies srodki antykoncepcyjne ale nie wiem czy one wystarcza czy trzeba dodatkowo sie zabezpieczać no i co jest lepsze i pewniejsze tabletka czy plaster

Gość nata445
Ja zaczełam używac plastrow miesiac temu , nie moge przyjmowac tabletek dlatego ginekolog zapisal mi plastry , tez sie wahałam , wchodziłam na strony w internecie na forum , im dłuzje czytałam wypowiedzi innych dziewczyn tym bardziej sie bałam , pisały o jakis bolach , skutkach ubocznych itd , ale moj chlopak powiedział ze gdyby te plastry byly takie straszne to by mi lekarz ich nie zapisywal , no i sie zdecydowałam , bardzo sie bałam tego pierwszego plastra ze cos mnie zacznie bolec , cóz wiadomo ze ten hormon przedostaje sie przez skore tak ze przez pierwsze 2 godziny czujesz sie jak po zastrzyku , piersi cie bola , ale tak jak przed ojresem ( przynajmniej u mnie zawsze bo9laly przed okrsem ) sa bardziej jęndrne :))) co jeszcze troszke mnie głowa bolała , i miałam plamienia przez cały pierwszy cykl , ale przeszło!!!Organizm do kazdej zmiany musi sie przyzwyczaic , inny przytjmuje to spokojnie inny inaczej no tyle , jesli nie sprobujesz to sie nie przekonasz!!! pozdrawiam

Gość syrena policyjna
chlopak cie zachecal, bo chce miec darmowa dziwke w domu i spuszczac sie w tobie a nie w gume

Gość nata445
pierdol sie suko moze ty jestes dziwka , i moze twoj chlopak chce cie pierdolic , ja jestem z moim chlopakiem od 4 lat i watpie zeby mu tylko na tym zalezalo , poza tym jersli niewiesz o co chodzi to sie nie wtracaj ,szmato jebana!!!

Gość Jolka397
ja też używam plastrów evra i w sumie to jestem zadowolona bo działaja:) i muszę powiedzieć że okras jest już regularny co do dnia i nie boli:) ale niestety przytyłam a stosuje je 5miesięcy :(poza tym mam wrażliwe sutki :(i jeszcze coś nie toleruje alkoholu poprostu jak wypije to wymiotuje:/wiec imprezy z alkoholem kończą się w miom przypadku na soczku:( ale cera się wyraźnie poprawiła:)hm... i faktycznie ten brud pod plasterkiem jest irytujący:(

Gość julka88
Niestety po ponad 3 miesiącach stosowania plastrów znacznie przytyłam (6kg). Do tego miałam skurcze i bóle łydek. Miałam też mniejszą ochotę na seks :( W związku z tym zrezygnowałam z nich i teraz biorę tabletki antykoncepcyjne.